HIT ZIMOWEGO SEZONU!!

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

HIT ZIMOWEGO SEZONU!!

Postautor: kyS » 01 grudnia 2006, 13:31

Sobota, godz. 16: AZS AWF Gorzów - Stelmet AZS Zielona Góra

W sobotę rozstrzygnie się kto będzie królem szczypiorniaka w naszym województwie przez kilka następnych miesięcy. Teraz zdecydowanie bardziej przydałyby się punkty gorzowianom, którzy starają się uciec przed strefą spadku.
Stelmet AZS Zielona Góra w ośmiu dotychczasowych kolejkach wygrał aż sześć razy i jest wiceliderem I ligi. W sobotę może wygrać, ale nie musi. Za to akademicy z Gorzowa desperacko bronią się przed degradacją. Uzbierali dotychczas pięć punktów. Wszystkie na swoim boisku, gdzie utrzymują status niepokonanych. Potrzebują kolejnych zwycięstw jak ryba wody. - Przed takim spotkaniem, gdy grają sąsiedzi, nie ma co spoglądać w statystyki - mówił trener zielonogórzan Henryk Rozmiarek. - Jestem pewien, że w Gorzowie czeka nas ciężka przeprawa i wynik jest sprawą otwartą. Ostatnio nie poszło nam z Gdańskiem. Wysoka porażka powinna wszystkich przed kolejnym prestiżowym spotkaniem przykładnie zmobilizować.

W ekipie Stelmetu zabraknie czołowego zawodnika Andrzeja Biegańskiego, który na początku tygodnia przeszedł operację przepukliny pachwinowej i będzie pauzował przez dwa miesiące. Zielonogórzanie i tak są jednak bardzo silni. Mają w składzie aktualnie najlepszego strzelca I ligi Bogumiła Buchwalda. Wyżej od każdego z gorzowian, na 16. pozycji w klasyfikacji snajperów, jest także Krzysztof Martyński. 18. miejsce zajmuje Bartosz Ruszkiewicz z AZS AWF. - Wysoka porażka Stelmetu z Gdańskiem to nie jest dla nas dobra informacja, bo zawsze w kolejnym spotkaniu pokonany szuka szansy na rehabilitację - powiedział trener AZS AWF Dariusz Molski. - Mam jednak nadzieję, że derby wyzwolą u moich zawodników wszystko co mamy najlepsze i powalczymy o punkty, do których jak widać na razie zdecydowanie bliżej nam u siebie.

Po obu stronach w sobotę o godz. 16, w hali ZSO nr 15 przy ul. Szarych Szeregów, nie zabraknie starych znajomych. W barwach Stelmetu gra były gorzowianin Łukasz Bartnik, a w ekipie gospodarzy wystąpi Andrzej Wasilek, w poprzednim sezonie zawodnik Zielonej Góry. - Kto jest po drugiej stronie i z kim gramy w tym momencie musi odsunąć się na dalszy plan - zakończył Molski. - Wychodząc z szatni każdy ma być przygotowany do walki na sto procent i ani na chwilę nie zapominać o przedmeczowych założeniach. Gdy choć na chwilę opuścimy głowy, zostaniemy zmiażdżeni i sami zepchniemy się na dno. Wierzę jednak w chłopaków i do ostatniej chwili będę walczył razem z nimi.

iki
www.gazeta.pl
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 01 grudnia 2006, 14:17

Myślałem już że piszesz Kys o meczu który odbędzie sie 16 grudnia :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 01 grudnia 2006, 14:33

miałem dokładnie takie same odczucie :shock:

swoją drogą nie wiedziałem, ze Gorzów rywalizuje z Zieloną Górą także w pilce recznej :oops:
reloaded :]

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 01 grudnia 2006, 14:59

My z Falubazami rywalizujemy we wszystko co sie da...tylko jakos te buraki sie koszykówki kobiet nie dorobiły, ale cóż od tej wiochy wymagac :P
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 02 grudnia 2006, 13:56

Ale za to mają dobrych koszykarzy a w Gorzowie takowych niema 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

lukasz
Amator

Postautor: lukasz » 02 grudnia 2006, 15:36

i piłeczke mają dużo gorszą szczególnie pod względem kibicowskim (czego nie powiem o żużlu heh)

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 03 grudnia 2006, 14:13

j...... k... . Cala pierwsza polowe siwy sedziowal pod zielona, pozniej w dwojke trzymali wynik 3 punkty przewagi dla falubaza. Przy tej drugiej nei uznanej pramce to az chlopaki z zielonej nie wierzyli w to co oni gwizdza, co nie zmienia faktu, ze w koncowce zagralismy dno 8)
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie

ZnaczyNigdySieNieZaczelo

GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie

SkonczyloSieBoSieNieZaczelo

CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”