Duda Tęcza Leszno - CCC Polkowice 60:69

Moderator: patrese

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 12 lutego 2007, 21:03

Mozarthio pisze:bartas sam widziales ze ta mills zagrozeniem wielkim to nie byla ja tu tylko chce wspomniec ze po 1 kwarcie rowniez Coker miala 3 przewinienia i co ? to na nią trzeba bylo grac ... bo ona jest tym dla ccc czym dla nas nikita

tak tylko ze widac bylo ze mills gra twardo i nie odpusci pod koszem a w konsekwencji napewno by sie to faulem zakonczylo a co do coker jest to na tyle inteligenta zawodniczka ze sama tak szybko by sie ie wyeliminowala z gry..

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 13 lutego 2007, 08:02

No to ostał nam się jeszcze tylko jeden temat Leszno-Polkowice... :wink:
Podsumowując, bo nie chcę absolutnie rozpoczynać znowu tego tematu.
Zgadzam się z Mikeyem, że miejscami dyskusja była żenująca ale jaki zarzut taka polemika... W ogóle dziękuję Mikey, że nie zamknąłeś tego tematu wcześniej, jak zrobił to ktoś z Polkowic i pozwoliłeś nam się wygadać i bronić swojego imienia. Nie ma to jak kogoś obrzucić błotem i uciec zamykając temat... Okazuje się, że bardzo łatwo jest kogoś nazwać rasistą, ale później bardzo trudno jest udowodnić swoje racje. Mam nadzieję, że następnym razem jeśli ktoś wysunie na tym forum taki zarzut wobec kogoś to poważnie się zastanowi. Fajnie, że wszyscy z Leszna wczoraj się zmobilizowali i nie dali szargać naszym imieniem w tak haniebny sposób. Bo z takimi argumentami jakie przedstawiali co niektórzy z Polkowic, to każdy sąd by ich wyśmiał. A za bezpodstawne oszczerstwa ponieśliby konsekwencje. Zdaję sobie sprawę, że w Lesznie idealnie nie jest i pewnie nie będzie- wielokrotnie o tym pisałem, za co też w Lesznie mi się dostawało. Ale wczorajsze absurdalne zarzuty są bardzo krzywdzące dla nas i tak naprawdę są jednym wielkim nieporozumieniem. Jestem daleki od wzniecania wojen i może wczoraj mnie trochę poniosło, ale byłem naprawdę oburzony zachowaniem niektórych ludzi z Polkowic, którzy zabrnęli za daleko i nie potrafili powiedziec zwyczajnego "przepraszam". Jednak dla wielu z nich jestem pełen uznania za wczorajszą postawę, że mogli przeciwstawić się wśród swoich i hamować ich zapędy. Dlatego mam nadzieję, że do następnego spotkania z Polkowicami wszystko się unormuje i będzie OK.
Szkoda, że pozostał spory niesmak.
Pozdrowienia dla Polkowic.
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2007, 16:23 przez patrese, łącznie zmieniany 1 raz.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ali_G » 13 lutego 2007, 10:44

Bardzo szkoda tego meczu, ale przy takiej skuteczności nie można nawet marzyć o zwycięstwie (najbardziej żal nie skończonych kontrataków w przewadze typu 3 na 1 TAK NIE MOŻNA ROBIĆ! Takie błedy popełniają juniorki!)
Podsumowanie zespołu:
- Edyta- chyba najgorszy mecz z dotychczasowych jakie rozegrała

- Kasia Rezler- bardzo ładna akcja penetracja podkoszowa, sytuacyjny rzut..nie wpadło NA NIA WARTO STAWIAĆ!!!

- Grześczyk- nie komentuję tej pani..szkoda nerwów!

- Nikita- także wg mnie jej najsłabszy mecz w dotychczasowej grze w Tęczy, ale bez niej Tęcza nie istniała by kompletnie (jedyna zawodniczka która nie boi się gry 1 na 1, a to w meczu z CCC było kluczem na gre strefową Polkowic

- Monika- skuteczność skuteczność jeszcze raz skuteczność..

- Marta żyłczyńska- zawodniczka zgłasza po paru minutach 1 kwarty, że już nie da rady..szkoda w ogóle się na ten temat wypowiadać :(

-Jessica- jedna z jaśniejszych postaci tego spotkania, oby tak dalej

-Ania Talarczyk- gdzie się podziły Twoje 3? nie wiem oddała w ogóle jakieś rzuty na kosz??

- King :D - zdobyła punkty po najładniejszej akcji meczu:)

Reasumując gramy tym co mamy. Kondycja naszych pań (przynajmniej niektórych jest fatalna), a to przekłada się na luki w obronie. Taka recz jak zastawienie tablicy po rzucie to podstawa! Niestety jak się tego nie robi to piłke zbiera nam zawodniczka CCC na linii 6,25 :shock:

Brakuje w zespole Nany i Agi wtedy odciązona Nikita może strasznie zamieszać w ataku jak i w obronie. Tymczasem jest jednocześnie centrem, rozgrywającym i skrzydłowym w jednym jako jedyna gra jeden na jeden.
Takie są moje odczucia
Patrese odnośnie sprawy z owym rasizmem w kierunku Mills, to niestety sam słyszałem okrzyki w jej kierunku (naśladowanie małpy, wysmiewanie się.."smoła") takie są fakty i trzeba takie cos tępić
Nikita Bell- I love this game!
Tęcza Leszno!

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 13 lutego 2007, 11:14

Ali_G pisze:Patrese odnośnie sprawy z owym rasizmem w kierunku Mills, to niestety sam słyszałem okrzyki w jej kierunku (naśladowanie małpy, wysmiewanie się.."smoła") takie są fakty i trzeba takie cos tępić

Nie wiem, nie widziałem tego, podobnie jak wiele innych osób. Jeśli coś takiego miało miejsce to jest godne potępienia i należy to rozpatrywać jako naganne zachowanie kibica wobec drużyny przyjezdnej, za które należą się przeprosiny. Tego typu pojedyncze zachowania niestety występują w wielu miastach ale to jeszcze nie powód, żeby równać je do rasistów.
Nikt mi nie wmówi, że rasistą jest ta sama osobą, która dopinguje Nikitę i wyzywa Mills. A poza tym jeśli do mnie ktoś powie "białasie" to nie będę rozpatrywał tego w kategoriach rasistowskich. Idiotyczny wybryk jakiegoś dzieciaka albo dziadka po alkoholu i tyle. Za rasizmem idzie cała ideologia - zresztą nie będę rozpisywać się na ten temat. Wczoraj nazwano Leszno rasistami i nie tylko więc stąd to nasze oburzenie i wirtualna wojna z Polkowicami.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Obrazek

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

patrese

Postautor: Ali_G » 13 lutego 2007, 13:11

Tu się z Toba zgadzam w 100%...dla mnie to był wybryk pojedyńczych osób. Nie wiem kto w kk jest wodzirejem grupy, ale powinni o tym pogadać po co na przyszłość mają być takie sytuacje jak teraz z Polkowicami. Jedno jest pewne zarzuty Polkowic w stosunku do całego kk są nie słuszne! Wybryk pojedyńczych osób powtarzam
Pozdrawiam

Tęcza Leszno!

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 13 lutego 2007, 15:14

ja sie wczesniej o tym nie wypowiadalem bo nie mialem zamiaru wolalem poczytac i zobaczyc co z tego wyniknie ale nasuwaja mi sie teraz takie wnioski ... na meczu bylem ale jakos tego nie widzialem ... moze bylem zbyt zajety zabawa :D jak dla mnie i wroce tu jescze do sprawy Bodzia (AW) ... nie powinno byc zbiorowej odpowiedzialnosci no ale to tylko moje (nieliczace sie zapewne) zdanie ... jeszcze jedno co do tego lepka/ow ... wyzywanie, nasmiewanie sie itp. z czarnoskorych przeciwniczek majac takie same w swoim zespole nie jest rasizmem .... jest debilizmem ... krotko i delikatnie rzecz ujmujac pzdr

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 13 lutego 2007, 15:19

jeżeli ORZEŁ POLKOWICE przez kibiców Wisły Kraków jest teraz rozpoznawany jako Bodzio antywiślak i zajmujemy 3 miejsce na jakieś tam liście antyklubów to ja piszę krótko

Leszno = RASIŚCI !

Ja tylko napisze jak ja rozumie ten wpis Bodzia, według mnie chodzi mu o to, że nas uogólniali, po wybryku Bodzia za pewną koszulke, wyszło na to, że jesteśmy anty wstosunku do klubu z Krakowa. Pożniej exces z Ann, znów odpowiedzialnośc zbiorowa i przyczyniła się do tego jedna osoba z Gorzowa i teraz są negatywnie postrzegani, więc kolega Bodzio napisał:
jeżeli ORZEŁ POLKOWICE przez kibiców Wisły Kraków jest teraz rozpoznawany jako Bodzio antywiślak to Tęcza Leszno jest rasistowska
(tu napewno przegiął, ale zachowanie w stosunku do "Tauszki" był nie smaczne")
Pozdrawiam, do zobacznia za sezon.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 13 lutego 2007, 16:12

Ciesze się, że w końcu ktoś z Leszna potwierdził naszą wersje, o okrzykach w kierunku Tauszki. Może to w końcu coś u was zmieni, bo nie może być tak, że łebki siedzące z wami na sektorze, posiadające szalik zachowują się w taki sposób. Mam nadzieję, że będziecie potrafili "ogarnąć" swoje podwórko, a wtedy już wszystko będzie w porządku.

Awatar użytkownika
KACPERS
Żak

Postautor: KACPERS » 13 lutego 2007, 16:18

Tak samo u nas może się to zdarzyć Polkowice mają ponad 30 tys. wiec idiotów którzy są zdolni do głupich przezwisk itp. itd. nie brakuje. Leszno ma 70 tys. idiotów(którzy wyzywają przyjezdnych) jest stosunkowo dwa razy więcej wiec prawdopodobieństwo głupich zachowań kibiców jest jeszcze większe. Jak już wcześniej powiedziałem Bodzia poniosło i przepraszamy za niego :)

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 13 lutego 2007, 16:26

Polkowice mają ponad 30 tys

Marzenia się spełniają :lol: 30tys bedzie może za 10lat jak się za krajową "trójka" rozbudujemy, teraz sama gmina ma koło 25tys.
pozdro Junki
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
KACPERS
Żak

Postautor: KACPERS » 13 lutego 2007, 16:29

ginda pisze:
Polkowice mają ponad 30 tys

Marzenia się spełniają :lol: 30tys bedzie może za 10lat jak się za krajową "trójka" rozbudujemy, teraz sama gmina ma koło 25tys.
pozdro Junki

Dobra zaokrągliłem w górę :D

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ali_G » 13 lutego 2007, 16:41

Kuba pisze:Może to w końcu coś u was zmieni, bo nie może być tak, że łebki siedzące z wami na sektorze, posiadające szalik zachowują się w taki sposób. Mam nadzieję, że będziecie potrafili "ogarnąć" swoje podwórko, a wtedy już wszystko będzie w porządku.

Napisałeś to tak jakby w KK działy się takie rzeczy notorycznie, a to jest nieprawdą! Mills na pewno nie powinna zstać tak potraktowana, ale powtarzam jeszcze raz...to były dwie trzy osoby...może mi powiesz, że w innych miastach jest idealnie?? Zawsze znajdzie się taka osoba..

Inna sprawa to jak Tausza zachowywała się po tym jak znokautowała Nikite :shock: to widziałeś? Nie widziałem u niej żadnej skruchy..na jej twarzy widniał uśmiech, a do ławki "puściła oczko" kk to widział z resztą jak cała część widowni. Moim zdaniem bardzo niesportowe zachowanie!!!!
Tyle

elen: jeszcze jeden wpis odnoszący sie do zachowania sie kk i temat zostanie zamkniety. Uwazam ze wszystko zostało wyjaśnione

Tęcza Leszno!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 13 lutego 2007, 16:46

Ali_G pisze:Inna sprawa to jak Tausza zachowywała się po tym jak znokautowała Nikite :shock: to widziałeś? Nie widziałem u niej żadnej skruchy..na jej twarzy widniał uśmiech, a do ławki "puściła oczko" kk to widział z resztą jak cała część widowni. Moim zdaniem bardzo niesportowe zachowanie!!!!
Tyle

Nie twierdze że było inaczej niż mówisz. ale zachowanie Nikity tez budziło wiele zastrzeżen (moich bynajmniej). no chyba, ze ona zawsze jest tak szalooooona ;-) 8) Nie tłumacze Tauszki, bo że gra agresywnie to oczywiste. z resztą to normalne, gdy zawodniczka spędza dużo czasu w Stanach, gdzie tak się po prostu gra. poza tym gabaryty jej i Nikity są zgoła odmienne. sproboj kiedys grac w kosza z dziecmi, ktorych moglbys złapać i przestawic. tak na serio... jasna sprawa, ze bedziesz ich przepychał itd.

Pozdrawiam

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

Kuba

Postautor: Ali_G » 13 lutego 2007, 16:50

Mi tylko chodziło o jej zachowanie po owym znokautowaniu Nikity..tak sie nie robi...,a i publike tylko podburzyła. Takie zachowanie świadczy o celowości faulu dobry sędzia dałby jej dacha i po sprawie..
Pozdrawiam

Tęcza Leszno!

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 13 lutego 2007, 16:56

Kuba pisze:Nie twierdze że było inaczej niż mówisz. ale zachowanie Nikity tez budziło wiele zastrzeżen (moich bynajmniej). no chyba, ze ona zawsze jest tak szalooooona ;-)

Pozdrawiam

yyy...co masz na mysli?

Wróć do „Tęcza Leszno”