JUNIORKI STARSZE - PÓŁFINAŁY I FINAŁ
Moderator: Moderatorzy
JUNIORKI STARSZE - PÓŁFINAŁY I FINAŁ
W terminie 12.03.2007.-14.03.2007. odbędą się cztery turnieje półfinałowe juniorek starszych. Poszczególne grupy:
GRUPA A GRUPA B GRUPA C GRUPA D
Rzeszów I Kraków I Wrocław I Warszawa I
Gdańsk I Łódż I Katowice I Poznań I
Warszawa II Wrocław II Rzeszów II Kraków II
Poznań II Katowice II Gdańsk II Łódż II
GRUPA A GRUPA B GRUPA C GRUPA D
Rzeszów I Kraków I Wrocław I Warszawa I
Gdańsk I Łódż I Katowice I Poznań I
Warszawa II Wrocław II Rzeszów II Kraków II
Poznań II Katowice II Gdańsk II Łódż II
Na tą chwilę wiem,że awansowały następujące zespoły:
Wrocław:
1 AZS Gorzów
2 Orzeł Polkowice
Poznań:
1 Olimpia Poznań
2 MUKS Poznań
Gdańsk:
1 VBW Gdynia
2 Truso Elbląg
Warszawa
1 SKS 12 Warszawa
2 KS Piaseczno
Łódż:
1 Basket 25 Bydgoszcz
2 Widzew Łódz
Katowice
1 UKS MOSM Bytom
2 UKS Zryw Dębieńsko
Jeżeli gdzieś się pomyliłem to, przepraszam
Wrocław:
1 AZS Gorzów
2 Orzeł Polkowice
Poznań:
1 Olimpia Poznań
2 MUKS Poznań
Gdańsk:
1 VBW Gdynia
2 Truso Elbląg
Warszawa
1 SKS 12 Warszawa
2 KS Piaseczno
Łódż:
1 Basket 25 Bydgoszcz
2 Widzew Łódz
Katowice
1 UKS MOSM Bytom
2 UKS Zryw Dębieńsko
Jeżeli gdzieś się pomyliłem to, przepraszam
I wszystko wiadomo (chyba ,że się gdzieś pomyliłem)
Grupa A
MKS Biomlek Chełm
VBW Gdynia
KS Piaseczno
MUKS Poznań
Grupa B
Korona Kraków
Basket 25 Bydgoszcz
Orzeł Polkowice
UKS Zryw Dębieńsko
Grupa C
AZS Gorzów
UKS MOSM Bytom
Stal Stalowa Wola
Truso Elbląg
Grupa D
SKS 12 Warszawa
Olimpia Poznań
TS Wisła Kraków
Widzew Łódż
Moim zdaniem ciekawie może byc w grupie C i D. Jak się tez okazało nie zawsze warto było wygrywać grupę w strefie. Niestety brak jest zespołu który ostatnio czesto osiągał finały młodzieżowe-Osy Zgorzelec. Zastanawia brak Włókniarza Pabianice, który w zeszłym roku dobrze grał w juniorkach. jak sie wydje, te finały to ostatnia szansa dla Olimpii Poznań która nie posiada wartościowych juniorek. Jak zawsze grożny MUKS Poznań. czarnym Koniem wydają się być zespoły Warszawy i Stalowej Woli.
Grupa A
MKS Biomlek Chełm
VBW Gdynia
KS Piaseczno
MUKS Poznań
Grupa B
Korona Kraków
Basket 25 Bydgoszcz
Orzeł Polkowice
UKS Zryw Dębieńsko
Grupa C
AZS Gorzów
UKS MOSM Bytom
Stal Stalowa Wola
Truso Elbląg
Grupa D
SKS 12 Warszawa
Olimpia Poznań
TS Wisła Kraków
Widzew Łódż
Moim zdaniem ciekawie może byc w grupie C i D. Jak się tez okazało nie zawsze warto było wygrywać grupę w strefie. Niestety brak jest zespołu który ostatnio czesto osiągał finały młodzieżowe-Osy Zgorzelec. Zastanawia brak Włókniarza Pabianice, który w zeszłym roku dobrze grał w juniorkach. jak sie wydje, te finały to ostatnia szansa dla Olimpii Poznań która nie posiada wartościowych juniorek. Jak zawsze grożny MUKS Poznań. czarnym Koniem wydają się być zespoły Warszawy i Stalowej Woli.
-
Gość
Osa Zgorzelec nie awansowała ale ma swoje przedstawicielki w innych zespołach. Ola Pietraszek w Gorzowie i Ela Paździerska w Polkowicach.
Co do szans zespołów...
Grupa I chyba najbardziej klarowa sytuacja Gdynia i MUKS Poznań faworyci i nie powinno być niespodzianek.
W grupie II trzy zespoły stoczą ze sobą walkę o wyjście do Finałów Korona, Bydgoszcz i Polkowice. Sądzę, ze rutyna Bydgoszczy i Polkowic mogą przeważyć szalę. Ale pewnie młody zespół Krakowa z trenerem Kadry Kadetek Panem Włodarzem będzie trudnym rywalem.
W III grupie główny faworyt bezapelacyjnie Gorzów i chyba z racji gospodarza Stalowa Wola.
W IV grupie może być najciekawiej. Olimpia faworyt i trudno mi wskazać drugi zespół. Zaryzykowałbym na Warszawę. Oczywiście są to dywagację.
Co do szans zespołów...
Grupa I chyba najbardziej klarowa sytuacja Gdynia i MUKS Poznań faworyci i nie powinno być niespodzianek.
W grupie II trzy zespoły stoczą ze sobą walkę o wyjście do Finałów Korona, Bydgoszcz i Polkowice. Sądzę, ze rutyna Bydgoszczy i Polkowic mogą przeważyć szalę. Ale pewnie młody zespół Krakowa z trenerem Kadry Kadetek Panem Włodarzem będzie trudnym rywalem.
W III grupie główny faworyt bezapelacyjnie Gorzów i chyba z racji gospodarza Stalowa Wola.
W IV grupie może być najciekawiej. Olimpia faworyt i trudno mi wskazać drugi zespół. Zaryzykowałbym na Warszawę. Oczywiście są to dywagację.
-
Zołnierz niezal.
- paździoch-osanka
- Kadet
- Kontaktowanie:
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”