Statystyki wyjazdowe 2006/2007

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Awatar użytkownika
SMS_fan
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: SMS_fan » 09 grudnia 2006, 23:09

Potwierdzam, 2 osoby z Pabianic na meczu w Łomiankach

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 09 grudnia 2006, 23:31

Tak sobie teraz przeglądałem te statystyki i ...... no właśnie, czytam że po stronie ŁKSu 2 osoby w Poznaniu. Hmm.... o ile dobrze pamiętam to ktoś gdzieś pisał, że te dwie osoby na tym meczu się nie ujawniły :? No nie wiem czy to się powinno liczyć :?
Kolejna sprawa. Kiedyś
Marco pisze:To działa na takiej zasadzie jak np Wisła-Lech, a na mecz oprocz Lecha wchodzi Cracovia i masz ogolną liczbę , ewentualnie mozna zaznaczyć ze 400 w tym Pasów 150 ale ogolna liczba to 400

Wydaje mi się że powyższy przykład to, to samo co podczas meczu AZS Poznań - Włókniarz Pabianice liczba kibiców "przyjezdnych" - 10 osób w tym 2 osoby z Olimpii, ale ogólna liczba to 10!!
Tymczasem mamy zaliczone 8 osób i nawet nie ma słowa o tym że Olimpia nas wspomagała :? Dziwne to tym bardziej, że kibicom AZSu Poznań mimo obecności "Skorpionów" podczas wyjazdu do Polkowic zaliczono liczbę 55. Sorry bardzo ale nie łykam tłumaczeń że kibice tych dwóch klubów kibicują obu drużynom razem. Dla mnie jest sprawa prosta: dwa różne kluby, różne barwy, rózni kibice.

Reasumując. Brak mi w zaliczaniu tych statystyk konsekwencji!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 09 grudnia 2006, 23:34

Ja tu juz nic nie czaje, nam swego czasu nie zaliczono Gorzowiaków którzy studiowali w mieście gdzie odbywał się mecz
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 09 grudnia 2006, 23:42

..::Michał::.. pisze:W Brzegu z Polkowic okolo 25 osob
W sumie dobrze doliczyłeś, potwierdzam liczbe.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 09 grudnia 2006, 23:53

Oj Szymon a co tu jest do czajenia. Ja tez będąc w Gorzowie nie darłem ryja że jestem z Łodzi, ale tego nie kryłem. Podobnie Kozioł i Kanidżia. O ile mi wiadomo co do waszej liczby z Olimpią nikt odgórnie nie narzucił tej liczby 8 osób. Kibice z Leszna ktorzy byli w Łodzi tez nie krzyczeli ze sa przyjezdnymi. Poza tym to ja wpisuje statystyki a ze nikt nie obiecywał na kkf demokracji więc nie wiem w czym dym :D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 grudnia 2006, 00:14

Ja się zgadzam z Szymonem w tym, że raz przyjęte zasady trzeba zachowywać zawsze.

Co do "ujawniania się" to jest z tym jakoś... no nie wiem, wiadomo jak się dopinguje to oczywiste, jak się ma barwy również - ale ja np. kiedyś na Legii usiadłem zupełnie nie tam gdzie powinienem to nawet po bramce dla L "musiałem" bić brawo i takimi typami obok piątki przybijać :wink: - wtedy zgodzę się z tym, że się nie ujawniłem - wręcz trwałem w kamuflacji. "Nasi" w Poznaniu cieszyli się po koszach dla AZS?

Ja bym już o ujawnianiu - nie ujawnianiu - po prostu zapomniał i dał temu spokój.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 10 grudnia 2006, 00:24

No tak pochlali razem i juz jednym glosem śpiewają :lol:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 10 grudnia 2006, 00:32

simon pisze: "Nasi" w Poznaniu cieszyli się po koszach dla AZS?

Heh... :lol:
Zadałbym inne pytanie: Czy cieszyli się po koszach dla ŁKS :?: :?: :?:
Sam kilka razy byłem na wyjeździe bez barw, bez dopingu ale klaskałem po zdobytych koszach dla nas, czyli... się ujawniłem.
I myślę że takie ujawnienie wystarczy by wpisać do statystyk :?

A Ty Mikey..... hmm.... ostatnimi czasy odnoszę wrażenie że chyba Ci się życie prywatne nie układa i masz jakiś problem ze sobą :? :lol: Niemal każdy Twój wpis to przyczepienie się do kogoś, pouczanie i dawanie rad czy wreszcie jakieś teksty że to Ty tu piszesz i będziesz pisał co chcesz :? Chłopie, idź do baru i się konkretnie napierd*ol !!! Napewno pomoże!!! :lol: :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2006, 00:39 przez Szymon, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 10 grudnia 2006, 00:39

Szymon pisze:(...)Kiedyś
Marco pisze:To działa na takiej zasadzie jak np Wisła-Lech, a na mecz oprocz Lecha wchodzi Cracovia i masz ogolną liczbę , ewentualnie mozna zaznaczyć ze 400 w tym Pasów 150 ale ogolna liczba to 400

Wydaje mi się że powyższy przykład to, to samo co podczas meczu AZS Poznań - Włókniarz Pabianice liczba kibiców "przyjezdnych" - 10 osób w tym 2 osoby z Olimpii, ale ogólna liczba to 10!!
Tymczasem mamy zaliczone 8 osób i nawet nie ma słowa o tym że Olimpia nas wspomagała :? Dziwne to tym bardziej, że kibicom AZSu Poznań mimo obecności "Skorpionów" podczas wyjazdu do Polkowic zaliczono liczbę 55. Sorry bardzo ale nie łykam tłumaczeń że kibice tych dwóch klubów kibicują obu drużynom razem. Dla mnie jest sprawa prosta: dwa różne kluby, różne barwy, rózni kibice.

Reasumując. Brak mi w zaliczaniu tych statystyk konsekwencji!!!

No cóż... PEŁNE POPARCIE! Nie wypowiadałem się w tej kwestii, bo to jakoś juz nie moje klimaty, ale dla mnie, przyzwyczajonego do standardów lat 90-tych, sposób prowadzenia statystyk był w tych przypadkach wskazanych przez Szymona baaaardzo dziwny. Nie rozumiałem od początku co ma wspólnego fakt, że kibic np Gorzowa studiuje w Poznaniu z tym, że nie został zaliczony do statystyk wyjazdowych ekipy z Gorzowa :shock: Jeśli AKTYWNIE wspierał w szaliku swoje koszykarki to jakoś nie widzę przeszkód, by zaliczyć go do grupy kibicujacych zespołowi przyjezdnemu. A niech sobie studiuje na księżycu choćby - jesli kibicem np Gorzowa, dopinguje w meczu wyjazdowym koszykarkom Gorzowa i WSZYSTKO w temacie. A nie zaliczenie nas - Olimpiaków w żaden sposób do grupy wspierające Włókniarza Pabianice to już żenada jakich mało :( Często się wzajemnie wspieramy i bedziemy to robić nadal podczas mam nadzieję wielu jeszcze okazji. Widać jednak, tak jak napisał Szymon względem róznych grup przyjmowane są różne kryteria... Oczywiście konieczne jest moim zdaniem także wyszczególnienie ile osób z poszczególnych grup kibicowskich wspierało dany zespół. Pewnie, że najłatwiej powiedzieć "wszyscy kibicujemy naszym", ale zaciera to jedynie obraz rzeczywisty i nagina staty. A przecież to tylko zabawa... no chyba, że komuś zależy na naciaganiu faktów.

Pozdrowionka![/img]

Awatar użytkownika
SMS_fan
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: SMS_fan » 10 grudnia 2006, 00:39

Dlaczego liczba wyjazdowiczów w Gdyni przy Łomiankach ze znakiem zapytania? :lol:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 10 grudnia 2006, 00:42

Szymon pisze:
simon pisze: "Nasi" w Poznaniu cieszyli się po koszach dla AZS?

Heh... :lol:
Zadałbym inne pytanie: Czy cieszyli się po koszach dla ŁKS :?: :?: :?:
Sam kilka razy byłem na wyjeździe bez barw, bez dopingu ale klaskałem po zdobytych koszach dla nas, czyli... się ujawniłem.
I myślę że takie ujawnienie wystarczy by wpisać do statystyk :?

A Ty Mikey..... hmm.... ostatnimi czasy odnoszę wrażenie że chyba Ci się życie prywatne nie układa i masz jakiś problem ze sobą :? Niemal każdy Twój wpis to przyczepienie się do kogoś, pouczanie i dawanie rad czy wreszcie jakieś teksty że to Ty tu piszesz i będziesz pisał co chcesz :? Chłopie, idź do baru i się konkretnie p... !!! Napewno pomoże!!!
Po pierwsze "na pewno" piszemy oddzielnie :D .
Po drugie dlaczego nie mam pisac czego chcę? Czy ja Tobie zakazuję pisania czegokolwiek?
Po trzecie taką mam naturę ze lubię się przypierdalac, ot tak z nudów, zeby zabić czas, ponapinac sie , poprynżyć, zrobic lans...
Szczerze mam również w dupie jakieś insynuacje o życiu prywatnym ? :? Ale trafiłeś w dziesiątkę. Mam kłopoty prywatne bo remont w chalupie mi sie opóźnia 8)
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 grudnia 2006, 00:52

To mój wniosek jest taki - poprawcie te statystyki zgodnie z sugestiami bo są słuszne i ja się z nimi zgadzam.

A od teraz ustalcie oczywiste zasady - np. zaliczamy wszystkich czy "ujawnionych" czy musiali na mecz wyjazdowy jechać czy byli na miejscu. A co np. z kibicami ŁKS w Pabianicach - z tymi, którzy tam właśnie mieszkają? nie liczyć ich w statsach?

A co do rozmów prywatnych - okazja była wczoraj, mogliście się kłucić cały wieczów (z przerwą wtedy, kiedy śpiewałem) - a teraz to umówcie się na browarka i sobie podosrywajcie indywidualnie... (ja od dziś nie piję...) :wink: :lol:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 10 grudnia 2006, 01:02

simon pisze:
A co do rozmów prywatnych - okazja była wczoraj, mogliście się kłucić cały wieczów (z przerwą wtedy, kiedy śpiewałem) - a teraz to umówcie się na browarka i sobie podosrywajcie indywidualnie... (ja od dziś nie piję...) :wink: :lol:

Sorry bardzo, ja się stawiłem! To Mikey wymiękł i się nagle rozchorował :!: :lol:
A z tym śpiewaniem..... hehe ..... wiedziałem że w końcu zaczniemy śpiewać :lol: :lol:
I ja również już nie piję :lol: :wink: Skończyłem właśnie ostatniego browara na zaleczenie i KONIEC :!: :!:

P.S W pełni popieram Twoje propozycje odnośnie statystyk :!:

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 10 grudnia 2006, 19:22

simon pisze:(...)A co np. z kibicami ŁKS w Pabianicach - z tymi, którzy tam właśnie mieszkają? nie liczyć ich w statsach?
(...)

No właśnie... jeśli staną w kotle w szalikach ŁKSu na takim meczu wyjazdowym, to skoro nacodzień są kibicami ŁKSu, to mogą mieszkać choćby i w ... Australii ( ;) )...co za różnica. Zaliczać i tyle:) Takie moje zdanie! No bo co ma jeżdzenie do wiatraka - na mecze Olimpii w latach 90-tych przyjeżdzał do Poznania systematycznie kibic Zagłębia Sosnowiec prosto właśnie z Sosnowca, zdarzył się też u nas w kotle fan Hutnika z Krakowa, który też specjalnie przyjechał na mecz do Poznania - dla nich to wyjazdy, ale chyba trodno takie przypadki zaliczać do wyjazdów skoro mecz był "domowy";) Moim zdaniem liczy się miejsce meczu, a nie to skąd fani danego zespołu nazjeżdzali.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 grudnia 2006, 20:24

Zgadzam się absolutnie, analogiczna sytuacja z niedawno "wałkowanym" kibicem Odry z Wrocka. To jak był mecz Ślęza-Odra to jego by w młynie z Brzegu nie liczono?

Wróć do „Kibice”