Ale ja nie rozumiem jak
Fantasy WNBA - komentarze.
Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy
Nie wygłupiajcie się drodzy forumowicze, proszę Was bardzo.
Naprawdę nie spodziewałem się ,że ta gra może wywoływać tak niezdrowe emocje u niektórych jej uczestników.
Jeszce raz apeluje ,nie obrażajcie się na siebie, tylko jak słusznie pisze BlackJuRy podajcie sobie wirtualne dłonie na zgode i wróćmy do gry.
Naprawdę nie spodziewałem się ,że ta gra może wywoływać tak niezdrowe emocje u niektórych jej uczestników.
Jeszce raz apeluje ,nie obrażajcie się na siebie, tylko jak słusznie pisze BlackJuRy podajcie sobie wirtualne dłonie na zgode i wróćmy do gry.
ok.
w związku ze wczorajszymi średnio miłymi zajściami padła propozycja aby napisać aneks do regulaminu, na mocy którego wymiana między zawodnikami będzie możliwa tylko gdy róznica evali wynosi max 3.
co Wy na to?
w związku ze wczorajszymi średnio miłymi zajściami padła propozycja aby napisać aneks do regulaminu, na mocy którego wymiana między zawodnikami będzie możliwa tylko gdy róznica evali wynosi max 3.
co Wy na to?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
jestem za a nwet i przeciw....... oczywisce ze zaann pisze:ok.
co Wy na to?
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
A ja się sprzeciwiam. Nie podoba mi się ten pomysł. Uważam, że wystarczy chęć obu stron do wymiany. Można blokować bardzo podejrzane sytuacje: kiedy np ktoś z ostatniego miejsca oddaje za bezcen swoją najlepszą zawodniczkę komuś, kto ma szanse na pierwszą czwórkę/zwycięstwo. Chociaż nie sądzę, by takie sytuacje się zdarzały, bo chyba się wzajemnie szanujemy. Dokładnie nie wiem jak jest z akceptacją transferu: muszą się wypowiedzieć osoby, które są w grupie czy zezwalają? Jesli jednej osobie to nie pasuje, a reszta się nie wypowiada przeciwko, to nie róbmy zamieszania, po prostu przyjmijmy, że reszta nie ma nic przeciw i tyle.
A ja za!! i to stanowcze !! brak takiego przepisu moze wypaczyc rywalizacje, tyle na ten temat, dziekuje:)
Fufurku, wyglada na to ze musisz postawic organizatorowi naszej zabawy jakies piwo ... oczywiscie bezalkoholowe zeby nie bylo
ale skoro ocalil cie od takiego blamazu i to na forum...
Ogolnie greebo fajnie ze wrociles !!:), fajnie ze zabawa wraca do normy pozdro
A zreszta przeciez, ta noc ... waltorni walkirii czy innych waleni (uklon w strone Algaii;) to nam sie wszystkim przywidzialo no nie;)
Fufurku, wyglada na to ze musisz postawic organizatorowi naszej zabawy jakies piwo ... oczywiscie bezalkoholowe zeby nie bylo
Ogolnie greebo fajnie ze wrociles !!:), fajnie ze zabawa wraca do normy pozdro
A zreszta przeciez, ta noc ... waltorni walkirii czy innych waleni (uklon w strone Algaii;) to nam sie wszystkim przywidzialo no nie;)
Dal mnie ta noc trwa nadal, ba, niedizela była dopiero preludium. Wczoraj w trakcie burzy szlag trafił mi router w mieszkaniu.. a to i tak tylko pikus.
Coż, orginalny Greebo był kotem wiedźmy wiec powinenem w sumie byc w swoim zywiole, nie?
A co do zasadyo roznicy evali - obowiązywała w famntasy PLKK i sadze ze miare dobrze spełniała swoje zadania, wiec można wprowadzic ja i tutaj, ale jak juz pisąłem ja nie zamierzam ingerowac juz w zadne wymiany/transfery.
Coż, orginalny Greebo był kotem wiedźmy wiec powinenem w sumie byc w swoim zywiole, nie?
A co do zasadyo roznicy evali - obowiązywała w famntasy PLKK i sadze ze miare dobrze spełniała swoje zadania, wiec można wprowadzic ja i tutaj, ale jak juz pisąłem ja nie zamierzam ingerowac juz w zadne wymiany/transfery.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Becky Hammon and Riley, each out with sprains, likely will not play tonight against Washington.
Riley is still recovering from a sprained right ankle she suffered in Sacramento on June 5. Hammon injured her right foot in the loss to Houston last week. Both likely will be available Saturday against Seattle.
Neither injury appears to be serious, but team officials say rest will be key for both.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
ann pisze:ok.
co Wy na to?
Jestem za wprowadzeniem tego punktu do regulaminu.Zminimalizuje to ryzyko wystąpienia takiej sytuacji jak ostatnio.
Prosiłbym tez pozostałych uczestników fantasy o wypowiedzenie się w tej kwesti.
fearless pisze:A ja się sprzeciwiam. Nie podoba mi się ten pomysł. Uważam, że wystarczy chęć obu stron do wymiany. Można blokować bardzo podejrzane sytuacje: kiedy np ktoś z ostatniego miejsca oddaje za bezcen swoją najlepszą zawodniczkę komuś, kto ma szanse na pierwszą czwórkę/zwycięstwo. Chociaż nie sądzę, by takie sytuacje się zdarzały, bo chyba się wzajemnie szanujemy. Dokładnie nie wiem jak jest z akceptacją transferu: muszą się wypowiedzieć osoby, które są w grupie czy zezwalają? Jesli jednej osobie to nie pasuje, a reszta się nie wypowiada przeciwko, to nie róbmy zamieszania, po prostu przyjmijmy, że reszta nie ma nic przeciw i tyle.
Ciekawy jest Twój punkt widzenia...z jednej strony słowa o wzajemnym szacunku, z drugiej propozycja, aby jednym głosem przeciwko danej wymianie się nie przejmować....to może być głos osoby najbardziej zainteresowanej wymianą...
Dostrzegam tutaj pewną sprzeczność Twoich poglądów.
A co to znaczy osoba bezposrednio zainteresowana wymianą? W takim sensie, to cała grupa jest bezpośrednio zainteresowana. Chodziło mi o to, że jeśli jedna osoba się sprzeciwia, a reszta siedzi cicho, to uszanować zdanie, mozna nawet zaprotokołować (na wszelkie "a nie mówilem/am") i wymianę przeprowadzić, skoro więcej osób się nie sprzeciwia. Mogę sobie ustalić, że dla zasady będę się sprzeciwiać każdej wymianie. Co wtedy?
Idziemy dalej w rozumowaniu? Niech będzie... Do mnie różnica evali nie przemawia. Wyobrażam sobie taką sytuację. Lider ma na ławce zawodniczkę, z której nie korzysta. Ktoś kto jest choćby na 5 miejscu, walczy o pierwszą czwórkę ze mną. Robi wymianę: ta zawodniczka, której lider właściwie nie używa, a która znacząco wpłynie na walkę o 4rte miejsce. I co wtedy? Mam się nie sprzeciwić?
Chodzi mi o to, by dozwolić na wszelkie wymiany, a nie ustalać jakichś evali. Natomiast dozwolić na sytuację, gdy ktoś, kto ma wątpliwości, mógł się wypowiedzieć, co więcej, mógł poprosić aby wszysy sie wypowiedzieli, bo cos moze byc podejrzane....
A zreszta, niech bedzie wolny rynek... Moze ja chce wyprzedac sklad w tym roku, by z pierwszym numerem draftu wybrac Candace Parker?
PP
Idziemy dalej w rozumowaniu? Niech będzie... Do mnie różnica evali nie przemawia. Wyobrażam sobie taką sytuację. Lider ma na ławce zawodniczkę, z której nie korzysta. Ktoś kto jest choćby na 5 miejscu, walczy o pierwszą czwórkę ze mną. Robi wymianę: ta zawodniczka, której lider właściwie nie używa, a która znacząco wpłynie na walkę o 4rte miejsce. I co wtedy? Mam się nie sprzeciwić?
Chodzi mi o to, by dozwolić na wszelkie wymiany, a nie ustalać jakichś evali. Natomiast dozwolić na sytuację, gdy ktoś, kto ma wątpliwości, mógł się wypowiedzieć, co więcej, mógł poprosić aby wszysy sie wypowiedzieli, bo cos moze byc podejrzane....
A zreszta, niech bedzie wolny rynek... Moze ja chce wyprzedac sklad w tym roku, by z pierwszym numerem draftu wybrac Candace Parker?
Na wstępie wyjaśnijmy sobie jedno...aby nie dochodziło do takich wątpliwości o jakich piszesz, jestem za regulaminowym wpisem o którym pisała Ann.On nie zakłada koniecznosci akceptacji wymiany przez pozostałych grających.
Nie wszystkim się musi podobać ten punkt regulaminu/nigdy wszystkim nie dogodzisz/ ,ale jedno jest pewne -będzie sprawiedliwy.
To tyle z mojej strony w sferze stricte regulaminowej.
Odpowiadając na Twoje pytania....
Osoba bezpośrednio zainteresowana wymianą.
To np. Ty w opisanej przez Ciebie symulacji zdarzeń....
Masz prawo się sprzeciwić...a czy to zrobisz zależy od Ciebie, natomiast czy to zrobisz "dla zasady" to już kwestia Twojego sumienia...mnie jakoś nigdy nie przyszło do głowy ,aby zablokować transfer "dla zasady"...
Oczywiście mowimy o sytuacji czysto hipotetycznej ,bo jak wspomniałem, punkt ograniczający wymiany na podstawie evali nic o tym nie mówi.
Nie wszystkim się musi podobać ten punkt regulaminu/nigdy wszystkim nie dogodzisz/ ,ale jedno jest pewne -będzie sprawiedliwy.
To tyle z mojej strony w sferze stricte regulaminowej.
Odpowiadając na Twoje pytania....
Osoba bezpośrednio zainteresowana wymianą.
To np. Ty w opisanej przez Ciebie symulacji zdarzeń....
Masz prawo się sprzeciwić...a czy to zrobisz zależy od Ciebie, natomiast czy to zrobisz "dla zasady" to już kwestia Twojego sumienia...mnie jakoś nigdy nie przyszło do głowy ,aby zablokować transfer "dla zasady"...
Oczywiście mowimy o sytuacji czysto hipotetycznej ,bo jak wspomniałem, punkt ograniczający wymiany na podstawie evali nic o tym nie mówi.
Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”