Kibicowskie podsumowanie sezonu 2006/2007

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Kibicowskie podsumowanie sezonu 2006/2007

Postautor: Lisu » 08 maja 2007, 22:13

Sezon już za nami więc czas na podsumowanie tego co się działo na trybunach. Trudno jest typować najlepszych kibiców bo każdy ma swoje kryteria a w dodatku nie wielu jest takich którzy mieli okazję widzieć na żywo w tym sezonie wszystkie ekipy z ligi. Pozwolę sobię na którą ocenę poszczególnych kibiców. Podkreślam że jest to moja prywatna opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać.

Wisła Kraków - wspaniały doping, świetnie zorganizowana grupa, z pewnością tak jak w przypadku ŁKS łatwiej im się organizować bo mają wieloletnie doświadczenie kibicowski zdobywane na meczach wielu sekcji swojego klubu. Dwa duże wyjazdy na reszcie stały skromny skład wyjazdowy. Co ważne brak zera wyjazdowego!!! Zastanawia mnie tylko czy też tak dobrze by się prezentowali gdyby walczyli o utrzymanie lub o środek tabeli i gdyby nie mieli darmowych biletów dla kibiców z młyna - nie wiem czy tak było przez cały sezon ale zwróciłem na to uwagę podczas mojego pobytu w Krakowie.

Odra Brzeg- w zeszłych latach dużo czytałem na forum że są najlepszymi kibicami w Polsce, chociaż głównie pisali to sami Brzeżanie. W tym sezonie było zdecydowanie ciszej o nich. Na wyjazdach głównie reprezentował ich jeden kibic znany chyba już w większości hal w Polsce (pozdrawiam). Jak prezentowali się u siebie nie wiem bo nie miałem przyjemności być w Brzegu ale chyba są wciąż na swoim stały dobrym poziomie kibicowskim.

Lotos Gdynia - kiedyś zawsze można było na nich liczyć podczas meczy wyjazdowych, od zeszłego sezonu zdecydowanie odpuścili sobie podróże po Polsce. U siebie wciąż ten sam stały poziom. Każdy kto trochę się interesuje wie że ich "styl kibicowania" wzbudza wiele kontrowersji wśród sporej części reszty ekip. Mnie zastanawia czy gdyby skończyła się era Lotosu a drużyna grałaby przez kilka lat o "nic" czy ktokolwiek przychodziłby do nich na mecze skoro nawet na finale w hali są puste miejsca.

Włókniarz Pabianice - ekipa z tradycjami kibicowskimi. W tym sezonie moim zdaniem przeżywają odrodzenie, spory napływ świeżej krwi do młyna. Młodzi pod okiem "starych wyjadaczy" z pewnością nauczą się porządnego kibicowskiego rzemiosła. Dobre wyjazdy. Ważne że chłopaki zaczynają gdy przyszły "chude lata" dla klubu, jest pewność że nie są to typowi kibice sukcesu.

Tęcza Leszno - z początku zero zorganizowanej grupy kibiców jednak w trakcie sezonu coś się ruszyło, pojawiły się szaliki, zorganizowany doping, oprawy i wyjazdy. Mam nadzieję że starczy im zapału na kolejne lata.

AZS Jelenia Góra - u siebie na stałym dobry poziomie. W tym sezonie pojawiły się również wyjazdy. W trakcie sezonu nawiązali przyjazne stosunki z AZSem Poznań. Osobiście nie miałem okazji się z nimi spotkać więc nie wiele mogę powiedzieć.

SMS Łomianki - no cóż z racji specyficznej charakterystyki klubu trudno o jakąkolwiek zorganizowaną grupę kibiców ale warto zauważyć że jest kilku zapaleńców który próbują coś rozkręcić na razie z marny skutkiem ale życzę powodzenia i wytrwałości.

AZS Poznań - młoda ekipa która co sezon zdobywa kolejne doświadczenia na kibicowski szlaku. Imponują mi wytrwałością w tym co robią. Dobre wyjazdy. Ciekawy układ z kibicami PSŻu, Warty i chyba Unii - przy ich niskiej liczbie, połączenie sił to bardzo dobre rozwiązanie.

Orzeł Polkowice - do niedawna nic się w Polkowicach nie działo z wyjątkiem walenia w bęben. W trakcie sezonu dosłownie z dnia na dzień powstała ekipa która u siebie wystawia kilkudziesięcioosobowy młyn i zalicza dużo bardzo licznych (jak na warunki naszej ligi) wyjazdów. Widziałem ich w Łodzi i zrobili na mnie bardzo pozytywne wrażenie widać że kibicowanie sprawia im dużo radości i dobrze się przy tym bawią. Podobno jest w tym zasługa klubu/sponsorów - czy to dobrze czy źle pokaże czas, gdy skończy się pomoc, gdy skończą się wyniki czy wtedy też będą regularnie jeździć w ponad trzydzieści osób?

AZS Gorzów Wlkp. - duże zainteresowanie koszykówką, wysoka frekwencja, żywiołowo reagująca publiczność aż trudno uwierzyć że dopiero w tym sezonie powstała jakaś zorganizowana dopingująca grupa kibiców. Mam nadzieję że starczy Wam wytrwałości abyście rozwijali się w kolejnych sezonach.

Nova Trading Toruń - ich przyjazd do Łodzi był dla Nas nie lada zaskoczeniem tym bardziej że zaprezentowali się nie najgorzej, jednak po za tym nie wiem o nich nic. Ciekawe czy spadek z ligi oznacza również koniec jakiejkolwiek organizacji kibiców?

ŁKS ŁÓDŹ
Specjalnie na koniec zostawiłem swój klub. Uważam, że ten sezon był jednym z najlepszych w naszym wykonaniu w porównaniu do lat poprzednich. Coś wreszcie drgnęło z wyjazdami, może bez rewelacji ale jest dobrze. U nas w hali młyn na każdym meczu od 25 osób do grubo ponad 150. Nie raz hala pękała w szwach a doping i atmosfera były jak za starych dobrych lat gdy walczyliśmy o złoto, nie raz niestety na hali pustki a za koszem kilkanaście osób. Posiadamy podobnie jak Wisła duże tradycje kibicowskie związane z tym że jesteśmy klubem wielosekcyjnym. Teoretycznie posiadanie sekcji piłkarskiej zapewnia nam zdecydowanie większą rzeszę kibiców niż w innych miastach a co za tym idzie o wiele większy potencjał do wykorzystania - nam łatwiej jest zorganizować 100 osób do młyna na koszu bo kibiców ŁKS są tysiąca niż np. kibicom z mniejszych miejscowości gdzie nie ma takich tradycji kibicowskich. Jednak jest to też spory problem gdyż tak jak w całym kraju piłka jest u nas sportem numer jeden przez co nie raz cierpią na tym inne sekcje. Stąd właśnie te wahania formy. Szczególnie, że koszykarki nie walczyły o najwyższe cele (przez chwilę otarły się tylko o 3 miejsce). Wydaje mi się, że gdybyśmy walczyli o Mistrzostwo Polski moglibyśmy rywalizować z Wisłą o miano najlepszej ekipy w kraju. Swoją drogą mecze o MP między Wisła a ŁKSem byłyby jednymi z najlepszych kibicowskich meczy w historii... hmmm ale to niestety tylko marzenia.

Zapraszam wszystkich do podzielenia się z Nami swoimi uwagami na temat poszczególnych ekip w sezonie 2006/2007

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 08 maja 2007, 22:47

Wypada się tylko pod tym podpisać. Nic dodać, nic ująć.
A może by tak jeszcze zamieścić (oczywiście w miarę możliwości) kluby z niższych klas rozgrywkowych, np. Olimpia, Ostrovia, Rybnik.
Ale to tylko tak z ciekawości.
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 08 maja 2007, 23:59

Dla mnie osobiście nr jeden są narodziny młyna w Polkowicach. Nie było zupełnie nic, bida z nędzą, mozna było zdominowac halę w Polkowicach przyjeżdżając tam w czwórkę. I nagle sie zebrali i zrobili cos z niczego. Co ważne jakos tez nie zauważyłem zeby z okazji tworzenia tego młyna dochodziło przynajmniej na forum do wewnetrznego prania brudów, kłótni, zarzucania sobie wzajemnie kto co zrobił a kto sie obija, kto jest z jakiej "frakcji", kto na meczu śpiewa a kto usiadł ze zgredami itd itd ... Może mieli jakies konflikty ale przynajmniej tego nie okazywali. Nie bylo marudzenia (przynajmniej ponad granice rozsądku) ze cos lub ktoś im stale rzuca kłody pod nogi. Mało mielili ozorami (stosunkowo) a duzo robili. Nie spodziewalem się ze przyjadą do nas w takiej liczbie i niejednemu ełkaesiakowi kopara opadla ze przyjechali w liczbie najwiekszej jaką nasza hala pamietała od kilku ladnych lat. Co prawda trafili wówczas na "zimowe" zainteresowanie koszykówką na ŁKS stąd nie bardzo mogli się z czymkolwiek konkretnie przebic ale w moim oczach przynajmniej zdobyli uznanie.

Wisła mnie nie zaskoczyła, bo sroce spod ogona kibice z Krakowa nie wypadli, więc czego jak czego ale fiesty jaką wiślacy robili zwłaszcza na finałach można było sie spokojnie spodziewać.

Zaskoczył mnie Brzeg w tym roku. Może dlatego ze nie poawia się na forum Mario czy Qiero (ze starej ekipy), nie bardzo wiadomo co się tam dzieje, pojawił się ktos ze Stali (?) czy Śląska (Michał-WKS), jakies przepychanki wewnetrzne były, chyba byli mniej aktywni, ale trudno cokolwiek powiedziec bo większość nie chciala się dzielić jakimikolwiek informacjami.

AZS Poznań na stałym poziomie od dwóch sezonów-ekipa tez się chyba trochę wyrobiła, dla mnie na plus.

W kwestii Pabianic sie nie wypowiadam bo cokolwiek bym nie powiedział moze zostac odczytane na opak (w kontekście zwolenników Widzewa w mlynie Wlókniarza).

O ŁKSie pisać nie chcę, kto chciał to widział, sam moze sobie ocenić czy wypadliśmy dobrze czy dramatycznie.
Obrazek
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: Kibicowskie podsumowanie sezonu 2006/2007

Postautor: Endrju » 09 maja 2007, 09:41

Wisła Kraków - Mimo iz bylem w Krakowie to pod wzgledem kibicowskim nie zrobili na mnie najmniejszego wrazenia. 1-mecz 0 dopingu... na drugim tylko do polowy.(ale bylo to spowodowane wyjazdem na mecz do Kielc... ) Jednakze ogladajac w TV robia na meczach swietne show. Wielki szacunek za te oprawy :D

Odra Brzeg- Nie widzialem, nie slyszalem...

Lotos Gdynia - troche z ta syrena przesadzaja... ale u siebie jednak doping niezly maja. Na wyjazdach nici...

Włókniarz Pabianice - niestety nie widzialem a ponoc niezly doping maja... Moze w przyszlym sezonie na live sie oceni :D

AZS Jelenia Góra - 4 czy 5 osobowa ekipa ktora zawitala w Gorzowie nie odstawala w dopingu jeszcze od starego KK w Gorzowie. (niezle zorganizowani).

AZS Poznań - Niezla ekipa jednak zbyt malaa... szkoda ze tak malo kibicow interesuje sie koszykowka w Poznaniu bo na Play-offach (chyba moge tak stwierdzic bylo w Arenie wiecej Gorzowiakow niz Poznaniakow). Jednak ci co zostali widac ze sa zagorzalymi fanami basketu :D (Wyjazdy np. na mecze CCC - AZS)

Orzeł Polkowice - podobnie jak w Gorzowie w trakcie sezonu cos sie ruszylo w Polkowicach. Niezla ekipa i liczebna. Pomimo niekorzystnego wyniku (-20pkt) ciagna doping caly czas (Duzyyy +). Na 5 meczu o braz chyba najlepsze ich wykonanie w histori ich klubu :) (I dzieki jeszcze raz za: "Wpuscie Kibicow, Dzialacze wpuscie kibicow" :D

AZS Gorzów Wlkp. - od srodka sezonu cos sie zaczelo dziac na trubunach. Wyjazd do Polkowic w sezonie zasadniczym byl przelomowym. Z meczu na mecz dolaczali do nas kolejni kibice. Male oprawy... liczne wyjazdy... Mam nadzieje ze w przyszlym sezonie bedzie nas jeszcze wiecej :D (Bo mam duzo fajnych pomyslow na ulepszenie jeszcze dopingu). A pozatym niezapomniany mecz nr 4 o braz z CCC w ktorym od 4 kwarty 1500 osob jechalo AZS" Cos cudownego :D

Nova Trading Toruń - podobnie tak jak JG. W Gorzowie za czasow starego KK w kilka osob prowadzili niezly doping "Katarzynki :D" Mila przyjazna ekipa :)

ŁKS ŁÓDŹ
No i na koniec ŁKS :D Niestety nie moglem na Live ogladac ich Show ktore potrafia na hali zrobic (a w Gorzowie chyba w tym sezonie nikt u nas nie zawital).Mam nadzieje ze w przyszlym roku zorganizujemy jakis wyjazd do Lodzi. :D Jednak to co widzialem w TV wzbudza wielki SZACUNEK. Marzy mi sie zeby w Gorzowie zrobic kiedys takie Show.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 09 maja 2007, 13:59

Odra Brzeg - Bardzo dobrze zorganizowana ekipa... prowadzaca dosyc glosny doping (mowie to na podstawie meczu w Brzegu)... Jakby chlopaki jezdzili wieksza ekipa na wyjazdy podobnie jak CCC itp byloby lux :) Ale i tak zaprezentowali bardzo dobry poziom.

Lotos Gdynia - Szczerze to rozczarowalem sie troszke, bo w zeszlych sezonach stac ich bylo na wiecej. W 6 meczu finalowym duzo wolnych miejsc na hali, marna oprawa i wogole ... No i to ich pucowanie sie do Lechii troche nie na miejscu. Aczkolwiek zaliczyli kilka wiekszych wyjazdow i za to szacuneczek.

Włókniarz Pabianice - Podobnie jak w przypadku Odry Brzeg. Jak zwykle na swoim dobrym poziomie, dobrze zorganizowani podczas meczy u siebie... Jak co roku prezentuja wysoki poziom, aczkolwiek liczylem na cos wiecej...

Tęcza Leszno - No widac ze cos zaczelo sie dziac w Lesznie, zorganizowany doping itp ... aczkolwiek niektore napinki na forum nie potrzebne. Jednak jak na "start" zaprezentowali sie calkiem przyzwoicie

AZS Jelenia Góra - to jedno z niewielu zakoczen (oczywiscie pozytywnych) jesli chodzi o ruch kibicowski. Chlopaki zaczely jezdzic na wyjazdy, z tego co zaobserwowalem coraz wieksza frekwencja u siebie... miejmy nadzieje ze w nastepnym sezonie nie zabraknie im zapalu do pracy.

SMS Łomianki - nie chce sie wypowiadac, nie widzialem, nie slyszalem i nie sledzilem ich poczynan ...

AZS Poznan - bardzo fajnie zaprezentowali sie w kilku meczach. Widac wszystko idzie ku lepszemu i miejmy nadzieje ze w nastepnym sezonie podwyzsza sobie poprzeczke i beda dazyc do celu ... aby osiagnac jeszcze wiecej. Podsumowujac - plusik na ich konto.

Orzel Polkowice - To chyba najwieksze zaskoczenie... Kilka wiekszych wyjazdow, ogromna frekwencja u siebie ... w tamtym sezonie tak naprawde ekipa Polkowic prawie nie istaniala ... w tym sezonie ogromny progres. Jak dla mnie drugie miejsce tuz za ŁKSem... Jedyne nad czym mozecie popracowac, to zaczac nekac ochrone w hali ... wkoncu cos z nimi trzeba zrobic.

AZS Gorzów Wlkp. - caly sezon trzeba podsumowac na plus, jednak 3 zdarzenia znacznie obnizaja wasza ocenke w moich oczach. Po pierwsze nieszczesny incydent z Ann, a nastepnie napinka na forum. Panowie ... troszke wiecej pokory. Juz na sam koniec "konfidencik" ... ktory mimo naszej nieudanej akcji, nadal sie po meczu napinal. Zdecydowanie musicie tepic takie zachowania, gdyz jeszcze niejednokrotnie spotkamy sie na parkietach PLKK a zycie potrafi pisac przerózne scenariusze. Jednak za caloksztalt mimo tych kilku wtop plusik ode mnie.

Nova Trading - rowniez nie chce komentowac, nie mam specjalnie wyrobionego zdania na temat tej ekipy.

ŁKS Łódź - jak dla mnie numer jeden. Bardzo pozytywna korba na meczach, fachowe oprawy... jedyne czego mi brakowalo to licznych wyjazdow ... (ale jak widac Wisła za wiele licznych wyjazdow rowniez nie miala ;) ). Miejmy nadzieje ze w next sezonie postawimy sobie poprzeczke jeszcze wyzej i ruch kibicowski w naszym kraju bedzie ciagle brnal do przodu. Pozdro chlopaki ... 8)

Wisła Kraków - wychodzac z zalozenia ze swojej ekipy nie powinno sie oceniac napisze tylko ze miejmy nadzieje w nastepnym sezonie bedzie lepiej. I chwala dla tych wszystkich ktorzy byli na wiekszosci wyjazdow ... to dzieki wam liczba wyjazdowa wygladala jak wygladala i z tego nalezy sie cieszyc.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 09 maja 2007, 14:09

Włókniarz- ekipa trzymająca swój poziom. Duży „+” za oprawy. Będąc w Pabianicach pamiętam kartoniade, baloniadę i bodajże tortówki. Liczba w młynie także nie zła. Dość bogaty repertuar.

AZS Poznań-
na pewno największy „+” za wyjazdy, ekipa z Poznania chyba nie opuściła żadnego w większej lub w mniejszej liczbie. Pojawiały się także oprawy.

AZS Gorzów- nie miałem okazji być w tym sezonie w Gorzowie, ale po sezonie 05/06 i na podstawie tv mogę powiedzieć, że mają bardzo żywiołową publiczność. Klub Kibica chyba dopiero się kształtuje i wg czeka kibiców z gorzowskiego młyna sporo pracy na repertuarem.
Plus za za wyjazdy, szczególnie ten do Polkowic na 5 mecz(do 200os.), chyba największy w historii PLKK.(jak ktoś się lepiej orientuje niech mnie ”zgasi”)

AZS JG
- według mnie ekipa nie poczyniła zbyt dużego postępu w porównaniu do zeszłego sezony. Pojawili, się w Polkowicach wg mnie mają nie zły repertuar.Ogólnie oceniam ich na +

ŁOMIANKI
- tu napisze tylko, że podziwiam te osoby, które dopingują drużynę SMS. Nawet pojawili się w Poznaniu.

Brzeg- ekipa mimo problemów z działaczami dobrze się trzyma. Według mnie dobrym posunięciem było zmienienie sektoru na boczny i dopingowanie z nowego miejsca. W Polkowicach pojawili się dużą ekipa(50os) Posiadają nie zły repertuar.

ŁKS- dla mnie najlepsi kibice KK w Polsce. Mogą przegrywać 25 punktami a i tak robią „wężyka”;P;). Mieli lepsze i gorsze momenty, ale na pewno jest postęp w porównaniu do ubiegłego sezonu jeśli chodzi o frekwencje. Repertuar wg mnie też mają najfajniejszy.

Leszno- „+” za powstanie KK
+ sektorówke
+ wyjazd do Poznania, Brzegu

Wisła- oprawy robią najlepsze w lidze KK, młyn także mają najliczniejszy. Według mnie mają słabszy repertuar niż ŁKS. Plus za wyjazdy. Według mnie kibice od kibiców Wisły i eŁKSy wszyscy możemy się uczyć dopingu.

Lotos
-za dużo nie napisze, bo nie wiem co pisaćJ. Plus za przyjazd do Polkowic.
Toruń- wiem, ze byli na kilku wyjazdachJ

Podsumuwanie:
Kibicowsko był to dla mnie najlepszy sezon odkąd interesuję się koszem W każdym mieście istnieje jakaś ekipa, która prowadzi doping na swojej hali. Do tego każda ekipa ma zaliczony co najmniej 1 wyjazd. Pojawiają się coraz ciekawsze oprawy.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 09 maja 2007, 14:17

ginda pisze:[b](do 200os.), chyba największy w historii PLKK.(jak ktoś się lepiej orientuje niech mnie ”zgasi”)

O innych zespołach nie wiem, ale ŁKS mial podobny wyjazd (też ok 200-250) do Pabianic jakieś 5 lat temu (zakonczony awanturą na parkiecie z ochroniarzami notabene...) i o ile moja wiedza jest prawdziwa (simon będzie wiedzial lepiej bo był żywym uczestnikiem) rok 1992 może 93 i wyjazd ŁKS na finał Pucharu Polski z Kamą Brzeg (zdaje sie w Częstochowie-tez ponad 200 osób)
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 09 maja 2007, 14:21

Mikey pisze:
ginda pisze:[b](do 200os.), chyba największy w historii PLKK.(jak ktoś się lepiej orientuje niech mnie ”zgasi”)

O innych zespołach nie wiem, ale ŁKS mial podobny wyjazd (też ok 200-250) do Pabianic jakieś 5 lat temu (zakonczony awanturą na parkiecie z ochroniarzami notabene...) i o ile moja wiedza jest prawdziwa (simon będzie wiedzial lepiej bo był żywym uczestnikiem) rok 1992 może 93 i wyjazd ŁKS na finał Pucharu Polski z Kamą Brzeg (zdaje sie w Częstochowie-tez ponad 200 osób)

No to zgasiłeś :wink:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 maja 2007, 14:33

taki maly off topic... Zeby nie bylo przez kolege Mikey-a jak zwykle zle odebrane :D
Gdzie Łodz - Pabianice... a gdzie Gorzow- Polkowice :D
Ale final Pucharu Polski 15 lat temu robi wrazenie :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 09 maja 2007, 14:59

Wisła Kraków- jedna z dwóch najlepszych ekip kibicowskich w kraju, na meczach u siebie tworzą niezapomnianą atmosfere, super oprawy z pirotechnikami, wyjazdową ekipe też mają i to sie chwali. Super wyjazd euroligowy w ich wykonaniu do Sopronu.
ŁKS Łódź- kolejna ekipa niedopobcia we własnej hali, młyn zawsze sporych rozmiarów, ciekawe i pomysłowe oprawy, liczny wyjazd do Pabianic i Leszna.
Włókniarz Pabianice- mieszanka rutyny z młodościa daje bardzo dobre efekty na hali w Pabianicach, na obu wyjazdach w Poznaniu ich gościliśmy
Odra Brzeg- w tym sezonie znacznie słabsi pod względem wyjazdowym, jednak u siebie mimo wielu kłopotów z ochroną, z podziękowaniem od koszykarek nadal na swoim dobrym poziomie.
Orzeł Polkowice- w poprzednich sezonach jak i jeszcze w tym na początku można bylo jechać w 5 osobowym składzie i rządzić na ich hali, jednak od połowy sezonu powstal bardzo liczny młyn, zaliczyli mase wyjazdów w tym do Poznania, do tego oryginalne oprawy. Złamali mit że można tylko dopingować swój zespół: "CCC CCC CCC.." Jedna z trzech ekip która narodziła sie w tym sezonie
AZS PWSZ Gorzów- podobnie sie miala sprawa z Polkowicami, zawsze doping w ostatnich latach ograniczł sie do walenia w bęben i tylko "AZS", w tym sezonie w reszcie zebrali ekipe która rozkręcała atmosfere na hali w Gorzowie ale także na innych halach.
Tęcza Leszno- kolejna ekipa która powstała w czasie trwania obecnego sezonu, będąc w Lesznie w grudniu nie zaobserwowaliśmy żadnego zorganizowanego dopingu jednak już w marcu przyjechal do nas autokar kibiców Tęczy.
AZS KK Jelenia Góra- bardzo fajna ekipa, jeżdząca też po Polsce, miło nas przyjęli podczas meczu w Jeleniej Górze w lutym, teraz my zapraszamy do Poznania
Nova Trading Toruń- ekipa która wyśmiewana była za używane klapki i małyszówki, jednak mimo tego zaliczyli kilka wyjazdów na znaczne odległości(np. Brzeg) Byli też w Łodzi, Gorzwie, Poznaniu. U siebie raczej zorganizowanego dopingu nie ma, jednak są pewne zadatki na utworzenie dobrego dopingu bo hala w Toruniu by temu sprzyjała.
SMS Łomianki- bardzo ciężkie zadanie mają kibice w Łomiankach po pierwsze ze ich zespół często nie wygrywa, ale też że zainteresowanie koszem w tej podwarszawskeij mieścinie jest mizerne. Jednak paru zapaleńców jest i chwała im za to. Szacunek za przyjazd w dwuosobowym składzie do Poznania.
Lotos Gdynia- kibice Lotosu prowadzą doping we własnej hali w sposób specyficzny( klapki, dzwonki itd), na wyjazdy jeździli tylko w meczach o stawke takie jak z Wisła Kraków. Kiedyś zaliczali też wyjazdy na Eurolige niewiem jak to bylo w tym sezonie.
AZS Poznań- swojej ekipy nie będe oceniał, niech zrobią to inni , czekamy na krytyke, co było dobrze a co trzeba poprawić w przyszłym seoznie. Podziękowania w tym miejscu dla kibiców PSŻ i Warty którzy wsprali nas na meczach w Polkowicach i Łodzi.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 09 maja 2007, 17:36

Wisła Kraków- z tego co mi sie wydaje, to zainteresowanie koszem wsrod kibicow Wisly bylo wieksze w tym sezonie niz w poprzedniem. Ogromnie wrazenie zrobilo a mnie to co mialem okazje zobaczyc na m.in. na forum podczas meczow o MP. Poza tym bylo kilka wyjazdow - w tym jeden do Poznania. Zycze kolejnych wyjazdow w przyszlym sezonie i co najmniej takiej "korby" jak podczas finalow MP:] ode mnie duzy plus.
ŁKS Łódź- wreszscie mialem okazje zobaczyc łódzką korbę - i bylem pod mega wrazeniem :!: dla mnie numer jeden w tym sezonie (dopingu Wisly w Krakowie na zywo jeszcze nie wiedzialem, ale uwazam te dwa kluby za najlepsze kibicowsko). Wracajac do Łodzi - az sie dziwie, ze naszym zawodniczkom nie siadła psycha w meczach w Lodzi, bo gdybym to ja biegal po parkiecie przeciwko piątce Łodzianek i takiemu zawodnikowi nr 6, to czułbym sie chyba jak fistaszek pod TIRem :wink: ode mnie duzy plus.
Włókniarz Pabianice- zgrana i wyprobowana ekipa: czesc ludzi troszke starszych, a przy nich mlodziez - wymarzona sytuacja na wychowywanie kolejnego pokolenia kibicow. Poza tym szacunek za wyjazdy - przede wszystkim do nas. Oczwiscie plus:]
Odra Brzeg- - coś tak cicho o nich było w tym sezonie, przynajmniej ja tak to odczuwam. W zeszlym sezonie jedna z najbardziej "wyjazdowych" i barwnych ekip - a tym sezonie zeszlo chyba troszke z nich powietrze zeszlo. Dla mnie niestety na minus.
Orzeł Polkowice- Narodzili sie sie dopiero w polowie sezonu, ale od razu przywalili z grubej rury - wyjazdy, oprawy, konkretny doping. Brawo chlopaki!! Pamietam jak wjechalismy do Polkowic w 4 osoby: ja, Maras, Miru i Bury i żeśmy sobie porządzili, bo jako przeciwnikow mielismy jeden beden i dwie osoby... teraz sie to juz zmienilo, za co wielkie brawa dla sympatykow Orła. Duzy plus:]
AZS PWSZ Gorzów- tutaj tez mzona powiedziec o narodzinach - bo gdy bylem tam w grudniu to tylko "Gorzow" lub "AZS Gorzow", dwa bebny i siedzenie na tyłkach. Teraz to juz zupelnie inna historia, wreszscie drgnęło. Mysle, ze prezentuja ten sam poziom co kibice z Polkowic. ALE sa chwilami zbyt porywczy - np tekst "na kolana" podczas jednego z meczów. Mimo to plusik dla Gorzowian. (*) - do Gorzowa to mam swoj sentyment poza tym, ale to juz nie tylko ze wzgledow kibicowskich, chociaz też.
Tęcza Leszno- Trzewcia juz ekipa, ktora zebrała sie w sobie dopiero w polowie sezonu, bo w sezonie zasadniczym zalatywało martwotą. Szacunek za liczny przyjazd do Areny i barwną oprawę tamego meczu. Of course plus.
AZS KK Jelenia Góra- Bardzo solidna ekipa!! Mimo, ze jest ich w kotle porownywalnie co nas, to sa u siebie bardzo glosni i trudno im dorownac, bardzo podobala mi sie atmosfera na ich hali. Zycze wyjazdu do Poznania - ode mnie plus dla chlopakow z Jeleniej:]
Nova Trading Toruń- - typowo komercyjny doping bym powiedział. Maja ogromnie mozliwosci, ale nie wykorzystuja ich zupełnie. Duzy beben, malyszowki, klapki i "KATARZYNKI" to za malo troche. Niestety wg mnie minus.
SMS Łomianki-- przede wszystkim szacunek za dwuosobowy wyjazd z dopingiem i barwami do Poznania. Za to plus - ale mam nadzieje, ze na dwoch osobach sie nie skonczy i w przyszlym sezonie bedzie Was wiecej!
Lotos Gdynia-- tej grupy kibicowskiej ocenial nie bede, bo z tego co widzialem to po prostu nic sie nie zmienilo. Ani plus, ani minus.
AZS Poznań--no i wreszscie "moj" klub:D Sam siebie i nas ocenial nie bede - ponarzekam jedynie, ze zbyt malo jest nas i czasem nie ma nami kto pokierowac. Jesli zas chodzi o porownanie naszego dopingu w stosunku do innych klubow, to mysle, ze spokojnie mozemy uplasowac sie na tym samym poziomie co kibice z Gorzowa, Pabianic czy Polkowic - pomijajac oczywiscie aspekt "ilosciowy" czyli liczbe osob w kotle. Oby sie nam w Poznaniu kibice AZSu rozmnożyli przez nastepne 6 miesiecy :wink: 8) Przeciez czekaja nas DERBY POZNANIA. MUKS nie ma kibiców, ale i tak musimy im pokazać gdzie raki zimują 8) :wink: :D :D :D
reloaded :]

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 09 maja 2007, 18:59

Endrju pisze:taki maly off topic... Zeby nie bylo przez kolege Mikey-a jak zwykle zle odebrane :D
Gdzie Łodz - Pabianice... a gdzie Gorzow- Polkowice :D
Nie zostanie źle odebrane :D Tyle ze mecz o którym mowa to nie był mecz o medal, play-off, to był zwykły mecz sezonu zasadniczego w czasach gdy ŁKS notorycznie przegrywal z Pabianicami (tamtym razem tez dostal baty) więc nawet nie było wielkich nadziei na zwyciestwo :wink:
Obrazek

Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 09 maja 2007, 20:08

Dokładnie na mecze o stawke to ludzie chętnie jadą, przykład Lotosu gdzie wiekszość wyjazdów zaliczyli na finałach ligi. Ale ciekawe czy gdyby grali o miejsca 5-8 by tak jeździli :?
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
KACPERS
Żak

Postautor: KACPERS » 09 maja 2007, 20:13

MARAS pisze:Dokładnie na mecze o stawke to ludzie chętnie jadą, przykład Lotosu gdzie wiekszość wyjazdów zaliczyli na finałach ligi. Ale ciekawe czy gdyby grali o miejsca 5-8 by tak jeździli :?

A wierzysz w cuda :lol: :lol:
Bo koszykówka jest, bo koszykówka jest, bo koszykówka jest od tego aby bawić się aby bawić się aby bawić się na całego !

TyLkO AzS KKJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: TyLkO AzS KKJG » 09 maja 2007, 21:55

AZS POZNAN-Dosc Dobrze zoorganizowana Ekipa,bardzo duzo wyjazdow zaliczonych,Dla mnie Bardzo duzy + dla tej ekipy.Mysle i tak najprawdopodobniej bedzie ze coraz wiecej bedzie was na meczach i na wyjazdach ZYCZE WAM TEGO.Tez chlopaki zaliczyli wspanialy wyjazd do Jeleniej Góry po meczu oczywiscie stosunki poprawily sie miedzy nami.
Dziekujemy za postawione Browary bo troche kasy na nas wydaliscie :D :lol: ale my sie postaramy zrewanzowac.Oby tak dalej.

WISŁA KRAKÓW-Swietna ekipa wydaje mi sie ze obecnie najlepsza w Polsce.Swietne Oprawy tworzone duza iloscia osob.Frekfencja tez mnie zadziwia Ogolnie jest Zajebiscie i bedzie jeszcze lepiej... : 8)

ODRA BRZEG-W porownaniu to tamtego sezonu nic nie zaprezentowali Ogolnie wielka lipa,ale jeszcze moze byc lepiej tylko trzeba chciec a nie Pyskowac i robic z ciebie wielkich napilaczy...Pozdrowienia 8) Do zobaczenia w Jeleniej Górze...

ŁKS ŁÓDZ-Tez bardzo dobrze zoorganizowana ekipa.Ale tylko w Jeleniej pokazali sie w malej ilosci,ale przez caly mecz swietnie sie bawili i spiewali po meczu oczywiscie podziekowalismy.Dla was tez bardzo duzy + za wklad i zlozona prace w kazdy mecz.Oby tak dalej

Orzel Polkowice-Nie duzo moge powiedziec o tej ekipie bo Bylismy z Polkowicach 2 razy i wtedy nic nie bylo.Dopiero w tym sezonie jak przyjechali do Jeleniej Góry zaprezentowali sie fantastycznie...

AZS PWSZ Gorzów-Wedlug mnie Dobra ekipa duzo wkladaja na kibicowanie Gdyby nie Stilon i ta glupia wpadka bym mial ljeszcze lepsze zdanie o was,ale i tak za poswiecenie duzy+:)

Lotos Gdynia-Tez sie nie bede wypowiadal na temat tej ekipy..Jak bylo tak jest ,ale szacunek za to ze podlieliscie sie i przyjechaliscie do Jeleniej Góry.[/b]
[b]"No co ty stary nowy zespól nowe plany, twoj świat niepoczytany?masz swoj klub kochany?
Ja pozdrawiam Poznan to jest ten dar ktory mamy"[b]

Wróć do „Kibice”