Amerykanka w INEi AZS

Moderatorzy: Nas, Mytek, Bury

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 03 stycznia 2007, 00:04

To znaczy, ze ktos (Kula?) sobie te cala Amerykanke wymyslil?<szok>..Soku - moze sa gotowe,pewnie faktycznie jeszcze troche nie;)..ale o tym sie nie dowiemy nie ogladajac ich na boisku..no i nigdy nie beda gotowe,jesli nie beda grac. Uczyc sie chyba teraz maja od kogo i bez odpadow z Rumunii (na szczescie nie aktualne?)..a zadna "starsza" nie przyzna,ze ta mloda "jest gotowa"..zajac jej miejsce;)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

bialas

Postautor: bialas » 11 stycznia 2007, 23:17

czepiacie sie. w tym sezonei jest moda na kupowanie przybyszow zza oceanu wiec azs tezsie o to stara. seba jak zwykle klapki na oczach jezeli chodzi o olimpie. wydaje mi sie ze mlode dostaja szanse gry, wiec nie wiem o co chodzi. jak powtarzal trener haber lawka jest za krotka, mlode nie sa jeszcze gotowe,a azs zeby walczy co medal musi sie wzmocnic. nie jestem za sciaganiem zawodniczek zza oceanu, ale skoro w polsce nie ma takiej jakies azs poszukuje to czemu nie?moze akurat wniesie cos nowego ( w to nie watpie) do gry. jak wiadomo ciezko gra sie 6 dziewczynami. kolejny powod: niektore koszykarki lapia kontuzje (patrz.M. Ciecierska) wiec sadze ze jest to dobre posuniecie ze strony azsu.
powodzenia
a tak swoja droga mam nadzieje ze to szalenstwo minie w nastepnym sezonie i bedziemy ogladac na parkietach wiecej polskich akcentow.
nie zebym uderzal do jeleniej gory ktora bez swojej swietej trojcy nie moze sie obyc... paranoja
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 13 stycznia 2007, 14:13

mam takie pytanie: czy nasi dzialacze czasem nie zmienili celu "poszukiwań" na iiną Amerykankę?
w dzisiejszym "Glosie" pada stwierdzenie, ze dzialacze AZSu poszukują Amerykanki - jest nawet podane nazwisko: Shenika Worthy.
Czyzby zatem Jessika Kern poszła w odstawkę?
Ponadto w tym artykule jest napisane, ze owa "nowa" Amerykanka ma sie pojawić juz jutro - czyli w niedzielę.

czy ktos wie więcej na ten temat :?: :?:
reloaded :]

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 13 stycznia 2007, 14:19

nie wiem, czy to faktycznie ona, ale wrzucam:

zródlo: google:]

Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 14 stycznia 2007, 11:56

Tak podobno dzisiaj ma przylecieć do Poznania! Może Mytek chcesz ją powitać na Ławicy z kwiatami??? :P
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 14 stycznia 2007, 13:27

czemu nie:] ale akurat mam inne zajecia :lol:

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 14 stycznia 2007, 15:58

Teraz można napisać oficjalnie, a nie jak było z Jassica Kern, że za 2 godziny w Poznaniu ląduje Shenika Worthy. Zawodniczka która ukończyła Uniwersytet North Carolina Central, poprzednio występowała w klubie Olimpia Bukareszt (Rumunia) zawodniczka występuje na pozycjach 2,3. W najbliższej przyszłości okarze się czy wzmocni zespół INEA AZS Poznań.
Teraz zapraszam do sensownej rozmowy, a nie jak było ostatnio na podstawie jakieś plotki 8)
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 14 stycznia 2007, 16:05

i nawet stronę w necie ma
http://shenikaworthy.tripod.com/
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 14 stycznia 2007, 18:52

dzięki Ann:]

ciekawa ta strona. jak juz zostanie u nas na dluzej to bedzie mozna inglisza pocwiczyc:D:D

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 14 stycznia 2007, 19:25

Już byłem na tej stronce wcześniej! Dziewczyna z Atlanty 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 14 stycznia 2007, 23:17

Jak podaje oficjalny serwis sekcji w Poznaniu pojawiła się już Shenika Worthy.

www.azs.poznan.pl
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 14 stycznia 2007, 23:25

bialas pisze:(...)seba jak zwykle klapki na oczach jezeli chodzi o olimpie. wydaje mi sie ze mlode dostaja szanse gry, wiec nie wiem o co chodzi. (...)

:shock: Po pierwsze - JAKĄ OLIMPIĘ???? Dyskusja zupełnie o czyms innym, ale pewnie nie załapałeś sensu:))))

:shock: :shock: :shock: Po drugie - sam sobie przeczysz... raz piszesz, że "młode dostają szansę" (taaaaa... ), a za chwilę, że "nie są jeszcze gotowe"

Reszte bzdetów pomijam, bo nie warto tracić czasu na polemikę na tak niskim poziomie...

A co do Amerykanki - czy warto było wydawać na nią pieniądze wyjdzie w praniu... więc na razie nie ma co komentować:)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 22 stycznia 2007, 15:54

Jestem kibicem z Leszna i chialem cos sprostowac otoz Jessice kern kupilismy my ja k wiecie :) ale chialem wytlumaczyc dlaczego miala rozwiazany kontakt z Olimpia Bukareszt powod prozaiczny podpisali oni z Jessica kontrakt ale nie byli wydolni finansowo , bylo ich stac tylko na jedna amerykanke czyli wasza Worthy ktora grala tam juz wczesniej tak wiec Jessica wogole nie zagrala ani jednego meczu w druzynie Olimpii

Nastepna sprawa Jessica miala najlepszy debiut w ostatniej kolejce sposrod wszystkich nowych zawodniczek ...ledwo weszla przywitala sie po minucie czysta 3 , a pozniej nastepna .. grala w sume nie spelna 15 min i zdobyla 12 pkt z gry widac ze jest to dynamiczna i waleczna dziewczyna ,chcialem tylko dodac ze Jessica grala z marszu tzn przyleciala w piatek nie treowala z nasza druzyna w sobote weszla do gry w 2 kwarcie i zaprezentowala sie z dobrej strony pomimo braku zgrania z druzyna...

Bardzo jestem ciekaw postawy tej waszej zawodniczki zobaczymy czy jest dobra i zycze powodzenia , mam nadzieje jako kibic leszna ze nasz transfer byl lepszy ale wiadomo kazdy kibic chce dla swojej druzyny jak najlepiej pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 24 stycznia 2007, 21:22

Pierwszy mecz zagrała słabiutko. Zdobyła 7pkt., ale miala bardzo duzo strat, po których rywalki nas skutecznie kontrowały. Narazie się nie podejmuje jej oceny, bo gra u nas za krótko. Trzeba poczekać 2-3 mecze.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 25 stycznia 2007, 16:00

racja, trzeba poczekac. Ale moim zdaniem miała kilka dobrych moemntow - nie tylko te dwa rzuty z dystansu, ale bylo tez kilka podan -dosc zaskakujacych - niektorych z nich nasze zawodniczki sie nie spodziewaly chyba.

Wróć do „AZS Poznań”