Rozbudowa hali PWSZ... Już czas?

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

Marcin_AZS

Rozbudowa hali PWSZ... Już czas?

Postautor: Marcin_AZS » 25 lutego 2007, 13:25

Witam wszystkich!

Chciałbym porszyć pewną kwetie o której mówi coraz więcej osób. Wczoraj na mecz z Polfą Pabianice dotarłem na 40 minut przed meczem z myślą, że zajme miejsca za koszem a ku mojemu ździwieniu - prawie wszystkie miejsca były już zajęte :shock: Każdy mecz na naszej hali to komplet kibiców obojętnie czy jest to spotkanie z Wisłą i Lotosem czy z Polfą i Odrą. Czy nie uważacie, że hala powinna zostać rozbudowana? Trzeba powiedzieć sobie wprost - nie mieścimy się już! A co będzie w najważniejszym meczach Play-Off? Na ile przed meczem będzie trzeba siedzieć na trybunach? Pod względem technicznym jest możliwość rozbudowania hali - dobudowanie trybuny od strony boiska.

Co o tym myślicie? Zapraszam do dyskusji.

Marcin

Gość

Postautor: Gość » 25 lutego 2007, 13:46

ja uważam że bezsensu jest rozbudować obecną halę. Najlepszym rozwiązaniem byłoby wybudowanie nowej hali, zdecydowanie większej i lepszej szczególnie dla kibiców. Obecne filary bardzo przeszkadzają w oglądaniu meczu. Gorzów jest dużym miastem a nie ma hali z prawdziwego zdarzenia

Marcin_AZS

Postautor: Marcin_AZS » 25 lutego 2007, 14:01

Ale pomyśl sobie jak ładnie wyglądałaby nasza hala PWSZ z dwiema głównymi trybunami.

Gość

Postautor: Gość » 25 lutego 2007, 14:04

ale ta hala tak i tak jest za mała! Trzeba myśleć przyszłościowo, choćby o Europejskich Pucharach. Hala musi być funkcjonalna a nie ładnie wyglądająca z dwoma głównymi trybunami.

desix
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: desix » 25 lutego 2007, 14:09

Moim zdaniem wystarczyłoby dobudować taką samą trybunę właśnie od strony boiska,ale o ile się nie myle to ta trybyna która jest kosztowała około 1mln zł.Z tymi halami w GW nie jest tak żle, spójrzmy np. na taki Kraków czy Zieloną Górę gdzie koszykarze, siatkarze i piłkarze ręczni grają na jednej hali,a u nas wszyscy mają swoją.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 25 lutego 2007, 14:10

Ludzie o czym wy mówicie. Skąd miałby się wziąć pieniadze na taką inwestycje. Nawet rozbudowa to wielki koszt. Po za tym budowa trybuny po przeciwnej stronie jest raczej niemozliwa. Znajduje sie tam bowiem boisko w którego budowe włożono kupe kasy. Tak więc trzeba sie cieszyc ze hala jest jaka jest i pogodzic sie z tym że trzeba przychodzic wczesniej.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Marcin_AZS

Postautor: Marcin_AZS » 25 lutego 2007, 14:18

czyli za 3-4 lata jeśli zagramy w jakiś europejskich pucharach to 1500 tysiąca wejdzie na hale a dodatkowe 2000 będzie oglądało mecz na telebimie przed hala... Tak?

Tadek miał wybudować hale na 3000...

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 25 lutego 2007, 14:22

myslisz ze puchary sa mozliwe ... od paru ladnych juz lat w pucharach graja tylko Wisła (krocej) i Lotos ... myslisz ze cos sie zmieni ... :?:

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 25 lutego 2007, 14:24

1500 wchodzi a 20 - 30 żywiołowo dopinguje :|
czyli mamy 1470 pikników .. a 2970 to już była by przesada :D

Marcin_AZS jak nie masz miejsca na 40 minut przed spotkaniem to zapraszamy do nas .. zawsze miejsce się znajdzie .. ale siedzących nie przewidujemy i kto nie śpiewa niech się kula :D
Gorzów To jest Potęga !
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS i ZKS! :D:)

Marcin_AZS

Postautor: Marcin_AZS » 25 lutego 2007, 14:26

W ciągu 3 lat AZS dołaczy do krajowej czołówki 8)

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 25 lutego 2007, 14:29

czemu nie ... no ale o pucharach bym nie mowil ...

Gość

Postautor: Gość » 25 lutego 2007, 14:41

na play offy mozna by sie przeniesc na hale na czereśniowa
ona jest najwieksza w gw
tylko ciekawe czy to jest wougle mozliwe....

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 25 lutego 2007, 15:06

Ludzie puchary to przyszłość. Co prawda puchary to nie tylko Euroliga gdzie startują Wisła i Lotos to także puchar Eurocup. Niestety z powodu braku srodków nie zgłosił sie do niego żaden z Polskich klubów. A wracając do tematu hali. Nie ma pieniędzy na taki cel. Klub ma taki budzet że stac go naprowadzenie kilku druzyn. Takze nie ma co gdybac...
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 lutego 2007, 16:52

Jak sie nie myle to Irek Madej jakby zostal prezydentem to mial w swoim programie wybudowanie hali na 5 tysiecy osob... wiec teraz miejsce pretensje do samych siebie ze ponad 50% BAR... glosowalo na JASNIE PANUJACEGO Tadeusza... ktory jak zwykle wali w... pobierajac swoja diete+... :shock:
A wybudowanie nowej hali powinno w 80% przynajmniej miasto finansowac.. a gora 20% PWSZ.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Gość

Postautor: Gość » 25 lutego 2007, 17:03

Ja miałem na myśli zbudowanie hali przez miasto Gorzów przy wspópracy z PWSZ. Hala na Czereśniowej zapewne nie spełnia warunków hali do ekstraklasy kobiet. Chodzi choćby o odpowiedni sprzęt: tablice elektroniczne, zegary itp

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”