6 kolejka: Cukierki Odra Brzeg - AZS PWSZ Gorzów Wlkp 48:62

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 28 października 2006, 20:33

majoneez pisze: kiedy nie idzie rodzi tylko stres i tym trudniej o zwycięstwo.

Wiadomo.Napiecie,presja,a czasami za bardzo sie chce i nie wychodzi.Do tego dochodzi jeszcze chimerycznosc damskich zespolow..Ale jak one tego nie wygraja-to bedzie kompromitacja po calosci :roll: musza sie odblokowac i zagarc na swoim normalnym poziomie :roll: :roll:
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

zenek
Nowy na forum

Postautor: zenek » 28 października 2006, 20:59

No jestem Dumny z super trenera Dariusza M. tym razem na dwudniowa wycieczke do Brzego zabral2,5 zawodniczki-zalesiak i Sicrett 0 grania a Judyta o Boze az 4 minuty.Musialo byc baaardzo groznie skoro 40 minut grala Karpina a 39,5 Zur

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 28 października 2006, 21:23

zenek pisze:No jestem Dumny z super trenera Dariusza M. tym razem na dwudniowa wycieczke do Brzego zabral2,5 zawodniczki-zalesiak i Sicrett 0 grania a Judyta o Boze az 4 minuty.Musialo byc baaardzo groznie skoro 40 minut grala Karpina a 39,5 Zur

Przepraszam najmocniej, ale mam wrazenie ze albo trener któego wymieniasz przegrał mecz "dzięki" zły dezyzjom kadrowym, albo prowadził w tym meczu ponad 25 pkt i powiniwn dać szansę ogrania się rezerwowym. A może twoim zdaniem gdyby ustalił skład tak jak ty uważasz rozjechałby Brzeg totalnie. O co ci zatem chodzi?

oprawca
Żak

Postautor: oprawca » 28 października 2006, 21:34

wlasnie o co ci chodzi??

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 28 października 2006, 21:46

MuFa pisze:zenada, szkoda slow, wiem jedno ze na nastepnym meczu ktory prawdopodobnie bedzie w tv pokazemy swoje niezadowolenie i zlosc dla naszego obsranego trenera, bo zeby miec taki sklad i taki potencjal trzeba byc kretynem zeby przegrywac mecz za meczem. Tyle.

Obawiam się, że możesz nie mieć okazji już zademonstrowania swojej złości wobec trenera, gdyż dzisiaj na konferencji prasowej po meczu oświadczył, że nie zamierza trzymać się stołka i widzi, że zespół słabo gra dlatego oddaje się do dyspozycji zarządu. Jeśli zarząd znajdzie kogoś na jego miejsce on odejdzie.

Teraz sie trzeba zastanowić czy zmiana trenera w czasie rozgrywek wpłynie nam na dobre... Już raz tak było pare lat temu, że przyszedł K. Mikołajec i zamiast poprawy było jeszcze gorzej...
Dobrze na słowa K. Kubiaka powiedział trener Gorzowa - żeby nie podejmować decyzji pod wpływem emocji, że liga jest bardzo wyrównana i że jego zespół grał bardzo konsekwentnie dlatego wygrał!

Ja osobiście uważam, że należy poczekać jeszcze ze z mianą trenera!! teraz jest przerwa, może akurat dziewczyny złapią wiatr w żagle i będą wygrywały. Nie można zapominać, że zarówno rok temu jak i dwa lata wstecz początek sezonu dla Odry również był fatalny a ostatecznie wszyscy byli zadowoleni z wyników. Pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 29 października 2006, 08:44

Nie można zapominać, że zarówno rok temu jak i dwa lata wstecz początek sezonu dla Odry również był fatalny a ostatecznie wszyscy byli zadowoleni z wyników. Pozdrawiam:)

mówisz 2 razy, to ja sądze, że za 3 razem tak już nie będzie... do trzech razy sztuka :)
...w.w.j.d.?...

Awatar użytkownika
YorkieBoy
Nowy na forum

Postautor: YorkieBoy » 29 października 2006, 10:27

wczorajszy mecz niestety musze zaliczyc do najgorszych jakie widzialem od poczatku mojej "kariery" na olawskiej, to co zagraly zawodniczki to czysta kompromitacja. Wina lezy zrowno po stronie trenera jaki i samych koszykarek bo w ich grze nie widac za grosz ambicji! ŻENADA!!! :evil:
Ch>W>D>P śmierc kłurwom i frajerkom i cenzurze !!!

Hamulec
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Hamulec » 29 października 2006, 10:45

Ten mecz to była porażka od poczatku do końca i w ogóle szkoda na ten temat gadac :? to po prostu było żałosne :cry: cieszy mnie tylko to ze Makowska wraca do formy zagrała dość dobry mecz, wymusiła 4 ofensy i miała kilka dobrych akcji w ataku :) jak dla mnie to był jedyna pozytywna zawodniczka z naszego zespołu

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 29 października 2006, 12:25

Pamela Cię ozłoci za ten wpis :wink:
Obrazek
Obrazek

Hamulec
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Hamulec » 29 października 2006, 13:35

hahah, nie licze na to :lol:

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 29 października 2006, 14:38

natalia pisze:Czyli zrobicie to samo co tu w Chełmie rok temu. Były naprawde dobre zawodniczki, były pieniądze, były warunki i brak wyników. Nie wiem jak u Was wyglada sytuacja , ale w Chełmie wina leżała po stronie trenera i AZS-u. W Brzegu pewnie nie ma takich układów, dlatego wierze, ze wasze protesty przyniosą skutki.

Powodzenia :)

Prosiłbym o niedawanie nam takich rad, bo nie chcemy skończyć tak jak skończył Chełm. Dziwię się też dlaczego nie dajesz pseudorad dla Pabianic, które są w podobnej do naszej sytuacji, a ostatnia porażka u siebie z Toruniem (z którym akurat my u siebie wygraliśmy) jest na pewno duuużo większą sensacją niż nasza przegrana z Gorzowem.
Dla forumowiczów ciekawe też może być porównanie wpisów z meczu z Pabianic - stonowane i bez wrzasków, a nasze brzeskie - nerwowe , z osobistymi wycieczkami i pseudoradami. :evil:
Chciałem zauważyć, że Gorzów jest drużyną zgłaszającą już przed sezonem aspiracje medalowe, Oni dotychczas też mieli nieciekawe wyniki - z takim składem! 5 reprezentantek Polski i Ristić - chyba też swojego kraju. Poza tym warto byłoby wziąć pod uwagę , bo może niektórym to umknęło, że w Brzegu (po meczu z Lesznem) kontuzjowany jest absolutnie podstawowy zawodnik - kapitan zespołu, pierwsza rozgrywająca - Proszczenko.
Niewątpliwie początek rozgrywek pokazał, że u nas popełniono błędy w koncepcji zespołu. Przeniosło się to na psyche poszczególnych graczek.
Nagłe odrodzenie się Agnieszki Makowskiej (najdłużej na parkiecie z brzeskich graczek) - dobry występ, pokazuje ,że sprawa nie leży w przedsezonowym przygotowaniu fizycznym.
Myślę, że tylko spokój (bez dziecinnego podniecania się) pozwoli nam się odtworzyć. Prosiłbym też o nie dawanie nam pseudorad, bo o to, by akurat z nami nie prowadzić "prześmiewczych gierek to nie mam śmiałości.Poczekajcie jak zaczniemy wygrywać , a wtedy przyjmiemy gratulacje. A do końca sezonu - "wieńczącego dzieło" jeszcze daleka droga. Jeszcze nie jeden zespół będzie dołował - uważaj, żeby nie był to Twój!!! A medali i tak jest i będzie tylko 3 - w tym jeden złoty! Tak ,że wnioski niech każdy wyciągnie sobie sam i ... czeka końca

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 29 października 2006, 17:22

Don Igłata pisze:
natalia pisze:Czyli zrobicie to samo co tu w Chełmie rok temu. Były naprawde dobre zawodniczki, były pieniądze, były warunki i brak wyników. Nie wiem jak u Was wyglada sytuacja , ale w Chełmie wina leżała po stronie trenera i AZS-u. W Brzegu pewnie nie ma takich układów, dlatego wierze, ze wasze protesty przyniosą skutki.

Prosiłbym o niedawanie nam takich rad, bo nie chcemy skończyć tak jak skończył Chełm.

No teraz to pojechałeś, nie widzę we wpisie Natalii żadnych 'pseudorad' tylko jej osobisty komantarz do sytuacji do czego każdy forumowicz ma prawo.
Don Igłata pisze:Chciałem zauważyć, że Gorzów jest drużyną zgłaszającą już przed sezonem aspiracje medalowe, Oni dotychczas też mieli nieciekawe wyniki - z takim składem! 5 reprezentantek Polski i Ristić - chyba też swojego kraju. Poza tym warto byłoby wziąć pod uwagę , bo może niektórym to umknęło, że w Brzegu (po meczu z Lesznem) kontuzjowany jest absolutnie podstawowy zawodnik - kapitan zespołu, pierwsza rozgrywająca - Proszczenko.

Co nie zmienia faktu, że te zawodniczki, które były na parkiecie zagrały (z nielicznymi wyjątkami) beznadziejnie. I nie obchodzą mnie aspiracje Gorzowa, bo ten zespół nic tak wielkiego nie pokazał. To myśmy przegrali ten mecz!
Don Igłata pisze:Myślę, że tylko spokój (bez dziecinnego podniecania się) pozwoli nam się odtworzyć.

Nie myl dziecinnego podniecania się ze zwykłą frustracją kibiców liczących (słusznie) na dobrą postawę drużyny, która w porównaniu z zeszłym rokiem została potencjalnie wzmocniona z pozostawieniem trzonu zespołu, a prezentuje się beznadziejnie.
Ponadto porównujesz naszą sytuację do sytuacji Włokniarza i widzisz, że może być gorzej. Ale spróbuj zajrzeć nie tak daleko - do Jeleniej Góry i porównać naszą sytuację do tamtej - to już obraz brzeskiej drużyny diametralnie odmiennie zaczyna wyglądać...nieprawdaż :?:
"Bo w życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym" - Oscar Wilde

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 29 października 2006, 18:26

No i jeszcze jeden mądrala z Brzegu, nie dość, że od lat anonimowy (się coś wstydzi ), to mający mgliste pojęcie.
1. cyt. - " wierzę,że wasze protesty przyniosą skutki" - no jak tego nie możesz rozszyfrować i nie wiesz , o co biega - to ... bez komentarza.
2. Bez podstawowej graczki (rozgrywającej) trudniej się gra reszcie, a Magda Rzeźnik w czasie przygotowań była kontuzjowana , potem mało grała i ... mecz Jej nie wyszedł. A ,że zawodniczki zagrały słabo i myśmy przegrali ten mecz - no to każdy się zgodzi - ja też!
3.Kibice z Pabianic też są sfrustrowani, a zachowują się inaczej.
4.Myśmy się wzmocnili, to jasne - ... ale może nie zauważasz, że inni wzmocnili się jeszcze więcej.
5.No, a na koniec tekst to o Jeleniej Górze to spowodował u mnie wybuch śmiechu -mało nosem w klawiaturę nie przywaliłem :lol: Kilkakrotnie rozmawiałem przed sezonem z sympatycznym trenerem Sroką z Jeleniej. Sytuacja Jeleniej jest mi doskonale znana - wiem nawet ( nie od Niego), ile zarabiają trzy Amerykanki z Jeleniej - no właśnie myśl o tej kwocie mnie tak rozśmieszyła :lol: Załatw facet drugiego sponsora - takiego jak "Odra" - ... i równajmy się wtedy w tym sezonie z Jelenią! No, kończę z humorem - bez tego śmiesznego ... "nieprawdaż"? na końcu - ano gównoprawdaż! :lol:

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 29 października 2006, 18:55

Don Igłata pisze:No i jeszcze jeden mądrala z Brzegu, nie dość, że od lat anonimowy (się coś wstydzi ), to mający mgliste pojęcie.

Niczego się nie wstydzę tylko nie widzę potrzeby przedstawiania Ci się - czy to coś zmieni gdy staniesz ze mną twarzą w twarz? Pojawiłeś się jakieś dwa lata temu i zasłynąłeś chamskimi odzywkami i liczbą wpisów (ilość nie przechodzi w tym przypadku w jakość, a chamstwo widać w powyższym cytacie) i niczym więcej. Kibicują brzeskiej drużynie od jakichś 17 lat więc ta mglistość pochodzi pewnie od zaćmy powodowanej starością... :wink:
Don Igłata pisze:1. cyt. - " wierzę,że wasze protesty przyniosą skutki" - no jak tego nie możesz rozszyfrować i nie wiesz , o co biega - to ... bez komentarza.

No jaka elokwencja, rada zaczynałaby się od 'protestujcie' itp. a jak ktoś pisze 'wierzę' to jest jego opinia do sytuacji która już się dzieje (nieistotne czy opinia trafna czy nie). Wróć do podstawówki koleś.
Don Igłata pisze:2. Bez podstawowej graczki (rozgrywającej) trudniej się gra reszcie, a Magda Rzeźnik w czasie przygotowań była kontuzjowana , potem mało grała i ... mecz Jej nie wyszedł. A ,że zawodniczki zagrały słabo i myśmy przegrali ten mecz - no to każdy się zgodzi - ja też!

Jak widać w tym poście nie każdy się zgadza z tym co wypisujesz. To że nie ma rozgrywającej nie rozgrzesza zawodniczek z niecelnych rzutów z pod samego kosza w 100% sytuacji, a takich widziałem już w tym sezonie wiele. Spójrz na skuteczność z osobistych - tu też brakowało Oleny?
Don Igłata pisze:
3.Kibice z Pabianic też są sfrustrowani, a zachowują się inaczej.

A już napewno inaczej niż Ty?

Don Igłata pisze:4.Myśmy się wzmocnili, to jasne - ... ale może nie zauważasz, że inni wzmocnili się jeszcze więcej.

Co nie zmienia faktu że przy normalnej (optymalnej) grze posiadanego składu wyniki byłby lepsze.
Don Igłata pisze:5.No, a na koniec tekst to o Jeleniej Górze to spowodował u mnie wybuch śmiechu -mało nosem w klawiaturę nie przywaliłem :lol: Kilkakrotnie rozmawiałem przed sezonem z sympatycznym trenerem Sroką z Jeleniej. Sytuacja Jeleniej jest mi doskonale znana - wiem nawet ( nie od Niego), ile zarabiają trzy Amerykanki z Jeleniej - no właśnie myśl o tej kwocie mnie tak rozśmieszyła :lol: Załatw facet drugiego sponsora - takiego jak "Odra" - ... i równajmy się wtedy w tym sezonie z Jelenią! No, kończę z humorem - bez tego śmiesznego ... "nieprawdaż"? na końcu - ano gównoprawdaż! :lol:

Koniec godny Ciebie (patrz odniesienie do elokwencji)! I gościu uzmysłów sobie, że to co tych wszystkich kibiców wnerwia i skłania do takich reakcji jak w powyższym poście, to nie wynik tylko styl prezentowany przez nasz 'zespół'. Trochę szerszego spojrzenia.
A jak masz takie romantyczne podejście do kibicowania, że przeszkadza Ci moja anonimowość to podaj mi maila to Ci przyślę fotkę - chociaż wtedy braknie Ci jednego z argumewntów przeciw mnie.
Pozdrawiam i mam nadzieję że kiedyś zmienisz ten prześmiewczy ton i pogadasz z ludźmi normalnie - bez wulgaryzmów i wyszydzania - ale do tego trzeba dorosnąć i tego właśnie Ci życzę.

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 29 października 2006, 19:03

A zresztą masz - obejrzyj - żebyś nie mówił :wink:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”