Przed meczem: Odra - Meblotap

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 06 stycznia 2005, 23:05

Zyzia pisze:
Szymon pisze:Matii, przełożenie meczu z powodu remontu hali to, według mnie, co innego niż przełożenie spotkania bo się nie zdążyło ściągnąć jakiejś zawodniczki czy dlatego że drużyna jeszcze nie jest zgrana.

jesteś w błędzie ta drużyna gra ze sobą od początku sezonu,nawet Williams trenuje u nas od kilku tygodni chociaż nie miała podpisanego kontraktu.Tak jak Matii napisał,chodzi o kasę ,a to jest ważny argument za przełożeniem meczu.

Ale równie dobrze, tak jak napisał Adam, myślisz że ktoś uwierzy w to że ściągacie nowe zawodniczki za "uśmiech prezesa".? No sorry bardzo, ale wydaje mi się że skoro jest kasa na transfery, to powinna być również na podróż.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Adam
Żak

Postautor: Adam » 06 stycznia 2005, 23:07

Matii pisze:Kwestia jest tego typu ze sponsorzy ktorzy sa jednostkami budzetowymi nie zdarzyly przekazac pieniedzy panowie :!:

To wy tak na poważnie? Hmm... Jakoś mało mnie przekonuje to co napisałeś, gdy w pamięci mam te wszystkie artykuly mówiące o tym, że "gdyby ten mecz móglbyć później..." czy"przyjazd macedonki...." itd... :wink:

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 06 stycznia 2005, 23:12

Wyobraz sobie Adamie ze nigdzie nie jest powiedziane ze Macedonka zagra u nas na 100%. Przyjezdza do nas na testy. Wcale sie nie zdziwie jezeli nie dojdzie do podpisania kontraktu. Kwestia jest taka ze gdy ona dotrze do nas bodajze w poniedzialek, po to na testy, zeby nasi mieli zapas tego tygodnia na zalatwienie sprawy z pieniazkami. Wy oczywiscie wyszukujecie sie tu jakis podstepow... A skoro nie ma narazie kasy, to za co maja dojechac zawodniczki do Brzegu :?:

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 06 stycznia 2005, 23:14

Seba pisze:
Zyzia pisze:nic prostszego...zapisać Brzeg oraz Gorzów w kapowniku i w następnym sezonie w razie prób przełożenia meczów pokazać im wała.
A to że nas nie lubią mnie osobiście mało obchodzi...mam to poprostu w D...E :lol: :lol: :lol:

:) A potem bardzo jesteś zdziwiony, że ktoś Was niby nie lubi :) Ja bym się tak nie dziwił...

zaraz chwileczkę Seba .przecież to my poszliśmy na rękę i Brzegowi i Gorzowowi ,a w chwili gdy my poprosiliśmy ich o przełożenie meczu posądza się nas o podstęp.Dlatego taka moja reakcja,poprostu nie warto być ustępliwym.Niektórzy mają bardzo krótką pamięć oraz bardzo bujną wyobraźnię

Adam
Żak

Postautor: Adam » 06 stycznia 2005, 23:18

Wiesz co - powiem tak. Jestem skłonny uwierzyć w to, że Meblotap nie ma kasy, bo to nie jest żadna nowość. Nie uwierzę jednak (ani PLKK ani chyba wszyscy inni) za nic w to, że zespół, który zatrudnia dwie amerykanki i inne wcale-nie-takie-tanie zawodniczki nie ma pieniędzy na wyjazd do Brzegu! Akurat wiem jak funkcjonuje sprawa funduszy na wyjazdy w "normalnych" klubach - jest to żelazna kasa, która jest ustalona przed sezonem i bardzo pilnowana. W trakcie sezonu można zwolnić za drogą zawodniczkę, można dziewczynom zaserwować mnieejszy posiłek na wyjeździe, ale jeżeli zespół chce grać w lidze to na wyjazd mieć musi. Na czas.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 06 stycznia 2005, 23:19

Cały problem polega na tym, że od stycznia drużynę mają finansować PWSZ i Urząd Miasta (firma Meblotap do końca grudnia), a z racji tego, że są to jednostki budżetowe, nikt nie da kasy awansem, dopiero po przebrnięciu przez całą "biurokrację" po uchwaleniu budżetu itp pieniązki znajdą się na koncie klubu, a to może trwać i miesiąc. Stąd też wyszło małe zamieszanie z tym meczem, a że koszty wyjazdu są spore (noclegi, wyżywienie itp) to powstal mały problem.
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2005, 00:16 przez Hersi, łącznie zmieniany 1 raz.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 06 stycznia 2005, 23:22

Do Zyzia: Ja się nie mieszam, bo nie znam sytuacji... oceniam tylko to co widzę tu napisane - skomentowałem jedynie Twój wpis. Jeśli kogoś stać, by zapłacić za bilet zawodniczce przyjezdzającej na testy, to raczej znajdzie sposób, by dojechać do Brzegu. Od zawsze jestem przeciw kombinowaniu w jakikolwiek sposób, więc mam nadzieję, że prośba o przełożenie miała uczciwy podtekst. Brzeg mógł mieć uzasadnione wątpliwości - Wam nie udało się ich rozwiać, prośba została odrzucona... Chełm w obliczu smutnej sytuacji personalnej w Ostrovii i tak nie spadnie, więc nie bardzo rozumiem, jaki jest sens podnoszenia sobie poziomu adrenaliny.

Pozdrawiam.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 06 stycznia 2005, 23:27

Hersi pisze:Cały problem polega na tym, że od stycznia drużynę mają finansować PWSZ i Urząd Miasta (firma Meblotap do końca grudnia), a z racji tego, że są to jednostki budżetowe, nikt da kasy awansem, dopiero po przebrnięciu przez całą "biurokrację" po uchwaleniu budżetu itp pieniązki znajdą się na koncie klubu, a to może trwać i miesiąc. Stąd też wyszło małe zamieszanie z tym meczem, a że koszty wyjazdu są spore (noclegi, wyżywienie itp) to powstal mały problem.

Hersi, ja probowalem im to wytlumaczyc, z tymi jednostkami budzetowymi, ale oni chyba nie czaja.....

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 06 stycznia 2005, 23:32

Matii pisze:
Hersi, ja probowalem im to wytlumaczyc, z tymi jednostkami budzetowymi, ale oni chyba nie czaja.....

Jasne.... my niczego nie czaimy..... dla nas to czarna magia :P :wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 06 stycznia 2005, 23:42

Szymon pisze:
Matii pisze:

Jasne.... my niczego nie czaimy..... dla nas to czarna magia :P :wink:

Bo skoro Szymon piszecie z Adamem takie rzeczy to nie potraficie zrozumiec tego co oznacza gdy sponsorem jest jednostka budzetowa. Tak to odebralem...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 06 stycznia 2005, 23:50

No to postaw się teraz po drugiej stronie barykady. Czeka Cię mecz z jednym z głównych rywali do miejsca w ósemce, czytasz gazety, dowiadujesz się że ta drużyna ściąga rozgrywającą ze Stanów, zaprasza na testy centerke z Macedoni i nagle wyjeżdża z propozycją żeby mecz przełożyć bo nie ma za co przyjechać :? . Co byś wtedy pomyślał????

Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 06 stycznia 2005, 23:53

Szymon pisze:No to postaw się teraz po drugiej stronie barykady. Czeka Cię mecz z jednym z głównych rywali do miejsca w ósemce, czytasz gazety, dowiadujesz się że ta drużyna ściąga rozgrywającą ze Stanów, zaprasza na testy centerke z Macedoni i nagle wyjeżdża z propozycją żeby mecz przełożyć bo nie ma za co przyjechać :? . Co byś wtedy pomyślał????

Pomyślałbym: Oni mi poszli na rękę to ja też im pójdę :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 06 stycznia 2005, 23:56

Pomyslec: dobrze ze gramy mecz z Meblotapem u siebie, bo moglo byc inaczej :lol:

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 07 stycznia 2005, 00:00

a mnie by było głupio odmówić :lol:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 07 stycznia 2005, 00:17

I taka z Wami właśnie rozmowa...Uznajecie tylko swoje argumenty. Mogliście nie zgadzać się na zmiane gospodarza i gralibyście z Brzegiem w Strzelcach Opolskich. I kto wie, czy dziś nie mielibyście po stronie wygranych meczy cyfry 0????
Musztarda po obiedzie, teraz Brzeg jest gospodarzem i nie dziwcie się że nie chcą się zgodzić na Waszą prośbę, skoro słyszą że ściągacie nowe zawodniczki a nie macie na podróż.
Może i nie ma żadnego podtekstu w Waszej prośbie, ale może też być :?

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”