Amerykanka w INEi AZS

Moderatorzy: Nas, Mytek, Bury

Dobry Gość

Amerykanka w INEi AZS

Postautor: Dobry Gość » 29 grudnia 2006, 21:08

Jak podaje portal internetowy epoznan.pl w barwach INEi AZS Poznań już najprawdopodobniej od 6 stycznia występować będzie Jessica N. Kern, czołowa amerykańska koszykarka.

gośc

Postautor: gośc » 29 grudnia 2006, 21:38

Amerykanka-tak
czołowa-???????

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 29 grudnia 2006, 22:02

Jessica Kern - sylwetka za Eurobasket.com:
http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... rID=101346

2001-2002: Penn St. (NCAA): averaged 14 points, 8 rebounds, and 7 assists
2003: Women’s Pro Showcase All-Star Team-Atlanta, Ga
2003-2004: TSV Viernheim (2.Bundesliga): averaged 11 points, 7 rebounds, and 6 assists
2004: InfoSport Inc. Pro Combine
2004-2005: CVJM Riehen Damen Basel (SUI-LNB): 24.9ppg, 12.8rb,1.5 ast, 2.7stl
2005: NWBL Training Camp & Final Cut (Chicago Blaze)
2006: Dallas Dolphins (WBCBL)
2006-2007: Olimpia Bucuresti (ROM-D1): released in Oct.'06
-------------------------------------------------------------------------------
Awards/Achievements:
All East Coast Athletic Conference Athlete -01
Academic All Big Ten -01, 02

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 grudnia 2006, 22:28

Dopóki nie ma podpisanego kontraktu, nie ma co sie podniecać, ale ulżyło mi że nasi działacze działają, bo myślałem że w starym roku już nic sie nie zmieni :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 grudnia 2006, 23:44

qBK pisze:(...)
2006-2007: Olimpia Bucuresti (ROM-D1): released in Oct.'06

Wyrzucili ją z Olimpii??? :shock: ;))) hihi...

A tak serio... ktoś, kto wylatuje z ligi rumuńskiej ma zajmować miejsce Polkom (Poznaniankom)? BRAWO :( No ale może ta liga jest taka dobra, a zawodniczka jeszcze lepsza... Pewnie nikt zresztą jej jak zwykle nie widział na oczy ;)

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 30 grudnia 2006, 00:17

też mnie to zaintrygowało :) a jeśli chodzi o to że jest "czołową" koszykarką amerykańską - hmm czołowe to chyba nie grają w 2. bundeslidze ani też w WBCBL/NWBL tylko w WNBA... ale ok, może się czepiam. Zobaczymy jak przyjedzie do Polski co pokaże.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 30 grudnia 2006, 10:33

oł siet, ale wynalazek :shock:

----------------------------------------------------------------------------------

tekst z epoznan.pl:

Amerykanka w INEI?

seb ostatnia aktualizacja: 2006/12/29 17:26:40

Gdyby udało się nam zakontraktować do zespołu INEI amerykańską koszykarkę byłby to z pewnością transferowy hit.

Tak o możliwości zatrudnienia amerykańskiej koszykarki Jessici M. Kern wypowiada się trener koszykarek INEA AZS Poznań Roman Haber. Amerykanka o którą się staramy grała już na Europejskich prkietach mówi opiekun akademiczek. Czarnoskóra zawodniczka mierzy 180 cm wzrostu. Jej CV dostałem od jednego z agentów mówi trener akademiczek Roman Haber.
reloaded :]

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bury » 30 grudnia 2006, 13:07

Mytek pisze:(...)

Jej CV dostałem od jednego z agentów mówi trener akademiczek Roman Haber.

Może też wyśle swoje CV i będe miał okazje zaprezentowac sie na parkietach :wink: normalnie czuje sie jakby to byl prima aprilis :D a poza tym to z tekstu nie wynika wogole czy ta amerykanka byla na testach albo ktos ja ogladal z dzialaczy czy tylko angaz dostanie na podstawie CV?? bo to jest co najmniej chore...
Jakby ktoś mnie szukał to jestem w Muzeum Ziemi Podlaskiej...
http://www.historia-sportu.cba.pl portal o historii nie tylko koszykówki...

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 30 grudnia 2006, 13:57

Jeśli już chcą sie jej przyjrzeć to trzeba sprawdzić jej przydatnośc do zespołu, a nie pakując sie w kłopoty i podpisywać z nią kontrakt do konca sezonu. Tak jak w Lesznie dać jej szanse przez miesiąc, jak sie sprawdzi to podpisać dłuższy kontrakt a jak okaże sie niewypałem to jej podziękować i szukać dalej :P

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 31 grudnia 2006, 14:55

a tak w ogole, to przepraszam, ale na jakiej pozycji gra ta Amerykanka??

nam potrzeba dobrej skrzydlowej - gdyby nasi dzialacze chcieli to by taką znaleźli z Polsce i to z pewnoscia za o wiele mniejsze pieniadze niz jakis "przybysz zza oceanu" :?
reloaded :]

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 31 grudnia 2006, 15:35

Jessica jest skrzydłową :!: A na polskim rynku nie ma już wolnych wartościowych koszykarek, te co były są już zakontraktowane w innych klubach :?

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bury » 02 stycznia 2007, 10:18

szczerze? to jakos nie powala mnie ta informacja na kolana, pewnie znowu bedzie z tym jakis niewypal, ja bym wolal dac naszym mlodym zawodniczkom szanse, a nie szukac gdzies tam jakiegos wzmocnienia... bardzo mi sie ten pomysl nie podoba! ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce!
Jakby ktoś mnie szukał to jestem w Muzeum Ziemi Podlaskiej...
http://www.historia-sportu.cba.pl portal o historii nie tylko koszykówki...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 02 stycznia 2007, 18:45

Bury pisze:szczerze? to jakos nie powala mnie ta informacja na kolana, pewnie znowu bedzie z tym jakis niewypal, ja bym wolal dac naszym mlodym zawodniczkom szanse, a nie szukac gdzies tam jakiegos wzmocnienia... bardzo mi sie ten pomysl nie podoba! ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce!

Masz rację Stary! Zwłaszcza, że chyba niedługo grać będzie w stanie już Karolinka Budeń... tylko pytanie GDZIE :cry: w tych meczach o pietruszkę w rezerwach? :( ehh... no i ciągle jest przecież Olga Pacyńska, jak teraz nie dostanie szans na rozwój, to kiedy? Wtedy kiedy przesiedzi z trzy lata na ławce???? No ale to Poznań własnie... stąd trzeba wyjechać, żeby móc tu grać po powrocie;) Czy przykłady Waligóry, Mroziny, Sibory itp niczego tu nikogo nie nauczyły?
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 02 stycznia 2007, 21:12

Seba pisze:
Bury pisze:szczerze? to jakos nie powala mnie ta informacja na kolana, pewnie znowu bedzie z tym jakis niewypal, ja bym wolal dac naszym mlodym zawodniczkom szanse, a nie szukac gdzies tam jakiegos wzmocnienia... bardzo mi sie ten pomysl nie podoba! ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce!

Masz rację Stary! Zwłaszcza, że chyba niedługo grać będzie w stanie już Karolinka Budeń... tylko pytanie GDZIE :cry: w tych meczach o pietruszkę w rezerwach? :( ehh... no i ciągle jest przecież Olga Pacyńska, jak teraz nie dostanie szans na rozwój, to kiedy? Wtedy kiedy przesiedzi z trzy lata na ławce???? No ale to Poznań własnie... stąd trzeba wyjechać, żeby móc tu grać po powrocie;) Czy przykłady Waligóry, Mroziny, Sibory itp niczego tu nikogo nie nauczyły?

Tylko ze te mlode koszykarki tez musza sie od kogos uczyc. Np. Sibora sama mowila, ze one nie sa jeszcze gotowe na gre w FGE.

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 02 stycznia 2007, 22:08

Jeden głupi tekst i tyle zamieszania :) Jutro w barwach AZS zagra Michael Jordan zapraszam do dyskusji :P
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

Wróć do „AZS Poznań”