Trener Koniecki jest niesprawiedliwie atakowany na tym forum. Oto 5 argumentów które jednoznacznie przekonają do tego że to bardzo dobry trener:
1.Trener Koniecki to trener reprezentacji Polski-został wybrany niemal jednogłośnie pokonując wielu innych trenerów. O czymś to świadczy. PRZECIEŻ NIKT NIE WYBRAŁ GO NA TRENERA POLSKI ZA WYGLĄD. Doceniono jego fachowość i umiejętności. I nie ma w tym przypadku. Bo co wszyscy się pomylili. Gdyby wygrał po wyrównanej walce to by można powiedzieć: wygrał fuksem. Ale on wygrał zdecydowanie.
2. Krytyka po meczu z Kozaczką –niesprawiedliwa o ile wiadomo przed sezonem cel był jeden awans do play-off .Przed meczem wiadomo że ten mecz będzie b. ważny ale...TO KOZACZKA MAJĄC DWA WYGRANE MECZE MNIEJ MUSIAŁA NIE TYLKO GO WYGRAĆ ALE I ODROBIĆ MAŁE PUNKCIKI Z BEZPOŚREDNIEGO MECZU ABY MAŻYĆ JESZCZE O WYPRZEDZENIU WISŁY.....I CELU NIE ZREALIZOWAŁA. Teraz jest posprzątane Kozaczka aby wyprzedzić Wisłę musi wygrać 3 mecze!!! (a z kim ma wygrać)biorąc pod uwagę ze Wisła wygra tylko z juniorkami z Rosji (a może wygrać przecież więcej).To Wisła w konsekwencji jest zwycięzcą meczu z Kozaczką!!!!!!!!!
3. Bo robi za ciężkie treningi –bzdura .Aby z czegoś wyjąć trzeba najpierw włożyć. Zespół musi mieć naładowane akumulatory aby pod koniec sezonu mieć dobrą kondycje. Pamietacie wszyscy finałowy mecz USVO-Lotos gdzie Lotos był niedotrenowany (w optymalnej formie był w mniej ważnych meczach grupwych i playoffach a w najważniejszym finał four grał na zasadzie może się uda jakość dojechać) i pod koniec jechał na rezerwie.U KONIECKIEGO BYŁOBY TO NIEDOPUSZCZALNE. Trening to podstawa,kto więcej trenuje ten jest lepszy. Stara prawda a czasem zapominana.
4Koniecki atakuje zawodniczki po przegranych meczach –bzdura A co ma mówić spójrzcie co mowią inni :Aleksandrowicz: Ja nie wiem jak to się stało patrzę na statystyki i nadal nie wiem .Musimy zacząć inaczej grać ale jeszcze nie wiem ....itd. Koziorowicz: Może dziewczyny są wspaniałe tylko nas sędziowie oszukali ale oczywiście moje dziewczyny są cudowne...A w ogóle to moją zawodniczkę bolała noga a drugą paluszek a w rewanżu i tak wygramy bo mam cudowny zespół. Oczywiście trochę ironizuję wypowiedzi oprzedników Koniecki to jedyny trener który po porażkach potrafi powiedzieć ty i ty grałaś źle .Nieważne czy jesteś amerykańską gwiazdą czy juniorką. I za o szacunek.
5 U niego jest rywalizacja Grasz dobrze grasz długo grasz źle nie grasz. A przecież o to chodzi.
Dlaczego Koniecki to bardzo dobry trener !!!!!
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- hellraiser
- Junior
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Na pewno jest w tym część racji. Popatrzmy na zawodniczki Ostrovii. Prawda jest taka, że tutaj dla przykładu podam Katarzyna Skrzypczak (teraz rezygnacja z powodu studiów- jak dla mnie wieeeeeeelki błąd). Koniecki patrzymy, co robi a on ją wypuszcza na boisko. Ludzie przecierają oczy ze zdumienia a Kasia zaczyna grać jak powinna. Patrzymy trafia trójkę. Za Smiłowicza czy Szajka to było niedopomyślenia żeby ta zawodniczka wyszła, ale jeszcze do tego super zagrała. Koniecki miałby dryg do szkolenia młodych zawodniczek, które potrafią poświęci się pasji. On zrobiłby ludzi z zawodniczek, które biorą sport na poważnie. A mowa o ciężkich treningach. Prawda jest taka, że skarżą się na nie zawodniczki, które nie potrafią sobie poradzić i mają kryzysy formy. Wtedy jak już wszystkie możliwości ściemniania się skończą to ewentualnie ciężki trening się przypomina. Jak się jest zawodowcem to nie narzeka się na szkoleniowca, ale robi swoje jak najlepiej. Takie moje zdanie!
-
Gość
Re: Dlaczego Koniecki to bardzo dobry trener !!!!!
3. Bo robi za ciężkie treningi –bzdura.Aby z czegoś wyjąć trzeba najpierw włożyć. Zespół musi mieć naładowane akumulatory aby pod koniec sezonu mieć dobrą kondycje. Pamietacie wszyscy finałowy mecz USVO-Lotos gdzie Lotos był niedotrenowany (w optymalnej formie był w mniej ważnych meczach grupwych i playoffach a w najważniejszym finał four grał na zasadzie może się uda jakość dojechać) i pod koniec jechał na rezerwie.U KONIECKIEGO BYŁOBY TO NIEDOPUSZCZALNE. Trening to podstawa,kto więcej trenuje ten jest lepszy. Stara prawda a czasem zapominana.
Myślałby kto,że tylko Koniecki wymaga a w pozostałych klubach zawodniczki leżą do góry brzuchami i jeszcze dostają za to pieniądze.Ten GENIALNY trener tylko słyszał o indywidualizacji treningu/bo inaczej by nie dostał dyplomu/ale z wprowadzeniem tej zasady ma olbrzymie problemy.Z tym składem Wisła powinna roznosić wszystkich w Polsce w pył.A tymczasem męczy sie okropnie i kompromituje w ważnych meczach z Polfą i Lotosem.
Myślałby kto,że tylko Koniecki wymaga a w pozostałych klubach zawodniczki leżą do góry brzuchami i jeszcze dostają za to pieniądze.Ten GENIALNY trener tylko słyszał o indywidualizacji treningu/bo inaczej by nie dostał dyplomu/ale z wprowadzeniem tej zasady ma olbrzymie problemy.Z tym składem Wisła powinna roznosić wszystkich w Polsce w pył.A tymczasem męczy sie okropnie i kompromituje w ważnych meczach z Polfą i Lotosem.
-
Alexx
Koniecki dobry trener????????
Może jest on i dobry ale w bambuko albo inne egzotyczne gry.
Stosuje on metody treningowe amerykańskie i rosyjskie jednocześnie.
A polegają one na tym że koszykarkom daje się wycisk ale nie pamięta się o porządnej rozgrzewce , zapomina się o odnowie biologicznej , a kontuzja ,czy uraz to wina koszykarki a nie metod treningowych.!!!!!
Zawodniczka ma uraz to jej sprawa przecież można powołać następną może wytrzyma!!!!! Taki oto jest trener kadry.Trener też powinien się interesować i zorganizować sztab ludzi odpowiedzialnych za odnowę biologiczną i wdrażać najnowsze metody regeneracji organizmu.
U nas niestety jest tak że kadra posiada jednego masażystę któremu nie chce się masować a w apteczce ma plastry i tabletki przeciwbólowe. No i te jego kompromitujące wypowiedzi o poziomie koszykówki żeńskiej.
"Kobiety są na poziomie juniorów" Jak w ogóle przyszło jemu do głowy porównywanie dwóch dyscyplin sportu??? Świadczy tylko o jego poziomie intelektualnym. (Bardzo niskim żeby nie było wątpliwości). Chwalenie tego człowieka może tylko wzbudzić śmiech. Jestem zażenowany poprzednimi wypowiedziami.
Stosuje on metody treningowe amerykańskie i rosyjskie jednocześnie.
A polegają one na tym że koszykarkom daje się wycisk ale nie pamięta się o porządnej rozgrzewce , zapomina się o odnowie biologicznej , a kontuzja ,czy uraz to wina koszykarki a nie metod treningowych.!!!!!
Zawodniczka ma uraz to jej sprawa przecież można powołać następną może wytrzyma!!!!! Taki oto jest trener kadry.Trener też powinien się interesować i zorganizować sztab ludzi odpowiedzialnych za odnowę biologiczną i wdrażać najnowsze metody regeneracji organizmu.
U nas niestety jest tak że kadra posiada jednego masażystę któremu nie chce się masować a w apteczce ma plastry i tabletki przeciwbólowe. No i te jego kompromitujące wypowiedzi o poziomie koszykówki żeńskiej.
"Kobiety są na poziomie juniorów" Jak w ogóle przyszło jemu do głowy porównywanie dwóch dyscyplin sportu??? Świadczy tylko o jego poziomie intelektualnym. (Bardzo niskim żeby nie było wątpliwości). Chwalenie tego człowieka może tylko wzbudzić śmiech. Jestem zażenowany poprzednimi wypowiedziami.
-
Gość
Mój poprzedni wpis świadczy o tym,że mnie również nie podoba sie Koniecki.A swoją drogą to czy uczciwe jest to aby trener kadry prowadził zespół,w którym grają przede wszystkim zawodniczki zagraniczne? Czy w interesie polskiej koszykówki leży to aby "najwybitniejszy"polski trener/bo przecież takim powiniwn być trener kadry/szkolił nasze przeciwniczki,a polki w głównej mierze siedziały na ławce w Wiśle?Czy nie lepiej by było aby zebrał wybitne polskie koszykarki i szkolił je do gry w reprezentacji startując również w Eurolidze.Przecież taka praktyka panuje w Brnie i efekty są doskonałe.Ale szkolic trzeba umieć!!!!!!!!Wygodniej kupić a potem opowiadać,że zawodniczki nie dorosły do Euroligi.
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
Moz ei dobry ale juz w Wiśle podobno nie pracuje
http://www.wislakrakow.com/forum/viewto ... 079#559079
http://www.wislakrakow.com/forum/viewto ... 079#559079

WislaLive.pl
-
Gość
[quote="Marco TS"]Moz ei dobry ale juz w Wiśle podobno nie pracuje
http://www.wislakrakow.com/forum/viewto ... 079#559079[/
quote]
W WIŚLE już zmądrzeli,może i w PZKoszu zmądrzeją.Zachwycali się,że odmłodzonym składem o mało nie wywalczył awansu.Nikt jednak nie powiedział otwarcie,że grupe mamy słabiutką i nawet drugim składem powinniśmy awansować.Poza tym duża część zawodniczek zrezygnowała przez Konieckiego i tego też nikt nie zauważył.
http://www.wislakrakow.com/forum/viewto ... 079#559079[/
quote]
W WIŚLE już zmądrzeli,może i w PZKoszu zmądrzeją.Zachwycali się,że odmłodzonym składem o mało nie wywalczył awansu.Nikt jednak nie powiedział otwarcie,że grupe mamy słabiutką i nawet drugim składem powinniśmy awansować.Poza tym duża część zawodniczek zrezygnowała przez Konieckiego i tego też nikt nie zauważył.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”