Sezon 2007/08

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

tomaszek

Postautor: tomaszek » 10 maja 2007, 20:42

cholinex pisze:o co ci chodzi czlowieku po to chyba jest to forum zeby takie rzeczy pisac?? nie sadzisz

Takie rzeczy? Czyli jakie? Bajki?! Sciemy itp??Bo nie rozumiem kontekstu Twojej riposty :D :D

A tak poważnie to nie obrażaj sie czlowieku bo szkoda życia na fochy :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
pawelsuch
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: pawelsuch » 10 maja 2007, 21:49

tomaszek a ty nie prowokuj :P cholinex ma swoje info i niech nam je daje :D

tomaszek

Postautor: tomaszek » 11 maja 2007, 08:50

pawelsuch pisze:tomaszek a ty nie prowokuj :P cholinex ma swoje info i niech nam je daje :D

No juz nie bede :lol: :lol: :lol: :lol: Do nastepnego razu oczywiscie.hehe
Zartowalem. Kuba czasami ma fajne newsy ale tez niekiedy są one wrecz az niewiarygodne.

Awatar użytkownika
pawelsuch
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: pawelsuch » 11 maja 2007, 09:52

Sa jakie sa ma do tego w pelni prawo :P pozdrawiam serdecznie :D

kmitek85
Nowy na forum

Postautor: kmitek85 » 15 maja 2007, 14:04

coś wiadomo może o jakiś wzmocnieniach czy coś. Bo u innych drużyn trąbi a u nas cisza??

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 15 maja 2007, 16:22

z tego co ja wiem z roznych zrodel to jeden mowil ze joanna jarkowska z azs-u poznan i duetem coker Carvajal z CCC polkowice ale mowie ze nie wiem czy to jest prawda :)
Jedno Serce Jedno Bicie AZS Na Całe Życie:D

tomaszek

Postautor: tomaszek » 15 maja 2007, 16:25

cholinex pisze:z tego co ja wiem z roznych zrodel to jeden mowil ze joanna jarkowska z azs-u poznan i duetem coker Carvajal z CCC polkowice ale mowie ze nie wiem czy to jest prawda :)

O ile sie nie myle to Jarkowska raczej podpisala nowy kontrakt z AZS Poznan. A co do Coker i Carvajal to chyba nie stac nas na nie a tym bardziej ze CCC zamierza je zatrzymac. No ale przekonamy sie juz niedlugo.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 15 maja 2007, 16:54

Joanna Jarkowska na pewno do was nie przyjdzie bo niedawno podpisała dwuletni kontrakt z AZSem ale poznańskim :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 15 maja 2007, 21:02

cholinex pisze:z tego co ja wiem z roznych zrodel to jeden mowil ze joanna jarkowska z azs-u poznan i duetem coker Carvajal z CCC polkowice ale mowie ze nie wiem czy to jest prawda :)

Człowieku skąd ty masz takie informacje?? Jak mozesz to ujawnij nam swego informatora!
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

desix
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: desix » 15 maja 2007, 21:25

Artykuł z Gazety Wyborczej:

Po zakończeniu serii o brąz z CCC Polkowice zawodniczki AZS PWSZ Sowood Gorzów odpoczywają na zasłużonych urlopach i myślą o swojej przyszłości. - Sprawdzonego trzonu zespołu na pewno zmieniać nie będziemy - zapewnił trener Dariusz Maciejewski.
Na kolejne dwa lata kontrakt z gorzowskim zespołem przedłużyła kapitan Aleksandra Karpińska. Nigdzie nie wybiera się także Justyna Żurowska, która przebyła z AZS PWSZ Sowood drogę z I ligi aż do czuba ekstraklasy. Wiemy już także kto na pewno nie zagra w Gorzowie.

- To był długi i wyczerpujący sezon, przecież dla niektórych zaczął się już w lipcu ubiegłego roku akademickimi mistrzostwami Europy, potem kadra i wreszcie bardzo trudna liga - mówił trener Maciejewski. - Dlatego maj wykorzystujemy na odpoczynek i leczenie wszystkich mikrourazów. Wszyscy spotkamy się tak jak w ubiegłym roku w czerwcu i mocno popracujemy nad rozwojem indywidualnym. Znaleźliśmy się w elicie bardzo wysoko, ale wciąż mamy młody zespół, w którym tkwią spore rezerwy.

Maj jest czasem urlopów i negocjacji z zawodniczkami. Już po serii z CCC było jednak wiadomo, że do wielkiej rewolucji w AZS PWSZ Sowood nie dojdzie. - Po co mamy coś zmieniać jak w Gorzowie możemy powalczyć o najwyższe laury - mówiły zgodnie czołowe koszykarki naszej drużyny Justyna Żurowska i Agnieszka Szott. - Ciągle idziemy w górę, a przed nami już tylko miejsca na podium.

Trzon zespołu zostanie utrzymany. To jednak nie oznacza, że zmian w ogóle nie będzie. Właśnie nadszedł czas pożegnań. Słowenka Maja Drozg zakończyła przygodę z Gorzowem nagrodą od Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet dla zawodniczki najlepiej rzucającej za 2 pkt. - Maja to bardzo solidny gracz, spełniła u nas swoją rolę - ocenił Maciejewski. - Na tą pozycję będziemy jednak szukać koszykarki z wyższej półki, najchętniej czarnoskórej.

Z AZS PWSZ Sowood rozstaje się także jedna z ważniejszych postaci w gorzowskim zespole w minionych rozgrywkach Magdalena Kozdroń. Niespełna 27-letnia skrzydłowa pożegnała się ze swoimi kibicami bardzo dobrymi występami w serii z CCC. To m.in. dzięki jej sześciu "trójkom" nasz zespół po dwóch dogrywkach wyrównał stan rywalizacji i wrócił na piąte spotkanie do Polkowic. - Magda przebyła z nami całą drogę z zaplecza ekstraklasy, aż do krajowej czołówki, ma swój udział we wszystkich sukcesach - podsumował dokonania Kozdroń gorzowski szkoleniowiec. - Za wszystko bardzo jej dziękuję. Oprócz gry w koszykówkę na wysokim poziomie skończyła też dwa kierunki studiów, zdobyła tytuł magistra. Teraz poszuka nowych wyzwań, w lidze hiszpańskiej.

Na rozstanie z Kozdroń Maciejewski był przygotowany. To była obopólna decyzja trenera i zawodniczki. Szkoleniowiec do końca miał za to nadzieję, że z amerykańskich pomysłów wycofa się Joanna Zalesiak. Niespełna 19-letnia wychowanka klubu właśnie zdaje maturę i już od dłuższego czasu zapowiadała, że być może na dalszą naukę wyjedzie do USA. Po meczach z CCC poinformowała pierwszego trenera AZS PWSZ Sowood, że jej czas w gorzowskim zespole na razie dobiegł końca. Co jednak jeśli Zalesiak nie znajdzie sobie w najbliższych tygodniach odpowiedniej uczelni? - Nie myślę o tym i widzę, że Joasia też takiego rozwiązania nie bierze pod uwagę - powiedział Maciejewski. - Będę jej kibicował jeśli trafi do drużyny uczelnianej z pierwszej trzydziestki w USA. W słabszym zespole tylko bezpowrotnie straci czas.

W gorzowskiej drużynie nie zobaczymy już także Weroniki Toporowskiej, która w minionym sezonie zagrała tylko w jednym spotkaniu pierwszego zespołu, a walczyła głównie w rezerwach na parkietach I ligi. Ważny kontrakt ma ciągle Aleksandra Chomać. Raczej przesądzone jest dalsze granie w Gorzowie Agnieszki Szott, Katarzyny Czubak, Joanny Czarneckiej i Barbary Kaszewskiego. Ta ostatnia oprócz walki na parkiecie również poważnie myśli o związaniu się z koszykówką jako trenerka. - Bardzo blisko drugiego sezonu w naszych barwach jest Słowenka Katarina Ristić - powiedział trener Maciejewski. - Rozmawiamy, negocjujemy, wprowadzamy poprawki do nowego kontraktu. Kati raczej jednak zostanie w Gorzowie.

O zupełnie nowych twarzach w AZS PWSZ Sowood jeszcze nic nie słychać. Na pewno jednak takie będą. Rozważane są wszystkie kierunki poszukiwania wzmocnień - polski, wschodni i amerykański. - Na razie w starym sprawdzonym składzie 31 maja pojedziemy na bardzo silnie obsadzony turniej do Izraela, gdzie zagra kilkanaście zespołów z całego świata - zakończył Maciejewski. - A potem wracamy do ciężkiej pracy. Chcemy zostać w samej czołówce, a wszystko wskazuje na to, że powiększona do 14 drużyn ekstraklasa będzie jeszcze mocniejsza i ciekawsza.

wielka szkoda że Magda odchodzi.Trzymaj się Magda i powodzenia!!!!
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 15 maja 2007, 21:51

No i wykrakalem że Madzi od nas odejdzie, ale życzę jej jak najlepiej w lidze hiszpańskiej i mam nadzieję, że pokaze si tam z bardzo dobrej strony czego jej z calego serca zycze

Takiego obrotu sprawy z Maja sie nie spodziewalem i mialem nadziejej ze jak rozpocznie okres przygotowawczy z AZS-em do nowego sezonu to wtedy naprawde pokaze na co ja stac, bo nie oszukujmy sie zanim trafila do Gorzowa troszke czasu zmarnowala na gre w lidze izraelskiej i zrobila kroczek do tylu, ale jak dla mnie z pol kroku nadrobila w Gorzowie i mialem nadzieje ze poczyni kolejne postepy u nas...a tak bardzo szkoda...

Bardzo mnie ucieszyla wiesc o zaawansowanych rozmowach prowadzonych z Keti. Znowu bedzie w nowym sezonie..."Ketiiiiiiiii.......za triiiiiiiiiiii"

Czekamy na kolejne wiesci i na jakies konkrety co do skladu na nowy sezon :!: :!:

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 maja 2007, 22:01

taka mała dygresja odnośnie ligi izraelskiej - Nie sądze, by gra tam była jakimś 'krokiem w tył'. Choc to może egzotycznie brzmi, to jednak poziom ligi w Izraelu jest na prawdę wysoki, a zawodniczki, które przyszły stamtąd do Polski to chociażby Troina, Mills czy Coker.

pzdr

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 15 maja 2007, 22:05

Takze uwazam ze liga izraelska jest silna tylko to sa slowa samej Mai ktora uwaza czas tam spedzony za stracony i bardzo sie cieszyla z mozliwosci gry dla gorzowskiego klubu i gorzowskich kibicow...("zeby nie bylo sa to autentyczne slowa Mai")

Tak na zakonczenie, szkoda ze juz nie zaspiewamy "Te pszczolke ktora tu widziecie zowia MAJA..."

Majka powodzenia :!: :!: :!: 8) 8)

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 maja 2007, 22:09

tadeo86 pisze:Takze uwazam ze liga izraelska jest silna tylko to sa slowa samej Mai ktora uwaza czas tam spedzony za stracony i bardzo sie cieszyla z mozliwosci gry dla gorzowskiego klubu i gorzowskich kibicow...("zeby nie bylo sa to autentyczne slowa Mai")

skoro tak - może poziom izraelski był za wysoki ;-) 8) :P

Pozdrawiam i powodzenia w kompletowaniu składu

ps - miałem nadzieję, że Koza może wróci do Polkowic, no ale niestety wybór padł na dużo cieplejszą Hiszpanie...

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 16 maja 2007, 09:01

Szukam słońca...
Rozmowa z Magdaleną KOZDROŃ, koszykarką AZS PWSZ Sowood Gorzów

Magdalena Kozdroń. 26 lat, 174 cm wzrostu, 66 kg wagi. Panna. Absolwentka Uniwersytetu Szczecińskiego, studentka III roku PWSZ w Gorzowie. Kluby: CCC Polkowice (1994-2001), AZS PWSZ Gorzów (od 2001 r.). Akademicka wicemistrzyni (2005) i mistrzyni (2006) Europy. Reprezentantka Polski na Uniwersjadzie w Turcji (2005). (fot. Tomasz Gawałkiewicz)

- Wiadomość, że w lipcu żegna się pani z akademickim klubem, zaskoczyła wielu. Znudziło się pani w Gorzowie?
- Gdzież tam! Pewien etap w moim życiu dobiega jednak końca. Rok temu ukończyłam studia na wydziale zarządzania turystyką Uniwersytetu Szczecińskiego, w czerwcu kończę studia licencjackie na kierunku pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej PWSZ w Gorzowie, więc przyszedł czas na podjęcie życiowych decyzji.

- Czyj to był pomysł?
- Mój osobisty, płynący z potrzeby serca. W Gorzowie spędziłam ponad pięć lat, byłam tu niemal od początku odradzania się koszykówki, wraz z drużyną pięłam się w górę, lecz wszystko ma swój kres. Nie wiem, czy gdzieś będzie mi lepiej, bo tu jest naprawdę superklub, stabilny i chyba jedyny w Polsce, w którym edukacja idzie w parze z grą. Chcę jednak spróbować czegoś nowego.

- Pani kierunek, to ponoć Włochy lub Hiszpania. Tęskni pani za południowym słońcem?
- Tak, tęsknię za ciepłem i słońcem. Wymarzyłam sobie te kraje także dlatego, gdyż jestem osobą religijną, a pod tym względem są one podobne do Polski. Porównywalny jest też poziom koszykówki, a nie ukrywam, że moim celem jest gra w dobrej lidze. Mam kilka propozycji i wkrótce podejmę ostateczną decyzję.

źródło: gazetalubuska.pl
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”