clownn pisze:jak ty mi powiesz ze ja jestem rasista to wlasnie w tym miejscu umieram
od 5 lat moje zycie opiera sie tylko na ludziach o ciemnej karnacji skory
tzn slucham rapu nalogowo nic wiecej a wiadomo ze rap = czarni ludzie i tylko oni
2 . opcja jezdze na dsk i moimi ulubionymi raiderami sa czarni i to wlasnie oni najlepiej prezentuja dsk bo robia to w maxymalny sposob
3. na sobie mialem koszulke Nany gdybym byl rasista to bym ja spalil a walczylem zeby ja miec
wiec nie bardzo a co do waszej zawodniczki to ona jakies prowokujace gesty do nas pokazywala nie wiem co to znaczylo bo moze my nie z tamtad
a i jak wy moglisice cos slyszec jak gadalem z kumpela i mowila ze naszych przyspiewek w ogole nie bylo slychac po drugie stronie to jak ty jakies odglosy mogles slyszec ??
nie rozumiem co ma piernik do wiatraka w tym przypadku
mówie tu o przejawach rasizmu, rasism możemy zacząć w pewien sposób od buczenia, małpich okrzyków, gestów, poprzez rzucanie bananami, konczac na szykanowaniu w sposó cielesny czy inny, patrz historia, czy inne w tym przypadku gesty.
podałbym kilka przykładów z boisk piłki nożnej ale to Wy już zrobiliście nawołując do jakiegoś klubu co rzucał bananami z Olisadebe, a my kosza z piłką mieliśmy ponoć nie mieszać.