Ćwierćfinały fantasy PLKK

Wykaż się wiedzą o baskecie, sam wygraj ligę...

Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 25 marca 2007, 23:24

Nie, nie jesteśmy - bowiem dziś w Pabianicach dowiedziałem się od Bartolinio, że wygrał różnicą (narazie oczywiście nieoficjalnie) - 0,5 punkta...

Ps. Ale za to najfajowszą napewno... :wink:

Ps2. A dziś w Pabianicach miała miejsce śmieszna uroczystość - oto bowiem komplet 4 półfinalistów kkforumowego "Fantasy PLKK" uwiecznił się na wspólnej fotce... niecodzienna sprawa jak na ogólnopolski, internetowy konkurs... :wink: :lol:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 25 marca 2007, 23:34

ehh oficjalne wyniki jutro, bo chwilow musze odpoczac po weekendzie w Pabach :wink: Zdjecie natomiast pojawi sie przy okazji tematu polfinałowego (jesli diablewcielone:P mi go podesle ;-))
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 26 marca 2007, 11:21

No i niestety jak dla mnie Fantasy właśnie się skończyło. Szkoda. Wczoraj osobiście gratulowałam już wszystkim zwycięzcom, ale co tam.
GRATULUJĘ JESZCZE RAZ WSZYSTKIM!!!!!
O ile się nie pomyliłam w liczeniu, to ja skończyłam w sumie z dorobkiem punktowym 93 pkt, a Black Jury 116,51. Porażka.
A teraz odpowiadam na wczorajsze pytanie Simona dlaczego odpadłam. Jeden błąd, tzn. wystawienie zamiast Skorek, Jeziornej i finał być może może byłby nasz, jak sobie to kiedyś planowaliśmy, lub z Bartkiem. Kto by przypuszczał, że wystawienie Jeziornej dałoby mi spokojny awans. Ale to tak jak się nie słucha konsultantów. :oops:
A teraz już tylko pozostaje mi kibicowanie. Trzymam kciuki za Bartolino.
Simon sorry.

Życzę wszystkim zwycięzcom tak dobrej zabawy, jaką była ona dla mnie. :D
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 marca 2007, 14:17

dzięki za pzd - i nawzajem ma się rozumieć - za rok rewanż (mam nadzieję), acha... jeszcze raz polecam (także na "zaś") ścisłe precyzowanie celu zadawanych niektórych "trudnych" pytań... :wink: :wink: :lol: :lol:

A mnie właśnie odpadła Bachem - czego się spodziewałem doskonale, ale przed play-off - tuż po sezonie zasadniczym - i chciałem ją sobie wymienić cholera a mi numer zrobiła zostając jeszcze na Lotos, przez co myślałem że może wogóle zostanie mimo braku "miedzi" w JG...

Rozumiem oczywiście, że rozwiązanie kontraktu traktujemy jako "trudno" dla gracza - posiadacza uciekinierki z PLKK? czy... jakoś inaczej? :lol:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 26 marca 2007, 16:24

jakie zdjęcie?
ja sobie żadnych swoich fotek na forum nie życzę, bo wiecie... :? :wink:
gratulacje dla polfinalistów.
az 3 Wiślaków :D
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 marca 2007, 17:13

ann pisze:jakie zdjęcie?
ja sobie żadnych swoich fotek na forum nie życzę, bo wiecie... :? :wink:
gratulacje dla polfinalistów.
az 3 Wiślaków :D

Dobrze wiesz jakie :p I dobrze wiedziałas w jakim celu bylo robionewiec teraz nie odwracaj kota ogonem :>

Simon: owszem, "trudno" 8)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 marca 2007, 18:51

Jako ze organizator FB bawił w ten weekend w Pabianicach (zreszta ponad polowa cwiercfinalistow tez..) i nie miał dostepu do sieci, to dopiero teraz przedstaiwa nieco spoznione wyniki i podsumowanie I rundy PO.

Bartolino

C- Agnieszka Pałka 27
F- Leona Krystofova (Czechy) 17
F- Monika Krawiec 7
G- Elena Skerović (Serbia) 6
G- Natalia Waligórska 0

Suma: 57

Forester

C Monique Coker (USA) 11
G Monika Sibora 23
G Anna Szyćko 15
F Keila Beachem (USA) 6
F Monika Ciecierska 6

Suma: 61

Wynik I meczu: Szalone Laseczki Bartusia : BYDGO 19 KRK 45 : 41
Wynik II meczu : Szalone Laseczki Bartusia : BYDGO 19 KRK 57 : 61
Przewaga z sezonu zasaniczego 0,5 : 0
Wynik koncowy: 102,5 : 102
Awans: Bartolino

Coz.. trudno sobie wyobrazic bardziej wyrównany dwumecz. W pierwszym spotkaniu + 4 dla Bartolino, w drugim + 4 dla Forestera, przeważył własny parkiet, a wydawac by się mogło ze 0,5 pkt to tak niewiele..

Ann

G Anna DeForge (USA) 6
G Dominique Canty (USA) 23
C Daliborka Vilipic (Bośnia) 17
F Anna Wielebnowska 4
F Joanna Jarkowska 21

Suma: 71

DaRiO

G Sibora 23
F Jarkowska 21
C Aleliunaite-Jankowska 20
F Penn 13
G Ristic 14

Suma: 91

Wynik I meczu: TS_1906 – Brzoskwinki 61 : 0
Wynik II meczu: TS_1906 – Brzoskwinki 71 : 91
Przewga z sezonu zasadniczego 2,61 : 0
Wynik koncowy: 134,61 : 91
Awans: Ann

W tej parze zawazyła pierwsza kolejka, w której DaRiO nie wystawił składu. Gdyby w terminie podał taki jak pozniej, to grałby dalej, a tak Ann może swietowac awans do ½ finału. DaRiO może być jednak dumny ze swoich zawodnczek, które walczyly do konca i w II serii uzyskały najlpeszy wynik sposrod wszystkich cwiercifnalistow.

Kuba

Jeziorna Justyna (G) 12
Skerovic Jelena (G) 6
Carvajal Frances (F) 9
Żurowska Justyna (F) 11
Pałka Agnieszka (C) 27

Suma: 65

Simon

Agnieszka Pałka [C] 27
Beata Krupska-Tyszkiewicz [G] 18
Aleksandra Karpińska [G] 4
Keila Bachem (USA) [F] 6
Joanna Jarkowska [F] 21

Suma: 76

Wynik I meczu LansEkipa – Orzeł Polkowice 53 : 65
Wynik II meczu LansEkipa – Orzeł Polkowice 76 : 65
Przewga z sezonu zasadniczego 3,24 : 0
Wynik koncowy: 132,34 : 130
Awans: Simon

Kolejna niezwykle wyrównana para. Kolejna, w której zadecydowała przewaga własnego parkietu (ach ta ultraska LansEkipy..) Simon rzutem na tasme pokonał Kube i to on zagra w polfinale. Kluczowym okazał się – zgodnie z przewidywaniami Kuby – pojedynek rozgrywajacych Krupa – Skera.

Po I meczu: MKS Polonia Przemyśl – betti 53,51 – 42

BlackJuRy

C Ewelina Kobryn 9
G Anna DeForge (USA) 6
G Tan White (USA) 15
F Agnieszka Szott 12
F Joanna Jarkowska 21

Suma: 63

betti

Monique Coker (USA) [C] 11
Dominique Canty (USA) [G] 23
Magdalena Skorek [G] 2
Anna Wielebnowska [F] 4
Justyna Żurowska [F] 11

Suma: 51

Wynik I meczu: MKS Polonia Przemyśl – betti 51 : 42
Wynik II meczu: MKS Polonia Przemyśl – betti 63 : 51
Przewaga z sezonu zasadniczego: 2,51 : 0
Wynik koncowy: 116,51 : 93
Awans: BlackJuRy

W tej parze było najmniej emocji. Polonia wygrała dosc pewnie oba spotkania, miała tez przewage własnego parkietu. Nie da się ukryc ze Betti troszke zawiodła..

Podsumowując I runde Po warto zauwazyc ze była ona niezwykle wyrównana. Do dalszej rundy przeszli co prawda faworyci (czyli zwyciezcy 4 grup RS) ale w 2 wypadkach tylko dzieki przewadze własnego parkietu, a w jednym dzieki walkowerowi. Mam nadzieje ze nastepne rundy będą równie emocjonujace. Oto zestaw par (kolo srody pojawia się oddzielne tematy)

Połfinały FB

Szalone Laseczki Bartusia (Bartolino) – LansEkipa (simon + 4.17)
TS_1906 (Ann) - MKS Polonia Przemysl (BlackJury + 1.74)

Mecz 5-8

BYDGO 19 KRK (Forester +0.25) - Orzeł Polkowice (Kuba)
Brzoskwinki (DaRiO) - Betti (Betti + 1.94)
Ostatnio zmieniony 26 marca 2007, 20:52 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 marca 2007, 20:03

Greebo pisze:(zreszta ponad polowa cwiercfinalistow tez..)

Jako że "ponad połowa" czterech może wynosić jedynie 3 - a ja jako czwarty także byłem w niedzielę na meczu (owszem, również się nieźle "bawiłem" :wink: ) - to już proponuję bez Kozery napisać "wszyscy"... :wink: :wink:

Ps. Zdjęciom w necie mówię stanowcze "nie" - pragnę pozostać netowy/anonimowy :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

... i napewno mi się uda :lol:

Ps2 Zdjęciom na maila/priva mówię stanowcze "tak"!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 marca 2007, 20:11

Simon.. pisałem o wiekszosci CWIERĆFINALISTOW. Z Toba bylo w sumie 5 osob ;-)

A zdjecie ok, porozsyłam na priv, skoro taka wola ;-)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 marca 2007, 20:50

jak zwykle nie doczytałem, nie skoncentrowałem się itd...

ale ten wynik mojego meczu to mi wyszedł końcowo 132,24 - 130 - tym razem mi się udało :wink: :wink: :wink: i przyłapałem Greboo na błędzie :wink: :lol:

czy znowu mi nie wyszło...? :shock:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 marca 2007, 20:51

simon pisze:jak zwykle nie doczytałem, nie skoncentrowałem się itd...

ale ten wynik mojego meczu to mi wyszedł końcowo 132,24 - 130 - tym razem mi się udało :wink: :wink: :wink: i przyłapałem Greboo na błędzie :wink: :lol:

czy znowu mi nie wyszło...? :shock:

teraz niestety wyszło.. nie dodałem "przewagi" :] juz popraiwam ;-)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 marca 2007, 20:54

ha! wreszcie! szczęśliwa chwila triumfu!!!! :lol:

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 27 marca 2007, 15:52

To był bardzo szczęśliwy awans! :) Niestety również przez błędy trenera w ustalaniu składu :( . Dzięki Forester za wyrównaną walkę, choć jednak nie stojącą na zbyt wysokim poziomie. Chyba obaj liczyliśmy na większy dorobek punktowy... :wink:
O moim awansie przesądziła słaba postawa Coker akurat w 2 punktowanych meczach. Także Panie Organizatorze to nie Betti zawiodła tylko zawodniczka zawiodła, w dodatku MVP sezonu regularnego! Jedyny błąd Betti polegał na zbytnie zawierzenie w szybki powrót do zdrowia Madzi Skorek.
Pan Organizator coś strasznie ostry się zrobił :wink: ...
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 27 marca 2007, 16:18

A kto odpowiada za przygotowanie/motywowanie zawodniczek? He? No chyba ze grały przeciwko trenerce :] ;-)

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 27 marca 2007, 16:25

Greebo pisze:A kto odpowiada za przygotowanie/motywowanie zawodniczek? He? No chyba ze grały przeciwko trenerce :] ;-)

Nie byłyby jedynymi, prawda????
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”