Przywiązanie do barw klubowych

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 23 listopada 2006, 21:51

Dobra skoro macie zarzuty do tego kibica z Brzegu to pogadajcie sobie z nim na żywo i wszystko wyjaśnijcie.
U mnie piwo ma, bo go pare lat temu widziałem w Poznaniu :P
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 23 listopada 2006, 21:54

MARAS pisze:Dobra skoro macie zarzuty do tego kibica z Brzegu to pogadajcie sobie z nim na żywo i wszystko wyjaśnijcie.

ale ja nie mam zadnego zarzutu, zrobil jak uważał, a ja przedstawiłem swoj poglad na takie zachowanie i nie widzę w związku z tym potrzeby rozmowy.

towje prawo, ktorego nikt nie kwesionuje
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 23 listopada 2006, 22:15

za bardzo nie wiem czy jest to powod na tak burzliwa dyskusje, ja tego czlowieka szanuje ze przez tyle lat jest z nami a raczej z klubem i chce mu sie dymac na kazdy mecz czy czasem nawet trening zeby tylko zobaczyc jak graja dziewczyny. pozdro Panie "Sniezynek"

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 23 listopada 2006, 22:18

MARAS pisze:Dobra skoro macie zarzuty do tego kibica z Brzegu to pogadajcie sobie z nim na żywo i wszystko wyjaśnijcie.
A po co ja mam z nim gadać? To teraz mam rozmawiac z kazdym kogo nie cenię ? Nie mam w zwyczaju dyskutować z kibicami którzy zmieniają barwy.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 23 listopada 2006, 22:20

MuFa pisze:za bardzo nie wiem czy jest to powod na tak burzliwa dyskusje, ja tego czlowieka szanuje ze przez tyle lat jest z nami a raczej z klubem i chce mu sie dymac na kazdy mecz czy czasem nawet trening zeby tylko zobaczyc jak graja dziewczyny. pozdro Panie "Sniezynek"
Jak zacznie kibicować Polkowicom albo Jeleniej bo mu się nie spodoba kibicowanie w Brzegu i oświadczy Wam ze zmienia barwy to też będziesz pod takim wrażeniem jego "osiągnięć"?
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 23 listopada 2006, 22:29

Mikey pisze: Nie mam w zwyczaju dyskutować z kibicami którzy zmieniają barwy.

Hmm... jakby to ująć ??
To co w takim razie powiesz o kibicach ŁKSu (obecnie) którzy jeszcze kilka czy może nawet już i kilkanaście lat temu zakładali np. szalik Włókniarza :?: :?
No nie wiem, być może akurat Ty z nimi nie rozmawiasz, choć przypuszczam że z jednym z nich raczej napewno gadałeś.

I żeby nie było, ja osobiście również jestem zdania że kibic wybiera sobie JEDEN KLUB na całe życie :!: :!: :!: I jakoś mi nie spieszno by pić browara z tym Panem Krzysztofem, ale tak jak pisał bodajże Marco, każdy ma prawo robić co mu się podoba.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 23 listopada 2006, 22:54

Szymon pisze:
Mikey pisze: Nie mam w zwyczaju dyskutować z kibicami którzy zmieniają barwy.

Hmm... jakby to ująć ??
To co w takim razie powiesz o kibicach ŁKSu (obecnie) którzy jeszcze kilka czy może nawet już i kilkanaście lat temu zakładali np. szalik Włókniarza :?: :?
No nie wiem, być może akurat Ty z nimi nie rozmawiasz, choć przypuszczam że z jednym z nich raczej napewno gadałeś.

Wiem do czego pijesz ..;) Nie chodzi mi o to żeby wogole nie rozmawiac, kogoś bojkotować itp. Napisałem "Nie mam w zwyczaju dyskutować z kibicami którzy zmieniają barwy" - dyskutowac na temat jego decyzji i słusznosci jej wyboru.
To samo mógłbym zapytać Belfra, kłócicie się z T. na temat jego decyzji a Pana K. Belfer chce zapaszac na browara... :?
P.S. Poza tym myśle że T. jest kibicem swojej narzeczonej a nie ŁKSu, tak myślę chyba... óki co nie kupil sobie szalika czy koszulki więc trudno mówić o aktywnym kibicowaniu naszym barwom
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 23 listopada 2006, 23:06

Chyba jednak nie wiesz "do czego piję".
Nie chodziło mi wcale o T. ..... (sorry ale nie ma sensu zajmować się osobami takiego pokroju)
Chodziło mi o kilka czy może nawet i o kilkadziesiąt (20-30) osób które w przeciągu tych moich 20 lat na Włókniarzu, PRZERZUCIŁY się na ŁKS :!:
Wiesz.... najpierw śpiewali "O Włokniarzu pragnę marzyć..." , jeździli nawet na wyjazdy, by nagle pojawić się w szalu ŁKSu i śpiewać np. "Miłości jedyna ma...."
A osoba z którą (jak napisałem wcześniej) przypuszczam że napewno dyskutowałeś to ............. niewżne, jak będziesz chciał to napisze Ci na privie lub gg (jutro, bo zaraz spać się kłade). Powiem tylko, że jak sam mi opowiadał, swoją przygodę zaczynał na Legii, później był epizod na Włókniarzu by ostatecznie trafić na Al. Unii
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 23 listopada 2006, 23:10

No cóż jezeli myślimy o Panu który tylko mi przychodzi do głowy w związku z Wlokniarzem to moj kontakt z nim jest raczej sporadyczny i własciwie z nim nie dyskutuję. Jeżeli sa jakiekolwiek inne osoby tego typu to po prostu albo ich nie znam albo nie znam ich przeszłości.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 23 listopada 2006, 23:18

Coby tylko dyskusja nie spełzła w złym kierunku... musimy się zrozumieć...

nie widzę powodu aby specjalnie potępiać bohatera artykułu... w końcu jego sprawa, jak dla mnie może nawet kibicować co sezon komu innemu (w końcu jak wiemy w PLKK jest dość różnorakie pojęcie "przywiązania" i kibicostwa wogóle) - nie widzę jednako ŻADNEGO powodu aby windować go na piedestał, stawiać za wzór, "obstawiać" mu itd...
Nic nadzwyczajnego - wiekowy facet to i ponad 40 lat kibicuje - ja jestem dużo młodszy a kibicem ŁKS już jakieś 25 - aktywny wyjazdowicz od ponad 20 - a za 15 (jak jeszcze troszkę "podrosnę") spodziewam się zatem reporterów PLKK - tak? i do tego wywiad dam duuużo lepszy... :lol: - bez sensu...

Zatem bez potępień, ani bez wzruszeń - a jeśli z kogoś tutaj specjalnie szydzę, to z redakcji PLKK - za jakże wzniosłą próbę przejścia od strony sportowej w kierunku "przyjaznej" dla i o szeroko pojętych "trybunach"... Szczerze ciekawi mnie kto to robił, czy tak "kumaty" ichni redaktor jakich kilku znam? wtedy się nie dziwię... Mogą jeszcze instrukcję "zrób to sam" klapeczek zamieścić niebawem.
................................................................................................
Szymon - są różne poziomy znajomości - i różne ich platformy. Z panią z kiosku chętnie gadam przy zakupie prasówki - co nie znaczy, że bym się z nią "gdzieśtam" wybrał - na ryby np. kogoś można szanować także za śliczny śpiew - i nie okazywać mu pogardy z powodu nieumiejętności tańca... - w końcu czy taniec jest najważniejszy?
................................................................................................
Maras - a widziałeś mnie w Poznaniu na koszu kilkakrotnie w 95,6 - zresztą niedawno także - a i na Lechu bywałem wielokrotnie i na Warcie i na Olimpii (chacha - piłkarskiej - a jak!) i na koszykarskich ME... (acha - oczywiście stawiam siebie tylko i wyłącznie za przykład) - dlaczego akurat widzianemu raz Panu Kaziowi postanowiłeś okazać szacun poprzez browar?

Rafał_Szeremeta
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Rafał_Szeremeta » 23 listopada 2006, 23:40

Pana Kruszyńskiego często widywaliśmy także we Wrocławiu, kiedy stara Ślęza walczyła o swoje dwa ostatnie medale (brązowe) w ekstraklasie (za trenera M.Olesiewicza).

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 23 listopada 2006, 23:48

Mikey pisze:
MuFa pisze:za bardzo nie wiem czy jest to powod na tak burzliwa dyskusje, ja tego czlowieka szanuje ze przez tyle lat jest z nami a raczej z klubem i chce mu sie dymac na kazdy mecz czy czasem nawet trening zeby tylko zobaczyc jak graja dziewczyny. pozdro Panie "Sniezynek"
Jak zacznie kibicować Polkowicom albo Jeleniej bo mu się nie spodoba kibicowanie w Brzegu i oświadczy Wam ze zmienia barwy to też będziesz pod takim wrażeniem jego "osiągnięć"?

a zabronie mu zmiany swoich upodoban? mam go ubezwlasnowolnic albo ma podpisac jakis cyrograf o tym ze wiecznie bedzie z jedna druzyna, jak bedzie chcial kibicowac jeleniej to spoko niech idzie, jego wybor, ja po kims takim plakac nie bede, ale jesli jest kibicem mojej druzyny przez tyle lat to jakims nawet najmniejszym szacunkiem go darze.
a Gdyby tak np. dwoch albo nawet jeden kibic przeprowadzil sie z Pabianic do Lodzi i chcial aktywnie uczestniczyc w dopingu i wspierac wasza druzyne nie mowie ze z dnia na dzien z radoscia wstapilby w wasze szeregi ale np po jakims dluzszym okresie czasu, podszedlby i zapytal sie wprost, czy moglby sie przylaczyc, co bys mu odpowiedzial?

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 24 listopada 2006, 00:04

nie chodzi o zabranianie czegokolwiek czy też podpisywanie cyrografów, chodzi o szacunek, a przynajmniej ja, jak i zapewne też Mikey zupełnie takich osób szacunkiem nie obdarzamy.

Choć może sytuacja spowodowana jest z tym że ze zjawiskiem przerzucania się (przynajmniej w Krakowie) mamy większą styczność niż w Brzegu..

U nas się takich ludzi nie tyle nie trawi co eliminuje, i moim zdaniem bardzo słusznie.

j... przerzutów.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 24 listopada 2006, 00:13

simon pisze:Zatem bez potępień, ani bez wzruszeń - a jeśli z kogoś tutaj specjalnie szydzę, to z redakcji PLKK - za jakże wzniosłą próbę przejścia od strony sportowej w kierunku "przyjaznej" dla i o szeroko pojętych "trybunach"... Szczerze ciekawi mnie kto to robił, czy tak "kumaty" ichni redaktor jakich kilku znam? wtedy się nie dziwię... Mogą jeszcze instrukcję "zrób to sam" klapeczek zamieścić niebawem.

Natalia Kusztal, słynna natalka z Polkowic, nic Ci to nie mówi ? :D
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 24 listopada 2006, 00:22

Liquidor pisze:
simon pisze:Zatem bez potępień, ani bez wzruszeń - a jeśli z kogoś tutaj specjalnie szydzę, to z redakcji PLKK - za jakże wzniosłą próbę przejścia od strony sportowej w kierunku "przyjaznej" dla i o szeroko pojętych "trybunach"... Szczerze ciekawi mnie kto to robił, czy tak "kumaty" ichni redaktor jakich kilku znam? wtedy się nie dziwię... Mogą jeszcze instrukcję "zrób to sam" klapeczek zamieścić niebawem.

Natalia Kusztal, słynna natalka z Polkowic, nic Ci to nie mówi ? :D

ta z #6 :lol: :lol: :lol: mówi - i właściwie wszystko wyjaśnia... :lol: :wink:

- tylko... o ile się nie mylę to Brzeg i wszystko co "brzeskie" to jej wróg największy jak pamiętam zawsze "avanti" na forum po jej filozoficznym podejściu do kibicostwa... - np. że Brzeg nie powinien się cieszyć po wygranej z Lotosem bo (tu szereg powodów).
A tu nagle taki art - niby "na +"... dziwne - choć z całej masy Pretorian wybrała nie brzeżanina i właśnie "przerzuta"... może specjalnie? :wink:

Ps. Obserwuję zadziwiający standard w "obsadzeniu" PLKK'owskich stołków redakcyjnych w poszczególnych miastach... No dacie mi jeszcze jakiś przykład dla potwierdzenia tezy? (własne "podwórko" znam... :wink: )

Wróć do „Kibice”