Akademickie Mistrzostwa Europy

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 24 lipca 2007, 12:08

MARAS pisze:A skąd ją żeście wytrzasnęli tą Pauline??

Paulina jest zawodniczką Pwsz-u w kategorii juniorek starszych, a nie było o niej słychać bo przez dłuższy czas leczyła kontuzję, ale można ją było zobaczyć jako sędziego stolikowego na rożnego rodzaju meczach juniorek.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

tomaszek

Postautor: tomaszek » 24 lipca 2007, 13:17

Gorzów wygrał pierwszy mecz ale niewiem ile. Tylko trener Maciejewski powiedzial ze wygraly.

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 24 lipca 2007, 14:42

tadeo86 pisze:Paulina jest zawodniczką Pwsz-u w kategorii juniorek starszych, a nie było o niej słychać bo przez dłuższy czas leczyła kontuzję, ale można ją było zobaczyć jako sędziego stolikowego na rożnego rodzaju meczach juniorek.
Jak ktos sie dobrze przypatrzyl to nawet jako boiskowego mozna bylo ja zobaczyc :wink:
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 24 lipca 2007, 15:22

Na drogę do finału akademickich mistrzostw Europy gorzowskie koszykarki weszły przekonującym zwycięstwem z Serbkami. Z Uniwersytetem z Nowego Sadu wygrały aż 98:67.

- Rywalki były mocne, trochę się napociłyśmy, ale w efekcie wygrałyśmy wysoko i zasłużenie - mówiła po spotkaniu Agnieszka Szott z AZS PWSZ.

Dokładne wyniki (punkty zawodniczek i przebieg każdej z kwart) podamy w późniejszym terminie. Dlaczego? - Tu naprawdę jest spore zamieszanie - usłyszeliśmy od kanclerza PWSZ Romana Gawroniaka, który w Genewie przebywa razem z naszym zespołem. - Podczas spotkania psuła się tablica wyników i mecz rozgrywaliśmy na raty. Do tego padł system statystyk, na którym pracują organizatorzy. Dlatego nawet nie dostaliśmy meczowego protokołu. A Szwajcarzy, jak mają to w swoim zwyczaju, podchodzą do całej tej sytuacji na spokojnie. Mówią, że w końcu musi się to naprawić - śmiał się Gawroniak.

W rywalizacji grupowej koszykarki z Gorzowa czekają jeszcze dwa spotkania. W środę zagramy z ekipą z francuskiej Tuluzy, a w czwartek z niemiecką uczelnią z Göttingen.

W szwajcarskiej Genewie gorzowianki bronią zdobytego w Portugalii przed rokiem tytułu mistrzowskiego.

www.gorzow24.pl
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 24 lipca 2007, 22:15

Paulina Gajdosz jest z rocznika 1987, przyjechała do Gorzowa z Nowego Sącza jeśli dobrze pamiętam, studiuje na PWSZ, sezon gry w juniorkach starszych prakrtycznie cały straciła przez kontuzję której się nabawiła w jednym z pierwszych meczów w juniorkach starszych. Jest rozgrywająca

tomaszek

Postautor: tomaszek » 25 lipca 2007, 11:09

AZS PWSZ Gorzów Wlkp. wygrał swój drugi mecz na Akademickich Mistrzostwach Europy. Dzis AZS pokonał Universytet z Tuluzy 88-78 (38-39). Jest to drugie zwycięstwo Gorzowianek w turnieju.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 25 lipca 2007, 11:25

Masakra z ta organizacją, zero statystyk, nawet najlepszych graczy spotkania. Ciekawe jak tam nasze no i Keti
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

malpka
Nowy na forum

Postautor: malpka » 25 lipca 2007, 16:33

A wie ktos moze jakjej kontuzji nabawila sie Paulina Gajdosz?? Co jej bylo ze leczyla sie caly sezon ale mogla biegac jako sedzia boiskowy??

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 25 lipca 2007, 16:41

tak się akurat składa że Paulina od października do lutego bądź marca bodajże, z powodu kontuzji nie była sędzią boiskowym. Dopiero po wyleczeniu nogi powoli zaczęła gwizdać. Trudno żeby w marcu dołączyć do zespołu juniorek starszych i grać z nimi o medale mistrzosrw Polskich, jeśli się nie trenowało pół roku, i jeszcze nie zna się zespołu

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 25 lipca 2007, 17:14

a mnie zastanawia czemu na tym turnieju gra Magda Kozdroń? Przecież miała do Hiszpanii iść...

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 25 lipca 2007, 18:37

Kuba pisze:a mnie zastanawia czemu na tym turnieju gra Magda Kozdroń? Przecież miała do Hiszpanii iść...

Wg klubu jest to pożegnalny turniej Magdy w zespole AZS-u...Ale tak i tak coś cicho na temat jej przyszłej kariery w Hiszpanii, nawet nie wiadomo w jakim klubie zagra i czy w ogóle zagra.

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 25 lipca 2007, 20:05

W drugim meczu akademickich mistrzostw Europy, które od wtorku odbywają się w Szwajcarii, gorzowskie koszykarki pokonały Uniwersytet z Tuluzy 88:78 i zapewniły już sobie awans do sobotniego półfinału.

Spotkanie było bardzo zacięte, stało na wysokim poziomie. Do przerwy zespół AZS PWSZ przegrywał 38:39. W drugiej połowie naszym zawodniczkom udało się jednak w końcu uciec Francuzkom i zgarnęliśmy drugie zwycięstwo. - Mieliśmy spore problemy, bo szybko cztery faule złapała Agnieszka Szott - tłumaczy prowadzący zespół AZS PWSZ w Genewie Janusz Wierzbicki. - Wróciłem ją do gry w czwartej kwarcie i wtedy odjechaliśmy. W zespole z Tuluzy nie ma jednak anonimowych graczy, u rywalek zagrało kilka koszykarek z francuskiej pierwszej i drugiej ligi. Naprawdę nie było łatwo. W kolejnym meczu z Niemkami będziemy wkomponowywać do składu zawodniczki, które mniej grały na parkietach ekstraklasy, czyli Weronikę Toporowską, Olę Pietraszek, Paulę Gajdosz, ale także Judytę Banaszkiewicz, która na końcówkę sezonu wyjechała do Hiszpanii. Wszystko po to, aby w półfinale być jeszcze mocniejszym zespołem.

Wczoraj, w pierwszym spotkaniu turnieju wygraliśmy z uczelnią z Nowego Sadu 98:63. W czwartek gorzowianki czeka ostatni mecz grupowy z Uniwersytetem z Göttingen.

W szwajcarskiej Genewie koszykarki AZS PWSZ bronią zdobytego w Portugalii przed rokiem tytułu mistrzowskiego.

Punkty gorzowianek: Szott 20, Chomać 18, Toporowska 17, Kozdroń 12, Czarnecka 11, Pietraszek 6, Banaszkiewicz 4, Gajdosz 0.

www.gorzow24.pl

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 25 lipca 2007, 20:30

Kuba pisze:a mnie zastanawia czemu na tym turnieju gra Magda Kozdroń? Przecież miała do Hiszpanii iść...

Tak wogóle to gra jeszcze Judyta i Wera których tez juz nie ma
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 25 lipca 2007, 20:39

elen pisze:

Tak wogóle to gra jeszcze Judyta i Wera których tez juz nie ma

czyli w sumie można powiedzieć, że reprezentują was koszykarki, które nie powinny tego robic, z racji braku kontraktu... Jak to wygląda w kwestii ewentualnych (nie daj Boze) kontuzji? Albo czegokolwiek? skoro dziewczyny nie mają umów, to grają "na czarno" itd?

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 25 lipca 2007, 20:50

to sa Akademickie Mistrzostwa Europy, występuja tam druzyny uczelni a nie klubów. Tak tez jest i w tym wypadku. Pojechały studentki Państwowej Wyzszej Szkoły Zawodowej
Obrazek

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”