16 kolejka: AZS KK Jelenia G. - Włókniarz Pabianice 50-46

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matishe
Żak

16 kolejka: AZS KK Jelenia G. - Włókniarz Pabianice 50-46

Postautor: matishe » 23 stycznia 2007, 14:57

AZS KK Jelenia G. - Polfa Pabianice: Znów Pałka show?

W jakże odmiennych nastrojach przystępują do tego spotkania obie drużyny. AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra nie wygrał od sześciu spotkań, a pabianicka Polfa znajduje się obecnie na fali wznoszącej. Po minimalnych porażkach z Lotosem Gdynia i Wisłą Can-Pack Kraków przyszło wreszcie zwycięstwo nad równie silną ekipą CCC Polkowice.

W tym ostatnim meczu prawdziwy popis gry dała Agnieszka Pałka [na zdjęciu obok w białym stroju]. Nietuzinkowy występ środkowej Polfy Pabianice nie tylko dał wspomnianą wcześniej wygraną, ale także przyczynił się do wywalczenia przez tą koszykarkę tytułu MVP 15. kolejki spotkań w Ford Germaz Ekstraklasie.

- Na pewno to wspaniała zawodniczka i każdy trener chciałby mieć ją w swoim składzie - mówi Rafał Sroka. - Na pewno Agnieszka będzie dla nas dużym zagrożeniem, ale my nastawiamy się na powstrzymanie całego zespołu Polfy, a nie tylko jednej koszykarki - dodaje szkoleniowiec jeleniogórskiego klubu.

Środowe spotkanie będzie miało także dodatkowy smaczek. W pierwszej rundzie rozgrywek podopieczne Tomasza Herkta musiały uznać wyższość akademiczek. Wtedy uznawane to było za sporą niespodziankę, a wielu niepowodzenie pabianiczanek zrzucało na karb zlekceważenia Kolegium Karkonoskiego. - Na pewno na początku sezonu wszystkie zespoły całkiem inaczej podchodziły do rywalizacji z nami. Wtedy niewielu dawało nam szanse na zwycięstwa, jednak swoją postawą udowodniliśmy, że wykupienie "dzikiej karty" nie było błędem - wyjaśnia Rafał Sroka.

Teraz jednak poprzeczka ustawiona jest bardzo wysoko. Brązowe medalistki ubiegłorocznych rozgrywek wielkimi krokami zbliżają się do zajęcia pozycji gwarantującej występ w fazie play-off, a i ostatnie roszady kadrowe wskazują, że rośnie w siłę skład personalny tego zespołu. - Podejdziemy do tego spotkania z pełną mobilizacją, ale bez zbędnego stresu, który bardzo często może sparaliżować. Co prawda to dla nas ważny mecz, ale sezon jest jeszcze bardzo długi. Każdy mecz traktujemy jednakowo, każdy jest dla nas równie ważny - tłumaczy szkoleniowiec akademiczek. Czy ma zatem gotową receptę na pokonanie pabianiczanek? - Mam swoje przemyślenia, ale z wiadomych względów nie będę ich zdradzał przed meczem. Jedno jest jednak pewne. Musimy zagrać bardzo zespołowo i to powinno nam przynieść wygraną - dodaje Sroka.

Mecz AZS-u KK Jelenia Góra z Polfą Pabianice zostanie rozegrany w środę tj. 24.01.2007 r., w hali przy ulicy Sudeckiej 42. Początek spotkania o godzinie 18.00, a bilety do nabycia przed rozpoczęciem meczu w cenie 8 złotych (normalny) i 4 złote (ulgowy). Dzieci do 7 roku życia wstęp wolny.
www.plkk.pl
"WSZYSTKIE ANIOŁY NA ŚWIECIE..ZRÓBCIE CO MOŻECIE"

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 24 stycznia 2007, 09:05

Szesnasta kolejka Ford Germaz Ekstraklasy koszykarek zostanie rozegrana w środku tygodnia. Drużyny z naszego województwa wyjadą na przeciwległe krańce Polski.Polfa Pabianice rozpocznie o godz. 18 w Jeleniej Górze mecz z Kolegium Karkonoskim AZS.

Odradza się Polfa, która w minionej kolejce po raz drugi w tym sezonie pokonała CCC Polkowice. Dziś podopieczne trenera Tomasza Herkta chcą wziąć rewanż na akademiczkach z Jeleniej Góry za porażkę w I rundzie w Pabianicach (60:65). Pabianiczanki nie potrafiły wówczas poradzić sobie z agresywnie grającym pod tablicami tercetem Amerykanek. Teraz, po wzmocnieniu składu wysokimi zawodniczkami zagranicznymi Polfie będzie łatwiej walczyć na deskach. Z nowych najlepiej prezentuje się Senegalka Aya Traore, która daje mocne wsparcie znakomicie dysponowanej ostatnio Agnieszce Pałce.

(mk) - Dziennik Łódzki
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 24 stycznia 2007, 09:36

Ja tam za Wlokniarzem jestem, bo Jelenia jest blisko nas w a Wlokniarz zamyka tabele.:D

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 24 stycznia 2007, 09:50

żebyś się nie zdziwił, kto faktycznie jest "bliżej"... :lol: :lol: :lol: - ale jak wolisz grać z Pabianicami już w 1 rundzie play-off to w to mi graj - ja tam też jestem za Włókniarzem... :D :D :wink:

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 24 stycznia 2007, 11:47

Pierwszy z seri meczy o, wszystko.
Pierwszy po zwycięstwie nad bardzo silną drużyną Orła Polkowice, który pokaże czy to był fuks, czy zespół naprawdę sie odbudował i zacznie wygrywać.
Miejsca na "skuchę" już niestety nie ma :!: :!:
Żeby coś w tym sezonie wywalczyć to trzeba żebyśmy wszystko wygrywali.
Pierwsza Jelenia Góra-trochę się boję,ale...
Wierzę, że sie uda :!: :!: :!:
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2007, 12:11 przez BasketFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
MatiuJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MatiuJG » 24 stycznia 2007, 11:52

Iza Bogdan wrocila to jest zmocnienie bedzie, zaciety mecz i wygra lepszy oby to byla JELENIA GORA :)
CZY WYGRYWASZ CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIE W MOIM SERCU AZS I NA DOBRE I NA ZLE!!

PzDr Poznan:)

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 24 stycznia 2007, 12:12

Dwa punkty muszą pozostać w Jeleniej Górze! Do boju Natalio! :)
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

TyLkO AzS KKJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: TyLkO AzS KKJG » 24 stycznia 2007, 14:18

Zgadzam sie z Petrese Jelenia Góra dzisiaj nie bedzie zdobyta i 2 pkt bedzoemy miec... 8) 8)
[b]"No co ty stary nowy zespól nowe plany, twoj świat niepoczytany?masz swoj klub kochany?
Ja pozdrawiam Poznan to jest ten dar ktory mamy"[b]

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 stycznia 2007, 14:24

jeśli Pabianice zaprezentują się tak jak w meczu z Wisłą, to niestety (albo stety, jak kto woli;) )Jeleniej nie daje większych szans w tym meczu.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

TyLkO AzS KKJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: TyLkO AzS KKJG » 24 stycznia 2007, 14:27

No wlasnie wiem,ale mam nadzieje ze dzisiaj wygramy..wierze w swoj zespol 8)
Ale boje sie ten Polfy :(
[b]"No co ty stary nowy zespól nowe plany, twoj świat niepoczytany?masz swoj klub kochany?

Ja pozdrawiam Poznan to jest ten dar ktory mamy"[b]

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 24 stycznia 2007, 18:07

Dziala Wam moze transmisja??

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 24 stycznia 2007, 18:12

Relacji nie ma, bo są jakieś opóźnienia w Jeleniej nie spowodowane przez gospodarzy.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 24 stycznia 2007, 18:15

Mecz zaraz się rozpocznie
!AMUNT VALENCIA!

Awatar użytkownika
Ziomek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Ziomek » 24 stycznia 2007, 18:20

Opóźnienia Były Prawdopodobnie Spowodowane Utknięciem W Korkach Telewizji Heh Bo Jak Każdy Już Chyba Zauważył Warunki Panujące Na Drogach Nie Są Najlepsze :) Ale Transmisja Na PLKK Jest Jakaś Dziwna Heh :D
:D W Moim Życiu Liczy Się Tak Naprawdę Tylko Pabianicki Klub Koszykówki Kobiet. MRKS Jest Całym Moim Życiem, Od Kiedy Straciłem Ciebie Kochanie :D

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 24 stycznia 2007, 18:26

No i zaczęliśmy :D
!AMUNT VALENCIA!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”