Rozmowa z Alicją Perlińską, koszykarką ŁKS Lotto

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Rozmowa z Alicją Perlińską, koszykarką ŁKS Lotto

Postautor: Wojteg » 23 czerwca 2004, 11:21

Selekcjoner koszykarskiej reprezentacji Polski uznał Alicję Perlińską, rozgrywającą ŁKS Lotto, za największe odkrycie kadry podczas tournee po Australii i Nowej Zelandii

Arkadiusz Koniecki, trener Polek, stwierdził, że Perlińska - mimo niewielkiego doświadczenia - zaskoczyła go przemyślanymi i dojrzałymi zagraniami. Łodzianka, która była podstawową rozgrywającą, przesądziła m.in. o zwycięstwie Polek z Koreą. O Perlińską jeszcze przed wyjazdem starała się Polfa Pabianice. Teraz koszykarka ŁKS Lotto dostała kolejne propozycje. Nie wie jeszcze, jaki klub wybierze, ale są małe szanse, by był to klub z al. Unii.

Przemysław Iwańczyk: Jak ocenia Pani wyjazd do Australii i Nowej Zelandii?

Alicja Perlińska: Powiem krótko: bomba. To wspaniała wycieczka, której nie da się opisać. Nurkowałyśmy w rafie koralowej, oglądałyśmy egzotyczne zwierzęta, to tylko niektóre z atrakcji. Nowa Zelandia zauroczyła mnie rewelacyjnymi widokami. Trudno w skrócie powiedzieć o wszystkich atrakcjach.

Dla Pani ten wyjazd był atrakcyjny pod względem sportowym.

- Cieszę się, że dostałam szansę, byłam przecież pierwszą rozgrywającą. Nie było z nami Beaty Krupskiej-Tyszkiewicz, więc grałam dosyć dużo. Poszło mi całkiem, całkiem.

Całkiem, całkiem? Przecież selekcjoner był zachwycony Pani postawą.

- Cieszę się, że ma takie zdanie na mój temat. Jak już wspominałam, musiałam grać, nie było innego wyjścia.

Czy nie jest Pani przesadnie skromna? Rozstrzygnęła Pani m. in. losy meczu z Koreą.

- Po prostu rzuciłam za trzy punkty kilka sekund przed końcową syreną. Może i dobrze grałam, ale naprawdę nie było to nic nadzwyczajnego.

Teraz pewnie cieszy się Pani, że przed wyjazdem nie podpisała umowy z nowym klubem?

- Tak, bo dzięki temu mogłam się skupić na grze. Dopiero teraz jest czas, by zastanowić się, gdzie będę grała.

Chodzi mi o to, że po ostatnich meczach Pani wartość znacznie wzrosła.

- To już zależy od oceny trenerów i działaczy.

Ofertę pracy złożyła Pani Polfa Pabianice. Kiedy podpisze Pani umowę?

- Trudno mi się na ten temat wypowiadać. Zwłaszcza że mam jeszcze ważny kontrakt z ŁKS Lotto. Naprawdę nie wiem, co się wydarzy. Gdyby jeszcze w ŁKS został trener Nowakowski... Nie ma tam w tej chwili szkoleniowca, a i ze skompletowaniem składu byłby problem.

Ponoć zaoferowano Pani atrakcyjniejsze propozycje niż ta z Pabianic.

- Chciałabym studiować, więc najlepiej byłoby grać w pobliżu Łodzi. Skoro już to wyszło, przyznam, że mam także propozycję z Wisły Kraków. Była też oferta z Polkowic.

Kiedy podejmie Pani ostateczną decyzję?

- W ŁKS wyjaśni się wszystko lada dzień. Wtedy ja podejmę decyzję, gdzie zagram w przyszłym sezonie.

Rozmawiał Przemysław Iwańczyk

Kuba
Oldboy

Re: Rozmowa z Alicją Perlińską, koszykarką ŁKS Lotto

Postautor: Kuba » 23 czerwca 2004, 11:27

Wojteg pisze: Była też oferta z Polkowic.

To pozostaje nam czekać :) raczej wątpię, aby Ala zasiliła naszą drużynę. Kłosińska, Koryzna, Waligórska, Nowacka - chyba wystarczy jak na pozycje 1 i 2. Nie ukrywam, że chciałbym widzieć Alicje u nas, ale patrząc realnie, jest to mało prawdopodobne. Chyba, że Nowakowski będzie chciał ją koniecznie mieć w drużynie....

Zagloba
Żak

Postautor: Zagloba » 23 czerwca 2004, 13:24

Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 23 czerwca 2004, 14:57

Wojteg pisze: O Perlińską jeszcze przed wyjazdem starała się Polfa Pabianice. Teraz koszykarka ŁKS Lotto dostała kolejne propozycje. Nie wie jeszcze, jaki klub wybierze, ale są małe szanse, by był to klub z al. Unii.

POOWAAAAŻNIEEE????? :shock: :shock:

Zwłaszcza że mam jeszcze ważny kontrakt z ŁKS Lotto.

Niestety szanowni Państwo, czy to się komu podba czy nie :lol:

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 24 czerwca 2004, 06:49

majoneez pisze:
Wojteg pisze: O Perlińską jeszcze przed wyjazdem starała się Polfa Pabianice. Teraz koszykarka ŁKS Lotto dostała kolejne propozycje. Nie wie jeszcze, jaki klub wybierze, ale są małe szanse, by był to klub z al. Unii.

Każdy kontrakt czy umowę można rozwiązać... 8) :shock:

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 24 czerwca 2004, 07:01

majoneez pisze:

ale mogłeś skomentować też ten fragment

Naprawdę nie wiem, co się wydarzy. Gdyby jeszcze w ŁKS został trener Nowakowski... Nie ma tam w tej chwili szkoleniowca, a i ze skompletowaniem składu byłby problem.

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 24 czerwca 2004, 07:37

Skoro kazdy kontrakt można ot tak sobie rozwiązać, to funkcjonowanie jakichkolwiek tego typu dokumentów jest bez sensu prawda? Co do wypowiedzi Ali o sytuacji kadrowej ŁKSu, to przepraszam ale z Nowej Zelandii i Australii nie najlepiej śledzi się sprawy dziejące przy al. Unii.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”