Promocja sportu poprzez nagość?!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 23 czerwca 2004, 22:56

MARAS pisze:Jestem ciekaw czy na Dydek by uszyli jakiś kostium. Chyba materiału by zabrakło, a poza tym ona nie ma czego zaprezentować, oczywisćie poza wzrostem! :roll:

Wiesz, zawodniczka na zdjęciu powyżej mierzy sobie aż 197 centymetrów, a chyba nie przeszkadza jej to wyglądać pięknie. Co do Gośki i pokazywania - może po prostu obecne stroje nie umożliwiają jej zaprezentowania pełni swojej figury? ;)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Re: Promocja sportu poprzez nagość?!

Postautor: MARIO » 24 czerwca 2004, 15:40

Kuba pisze:Innego zdania są jednak koszykarki: – Obecne stroje już krępują nam ruchy, a co dopiero gdy będziemy mieć odsłonięte pępki? – twierdzi Anna Kędzior Miss STBL w sezonie 2002/2003, obecnie koszykarka Cukierków Odry Brzeg – Chyba zrezygnuję z koszykówki, jeśli ten plan wejdzie w życie.

Anna Kędzior, zawodniczka Cukierki Odra Brzeg, Miss STBL w sezonie 2002/2003:

Uważam ten pomysł za bezsensowny. Mnie osobiście już obecne stroje sprawiają wiele problemów w grze, a gdyby przeszedł jeszcze ten pomysł ze skróceniem koszulek, to praktycznie nie dałoby się grać. Prędzej zrezygnuję z koszykówki, niż będę grała w takich strojach, a co dopiero mają powiedzieć dziewczyny, które mają kłopoty z nadwagą...

Gazeta Polkowicka

Kto jak kto, ale Dolores nie powinna mieć absolutnie kompleksów podczas gry w takich skąpych strojach. Powiem więcej -> w Jej przypadku to wręcze wskazane, by grać w takim stroju :wink: :D nie wspominam już, że najbliższy sezon spędzi w Brzegu 8) :wink: :roll:

Obrazek

foto: www.wroclaw.e-basket.pl

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 24 czerwca 2004, 16:57

Jak to dobrze, że Ania wróciła :roll:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 24 czerwca 2004, 23:35

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 25 czerwca 2004, 08:10

simon pisze:seria "koronacje" rozpoczęta... :D

http://www.lksfans.pl/zdjecia/go.aspx?w ... 010191.JPG

Patrzę i patrzę :shock: i nijak nie mogę dostrzec na tym zdjęciu nagości :(
Simon, pomieszały się Tobie tematy :lol:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 25 czerwca 2004, 08:29

chodziło mi tylko o kandydaturą kolejnej osoby do dobrego wyglądania w ew. nowych kostiumach...

Ps.nagości nie ma, ale jest tron :wink:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 28 sierpnia 2004, 22:56

Do kontynuacji tego tematu skłonił mnie oglądany dziś finał olimpiady: USA-Australia. Owszem, koszykarki z antypodów prezentowały się bardzo ładnie i apetycznie, ale......
No właśnie. Po co wprowadzać takie przepisy i ustawy do naszego babskiego kosza??? Bez sensu. Według mnie lepiej wprowadzić przepis o posiadaniu grup młodzieżowych, przepis nakazujący aby w każdej drużynie przez np. 30min grała juniorka lub kadetka ( taki przepis istnieje np. w 4lidze piłki nożnej). Umożliwiło by to rozwój młodym zawodniczkom a co za tym idzie rozwój reprezentacji i start w najważniejszych imprezach. Patrząc na dzisiejszy mecz finałowy mozna było sobie uświadomić ile naszym "gwiazdom" brakuje to światowej czołówki. I dobrze by było żeby włodarze naszej ligi zdali sobie sprawę że same stroje nie pomogą dogonić najlepszych.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 29 sierpnia 2004, 00:26

Wiesz, cięzko liczyć czas przebywania na parkiecie konkretnej zawodniczki, w ekstremalnych sytuacjach mogłoby być jak z kajakiem Pastuszki ( czytaj: zabrakło 15 sekund ). Niemniej koncepcja jest słuszna: więcej wychowanek w zespołach. Wydaje mi sie jednak, że kluby wcześniej czy późnej dojdą do wniosku, że lepiej dla nich ( i taniej ) jest wyszkolić własną zawodniczkę niż kupować co roku "towar przechodni" od różnych "draganów" itp..

Gość

Postautor: Gość » 29 sierpnia 2004, 08:19

Nie wiem,czy stroje jednoczęściowe są tak bardzo wygodne?Ale z drugiej strony jak widze nasze koszykarki,które specjalnie opuszczają spodenki na biodrach i wyglądają jakby narobiły w pory to robi mi się nie dobrze.Zobaczcie z jaką przyjemnością patrzy się na siatkarki.Z drugiej strony niektóre z koszykarek lepiej żeby się nie rozbierały bo nie byłoby to zbyt estetyczne.Ale skrócenie spodenek i zwężenie strojów jest jak najbardziej na miejscu.

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 29 sierpnia 2004, 09:22

Znów jak szczury z nor i zakamarków wyłażą różne niedorozwoje i palanty, które chcą komuś, coś narzucać. Decyzja w sprawie strojów
powinna należyć do samych koszykarek! Mam nadzieję, że nikt nie będzie
tak głupi i niegrzeczny by podawać nazwiska graczek ( jako argument ),
które lepiej byłoby oglądać zawsze szczelnie zakryte.
A ty niedorozwoju Korsak, jakby pracodawca kazałby ci wystąpić przed każdym meczem w stringach, to co - świeciłbyś gołym tyłkiem?
Kto chce oglądać półgołe baby, a nie umie ( chce, może ) mieć swojej
to niech zasuwa do agencji towarzyskiej.
Sprawy nie odbieram w sensie ładnie, nie ładnie ( bo pewnie, że zazwyczaj ładnie - a nawet bardzo ładnie! ), tylko w tym, że grupa
niewyżytych staruchów dywaguje, a dyskutuje - a to pępek, a to biust,
a to do pół uda i ślini się przy tym nie dostrzegając jacy są chorzy.
Obrzydliwość staruchy! Dajcie sobie spokój. Koniec dyskusji.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 sierpnia 2004, 14:48

Faktycznie też oglądałem ten finał Australia vs USA!
Austalijki prezentowały się w tych obcisłych strojach zajebiście jak dla mnie a nie jestem żadnym starym dziadkiem! Może ktoś zamieści jakieś fotki australijskich lasek!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 29 sierpnia 2004, 20:43

Spokojnie panowie - spokojnie :wink: nikt mam nadzieję się nie ślini a stroje trzeba rozpatrywać (może głównie?) pod względem funkcjonalności choć estetyka jest również bardzo ważna. Gdyby tak nie było, to zawodniczki mogłyby grać nie tylko w za długich "porciętach" i "dresówkach" a kibice puszyliby się w tym czasie w kaloszach albo w "filcach" i w brudnych kufajach na plecach.
To oczywiste, że kobiece ciało jest tylko piękne lub piękniejsze ale decyzja w czym grać pozostaje jak dla mnie w rękach... działaczy klubowych (a wcale nie zawodniczek - one mogą tylko nie podpisać kontraktów). Ja tam jestem za strojami "obcisłymi" i to nie z powodu tego, że jestem "staruchem" opisanym 2 posty wyżej tylko stoją za tym przesłanki racjonalne.
Nie rozumiem jednak o czym wogóle ta dyskusja - jedna strona nic do tego nie ma a druga powinna raczej zastanowić się nad sposobami doskonalenia swych umiejętności i sylwetki a nie o tym by grać w "gaciach".
Niestety sport zawodowy jest nie dla samych sportowców ale dla widzów i tak naprawdę to oni (poprzez kreatorów nowości i pośrednio organizatorów) decydują o przyszłości dyscypliny.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 sierpnia 2004, 21:31

Tak jest Simon w pełni się z tobą zgadzam!

Adam
Żak

Postautor: Adam » 29 sierpnia 2004, 23:08

Hmm... a pomyśleliście, że koszykówka jako taka niesie obecnie za sobą pewien styl ubierania i na pewno nie są to getry i obcisła, przylegająca koszulka :lol: :lol: :lol: W każdym razie ta dyskusja jest chyba bez sensu, bo i tak w tym sezonie na tego typu zmiany jest już za późno. A za rok pewnie ta sprawa jak zwykle wróci i znowu skończy się tylko na pustm gadaniu...

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 30 sierpnia 2004, 10:09

Adam pamiętaj: Nigdy nie mów nigdy!
Ja jestem za wproswadzeniem tego typu strojów! 8)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”