Fantasy PLKK - regulamin i dyskusja

Wykaż się wiedzą o baskecie, sam wygraj ligę...

Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 05 marca 2007, 21:19

A teraz o PO w tym sezonie, na poczatek zestaw par w pierwszej rundzie:

a) Szalone Laseczki Bartusia (Bartolino 12.17) - BYDGO 19 KRK (Forester 13.35)
b) LansEkipa (simon 16.34) - Orzeł Polkowice (Kuba 13.10)
c) TS_1906 (Ann 13.37) - Brzoskwinki (DaRiO 10.76 )
d) MKS Polonia Przemysl (BlackJury 15.21) - Betti (Betti 12.70)

W drugiej rundzie spotakaja się ze soba zwyciezcy (a także przegrani w walce o miejsca 5-8) par a z b oraz c z d.

W I rundzie PO uwzgledniane będą wyniki zawodniczek w I i III meczu serii. Zespoły punktuja tak jak do tej pory.

Uwazam ze należy dac jakis mały atut własnego parkietu zespolom które zakonczyly pierwsza faze na wyzszych pozycjach. Dlatego tez mistrzowie będą mili niewielka przewage, bedaca roznica evali. Wyjatek stanowi para a) w której Bartek bylby poszkodowany wedlug tej zasady, dlatego tez dostanie on z góry +0.5 pkt do ogolnego wyniku (czyli Forester musi w dwumeczu uzyskac 1 pkt wiecej by awansowac). W pozstaych parach przewagi sa nastepujace simon (+ 3.2), Ann (+2.6), BlackJury (+ 2.5). Nie sa to jakies znaczace wielkosci, ale mogą zawazyc. W kolejnych rundach ta zasada będzie podtrzymana (już nie ebdzie wazne miejsce w grupie w RS)

Druga sprawa to wymiana zawodniczek. Każdy zespol może wyminic te zawodniczki które odpadły z gry o miejsca 1-8 na zawodniczki z zespolow swojej grupy które już odpadły z zabawy. Nie wazna jest pozycja, ale eval pozyskiwanej zawodniczki może być max o 3 wiekszy niż oddawanej! Jako pierwsi wymieniac mogą mistrzowie swoich grup.

Po zakonczeniu tej wymiany, każdy zespol będzie mogl wymienic jeszcze jedna, już dowolna zawodniczke, poza tymi pozyskanymi na wczesniejszej wymianie. I znow eval nowej zawodniczki może być wiekszy conajwyzej o 3 od evalu oddawanej! Znow tez pierwszenstwo będą mieli mistrzowie.

Poki co to sa propozycje do przedyskutowania. Chciałbym żeby wymiana zawodniczek zaczela się w weekend, wtedy tez utworze nowy temat o PO.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 06 marca 2007, 21:15

Uwaga. Pytanko do wszystkich grajacych w PO. Czy do wymian dopuscic zawodniczki ktore przysżły w trakcie sezonu?

Prosze o wypowiedzenie sie w tej kwestii.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 06 marca 2007, 21:32

Ja raczej jestem przeciwny. Zastanawiałem się trochę, ale to chyba nie ma sensu. Od początku była mowa, że gramy tylko zawodniczkami, które były w składach przy rozpoczynaniu Fantasy. Dlatego chyba nie ma sensu teraz zmieniać zasad.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 06 marca 2007, 21:48

w sumie mogloby byc ciekawiej no ale rzeczywiscie , byly juz okazje zeby zmienic zasady podczas sezonu a jednak nie zmienilismy, wobec tego moze niech bedzie jak bylo bo w sumie pewnie i tak niezle zamieszanie bedzie... a jak bedziecie chcieli to sie oczywiscie dostosuje:)
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 06 marca 2007, 21:49

Jestem przeciwna wprowadzaniu nowych zawodniczek do fantasy.

Ale niektórzy to umieją wprowadzić zamieszanie, najpierw by chcieli nowe zawodniczki, a jak przyszło co do czego, to są przeciwni. :lol: :lol:
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 marca 2007, 21:53

zdecydowanie nie!
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 06 marca 2007, 22:04

jestem przeciw wprowadzaniu nowych

jestem "za" prowadzeniem wszelkich formalności podczas wyłącznie jednego tygodnia (np. od czwartku do czwartku)

reszta jak dla mnie super - mniej/więcej...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 marca 2007, 22:08

zdecydowanie przeciw wprowadzaniu nowych zawodniczek !

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 06 marca 2007, 22:17

Będę wymagał wiekszej aktywnosci

ja bym powiedział więcej (propozycja) - oddzielny topik dla każdej kolejki - otwierany, zamieszczane składy (kto nie zamieści - walkower, tak jakby nie dojechał na mecz) wyniki później i wszelkie dyskusje...

Forester
Młodzik

Postautor: Forester » 06 marca 2007, 23:34

tylko te, z których moglismy wybierac od początku

Forester
Młodzik

Postautor: Forester » 26 marca 2007, 22:19

A jakie będą zasady w meczach 5-8 ?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 27 marca 2007, 15:05

takie same jak dotad. bedza zaliczane mecze nr 1 i 3 w parach polfinałowych, oraz oba mecze w parach grajacych o 5-8.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 05 kwietnia 2007, 19:21

UWAGA - zgłaszam problem (niewielki)

Mecze decydujące o awansie do finału i o rpzkładzie par w grach 5-8 kończą się jednocześnie (tego samego dnia) z pierwszymi meczami w faktycznym PLKK już z decydującej zorgrywki (ŁKS-AZS i AZS-Polfa).

Wobec tego w/g mnie trzeba podać składy na ostatnią kolejkę bez wiedzy na to, kto w jakiej rozgrywce będzie brał udział.

No i jak Greebo - podaj swoją decyzję.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 06 maja 2007, 19:24

Zatem ponieważ wszyscy sobie nawzajem już pogrutowaliśmy - to ja myślę, że gorące podziękowania i gratulacje dla pomysłodawców i prowadzących "fantasy" - BOMBA !!!, no i... czekamy za rok!

dzięki

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 maja 2007, 08:41

Od zakonczenia zabawy juz troche minelo, ale ze wreszcie mam troszke wiecej czasu wiec wypada oglosic oficjalne wyniki:

Mistrzem pierwszej edycji Fantasy PLKK został BlackJuRy i jego MKS Polonia Przemyśl. Na niższych stopniach podium staneli: Bartolino (Szalone Laseczki Bartusia) i Simon (Lans Ekipa). Ogromne gratulacje dla całej trojki!

Dalsza kolejność:

4. TS_1906 – Ann
5. Orzeł Polkowice - Kuba
6. Brzoskwinki - DaRiO
7. betti
8. BYDGO 19 KRK - Forester
9. Rycerze Wiosny - steku
10. Zielone Żabki – brzydki
11. Kto lubi poziomki? - fearless
12. Odra Brzeg – gulchynsky
13. Łomianki Warriors – sms_fan
14. Mineralna Okolica – Waldi
15. Fufurek
16. MRKS_1946 – ziutek_pabianice
17. Wawelskie Smoczyce – Greebo
18. AZS Jelenia Góra - sawa_JGóra
19. NO NAME TEAM – basketos
20. Ostrovia Ostrów – Mati
21. BASKETdreamTEAM – Edzia
22. AZS Stal Gorzów - elen
23. obroncy tytulu <KSSG> - KyS
24. "...ach, dziewczyny było super!! "- Osesek
25. RED DEVILS – Rosso-nero
26. "ŁKS Bałuty sialalalala"- Mikey
27. ŁKS Radogoszcz – pietroc
28. MRKS Włókniarz Pabianice – Szymon
29. diablewcielone:P
30. FC Bugaj Pabianice – misiek_pabianice
31. Valencia CF – el Guaje
32. WK Swarzędz – Nas
33. Invisible Ladies – Invisible
34. Ziomek

Mam nadzieje ze w przyszłym sezonie wystaruje kolejna edycja zabawy, z niewielkimi modyfikacjami(podałem je jakis czas temu). Mysle ze chetnych bedzie sporo, zwłaszcza ze w trakcie tej gry dostawałem sygnały od osob ktore wyrazaly chec dołączenia do niej w przyszlym seoznie. Jesli ktos ma jakies propozycje zmian, to prosze je podawac - napewno rozwaze, choc niekoniecznie przyjme ;-)

Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”