Puchar Polski Sure Shot Cup w sezonie 2006/2007

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Puchar Polski Sure Shot Cup w sezonie 2006/2007

Postautor: Siero » 04 grudnia 2006, 07:40

Nova Trading Toruń - INEA AZS Poznań
AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - CCC Polkowice
AZS KK Jelenia Góra - Cukierki Odra Brzeg
ŁKS Łódź - Polfa Pabianice
UKS Jedynka Wschowa - Duda Tęcza Leszno
AZS Politechnika Warszawa - Arcus SMS PZKosz Warszawa
Kadus Bydgoszcz - VBW Gdynia
Zwycięzcy dwóch ostatnich par zagrają w drugiej rundzie (10 i 17 stycznia 2007 r.) o awans do Final Eight, pozostali zwycięzcy pierwszej rundy kwalifikują się bezpośrednio do Final Eight. Udział w Final Eight Pucharu Polski mają zapewniony uczestnicy Euroligi Kobiet (Wisła Can Pack Kraków, Lotos Gdynia).
W systemie gry mecz i rewanż gospodarzem pierwszego meczu jest drużyna wymieniona jako pierwsza. W przypadku remisu w pierwszym meczu nie wyłania się zwycięzcy przez dogrywki. W przypadku, gdy w obu meczach uzyskano wyniki remisowe lub, gdy zespoły uzyskały po jednym zwycięstwie z równą różnicą punktów dogrywkę przeprowadza się po czwartej kwarcie drugiego meczu.
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 04 grudnia 2006, 20:11

szykuja sie naprawde fascynujace mecze...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 05 grudnia 2006, 14:34

mecze istotnie zapowiadają się fascynująco... nie odkryję "ameryki" (hihihi - południowej...) jak powiem, że wolałbym sparing by pooglądać naszą nową "Kanarinios" - dodam, że nawet aspekt jej gry jest w tym przypadku nie najważniejszy...

Ktoś przyjedzie na przemiłą pogawędkę z forumowymi lanserami z Łodzi?

Ps.Nie oczekuję odpowiedzi - to zaproszenie...

FANATYK89
Żak

Postautor: FANATYK89 » 05 grudnia 2006, 15:27

a o ktorej jest te mecz wogle:>?

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 05 grudnia 2006, 15:28

18

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 06 grudnia 2006, 21:02

Piszcie na temat 8) :evil:

Mój post też skasujcie, bo już nie pasuje
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2006, 22:29 przez ginda, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 06 grudnia 2006, 22:01

U nas podeszliśmy do tego meczu jak do sparingu. Zero dopingu, zero młynu, na trybunach ludzi nie dużo. Nasz sektor za koszem całkowicie pusty. Oficjalnie utrzymujemy wersję że był to protest przeciwko tym debilnym rozgrywkom :wink: :lol: 8)

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 06 grudnia 2006, 22:35

Lisu pisze: Oficjalnie utrzymujemy wersję że był to protest przeciwko tym debilnym rozgrywkom :wink: :lol: 8)

Heh.... mam takie samo stanowisko :!: :lol: :wink:
Zupełnie mi się nie chciało telepać tramwajem bądź pociągiem do Łodzi na ten mecz :twisted:
Powiem więcej, za tydzień też będę protestował!! Nie będzie mi się chciało wypisać kartki z urlopem w pracy.
I mam nadzieję że przegramy ten mecz (ewentualnie wygramy maksymalnie 2 punktami) i nie będę już na siłę uszczęśliwiany tymi beznadziejnymi rozgrywkami :twisted: :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 grudnia 2006, 22:40

no ja mogę być raczej pewny, że za tydzień będzie mój pierwszy i ostatni mecz w PP w tym sezonie. DZIĘKI BOGU :!: na cholere ten puchar? i komu... ? z nizszych lig zgłosiły się AŻ cztery drużyny :lol: czy ktoś wreszcie zrozumie iż ten cały puchar ejst dość śmieszny? bo jak komus zalezy na pucharze fiba, to i tam mozna sobie kupic w nim udział...

choć porażka w kiepskim stylu to DZIĘKUJĘ dziewynom. wierze ejdnak, że sportowa złość poprowadzi je za tydzień do wygrania różnicą 36 punktów :lol: ;-)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 06 grudnia 2006, 22:44

A ja mam nadzieję, że do pojedynku w Pabianicach za tydzień przystąpimy jako 3 zespół w tabeli PLKK - reszta jest mi obojętna... :wink:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 grudnia 2006, 22:48

simon pisze:A ja mam nadzieję, że do pojedynku w Pabianicach za tydzień przystąpimy jako 3 zespół w tabeli PLKK - reszta jest mi obojętna... :wink:

Mikołajki są dziś ;-) i prezent dostał Gorzów. w sobote nie podarujemy nikomu NASZEGO 3 miejsca ;-)

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 06 grudnia 2006, 23:01

Skoro jest już 12 drużyn w lidze to zdecydowanie bardziej wolałbym wydłużyć czas trwania sezonu przez rozgrywanie meczy tylko w sobotę (lub niedziele). Przecież łatwiej jest znaleźć czas w weekend żeby pójść na mecz lub pojechać na wyjazd niż w tygodniu gdy większość pracuje lub uczy się. Niestety jak widać władze ligi mają w dupie kibiców. Jestem jednak ciekaw czy rozgrywki miałby sens gdyby trybuny świeciły pustkami. Dzięki wydłużeniu czasu trwania rozgrywek nie musielibyśmy po zakończeniu sezonu czekać nie raz prawie pół roku (!!!) na kolejny sezon.

Zamiast tego mamy nudne rozgrywki o pseudo Puchar Polski które klubu traktują jak sparing i modlą się żeby nie wylosować kogoś z przeciwnego końca Polski żeby nie ponosić dodatkowych kosztów związanych z transportem na mecz.

Wszyscy olewają te mecze łącznie z kibicami. Ale rozgrywki jak widać mają się dobrze a więc ktoś z tego musi czerpać kasę.

Gdyby było więcej zorganizowanych grup kibiców w lidze można byłoby pomyśleć o jakimś ogólnopolskim proteście we wszystkich halach podczas meczy PP chociażby w formie wywieszenie transparentu np:
"PO CO KOMU TEN PUCHAR?" nie prowadzenia doping i zbierania podpisów pod petycją do władz ligi o zlikwidowanie pucharu i wydłużenie sezonu. jednak uważam że na razie ruch kibicowski w Polskiej Lidze Koszykówki Kobiet jest zbyt słaby na taką akcję.

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 06 grudnia 2006, 23:10

Kuba pisze:Mikołajki są dziś ;-) i prezent dostał Gorzów. w sobote nie podarujemy nikomu NASZEGO 3 miejsca ;-)
Mysle ze w huj hamskie jest to stwierdzenie wobec zawodniczek, ktore jednak musialy w tych niemilosiernie ciekawych rozgrywkach brac udzial. Prezent to by byl jakbyscie oddali walkower.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 06 grudnia 2006, 23:13

Proponuję troszke wyluzowac. I nie przesadzalbym z tym chamstwem...
Obrazek
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 grudnia 2006, 23:15

kyS pisze:
Kuba pisze:Mikołajki są dziś ;-) i prezent dostał Gorzów. w sobote nie podarujemy nikomu NASZEGO 3 miejsca ;-)
Mysle ze w huj hamskie jest to stwierdzenie wobec zawodniczek, ktore jednak musialy w tych niemilosiernie ciekawych rozgrywkach brac udzial. Prezent to by byl jakbyscie oddali walkower.

Spokojnie ;-) troche wiecej humoru i loozu - przeciez twoja druzyna wygrala dzis mecz ;-) przeciez to nie wina zawodniczek ze biorą w tym przedsięwzięciu udział. a o prezencie będę mówił, bo na pewno bylo takowym nie zabranie do gorzowa m.in. waszego kata z meczu ligowego - Monique Coker ;-) Proponuję kyS troche wiecej loozu i dystansu do loznych rozmow (takich jak moja z simonem)

pozdrawiam

Wróć do „Kibice”