AZS P-ń vs.OlimpiaP-ń 87-58.wywiad z trenerem AZSu R.Haberem

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

AZS P-ń vs.OlimpiaP-ń 87-58.wywiad z trenerem AZSu R.Haberem

Postautor: Mytek » 29 grudnia 2004, 21:59

informacje na temat tego meczu znajdziecie na podforum AZSu Poznań oraz Olimpii Poznan, a ponizej zamieszczam krótki wywiad przeprowadzony po tym meczu z treneram AZSu Poznań- Romanem Haberem.Wywiad przeprowadzony został przez Łukasza Klina a zarejestrowny przez mnie :)

Łukasz Klin: Panie trenerze, spotkaliśmy sie po spotkaniu AZSu Olimpią Poznań. Dwie historie: dzisiaj zupełnie odmienna rzeczywistość. Jak Pan ocenia spotkanie Olimpii i AZSu po tylu latach?
Roman Haber: Myślę, że był to fragment przygotowania do dalszej części rozgrywek, do startu, dostały szanse młode zawodniczki, pięć podstawowych nie grało, grało te pozostałych osiem; no dla mnie był to pogląd i raz, że zobaczyłem te zawodniczki Olimpii, bo jesteśmy partnerskim klubem, także było widać, że są dziewczyny młode, zdolne, które mogąwskoczyć w nastepnym sezonie, jeżeli bedzie nasza drużyna, istniała do naszego składu naszego składu. Myśle, że pożyteczne dla jedej i dla drugiej bo były to ciekawe zadowy, było troche kibiców, rodziców, także myśle, że ciekawe spotkanie; no zwycięstwo nasze musiało być, trzydzieści punktów to myśle, że to jest taka znośna porażka.
LK: To miał być turniej, tak jak Pan wcześniej wspomniał niestety zespól z Leszna nie dojechał, ale oprócz meczu z Olimpia zagraliście również z Kadusem Bydgoszcz i dwa sparingi z Polfą Pabianice. Jak Pan ocenia te mecze i czy zawodniczki występujące w tych meczach maja szanse na dłużej pojawiać się na parkiecie, na meczach ligowych?
RH: No napewno był to sprawdzian dla pozostałych zawodniczek, no dzisiaj z Polfą wyszła w piątce Sibora, zagrała pierwszą kwarte przyzwoicie, zbobyła osiem punktów, nieźle prowadziła, później grala Beata Krupska więc myśle, ze jest to zmienniczka; wyszło w tym roku tak jak wyszło, że akurat dwie zawodniczki, zktórymi żeśmy rozmawiali wyraziły chęć: dla jednej jest miejsce na boisku, dla drugiej, no bo po prostu troche mniej tego czasu i miejsca, ale myśle, że jedna i druga potrafią grać koszykówke. Sibora jest zawodniczką z Poznania, więc myślę, że bedzie miała jeszcze mozliwość i szanse grania, w następnym sezonie. Beata wiadomo, że to jest "polska koszykówka", jakiś filar, ileś lat grania. No i był to sprawdzian i dla Lorkowej również, myślę, że dobrze dzisiaj Jarkowska zagrała: raz z Polfą rzuciła siedemnaście punktów, podjęła walke, także mecz był ciekawy; a odnośnie turnieju myślę, że były to łatwe zwycięstwa, można było sięprzyjrzeć zawodniczkom rezerwowym: jakie jeszcze mankamenty, jakie błędy, co poprawić, żeby były lepszymi koszykarkami.

wywiad przeprowadzony przez Łukasza Klina a zarejestrowany przez mnie.....
reloaded :]

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 grudnia 2004, 22:50

Apeluje do trenera Habera aby zaczal wpuszczac coraz czesciej Jagode Malendowicz która pokazala sie na dzisiejszym meczu z bardzo dobrej strony! Tej jej dynamiczne wejscia pod kosz i efektowna gra oraz zagrania!
Trzeba zaczac na nia stawiac!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 grudnia 2004, 22:52

Pan RH+ juz w sweterku szykowal jakis trunek!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 29 grudnia 2004, 22:56

tak,tak..
ja apeluje rowniez zeby czesciaj na parkiecie przebywala monika sibora oraz ania urban, ktora w pewnej akcji rzucila naprawde pieknego kosza[akurat mi ta akcja w pamieci utkwila...]

a tak ogolnie to czesciej powinny byc organizowane takie turnieje!co o tym sadzicie?
reloaded :]

Gość

Postautor: Gość » 29 grudnia 2004, 22:57

MARAS pisze:Pan RH+ juz w sweterku szykowal jakis trunek!

MARAS proszę tutaj nie obgadywać Pana Romka, po pierwsze to nieładnie a po drugie zaśmiecasz ten ciekawy temat do takich spraw jest Hyde Park, pozdrawiam

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 30 grudnia 2004, 00:22

Ten gość powyżej to byłem ja ale zapomniałem się zalogować :o za co przepraszam :D Nie obgadujcie Habera publicznie, to że lubi sobie od czasu do czasu coś tam przyjąc to normalna sprawa dla człowieka, który pracuje w stresie. Ale proszę nie wgłebiajmy się w ten temat na forum, z góry dzięki,

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 30 grudnia 2004, 22:24

Dobra przestaje robic nagonke na Romana!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”