Ostrovia - Polfa 43:98

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 13 grudnia 2004, 10:20

Po tym pojedynku działacze Ostrovii wynni chyba podjąć męską decyzję. Albo wzmocnią drużynę, by ta mogła powalczyć o utrzymanie, albo – jeśli nie ma w klubie pieniędzy – wycofają ją z rozgrywek.

BIN - Gazeta Poznańska

Człowieku! - bardzo słuszna idea w sprawie "podejmowania męskich decyzji" dotyczy głównie Ciebie, i... dziennikarstwa sportowego - choć ten zwrot w zestawieniu z cytowanym materiałem w jednym poście - razi...

Ten zespół (przy całej jego oczywistej słabości) - nawet NIE JEST AKTUALNIE NA POZYCJI SPADKOWEJ !!!!!!!!!!

Człecze - jako regionalny pismaczyna (choć nie wiem czy to też nie komplement) powinieneś cieszyć się tym, chwalić zawodniczki, mobilizować zespół i kibiców do walki o ligowy byt - a nie sugerować wycofanie - co skutkuje brakiem nawet (w aspekcie ewentualnego spadku) przyszłorocznych rozgrywek pierwszoligowych.
A pomyślałeś (w przypadku wycofania) o tych dziewczynach, o kibicach wreszcie... o sobie? - nie no, zawsze można przecież pisać o kręglach - w tym przypadku to nawet wyszłoby wszystkim na dobre...

Brzydzę się tym tekstem!

ostrowianin

Postautor: ostrowianin » 13 grudnia 2004, 11:17

Ten pismak jeszcze funkcjonuje od lat nie robi nic innego jak sranie we własne gniazdo.Jeszcze ma za to płacone.Koszykarki grają w miarę swoich umiejętności tylko że w przeciwieństwie do Bińczaka robią to za friko.

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 13 grudnia 2004, 11:53

Krótko, zwięźle i na temat: Idiota

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 13 grudnia 2004, 11:57

Ja z kumplem, z którym współpracujemy z SF, przychodzimy sobie na mecz duzo wczesniej, po to, żeby troche "poczuć" klimat spotkania :wink: I okazuje się, że o godzinie 16.15 na trybunach jesteśmy tylko my dwaj. A taki stan rzeczy utrzymuje się do około godziny 16.40. 20 minut do rozpoczęcia a tu nikogo na sali! Tym razem było nie więcej niż 100 osób... Przykre, ludzie coraz bardziej się odwracają... Ja sam, mimo tego, że jestem z tym klubem już ho ho, sam czasem zastanawiam się, czy nie lepsze byłoby (jeśli już młode dziewczyny mają sie uczyc) opuszczenie Ekstraklasy i ogrywanie ich w I lidze niż czekanie na cud - bo inaczej chyba okreslić się tego nie da. A oglądanie n-tej z rzędu porażki 40 punktami naprawdę nie jest czymś co podbudowuje...

Czegoś takiego, co niestety przytoczyliście, bym w życiu nie napisał. Nawet pisząc zapowiedź meczu zawsze daję jakiś ułamek procenta szansy naszym zawodniczkom, choć trudno oczekiwać wygranej... Widocznie czas na zmiany 8) Ja jestem chetny do współpracy :P 8) Przynajmniej nie odbieram nikomu szans na starcie a i wiedzę o żeńskim baskecie mam zapewne większą :P
Obrazek

you're as good as your last performance

Gość

Postautor: Gość » 13 grudnia 2004, 12:50

mati pisze:
Należy jeszcze dodac fakt iż dziewczyny przez cały mecz były dopingowane przez fanatycznych kibiców (Szymona i Kowalika - respect) Calutki mecz bez chwili przerwy - pierwszy raz coś takiego widziałem i słyszałem.

Naturalnie w jednej z ostrowskich gazet będzie o Was krótki tekst i zdjęcie...wszyscy respekt czują...zrobiliście taka furrorę ze masakra...jak to mówią ludzie..." poprostu rewelacja Ci goscie" :wink:

Mam nadzieję że umieścisz ten artykuł na forum!

Do Viallosa.
Gubisz się chłopcze w zeznaniach. Zdecyduj się w końcu czy widziałeś już taki doping czy nie? I spokojnie, napewno nie umrę w nieświadomości! Przyznam Ci natomiast rację w jednym. "polfa fani" faktycznie zajmują się czym innym na meczach. Potrafią tylko pierdzieć w stołki, wpieprzać chipsy, pić soczki i czasem westchnąć z zachwytu. No ale na codzień to najwięcej potrafią pyskować o dopingu, o tym że są super kibicami itd, itd.
I proszę, nie wyjeżdżaj mi tutaj z początkiem sezonu i innymi tego typu tekstami bo płakać mi się chce. Jeśli nie podobał Ci się ten stan to trzeba było zebrać się z resztą "super fanów zakładów pracy" i próbować mnie zastąpić! Fakt, to nierealne zadanie, ale trzeba było choć spróbować!

Szymon nzl.

Postautor: Szymon nzl. » 13 grudnia 2004, 12:51

Ten wpis wyżej to mój!

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 13 grudnia 2004, 17:55

Nie widziałem Was tak dopingujących.

I nie do mnie należy zbieranie kibiców tylko chyba właśnie do Ciebie - ja w inny sposób próbuje ich zachęcić do przychodzenia na mecze. A w jaki to się niedługo może dowiesz :-)

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 13 grudnia 2004, 20:17

Oczywiscie już zamiszczam...niestety nie mam skanera i zrobiłem zdjęcie aparatem cyfrowym...mam nadzieję, że cosik rozczytacie...jak będą problemy to przepiszę ten artykuł...

http://www.tsostrovia.osw.pl/mati/kibice.jpg

Na początku chciałem zamieścić to na forum ale po krótkim namyśle stwierdziłem, że linka tylko dam pozdrawiam.

Przepraszam ale nie mam saknera :cry:

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 13 grudnia 2004, 20:21

Ten artykuł taki balansuje na fajny ale jednak trochę podtekstem...mieszane mam uczucia co do niego ale luz...chyba :roll:

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 15 grudnia 2004, 09:57

Małe sprostowanie do zamieszczonego przez Matiego artykułu o nas: przez cały dzień, ani w drodze na mecz ani na meczu nie piliśmy żadnej wódeczki :lol: . Owszem, pare piwek było ale nic poza tym. I wynik meczu wbrew pozorom tez pamiętaliśmy :lol: :lol: :lol: .

PS. Pozdrowienia dla autora tekstu :lol:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Szymon nzl.

Postautor: Szymon nzl. » 15 grudnia 2004, 14:26

Artykuł bardzo ciekawy. Jest parę nieścisłości. Jak pisał już kolega Kowalik wódeczki nie piliśmy. Owszem "oliwiliśmy gardełka" zarówno przed jak i na samym meczu, że o drodze powrotnej nie wspomnę :lol: . A jeśli pan dziennikarz ma problemy z wnoszeniem buteleczek na halę to służę pomocą. Niech się zgłosi do mnie a udzielę mu fachowego instruktarzu :lol: Jeśli zaś chodzi o pomeczowy dialog to powiem tylko tyle że faktycznie mógł mieć miejsce. I wcale przyczyną nie było nasze nadmierne "oliwienie gardeł". Po prostu zawsze mam problem zapamiętać wynik z meczu koszykówki, więc to ja mogłem być tym "pierwszym" :lol:

Słowo do Viallosa. Kolega, przestań bredzić. Napewno do mnie nie należy zbieranie kibiców!!! A w kwestii tego zachęcania? Zachęcaj sobie, niech przychodzą, tylko tak coś mi się wydaje że bedą to kolejni, "super fani" którzy będą siedzieć w skupieniu i ciszy. No sorry bardzo, ale takich to ja nie potrzebuję. Wolę Kowalika :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”