1 runda PO: TS Wisła Kraków - Włókniarz Pabianice 3-1

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 25 marca 2007, 11:46

W końcu wróciłem do świata żywych :lol: :wink:
Nie będę się rozpisywał, bo wszystko już niemal zostało napisane.
WSZYSTKIE NASZE KOSZYKARKI ZAGRAŁY FANTASTYCZNIE!!!! Przez 40 minut "gryzły" parkiet, walczyły do upadłego i przyniosło to efekt!!!! BRAWO!!! Szczególnie wyróżnię Renię Piestrzyńską!! Punktów dużo nie zdobyła ale to co Ona wczoraj wyczyniałą w obronie to mistrzostwo świata!!!!
DLA TAKICH CHWIL WARTO ŻYĆ!!!!
BRAWO WŁÓKNIARZ!!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 25 marca 2007, 11:59

Gratulacje dla Pabianic.

Szczerze muszę się przyznać do pomyłki kiedy pisałem, że choćby Polfa zagrała dobry mecz, to nasze i tak zagrają lepszy... Szczerze, porażka może nie boli, ale w takim stylu? 38 pkt przez trzy ostatnie kwarty? Słabiutko.

Trzymam kciuki za dziś, mam nadzieję, że dziewczyny zagrają dobry mecz.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 25 marca 2007, 12:03

Anonymous pisze:Jutro na ławce krakowianek powinno zabraknać tylko jednej osoby TRENERA i to powinno rozwiazać problemy Wisly.Takiego cieniasa w polskiej lidze nie było juz dawno.Co robia dzialacze krakowskiego klubu?Ten pan jest poprostu bezradny.Jeśli Mięta nie wywali go już dziś to Wisla nie tylko nie obroni mistrzostwa ale nie wejdzie nawet do finału.
P O Z D R O W I E N I A D L A D Z I A Ł A C Z Y

Yeee.Zakończy rywalizacje na 7 miejscu.
Wisła dojdzie do finału bo niby kto miałby ją wyeliminować.
Ba,tam będzie faworytem bo ma najsilniejszy skład i przewagę własnego boisku.A czy wygra..mam nadzieje że nie.
Co do Edo.Dla mnie jest gwarantem wyrównanej walki z Wisłą (tak jak w zeszłym roku).Tak ja euGENIUSZ w Prokomie dla Turowa czy Anwilu.
A chyba nie chcemy nudnej ligi więc....
EDO zostaje-EDO jesteśmy z tobą[/u]
Obrazek

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 25 marca 2007, 13:32

wielkie gratki dla Pabianic!! jednak Szymon miałeś racje!! 8)
no i szacun dla Agi Pałki!! :D a może jeszcze wrócicie do Krakowa??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 25 marca 2007, 13:34

Gratulacje dla Pabianic :!:

ps - czy naprawdę nikomu nie udało się uchwycić na jakimś zdjeciu Eli w nowej fryzurze 8) Myślę, że nie tylko ja chetnie bym ja zobaczył ;)

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 25 marca 2007, 14:16

osesek pisze: jednak Szymon miałeś racje!! 8)

:? :? :? hmmm..... a możesz mi przypomnieć z czym miałem rację???
Bo szczerze mówiąc ostatnimi czasy z pamięcią u mnie jakoś tak licho :lol: :wink:

Obrazek

above_the_rim
Amator

Postautor: above_the_rim » 25 marca 2007, 17:27

no i niestety trzeba sie pozegnac z playoffami. Brawo dla Wlokniarza za nawiazanie walki z bardzo mocna wisla.

PS: Sorry, ze mnie nie bylo, choroba dopadla, prawie 40 stopni goraczki, ledwo co mowie, takze nieprzydatny bym byl...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 25 marca 2007, 17:33

Polfa Pabianice - Wisła Can-Pack Kraków 59:76 (10:23, 20:23, 18:12, 11:18 )

Polfa Pabianice: Perlińska 14, Krupska-Tyszkiewicz 13, Traore 11, Lamparska 10, Pałka 7, Kudłak4, Piestrzyńska 0, Gala 0, Szemraj 0, Hałęza 0

Wisła Can Pack Kraków: Canty 20, DeForge 17, Vilipić 10, Skerović 9, Krawiec 5, Wielebnowska 5, Gburczyk 5, Trześniewska 3,Radwan 2, Fikiel 0,

PS: Wisła z dużej litery
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Filippo
Żak

Postautor: Filippo » 25 marca 2007, 18:48

SIALALALA :D Jestesmy w półfinale :D SIALALALA
xyz

Awatar użytkownika
Kuba1992
Amator

Postautor: Kuba1992 » 25 marca 2007, 19:00

Wielkie brawa dla Włókniarza za wczorajszy mecz

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 25 marca 2007, 19:13

Dzisiaj Wisła nie pozostawiła złudzeń kto z tych dwóch druzyn jest lepszy.
Od samego poczatku grały na zdecydowanie lepszym procencie rzutowym niz wczoraj, zdecydowanie mocniejszą obrona, no i nie było "czym" powalczyć :!: :!:
Prawda jest niestety okrutna-Wisła jest druzyna lepsza od Wlókniarza, no i ma przede wszystkim więcej niz sześc zawodniczek do grania :!: :!:
Pomimo to pogoń naszych dziewczyn w trzeciej i na początku czwartej kwarty imponująca :!:
W tym przypadku zadziałały aspekty wolicjonalne, ale niestety nie starczyło sił, bo i starczyc nie mogło na tak grająca Wisłe(mam na mysli obronę) :!:
w końcówce herkt wpuścił na boisko juniorki, no i po raz kolejny "zagrała" Kudłak. :!: :!: :!:
Bez tremy, bez obaw, bez paniki. To co mogła wykorzystac to wykorzystał (bodajże dwa celne) :!:
brawo :!: :!:
Porażka z Wisła ujmy nam nie przynosi. :!: :!:
Dziewczyny powalczyły ile mogły :!: :D
Po meczach w Krakowie nie spuściły nosów i podjęły walke. :D :D
Wczoraj sie udało, dzisiaj niestety juz nie, ale dziekujemy za to co zrobiły :!: :!: :!:

P.S.
mam parę zdjęć z obydwu pabianickich meczy, ale wstawie później, bo teraz... :wink: :lol:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

mania
Amator

Postautor: mania » 25 marca 2007, 21:14

wracając do spekulacji personalnych - myślę że następcą Omanica nie musi być wcale człowiek zza granicy,
na moje oko jest w Polsce przynajmniej 2 wybitnych speców, którzy udźwignęliby ciężar prowadzenia takiej drużyny, jeden to wspomniany wczesniej Andrzej N., drugi to "uwolniony" niedawno Krzysztof K.

ale co bedzie życie pokaże :wink:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 25 marca 2007, 21:27

Coż można powiedzieć o dzisiejszym meczu.....
........... Wisła lepiej niż wczoraj, my.... hmm..... mniej skuteczni i bardziej zmęczeni. Były momenty że wydawało się że już za moment dojdziemy rywalki, ale nie udało się. w Wiśle wyróżniłbym przede wszystkim Canty. Skerović też lepiej - według mnie zagrała najlepszy mecz w serii.
ale cóż, nie warto łamać serc!!! Zaryzykuje stwierdzenie że jesteśmy "moralnym wygranym". Kto się spodziewał że tak nawiążemy walkę z bądź co bądź aktualnym Mistrzem Polski?? Nawet patrząc na typowania w naszej lidze typerów przeważały typy Wisła 16-20. Tymczasem.... powalczyliśmy i za to chcę BARDZO PODZIĘKOWAĆ RENACIE, AGNIESZCE, EMILII, ALICJI, BEACIE, AYI za ogromną determinację i woli walki!!! Dzięki też dla naszych młodych za tworzenie klimatu na ławce oraz dla naszych trenerów za wykonaną pracę!!!
Z takiej DRUŻYNY mogę być tylko dumny!!!!
A teraz..... walczymy o 5 miejsce!!!
DO BOJU WŁÓKNIARZ!!!!

Gratulację dla Wisły!!! (życżę Wam MP, choć z taką grą będzie ciężko :? )

Obrazek

Awatar użytkownika
Kaśka#4
Żak

Postautor: Kaśka#4 » 25 marca 2007, 21:42

ahhh :D brawo dziewczyny!

czekamy na MISTRZOSTWO POLSKI!! ;)
mistrz, mistrz nasz TS!

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 25 marca 2007, 23:36

No i po weekendzie w Pabianicach...
...1 mecz- tak jak powiedziała ADF na konfie tylko 1 kwarta w naszym wykonaniu dobra, a potem nic....wielkie nic- bez obrony, bez ataku, z genialnymi zmianami pana trenera i dość oryginalnym pomysłem rozbijania strefy bezcelowym podawaniem sobie nawzajem piłki przez 4 stojące bez ruchu zawodniczki.

...2 mecz-sporo lepsza skuteczność, niezła obrona i nawet kilka pięknych kontr nam się przydarzyło. Do tego duże zmęczenie pań z Pabianic, ale to na pewno nie była w naszym wykonaniu dobra gra.
Szacunek dla Agi Pałki za przyznanie się do bloku na ADF, którego jakoś panowie sędziowie nie zauważyli :?
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”