Cenzura
Moderator: qBK
Cenzura
Mam takie dziwne przeczucie, że co bysmy napisali niezgodnego z jakimiś przyjetymi normami to bedzie usówane, banowane.... Czy to jest normalne?... Od kilku tygodni mam takie wrażenie...! No i sie nie dziwie dlaczego coraz wiecej osób nie ma ochoty tutaj pisac ani zaglądac...mówie co słysze...! Mam nadzieje że nie wywalą mi tego tematu zanik ktokolwiek go przeczyta lub chocby zauważy^^
\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/
-
Don Igłata
- Młodzik
Dowody??? Proszę bardzo!
Należę do tej grupy osób, która postanowiła wycofać się z pisania - właśnie m.in. ze względu na cenzurę.
Jednak bardzo zaintrygował mnie temat - " Dlaczego przychodzicie na mecze Cukierków? " Coś dla mnie był za bardzo "propagandowy" i za bardzo "na czasie". Nie wytrzymałem!!!
Dałem (jednak jako "gość" ) taki "humorystyczny wpis" :
- Jako masochista liczę na to, że dostanę od gwaranta po ryju -
Został ten wpis bardzo szybko zbanowany.!!!!
Dlaczego???? Czyżby słowo "ryj" było takie straszne i gorszące? No, chyba nie? Może dlatego, że był nie w temacie i został przeniesiony? No, też nie!!!! Jest tylko jedna odpowiedź - był "politycznie" nie do przyjęcia i ktoś pełniący urząd cenzora , na wzór bolszewickich politruków wykasował coś , co dla niego było nie po myśli.
W ten sposób tylko potwierdziłem sobie to, co myślałem wcześniej.
Należę do tej grupy osób, która postanowiła wycofać się z pisania - właśnie m.in. ze względu na cenzurę.
Jednak bardzo zaintrygował mnie temat - " Dlaczego przychodzicie na mecze Cukierków? " Coś dla mnie był za bardzo "propagandowy" i za bardzo "na czasie". Nie wytrzymałem!!!
Dałem (jednak jako "gość" ) taki "humorystyczny wpis" :
- Jako masochista liczę na to, że dostanę od gwaranta po ryju -
Został ten wpis bardzo szybko zbanowany.!!!!
Dlaczego???? Czyżby słowo "ryj" było takie straszne i gorszące? No, chyba nie? Może dlatego, że był nie w temacie i został przeniesiony? No, też nie!!!! Jest tylko jedna odpowiedź - był "politycznie" nie do przyjęcia i ktoś pełniący urząd cenzora , na wzór bolszewickich politruków wykasował coś , co dla niego było nie po myśli.
W ten sposób tylko potwierdziłem sobie to, co myślałem wcześniej.
- Brodacz
- Żak
- Kontaktowanie:
Szymon pisze:Widzę że pewne kwestie ciągle powracają![]()
Ja sam sie nie spotkałem z cenzurą (może dlatego że tak rzadko zaglądam tu ostatnimi czasy) chociaz kilku postów które jakoś mnie interesowały potem nie mogłem znaleźc.Ale jest grupa ludzi,która z uporem maniaka przedstawia ten problem."Krzyczą" o tym coraz głośniej.A skoro tak jest to według mnie nie jest to jakiś wymysł czy poprostu foch.Mysle że jest coś co uderzyło użytkowników tego forum.Niestety ludzie "z góry" (jak zauważyłem narazie) bagatelizują to.Chyba jednak tak byc nie powinno bo moderatorzy i administratorzy forów internetowych mają za zadanie utrzymac porzadek.Więc (według mojego myslenia) powinni spojrzec na ową sytuację z perspektywy użytkownika i albo mu wytłumaczyc wszystko tudzież pomóc rozwiązac problem.Tutaj takich inicjatyw nie zaobserwowałem.Nie wiem z czego to wynika.Może rządzi tu jakaś "siła" polityczna,która nie życzy sobie okreslonych schematów zachowań.
Ja go znam to jest ten no...
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
MIREq pisze: (...) i chce wiedziec to kieruje osobami co to wywalają?!
Zależy co wywalają??
Jeśli posty są wulgarne i obraźliwe to chyba nie potrzeba żadnych tłumaczeń?? Forum to nie rynsztok i śmietnik!!!! Owszem jeśli wpis "coś" wnosi to istnieje możliwość wykropkowania wulgaryzmów i pozostawienia go. Ale sorry..... jeśli pojawia się wpis kogos z Brzegu na podforum Polkowic w stylu : "Polkowice to j.... k.... " to nadczym tu myśleć??
Zresztą, gdy na tym podforum pojawiały się wpisy anonimów z Jeleniej Góry obrażające Was i Brzeg to o ile dobrze pamiętam też były usuwane!!!
Jeśli takie działania porządkowe są przez Was odbierane jako "cenzura" to macie racje, Forum jest cenzurowane.
Wracając do wpisu Dona który został usunięty. Hmm.... nie wiem, być może został usunięty przez pomyłkę
A być może - ZAKŁADAJĄC że ten post usunął któryś z Moderatorów tego podforum - taka jest wizja Moderatorów, by na tym podforum nie pojawiały się takie wpisy
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Jeśli chodzi o mnie, to stanowczo zaprzeczam - NIE USUNĄŁEM DOTYCHCZAS żADNEGO WPISU (zresztą od 5 dni nie zaglądałem nawet na forum) a jeśli kiedyś będę zmuszony to zrobić (mam nadzieję że nie - i nie zamierzam być cenzorem) to zamiast kasować posty, w ich miejsce pojawi się komentarz "wypowiedź usunięta" (tylko w miejscu skandalicznego naruszenia zasad, nie będę kasował postów "niepoprawnych" bo mamy wolność słowa) - i myślę że tak będzie najlepiej.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
No to mamy zagwozdkę
Wpisu 'niet' i usuwającego 'toże niet'
A co do usuniętego postu to przyznasz Don, że wyłączając walory humorystyczne, wnosił on do dyskusji o koszykówce tyle co spam na skrzynce
Ale za cenzurą absolutnie nie jestem. Na pohybel cenzorom
A co do usuniętego postu to przyznasz Don, że wyłączając walory humorystyczne, wnosił on do dyskusji o koszykówce tyle co spam na skrzynce
Ale za cenzurą absolutnie nie jestem. Na pohybel cenzorom
"Bo w życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym" - Oscar Wilde