Koszykarki, a kibice

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 22 grudnia 2006, 16:49

W Polkowicach sytuacja jest taka, że po meczu dziewczyny robią 'rundkę' wokół parkietu i przybijają piątki kibicom. Nawet po przegranych meczach. I nie wyobrażam sobie, by mogło być inaczej :? u nas ludzie ustawiają sie przy bandach juz sekundy przed koncem meczu, by miec dobrą "miejscówę" :lol: ;)

seneka

Postautor: seneka » 22 grudnia 2006, 17:13

A w Gorzowie koszykarki cieszą sie same z sobą jak już zostało to napisane a kibiców olewają. Jak kultury z domu nie wyniosły nic na to nie poradzimy. Chyba my jako kibice nie mamy, co na nie liczyć, bo to co one reprezentują sobą czyli to co pokazują przez swoje zachowanie wobec kibiców jest wystarczającym dowodem jakie to są osoby .

Wstyd i jeszcze raz wstyd…

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 22 grudnia 2006, 17:38

Proponuje temu kto napisał ten tekst powyżej aby sie podpisał, bedzie nam łatwiej prowadzić jakas rozmowe.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Fileep_ZKS
Nowy na forum

Postautor: Fileep_ZKS » 22 grudnia 2006, 17:49

Też to zauważyłem w Poznaniu, ale miałem wrażenie że chłopaki z AZS je usprawiedliwiają bo porażka bo wkurwienie... Choćby kibiców było 5 to należy im się szacunek za ich wysiłek często niewiele mniejszy niż zawodników/zawodniczek, ja sam osobiście szczególnie na wyjazdach często ledwo trzymam się na nogach i to nie ze względu na wypite procenty :lol: My mieliśmy chwilowy problem z tym u siatkarzy ale po paru hmm ostrych słowach został on (chyba) zażegnany chociaż dla obecnej ekipy siatkarskiej podejscie i podziękowanie stanowi wciąż megawysiłek :roll:

Gość

Postautor: Gość » 22 grudnia 2006, 18:14

seneka pisze:A w Gorzowie koszykarki cieszą sie same z sobą jak już zostało to napisane a kibiców olewają. Jak kultury z domu nie wyniosły nic na to nie poradzimy. Chyba my jako kibice nie mamy, co na nie liczyć, bo to co one reprezentują sobą czyli to co pokazują przez swoje zachowanie wobec kibiców jest wystarczającym dowodem jakie to są osoby .

Wstyd i jeszcze raz wstyd…

Seneka, wlasnie Elen ma racje, skoro piszesz takie rzeczy to chyba masz tez odwage przyznac sie kim jestes.

seneka

Postautor: seneka » 22 grudnia 2006, 18:59

No bez przesady nie widze potrzeby żebym się podpisał imieniem i nazwiskiem, dyskusja anonimowa tez dużo wnosi do sprawy tym bardziej ze zarzuty które są tu stawiane nie tylko przeze mnie są zgodne z prawda i wiele osób je potwierdza. Ja nie mam o czym z wami dyskutować Elen bo o prostactwie jakie przedstawiają zawodniczki można by z nimi rozmawiać albo z tymi osobami które uczyły je kultury.
To, o czym pisze nie jest wyssane z palca i nie tylko ja widzę ten problem w skandalicznym zachowaniu koszykarek.

Awatar użytkownika
BartekO
Żak

Postautor: BartekO » 22 grudnia 2006, 21:45

A może poprostu my je "olejemy" w następnym meczu? Tylko żeby pokazać, że nie podoba nam się to jak nas traktują. Proponuje na pierwszą połowę wogóle nic nie krzyczeć, nie trąbić i nie walić w bębny ale wywiesić na zwykłym prześcieradle jakiś tekst w stylu: "Wy nie kibicujecie, my nie dopingujemy". Jak się tylko zacznie 3 kwarta to zwinąć wpizdu transparent i jechać z dopingiem na maksa. Wtedy napewno zobaczą, że to czy dziękują nie jest dla nas obojętne.

Co o tym sądzicie?

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 22 grudnia 2006, 21:49

Dla mnie ten pomysł jest poroniony. Nie dość ze mamy słaby doping, to jeszcze mamy go zaniechac wogóle. Jeśli o mnie chodzi to nie dopinguje dla uścisku ręki, dla słowa "dziekuje". Ja robie to po prostu z zasady.

Z góry podkreślam ze jest to moje zdanie, każdy moze miec inne.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
BartekO
Żak

Postautor: BartekO » 22 grudnia 2006, 21:59

Ale ja nie mówie, że dopingujesz dla uścisku ręki. Chodzi o to żeby pokazać im jaka atmosfera panuje w hali bez dopingu. Napewno im się nie będzie to podobało i już po każdym meczu będą podchodziły podziękować...

seneka

Postautor: seneka » 22 grudnia 2006, 22:10

Pomyśl do niczego, po co cos wymuszać jak one nie potrafią zrobić tego same z siebie. To ewidentny obraz ich prostactwa i zadufania w sobie. Nie ma co kibicujmy jak dotąd a to że one są pozbawione elementarnych zasad kultury to już jest inna kwestia.
Żeby w pyrlandii nie podejść do kibiców i z nimi nie porozmawiać, podziękować za przyjazd to skandal i szok!!!
Może jeszcze oprócz zajęć na siłowni zrobić im zajęcia z podstaw dobrego wychowania?

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 22 grudnia 2006, 22:29

Powiem Wam w ten sposób. Bron Boże nie próbujcie w jakikolwiek sposób wpływac na zawodniczki poprzez np jakies prośby do trenera zeby zwrocil im uwage itp. TO NIE MA SENSU. Naprawdę satysfakcjonowaloby Was gdtbyscie wiedzieli ze koszykarki przychodza Wam podziekowac bo ktos im kazał? Że to panszczyzna z ich strony? Że podchodzą przybijac piątki a w głowie myślą "no jeszcze tylko trzeba "odwalic podziekowania" i do domu. Takie rzeczy zawodniczki musza miec we krwi od dzecka. Dzis dla przykladu nasze kadetki grały derby z Widzewem. Na takie coś nie trzeba nas namawiac. Przyszliśmy w piątke czy szostkę troche podopingowaliśmy, dziewczyny z lawki same inicjowały doping krzycząc i skaczac pod nute i tekst "Kto nie skacze ten z Widzewa". Po meczu JAK ZAWSZE mlode koszykarki przybiegly podziękowac choć było ich dwa razy wiecej niż nas ;). I ja wiem ze gdy przynajmniej 20% z nich zostanie w naszym klubie zawsze będa mialy we krwi ze kibicowi sie dziekuje.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
BartekO
Żak

Postautor: BartekO » 22 grudnia 2006, 22:47

No może macie rację... Może dla nich doping na meczach w Gorzowie to coś normalnego a przecież nie musi tak być. Prostaczkami to może one nie są ale wstyd drogie panie, wstyd!

oprawca
Żak

Postautor: oprawca » 23 grudnia 2006, 16:57

ty SENEKA czy cos takiego. Obarazasz je oraz ich rodziny twierdzac ze z domu nie wyniosły kultury. Wiec śmieciu j... obrazasz i mnie! A tak na prawde to gówienko wiesz. A ta dyskusja na pewno nie wpłynie pozytywnie na problem kibicowania na meczach w gorzowie. Krzyczy szesc osób + brat trenera i paru działaczy. Działaczem zapewne nie jestes, bratem trenera tez nie, wiec kim ty w ogole k... jestes ze masz czelnosc tak mówic?? Ale pogadamy o tym na nastepnym meczu. A jesli uwazasz dziewczyny za prostaczki to juz mozesz starac sie o wizę na wjazd na halę.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 23 grudnia 2006, 17:56

O to własnie chodzi, brak odwagi przyznać sie do swoich słów... A tak wogóle to w tych 6 osobach co krzyczą to on tez nie jest.
Obrazek

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 23 grudnia 2006, 22:17

szczerze mowiac za gorzowem nie przepadam (moje zdanie nie kibicow z p-nia) ale jak ktos wyzywa dziewczyny od prostaczek to jest zwyczajnym ... (no sory kulturalne forum nie bedze uzywal nie kulturalnych okreslen)! to jest forum kibicow a tak mowiac kibicem nie jestes wiec wypier...

Kiedys tez w Poznaniu byl taki "problem" ze kibice czuli sie troche lekcewazeni... Moja osobista rada - dajcie to do zrozumienia dziewczyna!

Wszystkim gorzowskim Kibica oraz zawodniczka AZSu najlepsze zyczenia, wielu sukcejow i powodzenia w kolejnych derbowych pojedynkach z ekipa z Poznania ;)
Obrazek

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”