ŁKS - podsumowanie sezonu

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 24 czerwca 2004, 08:21

Istotnie fani ełksy są "domatorami" - to fakt... duży wpływ jak sądze ma to, że nasz klub to także piłka i bardzo często gdy dziewczyny grają na wyjeździe to piłkarze w domu, zresztą... chmm... może uda się w przyszłym sezonie coś tutaj zmienić...
Mario - oczywiście zapraszamy do nas i daj znać wcześniej - spotkanie obowiązkowe :D
Pietroc - nie denerwuj się - tak to już jest (nawet w sezonie ogórkowym) że łatwiej znaleźć kogoś komu coś w tekście przeszkadza niż kto ustosunkuje się do niego w sposób merytoryczny. Oczywiście, że rozmowa zeszła na 10% tekstu, ale jeśli już to też bardzo interesujące - wątek kibicowski jakby się zrobił i gdyby forumowicze z poszczególnych miast powstawialiby tu linki lub zamieścili foty nie boiska tylko trybun to przyznam, że jak dla mnie byłoby bardzo ciekawie...

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 24 czerwca 2004, 10:06

MARIO pisze:W Łodzi byłem, doping widziałem i przeżyłem tą całą atmosferę i oprawę spotkania ŁKS Łódź - Cukierki Odra Brzeg w 2002 roku. Było gorąco :oops: Fani ŁKS Łódź są obecnie (obok kibiców Lotosu) najbardziej zorganizowani. Gdyby jeszcze tylko jeździli na wyjazdy... Moim skromnym zdaniem uważam, że od momentu upadłości Fan Klubu Ślęzy Wrocław oraz braku dopingu kibiców innych klubów na meczach wyjazdowych koszykówka kobiet w Polsce straciła wiele na oprawie meczów... Fani Cukierków Odry Brzeg jeździli przez dwa lata po Polsce dopingując swoje koszykarki, byliśmy w Polkowicach, Wrocławiu, Pabianicach, Łodzi, Krakowie, Poznaniu, Gdyni, Chełmie, Ostrowie, w kilku tych miastach nawet po kilka razy i wspieraliśmy dopingiem nasze koszykarki.

W minionym sezonie niestety dopingu już nie było, ale w miarę mozliwości jeździłem na mecze wyjazdowe Odry - odwiedziłem Kraków, Gdynię, Poznań, Ostrów i Pabianice. W sezonie 2004/05 wybiorę się także na kilka spotkań wyjazdowych Odry, mam nadzieję, że uda mi się spotkać na halach znajomych forumowiczów :wink: Przy okazji zapraszam także do Brzegu.

Mario Nie gadaj, że kibice nie jeżdżą na mecze wyjazdowe. Są tacy w Chełmie, którzy byli na wszystkich meczach wyjazdowych. Nasz najlepszy wyjazd w ubiegłym sezonie to Kraków - 60 osób :!: Zobaczymy jak będzie w tym sezonie, mam nadzieję, ze będzie lepiej (pod względem wyjazdów, jak i sportowym).

Gość

Postautor: Gość » 24 czerwca 2004, 12:37

Hersi napewno niebyliście na meczu w Poznaniu!!!!!!!!
To musisz przyznać!!!!!!!!

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 24 czerwca 2004, 12:45

Anonymous pisze:Hersi napewno niebyliście na meczu w Poznaniu!!!!!!!!
To musisz przyznać!!!!!!!!

Były, 2 lub 3 osoby. Przecież napisałem, ze jest kilka osób, które jeżdżą na wszystkie mecze.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 24 czerwca 2004, 20:48

Byłem w tym roku w Pabianicach, Ostrowie, Polkowicach x 2, Chełmie i Krakowie i... no niestety poza jednym meczem w Polkowicach, gdzie było bardzo głosno, ale jednostajnie (tylko monotonne CCC!) nie spotkałem sie z żadnym albo jeśli już to bardzo słabiutkim dopingiem. Nawet w Chełmie, ja rozumiem ze mecze o 5-8 miejsce nie budzą emocji ale tyle się nasłuchałem o tej fantastycznej widowni ze pojechałem to zobaczyć i ... klapa, doping przeciętny jeśli nie powiedziec słaby. A najlepiej w Łodzi pokazała sie tak wyśmiewana na forum Gdynia, czy się to komuś podoba czy nie. :?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 24 czerwca 2004, 23:42

Mikey pisze:Byłem w tym roku w Pabianicach, Ostrowie, Polkowicach x 2, Chełmie i Krakowie i... no niestety poza jednym meczem w Polkowicach, gdzie było bardzo głosno, ale jednostajnie (tylko monotonne CCC!) nie spotkałem sie z żadnym albo jeśli już to bardzo słabiutkim dopingiem. Nawet w Chełmie, ja rozumiem ze mecze o 5-8 miejsce nie budzą emocji ale tyle się nasłuchałem o tej fantastycznej widowni ze pojechałem to zobaczyć i ... klapa, doping przeciętny jeśli nie powiedziec słaby. A najlepiej w Łodzi pokazała sie tak wyśmiewana na forum Gdynia, czy się to komuś podoba czy nie. :?
jest to fakt - właściwie nie wiem czy dobrze napisałe "najlepiej" czy raczej powinno być "wyłącznie". Faktem jest również, że dzięki "młynowi" gości temperatura meczu bardzo wzrasta - chciałbym aby więcej ekip przyjeżdżało do nas...

Ps.Zapomniałem, że na początku była jeszcze... Ślęza :cry:

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 25 czerwca 2004, 08:53

Chodze na koszykarki ŁKSu od 12 lat i zawsze można było liczyć na pikników z Gdyni, jacy oni by nie byli, jeżdżą i to w dużch jak na naszą ligę ilościach.
W ostatnich 3 latach do naszej hali zawitali kibice: Lotos(2 razy), Ślęzy (3 razy), Odry (raz).
Kiedyś jeszcze pamiętam Olimpie (finał '95) no i swego czasu Włókniarz. Szkoda że teraz mało ekip jeździ bo tak jak napisał kolega simon gdy są goście atmosfera na trybunach zawsze jest "ciekawsza".

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 25 czerwca 2004, 10:14

Kiedyś jeszcze (dawno) przyjechali kibice Włókniarza Białystok (5 mecz 1 fazy play-off wtedy gdy graliśmy finał z Olimpą) w sile pełniutkiego autokaru. Nie pamiętam, ale czy czasem nie przyjechała "ekipka" z Rybnika??

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 25 czerwca 2004, 16:55

Był też kiedyś Bałtyk Gdynia ale mnie nie chodziło o to kto wogóle kiedykolwiek był na meczach w Łodzi tylko raczej o to że w ostatnich dajmy na to 3 sezonach ze wszystkich tych "wspaniałych" kibiców byli tylko Lotos, Ślęza i raz Odra.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 25 czerwca 2004, 23:20

Lisu pisze:Był też kiedyś Bałtyk Gdynia ale mnie nie chodziło o to kto wogóle kiedykolwiek był na meczach w Łodzi tylko raczej o to że w ostatnich dajmy na to 3 sezonach ze wszystkich tych "wspaniałych" kibiców byli tylko Lotos, Ślęza i raz Odra.
aaaa, to zdecydowanie masz rację.... zresztą o Lotosiakach "grasują" różne opinię, ale trzeba im oddać, że są naprawdę nieźli... :)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 26 czerwca 2004, 09:08

simon pisze:
Lisu pisze:Był też kiedyś Bałtyk Gdynia ale mnie nie chodziło o to kto wogóle kiedykolwiek był na meczach w Łodzi tylko raczej o to że w ostatnich dajmy na to 3 sezonach ze wszystkich tych "wspaniałych" kibiców byli tylko Lotos, Ślęza i raz Odra.
aaaa, to zdecydowanie masz rację.... zresztą o Lotosiakach "grasują" różne opinię, ale trzeba im oddać, że są naprawdę nieźli... :)
Dokładnie. Można ich lubic bądź nie, można się śmiać że czasem ida na skróty i wspomagają swój doping śmiesznymi klapkami ( z przerażeniem widze ze u nas jakieś dzieci też to ostatnio preferują), że nie sa szalikowcami w naszym kibicowskim pojęciu, śpiewnik maja niezbyt bogaty, ale... tak czy inaczej są najlepiej zorfganizowana grupą wyjazdową w Polsce. Być może są zamożniejsi od innych, mają fundusze na takie wyjazdy, bo przeciez w Eurolidze też istnieją (u nas niewiele osób byłoby stać finansowo na taki wypad), ALE JEŻDŻĄ za swoją drużyną! i uczciwie i jasno trzeba to powiedzieć.
Obrazek

Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 26 czerwca 2004, 09:32

A teraz Lisu takie małe pytanko: Na ilu meczach wyjazdowych byłes w tamtym sezonie?

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 26 czerwca 2004, 09:43

Na koszykarkach byłem w tym sezonie na jednym wyjeździe w Pabianicach na Derbach. :P

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 czerwca 2004, 11:19

Lisu pisze:Na koszykarkach byłem w tym sezonie na jednym wyjeździe w Pabianicach na Derbach. :P

:D Czyli ocenia "wyjeżdzających" ktoś, kto sam nie jeżdzi ...

Lisu pisze:Kiedyś jeszcze pamiętam Olimpie (finał '95) (...)

To nie do końca prawda, bo był to rok 1996 (sezon 95/96) i był to trzeci mecz półfinałowy - Olimpia prowadziła 2:0. Trzeba też wspomnieć o tym, że nie był to jedyny raz, kiedy to zoorganizowaną, dopingującą grupą bylismy w Łodzi. Pierwszy wyjazd miał miejsce bodajże w 1993 roku (7 osób). W następnym roku było to 8 osób z flagami (po meczu doszło do małego starcia... zgasło światło ;). W 1995 roku, na każdym meczu finałowym ktoś był, jednak jeśli się nie mylę doping był tylko na osiatnim, siódmym meczu - pojechało chyba 6 czy 7 osób. W 1996 roku najliczniej zagościlismy w Łodzi. Na wyjazd wybrali się praktycznie wszyscy, razem 50 osób w szalikach. Jak dotąd jest to nasz najliczniejszy wyjazd. Doping trzeba przyznać był niesamowity, przez 90% meczu powiem nieskromnie, dawalismy sobie radę z Ełkaesiakami... pomógł nam w tym trochę na pewno ich bezsensowny wybryk - rzucanie bananami w naszą koszykarkę - Carvie Upshaw, czego konsekwencją było wyrzucenie ich z miejsc za koszem. Fajny mecz, niestety przegrany... czasem wracam do niego oglądając na video. W 1997 roku ostatni raz póki co zoorganizowaną grupą odwiedziliśmy salę przy Al. Unii 2. Tym razem wybrało się 20 osób. Niezły mecz, dobry doping i niestety znów pechowa porażka. W Łodzi dopingowaliśmy również Olimpię w sali Widzewa (2002 rok), kiedy to nasze koszykarki po wspaniałym meczu (prowadziły na początku 21:0!!!) wywalczyły awans do ekstraklasy. Ja jeszcze pokrzyczałem sobie trochę, jednoosobowo.. hihi.. rok temu na półfinałach juniorek :D.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 26 czerwca 2004, 12:23

Cała dyskusja zaczęła się od tego że to Wy (tzn. nie Ełkaesiacy) wyśmialiście wzmiankę o kibicach ŁKSu w artykule Pietroca. To nie ja pierwszy wszedłem na temat wyjazdów i nie ja oceniam "wyjazdowców". Skoro jesteście lepsi od nas i wyśmiewacie nas a jednym z argumentów są nasze wyjazdy to ma chyba znaczyć że Wy jeździcie po całej Polsce za swoją drużyną i wspaniale ją dopingujecie, dlatego właśnie wspomniałem że jakoś ostatnio do nas nikt z tych "lepszych od nas kibiców" (jeżdżących na wyjazdy) nie zawitał. Czyżbyście mieli za daleko?
Dodam tylko że siedzenie z partyzanta gdzieś wśród miejscowych nie liczy się, mówie tu o kibicach którzy aktywnie dopingują w barwach swoją drużynę w hali przeciwnika.

PS. Pisze "Wy" ponieważ nie chce rozróżniać tu kto pisze a kto nie itd.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”