EUROLIGA:TS Wisła Kraków - Ros Casares Valencia

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Gość

Postautor: Gość » 31 stycznia 2007, 13:44

fearless pisze:To, że Anka nie jest świetnym obrońcą, to ja to wiem. Ale Jelena? Tu się kolega wg mojej opinii mylisz. Wystarczy popatrzeć na początek sezonu, ile strat miały rozgrywające przeciwnej drużyny w meczach z Wisłą. W Krakowie w meczu z Wisłą, Sylwia miała 10 strat w 23 minuty. A pilnowała ją właśnie Skera.

Natomiast zgodzę sie, że nasza zespołowa obrona coś szwankuje w tym roku. Nie jest tak dobrze jak w pierwszej fazie rozgrywek. Mam nadzieję, że to kwestia czasu.

To sprawdz występy rozgrywajacych przeciw Wisle nie tylko w tym jednym meczu.Bo w ten sposob myslac to nielajlepsza opinie mialaby Skerovic po meczu z Wilnem,ile to tych strat by bylo?

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 31 stycznia 2007, 14:04

Anonymous pisze:
fearless pisze:To, że Anka nie jest świetnym obrońcą, to ja to wiem. Ale Jelena? Tu się kolega wg mojej opinii mylisz. Wystarczy popatrzeć na początek sezonu, ile strat miały rozgrywające przeciwnej drużyny w meczach z Wisłą. W Krakowie w meczu z Wisłą, Sylwia miała 10 strat w 23 minuty. A pilnowała ją właśnie Skera.

Natomiast zgodzę sie, że nasza zespołowa obrona coś szwankuje w tym roku. Nie jest tak dobrze jak w pierwszej fazie rozgrywek. Mam nadzieję, że to kwestia czasu.

To sprawdz występy rozgrywajacych przeciw Wisle nie tylko w tym jednym meczu.Bo w ten sposob myslac to nielajlepsza opinie mialaby Skerovic po meczu z Wilnem,ile to tych strat by bylo?

a to,że Skerze absolutnie nie wyszedł mecz z Wilnem to wszyscy wiedzą i Skera sobie tez z tego zdaje sprawę;)
ale jak to ktoś kiedyś powiedział..."nawet Michael Jordan"...;)
no i zgadzam się z tym co fearless wcześniej napisał.
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2007, 14:12 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 31 stycznia 2007, 14:05

morwa pisze:
ann pisze:
morwa pisze:Bardzo dobrze się stało,że w końcu ktoś powiedział prawdę o obronie Wisły.Ale z drugiej strony nie da się grać na maksa przez 40 min.Nawet dobrze grająca w ataku Skerovic czy Ann nie mogą dawać wszystkiego z siebie w obronie bo sil nie starcza.Ale to chyba taka filozofia gry trenera.Niestety w Europie nie da się tylko grać atakiem.

jakaż to prawda o tej obronie Wisły, proszę oświeć nas.
owszem , ostatnio bywało gorzej, zwlaszcza w lidze. ale bez przesady, aż tak źle to chyba nie jest co? :wink:
w Polsce też nie da się grac tylko atakiem(patrz przegrana Wisły z Polkowiacami)

No wlaśnie tam gdzie trzeba by było troche pograć w obronie to Wisła przegrywa.No właśnie indywidualnie podam przyklad Skerovic.Owszem w ataku świetnie ale już jej obrona to tragedia.Przegrywa z wiejszością rozgrywajacych nie tylko w Eurolidze ale i u nas.Przkład ostatniego meczu w Łodzi.Mam nadzieję,że się Sylwia nie obrazi ale nawet przy jej szybkośc a wlaściwie jej braku wygrywala ze Skero jak chciała,patrz obserwacje.No i druga GWIAZDA.Ta brazylijka pokazala klase oczywiście przy Ann bo jak Dorota weszła na boisko i zaczeła bronic to okazalo się ze można ja pokryć.

Skerovic przegrywa rywalizacje z większością rozgrywających??? :idea: :idea:

CHCĘ W lOTOSIE TAKICH KILKA PRZEGRYWACZY JAK SKEROVIC.
Obrazek

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 31 stycznia 2007, 14:53

Anonymous pisze:

I kolejka Małaszewska - 8 strat
II kojeka Bortelova strat 4
III kojelka Krupska strat 2
IV kolejka Predehl strat 4
V kolejka Sibora strat 4, Waligórska skuteczność z gry 3/12
VI kolejka Sylwia strat 10
VII kolejka Rivers strat 2 (Serka 5 przechwytów)
VIII Czubak i Ristic po 4 straty
IX Bibrzycka 5 strat
X Rzeźnik 4 straty, Williams 5
XI kolejka Pawlak 5 strat

Jelena jest na drugim miejscu w przechwytach w lidze: średnia 3,18. Nie wiem co mam więcej napisać.

Aha, w tym co napisałem, nie chciałem się odnieść do tego, że Sylwia jest słaba, czy coś w tym stylu. Ale bez przesady. Nie wiem jak często masz okazję obserwować Skerovic, ale chyba nie tak często jak ja. Jestem daleki od fanatycznego wychwalania wszystkiego co w naszej druzynie jest ok, ale indywidualna obrona jest całkiem niezła. I Wielebna, i Nique i Skera to naprawdę dobre zawodniczki w obronie. Dado jest całkiem niezła, a Anka ma inne zadania, chociaż często daje na parkiecie i w obronie bardzo dużo. Jej gra w tym elemencie znacznie poprawiła się porównując z tamtym rokiem.

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 31 stycznia 2007, 15:07

Skoro Szkera jest tak słabą rozgrywającą i w ogóle nie broni to jakim sposobem ma tylko 2,41 straty na mecz i jest dopiero w trzeciej dziesiątce pod wzgledem strat. Rozumiałabym gdyby chociaz była w pierwszej...
No bo przeciez co z tego, że pod względem asyst i przechwytów jest na drugim miejscu w lidze? :lol:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 31 stycznia 2007, 15:14

Aha, w tym co napisałem, nie chciałem się odnieść do tego, że Sylwia jest słaba, czy coś w tym stylu. Ale bez przesady. Nie wiem jak często masz okazję obserwować Skerovic, ale chyba nie tak często jak ja. Jestem daleki od fanatycznego wychwalania wszystkiego co w naszej druzynie jest ok, ale indywidualna obrona jest całkiem niezła. I Wielebna, i Nique i Skera to naprawdę dobre zawodniczki w obronie. Dado jest całkiem niezła, a Anka ma inne zadania, chociaż często daje na parkiecie i w obronie bardzo dużo. Jej gra w tym elemencie znacznie poprawiła się porównując z tamtym rokiem.

do tego dodam jeszcze Monię Krawiec, Tofi(która w dużej mierze wyłączyła Bibę z gry w finale), oraz Doris, która moim zdaniem zrobiła spore postępy pod okiem Omanica w tym elemencie gry.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 31 stycznia 2007, 16:29

pewnie już wszyscy wiedzą, ale gdyby ktoś mial się spoźnić to:

Zmiana godziny piątkowego meczu

Informujemy, że piątkowy mecz koszykarek Wisły Can-Pack w 1/8 finału Euroligi z Ros Casares Walencja rozpocznie się o godzinie 17:15, a nie tak jak podawaliśmy wcześniej - o 17:30.

Zmiana podyktowana została przez zamierzającą relacjonować mecz TVP Sport.

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 31 stycznia 2007, 16:59

ann pisze:pewnie już wszyscy wiedzą, ale gdyby ktoś mial się spoźnić to:

Zmiana podyktowana została przez zamierzającą relacjonować mecz TVP Sport.

Spoko Ann .. ich tez zdarzymy pozdrowic pewnie nie jeden raz 8)

Awatar użytkownika
garnett
Junior

morwa

Postautor: garnett » 31 stycznia 2007, 18:28

morwa pisze:Bardzo dobrze się stało,że w końcu ktoś powiedział prawdę o obronie Wisły.Ale z drugiej strony nie da się grać na maksa przez 40 min.Nawet dobrze grająca w ataku Skerovic czy Ann nie mogą dawać wszystkiego z siebie w obronie bo sil nie starcza.Ale to chyba taka filozofia gry trenera.Niestety w Europie nie da się tylko grać atakiem.

morwa pisze:No wlaśnie tam gdzie trzeba by było troche pograć w obronie to Wisła przegrywa.No właśnie indywidualnie podam przyklad Skerovic.Owszem w ataku świetnie ale już jej obrona to tragedia.Przegrywa z wiejszością rozgrywajacych nie tylko w Eurolidze ale i u nas.Przkład ostatniego meczu w Łodzi.Mam nadzieję,że się Sylwia nie obrazi ale nawet przy jej szybkośc a wlaściwie jej braku wygrywala ze Skero jak chciała,patrz obserwacje.No i druga GWIAZDA.Ta brazylijka pokazala klase oczywiście przy Ann bo jak Dorota weszła na boisko i zaczeła bronic to okazalo się ze można ja pokryć

To się mądrala znalazła....ale prawdę odkryłeś....ciekawe czym jeszcze Nas oświecisz......poglądy masz naprawdę księżycowe....dobry atak Wisły wynika także z bardzo dobrej obrony....wystarczy wspomnieć o średniej przechwytów w eurolidze....Wisła zajmuje PIERWSZE MIEJSCE w tej klasyfikacjii....ma 12 zabranych piłek....w zbiórkach jest w środku stawki zespołow euroligowych....w lidze ma najlepszą obronę ,najwięcej przechwytów ,najwięcej zbiórek,najmniej fauli....
Obrona skerovic to tragedia.....?
W tym momencie trzeba się już zastanowić czy Ty na pewno jesteś zdrowy psychicznie....a może chciałeś coś napisać....tylko Ci się forum pomyliło....
Skera jest 2 w eurolidze w klasyfikacji asyst /5,5/ ,zdobywa 14,7 pkt/12m/,ma 5,5 zbiórki w meczu euro i zajmuje 8 miejsce pod względem przechwytów/Canty jest pierwsza -to już 2 zawodniczki z piątki Wisły "słabo grającej" w obronie..../
Skera w PLKK jest druga w asystach /0,1 za Wlaźlak/
ma 4,8 zbiórki na mecz,w przechwytach jest druga /ze znakomitą średnią/za Williams która rozegrała połowę mniej spotkań....
Wreszcie bardzo ważny dla rozgrywającej wskaźnik asyst do strat....tutaj jest czwarta ,a przed nią nie widzę żadnej rozgrywającej....
...i wskaźnik przechwytów do strat -13 miejsce w lidze,przed nią m.in 6 Wiślaczek ....rozgrywającej innego klubu nie widzę.....
Nie wiem co dojżałeś też w "obserwacjach" meczu ŁKS-Wisła.....trzeba go było lepiej oglądnąć.....żadnej przewagi Wlażlak nad Skerović nie było....

"tam gdzie trzeba trochę pograć w obronie to Wisła przegrywa"
Tyle bzdur wymyślić w dwoch postach to wielki wyczyn....dlatego Wisła wygrała zdecydowanie w Moskwie,a Spartak który pewnie nie przegra meczu do finału euroligi rzucił 67 punktów,dlatego Sopron i Mondeville nie przekroczyły w Krakowie 70 punktów....

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 01 lutego 2007, 00:07

Ann, twoja odpowiedz na ksywke Eli to chyba reakcja chemiczna uwzględniająca porażke w Walencji - troche luzu... niezaszkodzi

Co do Skery to chyba sie kłania sezon z "łysym na karku" - ona jest poprostu przemęczona i to widać w końcówkach spotakań - początek sezonu i prawie wszystkie mecz po 40 minut i to całe w wybornej dyspozycji... a taka ekspoloatacja musiała dać w końcu znać.

Inna rotacja składem pewnie by temu zaradziła - ale Elmedin uznał inaczej - moim zdaniem ma racje. Dopiero przyszły sezon z Agatą ( świetne wejście z Wilnem ) i daj Boże ze Skerą da zadowalającą rotacje w skłądzie............potrzebna jest Pałka!! :D :D :D
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 lutego 2007, 07:43

Ann, twoja odpowiedz na ksywke Eli to chyba reakcja chemiczna uwzględniająca porażke w Walencji - troche luzu... niezaszkodzi

o mnie i mój luz to się nie martw, daje radę, nie narzekam :lol: :wink:

a resztę masz na priv.

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 01 lutego 2007, 18:09

Nie wiem jak wy ale ja sobie obejrze relacje na zywo w tvp sport :D
i nie mam najmniejszej wątpliwości , że drużyna Małgosi wygra z Wisłą :D
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 lutego 2007, 18:11

KIBIC pisze:Nie wiem jak wy ale ja sobie obejrze relacje na zywo w tvp sport :D
i nie mam najmniejszej wątpliwości , że drużyna Małgosi wygra z Wisłą :D

ja sobie obejrze na żywo w hali przy Reymonta 22.
i nie mam najmniejszej wątpliwości,że będzie mega kociol na hali i mam nadzieję,że to pomoze naszym dziewczynom wygrać ten mecz :!:

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 01 lutego 2007, 18:36

ann pisze:
i nie mam najmniejszej wątpliwości,że będzie mega kociol na hali i mam nadzieję,że to pomoze naszym dziewczynom wygrać ten mecz :!:

Może i pomoże ;) ale tylko zmniejszyć rozmiar porażki :wink: 8) :lol:
:mrgreen:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 lutego 2007, 18:40

KIBIC pisze:
ann pisze:

Może i pomoże ;) ale tylko zmniejszyć rozmiar porażki :wink: 8) :lol:
:mrgreen:

liga typerów kilka dzialow niżej

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”