Pozdrawiam
Statystyki wyjazdowe 2006/2007
Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco
- Łukasz-fan
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Też tak uważam, ale nie róbmy sobie jaj
jak dla mnie to niech Was będzie nawet 500 będzie jeszcze lepiej
a za organizacje to duży plus!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
znów zaczyna sie to samo, jak dla mnie to mozecie wpisać ze nas wogóle nie było. Nie miałem ochoty wogóle umieszczac statystyk z tego wyjazdu, ale ktos niestety to zrobił.
Tak wiec kibiców z Gorzowa: 0
Tak wiec kibiców z Gorzowa: 0
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
Również bylem pod wrazeniem ilosci osob z Gorzowa...tak jak Lukasz mowisz nie robmy jaj, a widze ze statystyki wyjazdowe staly sie powodem wielku niepotrzebnuch klotni...nie wazne ilu nas bylo, wazne ze bylismy i goraco dopingowalismy dziewczyny co przynioslo pozadany skute...pozdrawiam
Hic amor, haec patria est. !POLSKA!
Obiektywnie liczbę osób kibicujących Gorzowowi można było zobaczyć w momencie końcowego gwizdka... naprawdę imponująca liczba rąk poszła w górę;) Oceniłbym sympatyków będących za Gorzowem na jakieś 115-120 osób. Ale do statystyk, podobnie, jak w przypadku Leszna, zaliczyć trzeba tych aktywnych - czyli około 40-45 osób... moim zdaniem oczywiście.
... a co do statystyk... ciekawa sprawa - jak jednego klubu jedzie np do Polkowic autokar, to do statystyk liczą się wszyscy... choć widać wyrażnie, że część osób nie powinna (nawet siedzący sobie spokojnie widzowie i nastoletnie dziewczynki)... ale gdy do tego klubu przyjeżdza z pobliskich miast grupa również mieszana, to zawsze podnoszą się krzyki, że wcale ich tak dużo nie było
Dziwne... może faktycznie Lisu powinien jednak opierać się na wyliczaniu jakiejś średniej z tego, co mówią goście i gospodarze;)
... a co do statystyk... ciekawa sprawa - jak jednego klubu jedzie np do Polkowic autokar, to do statystyk liczą się wszyscy... choć widać wyrażnie, że część osób nie powinna (nawet siedzący sobie spokojnie widzowie i nastoletnie dziewczynki)... ale gdy do tego klubu przyjeżdza z pobliskich miast grupa również mieszana, to zawsze podnoszą się krzyki, że wcale ich tak dużo nie było
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Ponieważ do tej pory ja zajmowałem się wpisywaniem liczb wyjazdowiczów (choc ostatnio nie miałem czasu ślęczec nad tym) to powiem szczerze że ręce powoli zaczynają opadać. Kiedy czytam ze jedna strona podaje liczbę 130 a gospodarze mówią o 50 osobach to sory ale nie będe prowadził śledztwa, zeby kazdego zadowolić. Teraz gdy widzę ze gospodarze podają złośliwie że można wpisac 500 osób przyjezdnych, a ktoś z Gorzowa na zasadzie "wali nas ile wpiszecie" podaje 0, to wychodzę z zalożenia ze niestety zabawa przerosła forumowiczów. Tak jak wspomniałem nie mam zamiaru prosić kogokolwiek o dowody ze świadków, fotografii itp. Jeżeli nie potraficie dojśc do porozumienia w tak prostej kwestii - to faktycznie nie ma potrzeby organizowania jakichkolwiek statystyk kibicowskich, nie mówiąc już kto głośniej śpiewał, miał lepszy repertuar, efektowniejszy pokaz ultras (choc chyba to za wielkie słowo jak na tą ligę) itd. Są filmy, są zdjęcia, jak ktos sobie życzy to dotrze do prawdy. Kumate osoby wiedzą kto jest naprawdę dobry, a kto tylko sprawia takie wrażenie, kto się zna na kwestiach kibicowskich a kto robi więcej szumu niż jest tego wart. Niech każdy sobie odpowie na to pytanie. Liczyłem zakładając ten temat że nakreśli nam to pewien obraz stanu kibicowania w lidze koszykarek, najwyraźniej złudne były to nadzieje.

-
Fileep_ZKS
- Nowy na forum
Obiektywniejszym okiem kibica innego klubu Gorzowskiego
AZSu 40-45 osób+ ok. 80 pikników, zgredów i studentów czy też Gorzowian mieszkajacych w Poznaniu (to jest takie liczenie na chybił trafił bo wiekszosc mozna było rozpoznac tak jak tu napisano na koniec meczu jak sie cieszyli) . Myśle że doliczanie tej drugiej grupy do liczby wyjazdowej jest lekkim nieporozumieniem bo wiekszosc z nich przyszła ze wzgledu na to że grała o dużą stawke drużyna z Gorzowa. Tak samo my moglibyśmy podać że na meczu siatkarzy Stilonu w Poznaniu było 30 kibiców gosci ale wszedzie podajemy obiektywnie 8 osób bo reszta to byli poprostu Gorzowianie. Ale i tak szacunek dla AZSiaków bo zaprezentowali się wyśmienicie inna sprawa jeśli chodzi o to jak długi jesst to zryw ale to juz dyskusja na inny temat
szczerze .. to po co te dyskusje .. jak śledziłem (choć przez studia troszkę nie do końca) to temat naszego wyjazdu to Torunia nie był w ogóle zakładany (a nie chce mi się tego sprawdzać) a czy było nas 50 .. czy 100 . czy 1000 .. ważne że wygraliśmy (dla nas gorzowiaków) ..
Mikey owszem temat ma sens ale myślę, że nie w tej dyscyplinie sportu gdzie większość (powtarzam większość) kibiców traktuje koszykówkę jako spędzenie czasu w przerwie trwania innych sportów (w większych miastach szczególnie piłka) i nie ma co się dziwić że kibice z Krakowa Łodzi czy Poznania nie jeżdżą w większej ilości na wyjazdy ..
co do nas to fakt nie ma co się oszukiwać ale jak na razie Nasza drużyna przeżywa apogeum swojej chwały i myślę (i wiem) że gdyby nie sukcesy i dobra gra to tylu kibola by nie pojechało więc panowie skupmy się na dopingu a nie wdrażaniu sie w niepotrzebne nikomu dyskusje ..
a szczerze to było nas .. hmm .. cały autokar .. ja i Endrju .. kilka osób z Gorzowa studiujących w Poznaniu + """""ultras""""" Tofiki .. jakies 110-130 osób .. w tym dopingujących góra 50 .. ..
Fileep .. sukcesy są i kibice .. (nie licząc tych wienirnych) .. na Stilon chodzę troszq czasu i od awansu do 3 ligi to kibiców jest coraz więcej .. <- - - - - - - - - to taka aluzja do odpowiedźi na pytanie Fileepa
Mikey owszem temat ma sens ale myślę, że nie w tej dyscyplinie sportu gdzie większość (powtarzam większość) kibiców traktuje koszykówkę jako spędzenie czasu w przerwie trwania innych sportów (w większych miastach szczególnie piłka) i nie ma co się dziwić że kibice z Krakowa Łodzi czy Poznania nie jeżdżą w większej ilości na wyjazdy ..
co do nas to fakt nie ma co się oszukiwać ale jak na razie Nasza drużyna przeżywa apogeum swojej chwały i myślę (i wiem) że gdyby nie sukcesy i dobra gra to tylu kibola by nie pojechało więc panowie skupmy się na dopingu a nie wdrażaniu sie w niepotrzebne nikomu dyskusje ..
a szczerze to było nas .. hmm .. cały autokar .. ja i Endrju .. kilka osób z Gorzowa studiujących w Poznaniu + """""ultras""""" Tofiki .. jakies 110-130 osób .. w tym dopingujących góra 50 .. ..
Fileep .. sukcesy są i kibice .. (nie licząc tych wienirnych) .. na Stilon chodzę troszq czasu i od awansu do 3 ligi to kibiców jest coraz więcej .. <- - - - - - - - - to taka aluzja do odpowiedźi na pytanie Fileepa
Gorzów To jest Potęga !
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS i ZKS!
:)
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS i ZKS!
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
Mikey pisze:, a ktoś z Gorzowa na zasadzie "wali nas ile wpiszecie" podaje 0, to wychodzę z zalożenia ze niestety zabawa przerosła forumowiczów. Tak jak wspomniałem nie mam zamiaru prosić kogokolwiek o dowody ze świadków, fotografii itp.
To ja to napisałem, ale po prostu cos jest nie halo. No może mnie troche poniosło, za to sorry. Napisaliśmy wyraźnie ok 150 osób z Gorzowa, w tym ok 50 ostro dopingujacych, aby nikt nie miał wątpliwości jak naprawde było.
Moderatorzy sami wybraliby sobie jaka liczbe wpisać i byłobu ok, ale ktos jak zwykle podniósłszum ze napisaliśmy ze było nas 150 osób a tak nie było w zasadzie. Jeśli ktoś chce liczyc ilu nas było to polecam relacje na zdjeciach. Sam umieściłem kilka fotek w temacie o meczu w dziale kibiców.
A swoja drogą to co napisał Seba to tez jest prawda. Czasem zdarza sie ze sie podaje ile osób przyjechało autobusem, choc nie wszyscy dopingowali. My chcielismy podac obie liczby ale to tez nie wypaliło. Od nastepnego sezonu (jesli bedzie to oczywiście kontynuowane) warto byłoby określic jasne kryteria.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Kryteria byly zmieniane i korygowane przez cały sezon. A to liczyły się barwy, a to dopingowanie, potem wystarczyło sie cieszyć po koszach swojej drużyny (
), w końcu "nie kryć się" z przynależnością klubową
. Ciągle były dyskusje, kto dojechał, a kto mieszka na miejscu i czy starszego pana co usiadł w kącie zaliczamy czy nie?, czy jak ktoś był "ze zgodami" to zaliczać czy nie? (jedni chcieli-ci co je mają, inni nie), a tych co raz krzyknęli to liczyć inaczej od tych co sie darli non stop...? I nawet jak ustalimy zasady to zaczną się od nowego sezonu dyskusje że czy kolega x krył się z przynależnością klubowa bo miał znaczek klubowy wpiety do kurtki albo siedział blisko młyna przyjezdnych i uśmiechnął się pod wąsem jak jego drużyna zdobyła kosz itd itd.

Lisu pisze:Napisz: 150 (50 dopingujących) i będzie po sprawie.
Ps. Mikey, myślę, że po to jest ten temat, by ustalić wiarygodną wersję właśnie po przez dyskusję... wiadomo, że czasem dość gorącą;)... ale nie ma się co poddawać:)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Z Gorzowa w Krakowie cos kolo 12 osob
Z tego co zauwazylem nawet (chyba najstarszy kibic w Polsce
) Ta kilkudziesiecioletnia babcia dopingowala nasza druzyne. Heh
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
-
Longerinho
- Młodzik
- Kontaktowanie: