Strona AZSu

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Strona AZSu

Postautor: elen » 24 października 2006, 18:20

Wreszcie na stronie coś sie dzieje...zmieniono baner, stary był nie do zniesienia. Miejmy nadzieje ze zmiany pójdą dalej
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2007, 09:58 przez elen, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 24 października 2006, 22:25

Baner bardzo ciekawy, na pewno lepszy niz ten poprzedni, trzyletni. Swoja droga od kiedy pepowina pomiedzy strona azsu, a tym forum zostala odcieta, zamarl ruch i tutaj, i tam
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 25 października 2006, 09:31

Pisałem do admina strony, ale on twierdzi ze nie mozliwe jest wstawienie linka
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 12 listopada 2006, 13:02

A miałobyc tak pieknie...zapowiadało sie na zmiany na stronie klubu, jednak ten baner to wszystko na co stac admina. mimo zapewnien zmian, nie ma nawet skladu na ten sezon, masakra
Obrazek

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 22 czerwca 2007, 10:00

Jak tak patrze na ta strone klubową to az strach. Przecież poza przedrukami z gazet i wątpliwej jakość zdjeciami na pierwszej stronie nic nie ma. Ciekawe ze klub działający tak niby profesjonalnie nie może czegoś z tym zrobić.
Obrazek

tomaszek

Postautor: tomaszek » 22 czerwca 2007, 10:06

Nie może albo niechce?!? Swoja drogą jak tak dalej pojdzie to trzeba bedzie pomyslec o jakiejs nieoficjalnej stronie AZS. Bo tak dalej byc nie może. Co do admina na stronie AZS to naprawde beznadzieja. Nie dosc ze przedruki to jeszcze pojawiaja sie z duzym opoznieniem. Ale zauwazylem od jakiegos czasu ze admin wcale nic nie robi na stronie. Tylko Pan Pieczyrak bawi sie w Administratora i przedrukarza. A chyba na tworzeniu stron WWW nie bardzo on sie zna. Niech lepiej zajmie sie koszykówką a tworzenie strony niech klub zleci komuś kompetentnemu.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 czerwca 2007, 10:55

Tomaszek ty jako informatyk moze podejmiesz sie zrobieniem strony nieoficjalnej ewentualnie pomoca w redagowaniu oficjalnej strony.
Chociaz 1-sza wersja jest bardzo ciekawa :D pozwalajaca na zamieszczanie...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

tomaszek

Postautor: tomaszek » 22 czerwca 2007, 12:21

samo zrobienie stronki to nie jest problem. Ale zeby cos takiego zrobic to wypadało by zrobic to w PHP. No i tu juz sie pojawia problem bo wiekszosc darmowych serwerów nie obsluguje tego jezyka. A na serwer profesjonalny nalezalo by wylozyc jakies 300-400 zl rocznie. A niestety nie mamy takich funduszy. Ewentualnie moznaby porozmawiac z dzialaczami o przejeciu strony AZS ale wątpie zeby wyrazili zgode bo przeciez co by robił Pan Robert P. w wolnych chwilach. Przecież jego pasja to przedruki...
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2007, 12:56 przez tomaszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 czerwca 2007, 12:53

tomaszek pisze:samo zrobienie stronki to nie jest problem. Ale zeby cos takiego zrobic to wypadało by zrobic to w PHP. No i tu juz sie pojawia problem bo wiekszosc darmowych serwerów nie obsluguje tego jezyka. A na serwer profesjonalny nalezalo by wylozyc jakies 300-400 zl rocznie. A niestety nie mamy takich funduszy. Ewentualnie moznaby porozmawiac z dzialaczami o przejeciu strony AZS ale wątpie zeby wyrazili zgode bo przeciez co by robił Pan Robert R. w wolnych chwilach. Przecież jego pasja to przedruki...

Kto to taki ? :D Ja znam tylko Roberta P w klubie :P
A po drugie po co komentarze odnosnie tego co sie wyprawia na oficjalnej stronie AZS-u ;] Jest jak jest i kazdy to widzi... wiec z Nieoficjalna strona pomysl nie jest zly. A co do zrobienia w PHP... to mysle ze jest duzo programow w ktorych mozna robic calkiem ciekawe strony i nie musza byc nie wiem jak profesjonalne i sa darmowe :P).
Np. pisanie strony w Notatniku <buehehhehe>.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

tomaszek

Postautor: tomaszek » 22 czerwca 2007, 13:04

Zrobic strone mozna w notatniku ok ale pozniej wstawianie artykułów jest bardzo uciążliwe. Ale to jakos by sie przezylo. Bo sa programy do edycji stron i wstawianie nie jest takie trudne. Jesli chodzi o taka stronke to moge przygotowac jakis wstepny projekt. Co do serwera to jednak bede sie upieral przy profesjonalnym bo na darmowych serwerach z reguly są rekalmy ktore niesamowicie wkur.... oraz jest pelno ograniczen odnosnie miejsca, skryptów itp,itd. Jesli serwis ma zawierac duzo fotek i byc bogaty graficznie to wypadaloby miec dobry serwer. Wiem ze 400 zl na rok to dla jednych duzo dla innych nie. Jakby sie znalazlo jakis sponsorów to mozna robic. Na darmowym serwerze nie ma sensu. Ja robilem juz pare stron na darmowych serwerach i nie bylo rewelacji. Wiec czekam na jakies sugestie

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 czerwca 2007, 13:08

No to sie pomysli o funduszach i sponsorach :P

tomaszek

Postautor: tomaszek » 22 czerwca 2007, 13:11

Spoko to ja mysle nad jakims projektem. Jesli macie sugestie, pomysly na nazwy działów , jakies ciekawe propozycje itp, itd. to piszcie.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 czerwca 2007, 13:15

tomaszek pisze:Spoko to ja mysle nad jakims projektem. Jesli macie sugestie, pomysly na nazwy działów , jakies ciekawe propozycje itp, itd. to piszcie.

To masz juz zajecie na Cale Wakacje :D

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 22 czerwca 2007, 15:22

http://ovh.org/pl/products/offers.html
Mega rewelacji nie ma, ale przynajmniej bez reklam i stabilny. Raczej wszystko co potrzeba obsluguje, a odnosnie pojemnosci, mozna do kazdego uzytkownika zakladac tyle kont ile wlezie - tak okiem amatora.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie

ZnaczyNigdySieNieZaczelo

GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie

SkonczyloSieBoSieNieZaczelo

CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 czerwca 2007, 18:24

kyS pisze:http://ovh.org/pl/products/offers.html
Mega rewelacji nie ma, ale przynajmniej bez reklam i stabilny. Raczej wszystko co potrzeba obsluguje, a odnosnie pojemnosci, mozna do kazdego uzytkownika zakladac tyle kont ile wlezie - tak okiem amatora.

No i pierwsza propozycja juz jest :D

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”