Seba pisze:Hersi pisze:(...)W spotkaniu przeciwko ŁKS na ławce rezerwowych AZS zabraknie Piotra Neydera, dotychczasowego drugiego szkoleniowca akademiczek. AZS pożegnał się z nim pod koniec grudnia. - Nie będę komentował tej decyzji. Przyczyn było kilka, m.in. finansowe, organizacyjne. Będę musiał sobie radzić sam - przyznaje trenerAZS Roman Haber.
Podobno jednymi z powodów pożegnania drugiego trenera były błędy wocenie przydatności niektórych zawodniczek dla zespołu i odsuwanie ich od występów na boisku... ale może to tylko plotki, a ofiarą decyzji trenera Habera (bo to chyba jednak on tam podejmował takie decyzje) jest Piotr Neyder. Ciekawe jak teraz będą wyglądały treningi zespołu, bo w głównej mierze ponoć to Nayder prowadził zajęcia... ja nie wiem - nie widziałemOby w końcu choć na chwilkę pobytu na parkiecie mogły liczyć teraz Olimpijki wypożyczone do AZSu
taki maly offtopic: szczerze mowiac to jestem troche zaskoczony odejsciem[choc po odejsciu Herkta, innych zawodniczek, sponsora itd... tez bylem] drugiego trenera. wyjasnienia sa jak zwykle niejasne i ogolnikowe...moim zdaniem jednymi z powodow odejscia Neydera mogly byc jego "ekscesy" ktore czasami wyprawial ponoc:wbiegal na boisko itp... ale o to najlepiej spytac Mira, bo to on byl kilka razy obecny na treningach......