Zwycięstwo w sparingowych derbach
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
Zwycięstwo w sparingowych derbach
Koszykarki PZU Polfy Pabianice odniosły wyjazdowe zwycięstwo w sparingu z lokalnym rywalem 42:87.
Spotkanie było jednostronnym widowiskiem i przez cały mecz nasze zawodniczki kontrolowały przebieg sytuacji na parkiecie. Ważnym odnotowania jest też fakt zdecydowanie lepszej skuteczności niż w poprzednich meczach.
Niestety podczas spotkania kontuzji doznała Marzena Głaszcz, która będzie pauzowała ok. 2 tygodni - kolejne poważne osłabienie (po Agnieszce Jaroszewicz) przed ważnymi meczami w Gorzowie i Krakowie.
www.mtkpolfa.e-basket.pl www.pzupolfa.kkforum.pl
Spotkanie było jednostronnym widowiskiem i przez cały mecz nasze zawodniczki kontrolowały przebieg sytuacji na parkiecie. Ważnym odnotowania jest też fakt zdecydowanie lepszej skuteczności niż w poprzednich meczach.
Niestety podczas spotkania kontuzji doznała Marzena Głaszcz, która będzie pauzowała ok. 2 tygodni - kolejne poważne osłabienie (po Agnieszce Jaroszewicz) przed ważnymi meczami w Gorzowie i Krakowie.
www.mtkpolfa.e-basket.pl www.pzupolfa.kkforum.pl
Mikey pisze:jak się gra taką wesołą koszykówkę, a częśc oddycha rękawami po pierwszej kwarcie to wynikowi nie nalezy się dziwic
Oooooo - to ja też mogę dostawać sianko za grę w kosza... gram dokładnie tak samo, jak określił Mikey - wesoło i od początku używam rękawów
Co do kontuzji.... ehhhh.... to już jest jakieś FATUM
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Seba pisze:Mikey pisze:jak się gra taką wesołą koszykówkę, a częśc oddycha rękawami po pierwszej kwarcie to wynikowi nie nalezy się dziwic
Oooooo - to ja też mogę dostawać sianko za grę w kosza... gram dokładnie tak samo, jak określił Mikey - wesoło i od początku używam rękawów
Co do kontuzji.... ehhhh.... to już jest jakieś FATUMMam nadzieję, że "Jarzynka" szybko dojdzie do siebie!!!
A ja nie gram wesoło
A o kontuzji "Jarzynki" to już nie chce mi się mówić, bo od razu tętno mi się podnosi
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
Cosik za dużo tych kontuzji w naszej ekipie. Coś mi się wydaje że to efekt kilkuletniego zaniedbania w pracy treningowej i w tej chwili wszystko zaczyna puszczać po kilku intensywnych treningach.
Choć kontuzja Jarzynki to zwykły pech - każdemu może się zdarzyć.
Ciekawą rzeczą jest jednak fakt iż od momentu kontuzji Jarzynki na boisku nie pojawiła się już Perełka. Darek (pod nieobecnośc chorego Alexa - czyżby jakieś fatum
) nie chciał już ryzykować zdrowia jedynej naszej "jedynki" 
Choć kontuzja Jarzynki to zwykły pech - każdemu może się zdarzyć.
Ciekawą rzeczą jest jednak fakt iż od momentu kontuzji Jarzynki na boisku nie pojawiła się już Perełka. Darek (pod nieobecnośc chorego Alexa - czyżby jakieś fatum
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Viallos pisze:Cosik za dużo tych kontuzji w naszej ekipie. Coś mi się wydaje że to efekt kilkuletniego zaniedbania w pracy treningowej i w tej chwili wszystko zaczyna puszczać po kilku intensywnych treningach.
Może tak być. Poprzedni trener miał inną filizofię treningu i ogólnie przygotowania atletycznego więc się organizmy naszych koszykarek odzwyczaiły od ciężkiej pracy. No to teraz się przyzwyczajają na nowo!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
przepraszam, racja zagalopowałem się z łapami, najmocniej przepraszam każdego kogo to uraziłosimon pisze:no co ty - gdzie z "łapami" do Perełki...Mikey pisze:Zaraz w lektyce... a na rękach nie można by było?simon pisze:No fakt - w tej sytuacji powinniście Perełkę w lektyce nosić...![]()
- oczywiście, żeby nie kusić złego - nawet na chodniku...
- kto "na rękach" ten na rękach - a reszta w lektyce...
![]()

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”