Kino

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 09 lutego 2007, 17:22

No ja chciałem wam zrecenzować Swiadka Koronnego, ale po ściągnięciu "go" z internetu, okazał się "Asterixem i Obelixem" ...

Ja kiedyś probowałem ściągnąć film: "Tylko mnie kochaj", ale w rezultacie ściągnąłem...:D (nawet niezły był:D)

Co do "Świadka koronnego"... film jest super zrobiony jak na Polskie warunki. w ostatni weekend ponad 250tyś ludzi go ogladało w kinach. Można stwierdzić, że to najlepsza polska produkcja od kilku miesięcy lub nawet lat.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 23 marca 2007, 13:47

"300"

Co to k..wa było.Prawie jak Sin City (b.dobry film).Ale prawie robi róznice...

Ten film jest przeznaczony głównie dla:DZIECI FASZYSTÓW I GEJÓW.

Dzieci-bo dzieciaki lubią filmiki z gier komputerowych.A ten film to taki jeden dłuższy filmik przed grą..

Faszystów-mysłe że gdyby ten film powstał kiedyś w faszystowskich Włoszech albo nazistowskich Niemczech byłby szkolną lekturą.Jest tam wszystko :od nadludzi,czystości rasy,eliminacja słąbych ogniw,prymitywny kult siły.

Gejów-300 półnagich cheapendelsów i wszystko jasne.

to jest najgorszy film jaki w tym roku widziałem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 23 marca 2007, 14:17

hellraiser pisze:
Faszystów-mysłe że gdyby ten film powstał kiedyś w faszystowskich Włoszech albo nazistowskich Niemczech byłby szkolną lekturą.Jest tam wszystko :od nadludzi,czystości rasy,eliminacja słąbych ogniw,prymitywny kult siły.

To byli wojownicy ze Sparty, a w tej społeczności nie było miejsca na słabość (słabe niemowlęta były zabijane). Pamiętaj, że na miejscu bitwy z wojskami Kserksesa został postawiony posąg lwa z wyrytymi słowami: "Przechodniu powiedz Sparcie, że leżymy tu, posłuszni jej prawom".
hellraiser pisze:Gejów-300 półnagich cheapendelsów i wszystko jasne.

To jest strarożytność :!: Czego oczekiwałeś :?: 300 chłopaków w hermetycznych kombinezonach :?:
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

hellraiser nzlg

Postautor: hellraiser nzlg » 23 marca 2007, 14:53

Rosso-Nero pisze:
hellraiser pisze:

To byli wojownicy ze Sparty, a w tej społeczności nie było miejsca na słabość (słabe niemowlęta były zabijane). Pamiętaj, że na miejscu bitwy z wojskami Kserksesa został postawiony posąg lwa z wyrytymi słowami: "Przechodniu powiedz Sparcie, że leżymy tu, posłuszni jej prawom".
hellraiser pisze:Gejów-300 półnagich cheapendelsów i wszystko jasne.

Przedewszystkim oczekiwałem filmu z bohaterem który nie jest obojętny dla widza..Choćby taki Jaguar z filmu Gibsonu.Film bez bohatera jest martwy...

Co do twoich uwag :

"To jest strarożytność :!: Czego oczekiwałeś :?: 300 chłopaków w hermetycznych kombinezonach :?:"

Wiem że to straożytność.ja nie mówie żeby ich pokazywać realnie:brudni,brzydcy i śmierdzieli.

Ale docholery po co pokazywać 300 cheapendelsów którzy wyglądają jaby za chwile mieli zatańczyć przy rurze dla rozgrzanych babek (lub w klubie dla inaczej)

Co do praw Sparty.
Persowi też mieli swoje prawa.A tutaj nadludzie walczyli z motłochem.Ja rozumiem że to komiks a nie film historyczny .I nie mam za to wsumie pretensji.gdyby nie było tej nieznośnej pretensjonalnej papki.Temu filmowi brakuje lekkość i dystansu choćby takiegi jak w SinCity.

Polecam natomiast Labirynt Fauna..(wczoraj obejrzałem)

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 23 marca 2007, 15:29

hellraiser nzlg pisze:
Ale docholery po co pokazywać 300 cheapendelsów którzy wyglądają jaby za chwile mieli zatańczyć przy rurze dla rozgrzanych babek (lub w klubie dla inaczej)

Przecież raczej wtedy nago nosili się ludzie.
hellraiser nzlg pisze:Co do praw Sparty.
Persowi też mieli swoje prawa.A tutaj nadludzie walczyli z motłochem.Ja rozumiem że to komiks a nie film historyczny .I nie mam za to wsumie pretensji.gdyby nie było tej nieznośnej pretensjonalnej papki.Temu filmowi brakuje lekkość i dystansu choćby takiegi jak w SinCity.

Polecam natomiast Labirynt Fauna..(wczoraj obejrzałem)

Nie można każdego filmu porównywać do Sin City, bo wtedy lwia część filmów będzie bardzo słaba.
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 24 marca 2007, 12:49

Rosso-Nero pisze:Nie można każdego filmu porównywać do Sin City, bo wtedy lwia część filmów będzie bardzo słaba.

I lwia część wybitna bo Sin City to nie jest jakiś obiektywnie wielki filmem (aczkolwiek jak już wspomniałem jest b.dobrym rozrywkowym film) .Poprostu jest tam mase zabawy i zero nadęcia-dokładnie odwrotne proporcje są w 300.
Nie porównuje wszystkich filmów do niego tylko ten -bo miał podobną formie obrazową , był na podstawie komiksu tego samego autora.

Co do nagusów.Ale oni wyglądali jak sklonowani modele z solarium.Troche mi przypominali super bohaterów tanich seriali fantasy klasy C co lecą na kablówce.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 24 marca 2007, 13:25

hellraiser pisze:I lwia część wybitna bo Sin City to nie jest jakiś obiektywnie wielki filmem (aczkolwiek jak już wspomniałem jest b.dobrym rozrywkowym film) .Poprostu jest tam mase zabawy i zero nadęcia-dokładnie odwrotne proporcje są w 300.
Nie porównuje wszystkich filmów do niego tylko ten -bo miał podobną formie obrazową , był na podstawie komiksu tego samego autora.

No moze miał podobną formę obrazową, ale opowiadał raczej o zupełnie czym innym.
hellraiser pisze:Co do nagusów.Ale oni wyglądali jak sklonowani modele z solarium.Troche mi przypominali super bohaterów tanich seriali fantasy klasy C co lecą na kablówce.

Ja takich seriali nie oglądam, więc nie wiem. :P A to raczej oliwa była, że tak wyglądali.

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 25 marca 2007, 10:59

Hamplik pisze:
No ja chciałem wam zrecenzować Swiadka Koronnego, ale po ściągnięciu "go" z internetu, okazał się "Asterixem i Obelixem" ...

Ja kiedyś probowałem ściągnąć film: "Tylko mnie kochaj", ale w rezultacie ściągnąłem...:D (nawet niezły był:D)

Co do "Świadka koronnego"... film jest super zrobiony jak na Polskie warunki. w ostatni weekend ponad 250tyś ludzi go ogladało w kinach. Można stwierdzić, że to najlepsza polska produkcja od kilku miesięcy lub nawet lat.

Też mi się tak nieraz zdarza przy ściąganiu, szczególnie przy polskich filmach :lol: Ale generalnie ściągają się filmy, które rzeczywiście chciałem ściągnąć :) Ostatnio ściągnąłem "Klątwę 2" - udana kontynuacja pierwszej części i Rocky'ego Balboę - jeszcze nie miałem okazji go obejrzeć :P

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 01 kwietnia 2007, 11:21

Mam trochę odmienne zdanie od hellraisera. Mnie film "300" bardzo się spodobał. Fajne efekty, muzyka no i mimo wszystko - kawałek historii. Moze dlatego mam takie zdanie, ze nie widzialem tak wychwalanego "Sin City" ;-)

Wróć do „Hyde Park”