Odra Brzeg - Meblotap Chełm 78:72

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Adam
Żak

Postautor: Adam » 08 stycznia 2005, 20:58

qiero pisze:Szczerze mówiąc to tych błędów sędziowskich nie było wiele, z wysokości stolika sędziowskiego to wygląda inaczej, a poza tym jak siedzi obok tak znany sędzia jak Ryszard Łabędź, to jemu trzeba wierzyć. :D

Chwali pięta :)

Mecz dobry, z ciekawą końcówką, chociaż nie tak do końca miało być. Meblotap grał baaardzo ambitnie i duże brawa za to. Trener Mołłow wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie, podobnie jak Aga Pazur. Nieporozumieniem jest natomiast gra Williams, która oprócz szybkości nic dzisiaj nie pokazała...

Qiero - d**p w troki, bieraj sąsiadkę i obierz właściwy kurs 8)

Adam
Żak

Postautor: Adam » 08 stycznia 2005, 20:59

A zapomniał bym - pozdrowiania dla Glanga i Matiiego, którzy odwiedzili Brzeg :D

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 08 stycznia 2005, 21:02

Adam pisze:A zapomniał bym - pozdrowiania dla Glanga i Matiiego, którzy odwiedzili Brzeg :D

No własnie miałem o tym pisać i zapomniałem - matii podobno był w Pabach i nawet się nie ujawnił :evil:
Proszę o ewentualne wyprowadzenie z błędu.

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 08 stycznia 2005, 21:11

Jak dla mnie mecz zajebisty. Emocjonująca końcówka. Mecz zacięty do samego końca ale ważne że nasza wygrana.Wg mnie Nadia i Martyna rozegrały dość słabe spotkanie a reszta dość wyrównanie pomijająć Anie Kędzior i J.Chełczyńską. I na pewno sędziowie popełnili kilka pomyłek. Ale takie sędziowanie w Brzegu staje się tradycją.
POZDRO DLA WSZYSTKICH ZDZIERAJĄCYCH DZIŚ GARDŁA!!!!
Ja musze swoje juz wymienić.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 08 stycznia 2005, 21:14

Viallos pisze:
Adam pisze:A zapomniał bym - pozdrowiania dla Glanga i Matiiego, którzy odwiedzili Brzeg :D

No własnie miałem o tym pisać i zapomniałem - matii podobno był w Pabach i nawet się nie ujawnił :evil:

Matii to bardzo skromny chłopak, pewnie się wstydził :lol: :wink:

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 08 stycznia 2005, 21:15

qiero pisze:Szkoda mi Meblotapu, w czwartej kwarcie był już bardzo bliski zwycięstwa. Po meczu Aga Pazur powiedziała mi, że w tym momencie była juz pewna zwycięstwa, ja tez juz myślałem, że Odra nie da rady. Ciesze się z wygranej Odry, ale teraz bedę trzymał kciuki za Meblotap, może jeszcze w tym sezonie zagramy o 5. miejsce :D :D :D :D :D

Tak zagramy o 5-te miejsce, ale w wirtualnym Championship Managerze :(

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 08 stycznia 2005, 21:40

Uffff ten wynik nas baaaaardzo cieszy, brawo Odra :D :D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 08 stycznia 2005, 21:54

Na początku był chaos :wink: ... niestety pod koniec się powtórzył :?
Mecz tyle ucieszył (z powodu wygranej) co wkurzył (z powodu stylu tej wygranej). Tak naprawdę nasze dziewczyny same zapracowały sobie na tą nerwową końcówkę. Przez 4 początkowe minuty ostatniej kwarty rzucić słabemu w sumie Meblotapowi 4 punkty to porażające. Okropna nieskuteczność w ataku przez cały mecz. Odra gdyby grała "swoje" przez cały mecz to te 23 punkty byłyby uzyskane z nawiązką. Niestety, takich chwil "swojej" gry było jak na lekarstwo. Dobrze że drużyna z Chełma nie wzniosła się na wyżyny swoich możliwości, bo byłoby kiepsko.
Ale ogólnie OK, wspaniała atmosfera na trybunach :!:
Co do sędziowania to ja nie mam zbytnich zastrzeżeń, było kilka błędów ale raczej nie wpłynęły one na wynik meczu. No może w końcówce 3 akcje pod koszem Meblotapu, gdzie Chełczyńska, Pietraszek i Koc były niemiłosiernie okładane przez zawodniczki z Chełma bez jakiejkolwiek reakcji sędziów. Ale po sprawie - 2 pkt i trzeba szykować się do kolejnych meczów :D
BRAWO ODRA :!:

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 08 stycznia 2005, 22:03

Adam pisze:Mecz dobry, z ciekawą końcówką, chociaż nie tak do końca miało być. Meblotap grał baaardzo ambitnie i duże brawa za to. Trener Mołłow wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie, podobnie jak Aga Pazur. Nieporozumieniem jest natomiast gra Williams, która oprócz szybkości nic dzisiaj nie pokazała...

W Meblotapie wyróżniłbym jeszcze Bull, która naprawdę się napracowała pod koszami z wyższymi od siebie Brzeżankami. Co do Mołłowa to wprawdzie dobrze reagował na grę zespołu ale wg mnie za dużo pajacował. W końcówce stanowczo zasłużył na technicznego ganiając po parkiecie między sędziami a stolikiem. Co do Williams, to może byc udany zakup, bo chociaż przez większość meczu jej nieskuteczność i całkowita nieporadność w rozgryuwaniu wywoływała raczej śmiech na trybunach to pod koniec spotkania napsuła nam dużo krwi. To dzięki jej 7 punktom Meblotap był tak blisko wygranej. Dosłownie przebudziła się jakby ktoś jej budzik za późno nastawił, ale jak już zadzwonił to ... o zgrozo :wink:

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 08 stycznia 2005, 22:05

I jeszcze parę słów do naszych kibiców: niepotrzebna była ta reakcja w kierunku sędziów za technicznego dla Dolores, całkowicie na niego zasłużyła, wykazała się wtedy sporą dozą bezmyślności, ale w końcu za postawę w meczu i tak zasłyużyła na wielkie brawa. :D

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 08 stycznia 2005, 23:23

Co do technicznego to jak najbardziej sluszna decyzja. Cale szczescie ze z czterech wolnych wpadly tylko dwa i ciagle prowadzilismy. Jak juz wczesniej wspomnial Guru wileki brawa dla wszystkich ktorzy zdarli swoje gardla na dzisiejszym meczu. Mnie az pluca bola ale czego sie nie robi dla druzyny, aha ucieszyl mnie fakt ze hala ktorys raz z rzedu byla wypelniona prawie w calosci. Jeszcze raz wielkie gratulacje dla obu ekip za tak wspaniale widowisko. TYeraz jeszce tylko Lotos i po krzyku hahaha

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 09 stycznia 2005, 01:59

Dzieki Adamie, dzieki 8)

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 09 stycznia 2005, 02:02

Viallos pisze:

No nie zlosc sie Viallos :wink: bylem w Pabianicach i ganialem po parkiecie robiac zdjecia, widza gre zespolu mojego i wynik jaki sie utrzymywal postanowilem zasiasc na trybunie i ogladac ten mecz 8) nastepnym razem dam znac to moze jakos sie umowimy na umowiany znak sygnal :lol: pozdroffka.....

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 09 stycznia 2005, 02:05

Zbych pisze:
Adam pisze:Mecz dobry, z ciekawą końcówką, chociaż nie tak do końca miało być. Meblotap grał baaardzo ambitnie i duże brawa za to. Trener Mołłow wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie, podobnie jak Aga Pazur. Nieporozumieniem jest natomiast gra Williams, która oprócz szybkości nic dzisiaj nie pokazała...

W Meblotapie wyróżniłbym jeszcze Bull, która naprawdę się napracowała pod koszami z wyższymi od siebie Brzeżankami. Co do Mołłowa to wprawdzie dobrze reagował na grę zespołu ale wg mnie za dużo pajacował. W końcówce stanowczo zasłużył na technicznego ganiając po parkiecie między sędziami a stolikiem. Co do Williams, to może byc udany zakup, bo chociaż przez większość meczu jej nieskuteczność i całkowita nieporadność w rozgryuwaniu wywoływała raczej śmiech na trybunach to pod koniec spotkania napsuła nam dużo krwi. To dzięki jej 7 punktom Meblotap był tak blisko wygranej. Dosłownie przebudziła się jakby ktoś jej budzik za późno nastawił, ale jak już zadzwonił to ... o zgrozo :wink:

Z Mollowem to normalne :wink: a co do tego co napisales z Williams to i ja uwazam ze ta zawodniczka jest wzmocnieniem, trzeba wziasc pod uwage to ze mimo wczesniejszych treningow (gdzie nie brala udzialu w ustalaniu taktyk) musi sie wkomponowac w sklad. Jest bardzo szybka i ma dobry balans ciala. Dodac tu jeszcze zrozumienie z druzyna i pobudke ze snu zimowego i bedzie naprawde OK!!

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 09 stycznia 2005, 02:07

GURU pisze:Jak dla mnie mecz zajebisty. Emocjonująca końcówka. Mecz zacięty do samego końca ale ważne że nasza wygrana.Wg mnie Nadia i Martyna rozegrały dość słabe spotkanie a reszta dość wyrównanie pomijająć Anie Kędzior i J.Chełczyńską. I na pewno sędziowie popełnili kilka pomyłek. Ale takie sędziowanie w Brzegu staje się tradycją.
POZDRO DLA WSZYSTKICH ZDZIERAJĄCYCH DZIŚ GARDŁA!!!!
Ja musze swoje juz wymienić.

Wszystkie mecze z nasza druzyna, procz Lotosu i Gorzowa tak wygladaja. Mecz zaciety, emocjonujaca koncowka i oczywiscie biednemu zawsze wiatr w oczy.....

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”