Sparing: AZS Poznań - Włókniarz Pabianice
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Sparing: AZS Poznań - Włókniarz Pabianice
W dzisiejszym meczu sparingowym Włókniarz Pabianice pokonał w Poznaniu tamtejszy AZS 58-53.
info: Viallos.
info: Viallos.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Po przeciętnej grze koszykarki AZS Poznań przegrały 53:58 towarzyski pojedynek z Polfą Pabianice. Poznańskie zawodniczki w poniedziałek spotkały się na pierwszym treningu po tygodniowej przerwie. Wczoraj w Arenie zaprezentowały jeszcze świąteczną formę. Pabianiczanki grały niewiele lepiej i przez większość spotkania wynik był bliski remisu. Jeśli któryś zespół wychodził na prowadzenie, to nie było ono większe niż 3-4 pkt. Dopiero w końcówce Polfa osiągnęła większą przewagę i wygrała.
AZS Poznań - Polfa Pabianice 53:58
Kwarty: 17:17, 16:16, 10:14, 10:11.
Punkty dla AZS: Krupska-Tyszkiewicz 20, Ciecierska 8, Lorek i Aleliunaite-Jankowska po 7, Mrozińska 6, Karpińska 4 i Sibora 1.
Dziś o godz. 10.30, także w Arenie zostanie rozegrany rewanż.
pele Gazeta Wyborcza
AZS Poznań - Polfa Pabianice 53:58
Kwarty: 17:17, 16:16, 10:14, 10:11.
Punkty dla AZS: Krupska-Tyszkiewicz 20, Ciecierska 8, Lorek i Aleliunaite-Jankowska po 7, Mrozińska 6, Karpińska 4 i Sibora 1.
Dziś o godz. 10.30, także w Arenie zostanie rozegrany rewanż.
pele Gazeta Wyborcza
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie:
Serdecznie zapraszam do przeczytania krótkich tekstów dotyczących tego spotkania jak i wcześniej rozgrywanego z zespołem z Bydgoszczy w ramach noworocznego turnieju w Poznaniu. Teksty te znajdują się na podforum AZS Poznań
http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?p=12100#12100
Szymon pisze:MARAS pisze:.....na tym meczu i gadalismy z Viallosem!
Niesamowite!!!! I co, jak wrażenia? Wszak mieliscie zaszczyt rozmawiać z samym adminem!!!
I tym samym już tylko jeden Admin pozostaje nieskażony "pierwszym kontaktem" ... hihihi;) Niestety dziś nie mogłem się spotkać z Viallosem, bo o tej samej godzinie odbył się mecz Olimpii z Basketem Bydgoszcz w ramach Turnieju Noworocznego - relacja na podforum Olimpii.
Jutro finał Turnieju... tylko dzięki Panu Haberowi nie będzie na nim dopingu i atmosfery święta koszykarskiego, ale cóż... widać uwielbia on samotność i dlatego poprosił o przełożenie meczu do Areny. BEZSENS!!! I to KOSZMARNY!!!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie:
Nie wiem co może być interesującego w tym spotkaniu... Olimpia nie trenuje i nie gra na takiej sali, niektóre nasze zawodniczki NIGDY na takiej nie występowały. Mecz będzie prawdopodobnie kompletnie bezsensu! Nie wiem jaką korzyść Haber wyciagnie z meczu, w którym pewnie przez pierwsze kilka minut nasze będą miały problem, by trafić w obręcz
Wiem, co mówię, bo pamiętam mój pierwszy mecz w Arenie - paranoja! W sali bez żadnego odniesienia przyzwyczajenie do warunków trwa bardzo długo, zwłaszcza jeśli się nigdy wcześniej na takiej nie grało. Szkoda... Na Promienistej nawet te 50 osób stworzyło by niezapomnianą atmosferę. Mecz na pewno byłby zacięty, nasze gryzłyby parkiet, AZS musiałby trochę się namęczyć, poćwiczyć w poważnych warunkach rozwiązania taktyczne, oba zespoły i w ich składach te wszystkie młode zawodniczki, bardzo skorzystałyby na takim prestiżowym pojedynku...zwłąszcza, że w Waszym składzie aż cztery koszykarki wychowały się na Promienistej - jednym słowem same plusy i wielkie (na skalę poznańską) ŚWIETO koszykówki. A tak wyjdzie jedna, wielka LIPA! Przecież w Arenie nawet nie ma gdzie flagi zawiesić... ehhhh... DEBILIZM ROKU! Brawo HABER!!! 
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
MARAS pisze: Arena nie jest taka straszna!
no nie powiedzialbym....Arena to moloch, gdyby na hali przy promienistej pojawilo sie te 50 osob, to sala bylaby pelna, natomiast gdy te 50 osob wejdzie do Areny to kompletnie nie bedzie ich widac....poza tym jest tak jak wspominal Seba: koszykarki AZSu powinny sie troche "zahartowac" a nie grac tyko w Arenie, ponadto zawodniczki z Olimpii czylyby sie bardziej komfortowo grajac u siebie, byc moze Arena wplynie na nie nieco "przygniatajaca"- chodzi mi o wielkosc i o stopien oddalenia parkietu od trybun.... No i jest jeszcze jeden powod: sam z ciekawoscia odwiedzilbym hale przy Promienistej...
reloaded :]
Mytek pisze:MARAS pisze: Arena nie jest taka straszna!
no nie powiedzialbym....Arena to moloch, gdyby na hali przy promienistej pojawilo sie te 50 osob, to sala bylaby pelna, natomiast gdy te 50 osob wejdzie do Areny to kompletnie nie bedzie ich widac....poza tym jest tak jak wspominal Seba: koszykarki AZSu powinny sie troche "zahartowac" a nie grac tyko w Arenie, ponadto zawodniczki z Olimpii czylyby sie bardziej komfortowo grajac u siebie, byc moze Arena wplynie na nie nieco "przygniatajaca"- chodzi mi o wielkosc i o stopien oddalenia parkietu od trybun.... No i jest jeszcze jeden powod: sam z ciekawoscia odwiedzilbym hale przy Promienistej...no ale jesli Haber poprosil o zmiane miejsca rozgrywania meczu to mial chyba jakis powod, oby istotny
Ale jakie przygniatajacy wplyw! Gra w takiej hali powinna je jeszcze bardziej zmobilizowac!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie:
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”