JUNIORKI STARSZE - PÓŁFINAŁY I FINAŁ
Moderator: Moderatorzy
-
Gość
- paździoch-osanka
- Kadet
- Kontaktowanie:
Waldi pisze:gosc pisze:Mysle,ze hitem dzisiajszego dnia jest WYSOKA porazka Lotosu z MUKS-em,przeciez w barwach Lotosu gra taka plejada ,,gwiazd,, ze mozna by nimi obdzielic kilka mlodziezowych druzyn!!!! Z 12 dziewczyn ze skladu 8/slownie osiem/ to obecne i byle SMS-siarya Motyl i Ambroziewicz na codzien siedza i sladowo graja a napewno trenuja z pierwsza druzyna Lotosu-zadziwiajace czyz nie ??!!!!!! 28 pkt w plecy u siebie ???
Nie bój, nie bój![]()
Na finały przyjedzie Karina i rewanż murowany![]()
![]()
Nieee.. Karinki nie bedzie.. tzn obyyy
________
bedziemy in touch
Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.
bedziemy in touch
-
Żołnierz niezal.
Półfinały za nami. Szkoda,że brak jest relacji z turniejów. Bardzo mnie interesuje mecz MUKS-Lotos, a tu cisz. Nie ma za to wątpliwości że przed nami najciekawszy finał w kategoriach młodzeżowych w ostatnich latach. Sam skład turnieju upoważnia mnie do tego stwierdzenia. Rok temu czy to w Poznaniu (juniorki) czy w Gorzowie (starsze) faworytów do złota był 2-3. Teraz w Gdyni kolejka nie ma końca. Na pierwszym miejscu Lotos (przemilczę tą porażke w półfinale z MUKSem). Dobry skład,własna sala, kibice, działacze i..sędziowie? Cóż potrzeba więcej? Nr dwa na mojej liście Gorzów. Może to dziwne ale właśnie Gorzów. dobry skład i co ważne duża motywacja za zeszły rok. Nr trzy Olimpia Poznań. To ostatnia szansa dla całego zespołu o walkę o medal. Za rok ten zespół ulegnie rozbiciu. Podstawowi gracze kończą wiek juniora starszego a dalej już pustka. Poza tym duża chęć rewanżu za ,,wałki,, sprzed dwóch lat w Gdyni. Naprzód laski! Nr 4 MUKS. Drużyna nieobliczalna. Albo zagra o ścisły finał albo po pierwszym meczu pójdzie na dno. Przyczyna-trener. Na plus stosunkowo łatwa grupa. Nr pięć to Korona. Nie widziałem tego zespołu, ale skoro w strefie radzi sobie z Wisłą to są podstawy do twierdzenia,że to chętny do medalu. Nr 6 to Orzełki. Wzmocnione przed sezonem mogą dużo narozrabiać. Pozostałe dwa zespoły nie powinny odgrywać większej roli choc napewno stać je na niespodziankę w jakimś meczu. A to może pokrzyżować szyki pozostałym. Tylko jedno ale ..... Co za idiota wymyślił termin????!!!! Piękna promocja basketu.
Wyniki meczów rozegranych ostatniego dnia Półfinałów Mistrzotw Polski Juniorek Starszych 14.03.2007r.
Podajemy wyniki i statystyki turniejów półfinałowych Mistrzostw Polski Juniorek Starszych.
Grupa I - organizator VBW GTK Gdynia
W grupie I mecze rozgrywane w Gdyni w dniu 14.03.2007 (środa) zakończyły się następującymi wynikami:
1.) Mecz rozegrany o godzinie 10:00 pomiędzy: KS Piaseczno - MKS Biomlek Chełm zakończył się wynikem: 80:62
Tylko przez I kw. zawodniczki MKS Biomlek zdołały przeciwstawić się dobże grającej drużynie z Piaseczna głównie za sprawą celnych 3 pkt. trafień. Pozostałe 3 kwarty należały do koszykarek z Piaseczna które systematycznie powiększały przewagę.
2.) O godzinie 12:00 na parkiecie spotkały się drużyny VBW GTK Gdynia i MUKS Poznań. 58:86 [16:29] [13:16] [17:16] [12:25]
W tej konfrontacji dwóch najlepszych zespołów turnieju górą okazały się zawodniczki z Poznania pokonując wysoko Gdynianki 58:86.
Po stronie Poznania widać było wyraźnie duże zgranie i koncentracje. Zespół gospodyń grał zbyt chaotycznie i notował dużo strat dzięki czemu koszykarki z Poznania powiększały swoją przewage punktową. Należy jednakże pochwalić koszykarki VBW GTK Gdynia za waleczność dzięki której odrobiły część strat z pierwszej połowy i na 5 min przed końcem meczu przegrywały jedynie różnicą 7 pkt.
Wyniki zbiorcze wszystkich grup z przebiegu całego Turnieju Półfinałowych Mistrzostw Polski Juniorek Starszych:
Podajemy wyniki i statystyki turniejów półfinałowych Mistrzostw Polski Juniorek Starszych.
12.03.2007 (poniedziałek)
MKS Biomlek Chełm - MUKS Poznań 39:115
VBW GTK Gdynia - KS Piaseczno 81:58
13.03.2007 (wtorek)
MUKS Poznań - KS Piaseczno 108:45
VBW GTK Gdynia - MKS Biomlek Chełm 107:36
14.03.2007 (środa)
KS Piaseczno - MKS Biomlek Chełm 80:62
VBW GTK Gdynia - MUKS Poznań 58:86
Kolejność końcowa:
1. MUKS Poznań*
2. VBW GTK Gdynia*
3. KS Piaseczno
4. MKS Biomlek Chełm
* - awans do turnieju finałowego
Grupa II - organizator KS Korona Kraków
Basket 25 Bydgoszcz - Orzeł Polkowice 66:86 (16:29, 14:24, 19:13, 17:22)
Korona Kraków - Zryw Dębieńsko Czerwonka Leszczyny 151:44 (26:8, 41:2, 42:8, 42:26)
13.03.2007 (wtorek)
Orzeł Polkowice - Zryw Dębieńsko Czerwonka Leszczyny 129:40 (36:11, 37:6, 22:8, 34:15)
Korona Kraków - Basket 25 Bydgoszcz 71:73 (20:26, 15:24, 17:11, 19:12)
14.03.2007 (środa)
Zryw Dębieńsko Czerwonka Leszczyny - Basket 25 Bydgoszcz 26:142 (5:40, 9:30, 8:30, 4:42)
Korona Kraków - Orzeł Polkowice 65:60 (13:22, 18:7, 14:17, 20:14)
Kolejność końcowa:
1. Orzeł Polkowice*
2. Korona Kraków*
3. Basket 25 Bydgoszcz
4. Zryw Dębieńsko Czerwonka Leszczyny
Grupa III - organizator Stal Stalowa Wola
AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Truso Elbląg 89:62 (22:20, 19:15, 22:16, 26:11)
Stal Stalowa Wola - MOSM Bytom 57:58 (24:18, 10:9, 13:17, 10:14)
13.03.2007 (wtorek)
MOSM Bytom - AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 47:89 (13:25, 9:25, 14:25, 11:14)
Stal Stalowa Wola - Truso Elbląg 72:34 (19:7, 18:7, 22:4, 13:16)
Grupa IV - organizator TS Olimpia Poznań
SKS 12 Warszawa - Widzew Łódź 52:56 (19:14, 8:12, 6:18, 19:16)
Olimpia Poznań - Wisła Kraków 75:63 (21:23, 19:8, 12:12, 23:20)
13.03.2007 (wtorek)
Widzew Łódź - Wisła Kraków 59:48 (18:13, 14:12, 12:16, 15:7)
Olimpia Poznań - SKS 12 Warszawa 77:66 (20:16, 19:17, 19:17, 19:16)
14.03.2007 (środa)
Wisła Kraków - SKS 12 Warszawa 63:64 (21:16, 13:17, 11:17, 18:14)
Olimpia Poznań - Widzew Łódź 84:68 (24:15, 24:13, 14:16, 22:24)
Kolejność końcowa
1. Olimpia Poznań*
2. Widzew Łódź*
3. SKS 12 Warszawa
4. Wisła Kraków
gtkgdynia.pl
W grupie I mecze rozgrywane w Gdyni w dniu 14.03.2007 (środa) zakończyły się następującymi wynikami:
1.) Mecz rozegrany o godzinie 10:00 pomiędzy: KS Piaseczno - MKS Biomlek Chełm zakończył się wynikem: 80:62
Tylko przez I kw. zawodniczki MKS Biomlek zdołały przeciwstawić się dobże grającej drużynie z Piaseczna głównie za sprawą celnych 3 pkt. trafień. Pozostałe 3 kwarty należały do koszykarek z Piaseczna które systematycznie powiększały przewagę.
2.) O godzinie 12:00 na parkiecie spotkały się drużyny VBW GTK Gdynia i MUKS Poznań. 58:86 [16:29] [13:16] [17:16] [12:25]
W tej konfrontacji dwóch najlepszych zespołów turnieju górą okazały się zawodniczki z Poznania pokonując wysoko Gdynianki 58:86.
Po stronie Poznania widać było wyraźnie duże zgranie i koncentracje. Zespół gospodyń grał zbyt chaotycznie i notował dużo strat dzięki czemu koszykarki z Poznania powiększały swoją przewage punktową. Należy jednakże pochwalić koszykarki VBW GTK Gdynia za waleczność dzięki której odrobiły część strat z pierwszej połowy i na 5 min przed końcem meczu przegrywały jedynie różnicą 7 pkt.
Wyniki zbiorcze wszystkich grup z przebiegu całego Turnieju Półfinałowych Mistrzostw Polski Juniorek Starszych:
MKS Biomlek Chełm - MUKS Poznań 39:115
VBW GTK Gdynia - KS Piaseczno 81:58
13.03.2007 (wtorek)
MUKS Poznań - KS Piaseczno 108:45
VBW GTK Gdynia - MKS Biomlek Chełm 107:36
14.03.2007 (środa)
KS Piaseczno - MKS Biomlek Chełm 80:62
VBW GTK Gdynia - MUKS Poznań 58:86
Kolejność końcowa:
1. MUKS Poznań*
2. VBW GTK Gdynia*
3. KS Piaseczno
4. MKS Biomlek Chełm
Grupa II - organizator KS Korona Kraków
Basket 25 Bydgoszcz - Orzeł Polkowice 66:86 (16:29, 14:24, 19:13, 17:22)
Korona Kraków - Zryw Dębieńsko Czerwonka Leszczyny 151:44 (26:8, 41:2, 42:8, 42:26)
13.03.2007 (wtorek)
Orzeł Polkowice - Zryw Dębieńsko Czerwonka Leszczyny 129:40 (36:11, 37:6, 22:8, 34:15)
Korona Kraków - Basket 25 Bydgoszcz 71:73 (20:26, 15:24, 17:11, 19:12)
14.03.2007 (środa)
Zryw Dębieńsko Czerwonka Leszczyny - Basket 25 Bydgoszcz 26:142 (5:40, 9:30, 8:30, 4:42)
Korona Kraków - Orzeł Polkowice 65:60 (13:22, 18:7, 14:17, 20:14)
Kolejność końcowa:
1. Orzeł Polkowice*
2. Korona Kraków*
3. Basket 25 Bydgoszcz
4. Zryw Dębieńsko Czerwonka Leszczyny
Grupa III - organizator Stal Stalowa Wola
AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Truso Elbląg 89:62 (22:20, 19:15, 22:16, 26:11)
Stal Stalowa Wola - MOSM Bytom 57:58 (24:18, 10:9, 13:17, 10:14)
13.03.2007 (wtorek)
MOSM Bytom - AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 47:89 (13:25, 9:25, 14:25, 11:14)
Stal Stalowa Wola - Truso Elbląg 72:34 (19:7, 18:7, 22:4, 13:16)
Grupa IV - organizator TS Olimpia Poznań
SKS 12 Warszawa - Widzew Łódź 52:56 (19:14, 8:12, 6:18, 19:16)
Olimpia Poznań - Wisła Kraków 75:63 (21:23, 19:8, 12:12, 23:20)
13.03.2007 (wtorek)
Widzew Łódź - Wisła Kraków 59:48 (18:13, 14:12, 12:16, 15:7)
Olimpia Poznań - SKS 12 Warszawa 77:66 (20:16, 19:17, 19:17, 19:16)
14.03.2007 (środa)
Wisła Kraków - SKS 12 Warszawa 63:64 (21:16, 13:17, 11:17, 18:14)
Olimpia Poznań - Widzew Łódź 84:68 (24:15, 24:13, 14:16, 22:24)
Kolejność końcowa
1. Olimpia Poznań*
2. Widzew Łódź*
3. SKS 12 Warszawa
4. Wisła Kraków
gtkgdynia.pl
-
Gość
-
Gość
Anonymous pisze:Jesli chodzi o dzisiejszy mecz Widzewa z Olimpia, to z tego co wiem (i widzialem) to po pierwsze prowadzil je jakis inny trener, a po drugie zagraly bez swojej podstawowej rpzgrywajacej, ktora wnosi do ich gry wiele.Co wiecej, graly dzis tez duzo rezerwowymi, a ich srodkowa, ktora poprzednie mecze miala na prawde niezle, tym razem nie zagrala nic. Ich awans nie moze byc przypadkiem, bo wygraly zarowno z faworyzowanymi wisla i sks-em. Trzeba przyznac, ze ja tez zupelnie na nie nie stawialem, ale nie zdziwie sie jak okaza sie czarnym koniem finalow, bo potrafia walczyc i podniesz sie nawet jak przegrywaja. Olimpia zasluzyla na 1 msc, to pewne, ale mysle ze Widzew ma szanse na gre w 4.
A Wisla byla zbyt pewna siebie, nie myslala, ze przede wszystkim Widzew moze okazac sie tak silny. A w meczu z SKS tez zupelnie nie podeszly na
powaznie, na tyle ile je stac, i tak sie skonczylo.
Nie wiem kto traktował SKS 12 jako faworyta obok Olimpii do awansu. Był to zdecydowanie najmłodszy zespół tego półfinału, a obok Korony wszystkich półfinałów. Żadnej zawodniczki z rocznika '87, tylko 2 z '88, a reszta to '89 i '90... Więc wyniki Warszawianek były naprawdę niezłe i gdyby nie naprawdę bardzo słaby pierwszy mecz z Widzewem (37 strat) to grałyby w finale... Poza tym Panowie z Poznania - mowa o antypropagandzie basketu, bo Wasza Olimpia popełniała błędy jest niedorzeczne - popełniała błędy, bo zmusił je do tego zespół SKS-u. Był jednak troszkę słabszy. Choć do paru decyzji sędziów też można by się dowalić...
-
Żołnietrz niezal.
Anonymous pisze:Anonymous pisze:
A Wisla byla zbyt pewna siebie, nie myslala, ze przede wszystkim Widzew moze okazac sie tak silny. A w meczu z SKS tez zupelnie nie podeszly na
powaznie, na tyle ile je stac, i tak sie skonczylo.
Nie wiem kto traktował SKS 12 jako faworyta obok Olimpii do awansu. Był to zdecydowanie najmłodszy zespół tego półfinału, a obok Korony wszystkich półfinałów. Żadnej zawodniczki z rocznika '87, tylko 2 z '88, a reszta to '89 i '90... Więc wyniki Warszawianek były naprawdę niezłe i gdyby nie naprawdę bardzo słaby pierwszy mecz z Widzewem (37 strat) to grałyby w finale... Poza tym Panowie z Poznania - mowa o antypropagandzie basketu, bo Wasza Olimpia popełniała błędy jest niedorzeczne - popełniała błędy, bo zmusił je do tego zespół SKS-u. Był jednak troszkę słabszy. Choć do paru decyzji sędziów też można by się dowalić...Wisła to nie jest żaden zespół - tylko zlepek paru indywidualności i paru fajnych dziewczynek z rocznika '90, a Wielkie Gwiazdeczki wcale nie zlekcawyżyły żadnego z zespołów, tylko umieją grać wtedy kiedy im idzie, bo jak przestaje to wszystko się sypie jak domek z kart... Widzew grał pięcioma zawodniczkami z I ligi więć nie był to team anonimowy, nie prezentujący niczego wielkiego, ale na awans wystarczyło - niestety... Gratuluję Olimpii i Widzewowi i życzę im powodzenia w finale, choć Olimpia nie prezentuje się wcale tak obiecująco jak w zeszłym sezonie czy dwa lata temu i będzie miała problem ze zdobyciem złota a i omedal może być ciężko... Pozdrawiam - seven.
Po pierwsze całkowicie się zgadzam Seven ,źe to nie jest ta Olimpia co rok temu. Mniej zgrana, mniej dająca z Siebie. Święte twoje słowa. Ba . Zero postępów poszczególnych zawodniczek w stosunku do roku poprzedniego. Wygrały turniej ze spokojem, ale to był półfinał. Przyczyna tego stanu rzeczy jest prosta. Ktoś je rzucił na szerokie wody i za rok o nich zapomnimy. Chore ambicje działaczy. Ja bym wolał być trenerem mistrzyń polski juniorek niż pomagasem w kiepskim zespole ekstraklasy. Szanuje trenera Cudaka za to co zrobił ale popełnił błąd ,,zaniechania,,. Nie spróbował czegoś sam zrobić. A można było. I dziwne to bo gdyby spojrzał na histori poznańskiej koszykówki to dawno by wiedział ,że tam to herbatkę będzie robił. Moja opinia jest ostra ale znam tych ,,leśnych dziadów,, poznańskiego basketu. Jak najdalej od nich.
Co do innych zespołów. Dla mnie Widzew najgorzej się prezentował z nich. Może Wisła była pewna siebie ale też miała podstawy. Dwoje wysokich graczy. W miarę pewny obwód i ....... srocz. To dobrze ,że była niespodzianka. To piękno sportu. Ale też skoro Wisła przegrywa wszystko to ktoś jest za to odpowiedzialny. Nie traktowałem Warszawy,Widzewa czy SKSu za faworyta nr 2. Tu była sprawa otwarta. Powiem tylko Tobie Seven i chyba się zgodzisz,ze nie przypominam sobie aby Widzew coś ugrał rok temu w juniorkach czy jun. st. Czyli co? Ktoś doszedł?
Jak dla mnie to szkoda,że nie ma SKSu. Przyzwyczaiłem się,że gra z Olimpia w finałach. Tak jak Stalówka i Osa. Pewne postacie trenerów już człowiek zapamiętał. I było miło. Niestety w tym roku na finałach zobaczę nie tych o których myślę pozytywnie. Może za rok? Tego Wam i sobie życzę.
Anonymous pisze:(...)Poza tym Panowie z Poznania - mowa o antypropagandzie basketu, bo Wasza Olimpia popełniała błędy jest niedorzeczne - popełniała błędy, bo zmusił je do tego zespół SKS-u. Był jednak troszkę słabszy. Choć do paru decyzji sędziów też można by się dowalić...(...)
Seven... z całym szacunkiem... nie rozśmieszaj mnie! Widziałeś już jako trener wiele meczy i to twierdzenie, że druga połowa meczu aktualnego mistrza Polski z SKS 12 była czymś więcej niż antypropagandą koszykówki jest niedorzeczne! Mnóstwo nie trafionych rzutów spod samego kosza, jeszcze więcej strat (w tym wiele zupełnie bez powodu)... SKS zmusił Olimpię w drugiej połowie do popełniania takich kolosalnych błędów??? Bez jajców...doceniłem ciekawą obronę na całym parkiecie, ale... takiej ilości błędów (dodam prostych) nie wymusił przez ostatnie lata Lotos, MUKS, Gorzów, czy Osa... wiem, że wiara w swoje potrafi zaślepić, ale proponuje trochę obiektywizmu. W drugiej połowie Olimpia zagrała słabo, ale to wystarczyło, bo SKS zagrał równie (jesli nie bardziej) słabo. Nie trzeba było pokazać nic więcej na tle tego akurat rywala, ale prawdą jest, że to na finały raczej nie starczy... ale w poprzednich latach też zdarzały sie Olimpii podobne mecze (porażka w pierwszym meczu półfinału w Krakowie dwa lata temu na przykład). I tyle w temacie...
O sędziach się nie wypowiadam, bo na bank sprawili, że SKS pzregrał
Co do reszty, czyli tego o czym pisał Żołnierz, się zgadzam... tylko jedno ALE... to ta słaba Olimpia jest w finale, a nie wiecznie młody SKS.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2007, 23:59 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
- paździoch-osanka
- Kadet
- Kontaktowanie:
Żołnietrz niezal. pisze:Jak dla mnie to szkoda,że nie ma SKSu. Przyzwyczaiłem się,że gra z Olimpia w finałach. Tak jak Stalówka i Osa. Pewne postacie trenerów już człowiek zapamiętał. I było miło. Niestety w tym roku na finałach zobaczę nie tych o których myślę pozytywnie. Może za rok? Tego Wam i sobie życzę.
Zolnierz.. moze Osy nie bedzie w calej okazalosci ale pewna czesc znalazla sie w finalach np. Ola Pietraszek (Gorzow) trener Arkadiusz Rusin (Orzelek) no i ja
ciekawie ciekawie bardzo ciekawie..
p.s. Zolnierz jak ja lubie poprawiac Twoje posty tzn gdy kogos cytujesz
________
bedziemy in touch

bedziemy in touch

paździoch-osanka pisze:
p.s. Zolnierz jak ja lubie poprawiac Twoje posty tzn gdy kogos cytujesz![]()
![]()
Da się zauważyć ten trend.
Seven przy całym szacunku. Może ten awans to szczyt możliwości Olimpii Poznań,ale z tym że SKS napsuł krew Olimpii to przesada. zgadzam się,że kilka decyzji sedziowskich było dziwnych. Nie zaliczone punkty przy faulu to był majstersztyk. Ale to nie miało żadnego wpływu na wynik końcowy. I tu śię chyba zgadzamy.
Mam nadzięję,że w tym roku Pażdzioszku się spotkamy choć termin to ruina. Musisz namówić Sebę.
-
Gość
Seba pisze:Anonymous pisze:(...)Poza tym Panowie z Poznania - mowa o antypropagandzie basketu, bo Wasza Olimpia popełniała błędy jest niedorzeczne - popełniała błędy, bo zmusił je do tego zespół SKS-u. Był jednak troszkę słabszy. Choć do paru decyzji sędziów też można by się dowalić...(...)
Seven... z całym szacunkiem... nie rozśmieszaj mnie! Widziałeś już jako trener wiele meczy i to twierdzenie, że druga połowa meczu aktualnego mistrza Polski z SKS 12 była czymś więcej niż antypropagandą koszykówki jest niedorzeczne! Mnóstwo nie trafionych rzutów spod samego kosza, jeszcze więcej strat (w tym wiele zupełnie bez powodu)... SKS zmusił Olimpię w drugiej połowie do popełniania takich kolosalnych błędów??? Bez jajców...doceniłem ciekawą obronę na całym parkiecie, ale... takiej ilości błędów (dodam prostych) nie wymusił przez ostatnie lata Lotos, MUKS, Gorzów, czy Osa... wiem, że wiara w swoje potrafi zaślepić, ale proponuje trochę obiektywizmu. W drugiej połowie Olimpia zagrała słabo, ale to wystarczyło, bo SKS zagrał równie (jesli nie bardziej) słabo. Nie trzeba było pokazać nic więcej na tle tego akurat rywala, ale prawdą jest, że to na finały raczej nie starczy... ale w poprzednich latach też zdarzały sie Olimpii podobne mecze (porażka w pierwszym meczu półfinału w Krakowie dwa lata temu na przykład). I tyle w temacie...
O sędziach się nie wypowiadam, bo na bank sprawili, że SKS pzregrał![]()
![]()
Co do reszty, czyli tego o czym pisał Żołnierz, się zgadzam... tylko jedno ALE... to ta słaba Olimpia jest w finale, a nie wiecznie młody SKS.
Pozdrawiam.
To szkoda, że nie widziałeś statstyk z tego meczu - miałbyś trochę inne zdanie... Gra na 63 % z gry to jest zła gra? SKS wymusił na Olimpii 17 strat w drugiej połowie, sam popełniając 11... A tekst z wiecznie młodym SKS-em jest poniżej krytyki, no ale pokazać klasę też trzeba umieć. Poinieneś sobie zdawać sprawę, że SKS 12 jest zespołem szkolnym, mającym szkolenie tylko do matury. Pracujemy nad tym, aby było inaczej. W Warszawie jest to niezwykle ciężkie, bo nikt nie chce inwestować w sporty zespołowe (poza futbolową Legią). Natomiast ja jestem dumny, że sks podjął RÓWNY bój z Olimpią (5 zawodniczek szerokiego składu ekstraklasy!!! i jedna z dwóch najlepszych juniorek Polski). Powiedziałem, że sks był słabszy, więc na pewno nie jest to problem sędziów, ale tego chyba nie doczytałeś...
-
Żołnierz niezal.
A czy ktoś tu umniejszał zasługi SKSu?
wyluzuj. Popatrz co pisałem. Że będzie mi brakowało tego zespołu w finałach. Co swiadczy tylko o jednym. Że mam duży szacunek dla pracy w tym zespole. Ostatnio dość często sie spotykaliśmy. Ale podkreślam z całą mocą. Gdyby przy tym samym składzie Olimpii co rok temu Olimpia grała jak rok temu to warszawa była by poskładana w kwartę. To,że ta 5 należy do szerokego skałdu pewnego zespołu niestety (i tu nie masz kompletnie racji ale twoja niewiedza jest usprawiedliwiona tym,ze my je oglądamy częściej od Ciebie) wcale nie jest na plus. Bez tej szerokiej .... ta piątka grała znacznie lepiej. Jak mówiłem. Ja nie widzę żadnego postępu indywdulnego u tej 5. I to mnie przeraża. Żeby przez rok tam być i stać czyli się cofać. Ale też od kogo się uczyć??????? Od amerykanki dwoja nędznych meczy? Itd. A siedząc na ławce to można się nabawić ale odcisków na............ Nie wiem jaka jest rola takiego zespołu jak SKS. Nie mi to oceniać. Ale jakoś nie wirerzę ,żeby tylko po to aby sobie pograć. każdy trener ma swoje ambicje itd
-
Gość
Żołnierz niezal. pisze:A czy ktoś tu umniejszał zasługi SKSu?wyluzuj. Popatrz co pisałem. Że będzie mi brakowało tego zespołu w finałach. Co swiadczy tylko o jednym. Że mam duży szacunek dla pracy w tym zespole. Ostatnio dość często sie spotykaliśmy. Ale podkreślam z całą mocą. Gdyby przy tym samym składzie Olimpii co rok temu Olimpia grała jak rok temu to warszawa była by poskładana w kwartę. To,że ta 5 należy do szerokego skałdu pewnego zespołu niestety (i tu nie masz kompletnie racji ale twoja niewiedza jest usprawiedliwiona tym,ze my je oglądamy częściej od Ciebie) wcale nie jest na plus. Bez tej szerokiej .... ta piątka grała znacznie lepiej. Jak mówiłem. Ja nie widzę żadnego postępu indywdulnego u tej 5. I to mnie przeraża. Żeby przez rok tam być i stać czyli się cofać. Ale też od kogo się uczyć??????? Od amerykanki dwoja nędznych meczy? Itd. A siedząc na ławce to można się nabawić ale odcisków na............ Nie wiem jaka jest rola takiego zespołu jak SKS. Nie mi to oceniać. Ale jakoś nie wirerzę ,żeby tylko po to aby sobie pograć.
każdy trener ma swoje ambicje itd
Ja przecież nie mam żadnych pretensji do Twojego postu, uważam, że był on bardzo wyważony i jak najbardziej logiczny
-
Eraser
-
Żołnierz niezal.
Anonymous pisze:: I walczymy coraz mocniej o przywrócenie do życia Warszawskiej Poloniiseniorskiej oczywiście - pozdrawiam Was, bo cenię ludzi znających się na baskecie i interesujących się żeńską jego odmianą - kibicujcie dalej, dziewczynom na pewno jest to bardzo potrzebne
No tego to sobie szczególnie zyczę. Aby wracały te zespoły z tych miast które kiedys oglądałem. A trochę tego było. Niech wróci Polonia Warszawa,Glinik Gorlice, Star Starachowice, Spójnia Gdańsk Strat Lublin, Łączność Olsztyn czy AZS Katowice. A gdzie Czarni Szczecin, AZS Zielona Góra czy Ślęza Wrocław. I .......... Olimpia Poznań. Tym wszystkim i wielu innym którzy gdzieś zanikli czy znikają życzę powrotu do rzeczywistości.
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”