Rozmowa z Włodzimierzem Szymanowskim, prezesem TS Ostrovia

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 12 stycznia 2005, 13:51

Pewne granice

- Dlaczego rozstaliście się z dwoma zawodniczkami: Pauliną Aniołą oraz Moniką Siwczak?

- Obie te zawodniczki napisały do Zarządu podanie z prośbą o obustronne, za porozumieniem stron, rozwiązanie kontraktów.

- Nie jest tajemnicą, że Siwczak oraz Anioła nie chciały przyjąć kary za to, że przed świętami Bożego Narodzenia po sportowym show na Stali uczestniczyły w suto zakrapianej imprezie w jednym z ostrowskich lokali...

- Koszykarki podpisały przed sezonem umowy zawierające pewne zasady, których miały przestrzegać. Rzeczywiście, tego dnia nasze zawodniczki zachowywały się niezgodnie z zasadami, jakie zawiera nasza umowa. Dlatego też postanowiliśmy wyciągnąć odpowiednie konsekwencje.

- Jednak po raz pierwszy zareagowaliście aż tak radykalnie. Przecież o imprezach koszykarek Ostrovii rozpisywała się prasa już w minionym sezonie?

- W minionym sezonie ukarana była również jedna z zawodniczek. Dlatego też i w tym roku postanowiliśmy wyciągnąć pewne konsekwencje. Przecież nie można przekraczać pewnych granic.

- A co z zaległościami finansowymi w stosunku do Anioły i Siwczak?

- Nie ukrywam, że mamy w stosunku do tych zawodniczek pewne zobowiązania, ale koszykarki te, decydując się na grę w Ostrovii, doskonale wiedziały, jaka jest sytuacja finansowa naszego klubu. Co ciekawe, przed sezonem koszykarki, wiążąc się z naszym klubem, godziły się na to, że otrzymają pieniądze za grę w późniejszym terminie. Jednak mogę obiecać, że zrobimy wszystko, aby wywiązać się z podpisanych kontraktów.

- Oprócz Siwczak i Anioły ukarana została Danuta Przybylak. A co z Karoliną Żurkowską oraz Karoliną Kaczmarek?

- Ich sprawa rozstrzygnięta zostanie na kolejnym posiedzeniu Zarządu Ostrovii.

- Drużynę opuściły dwie zawodniczki, sytuacja kadrowa zespołu jest niezwykle trudna. Planuje Pan jakieś wzmocnienia?

- To prawda, mamy kłopoty kadrowe. Oprócz tego, że zespół opuściła wspomniana dwójka koszykarek, kontuzjowana jest Karolina Żurkowska oraz Aleksandra Górczak. Jednak niewykluczone, że Ostrovia zostanie wzmocniona. Wszystko zależeć będzie od tego, czy uda się nam zebrać na ten cel odpowiednie finanse.

- Prowadzicie już jakieś rozmowy z potencjalnymi koszykarkami Ostrovii?

- Rozmawiamy z trzema zawodniczkami, ale w tym momencie trudno mi powiedzieć, jak się one zakończą. Jeszcze raz podkreślę, że wszystko zależeć będzie od tego, jakie wysokie żądania finansowe postawią nam te koszykarki. Jeśli nie będziemy w stanie im sprostać, to dogramy sezon starym składem. To posunięcie może spotkać się z niezadowoleniem ze strony kibiców, ale my wychodzimy z takiego założenia, że należy podejmować rywalizację na takim poziomie, na jakim nas stać. My nie ukrywamy, że mamy ogromne kłopoty finansowe. TS Ostrovia jest zadłużona, ale jej koszykarki w Łodzi pokazały, że potrafią walczyć.

autor: (gg) Gazeta Ostrowska

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Re: Rozmowa z Włodzimierzem Szymanowskim, prezesem TS Ostrov

Postautor: mati » 12 stycznia 2005, 14:06

Hersi pisze:Aleksandra Górczak

O własnie to są kompetencje Pana Glubiaka. nawet z dyktafonu nie umie przepisać dobrze!

Nie jest tajemnicą, że Siwczak oraz Anioła nie chciały przyjąć kary za to, że przed świętami Bożego Narodzenia po sportowym show na Stali uczestniczyły w suto zakrapianej imprezie w jednym z ostrowskich lokali...

Ty to jesteś suto zakrapiany

Jednak po raz pierwszy zareagowaliście aż tak radykalnie. Przecież o imprezach koszykarek Ostrovii rozpisywała się prasa już w minionym sezonie?

Glubiak jak ty siebie prasą nazywasz to lol. Pozatym dziwisz się, ze nikt nie reagował? Nikt poprostu nie czyta niektórych brukowców w naszym mieście...

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Re: Rozmowa z Włodzimierzem Szymanowskim, prezesem TS Ostrov

Postautor: MirU <poznań> » 12 stycznia 2005, 15:23

Hersi pisze:...uczestniczyły w suto zakrapianej imprezie w jednym z ostrowskich lokali...

Co raz częściej ten scenariusz pojawai się w życiu różnych sportowców ale w końcu człowiek nie kaktus też musi pić :D Oby tylko takie imprezy nie miały potem negatywnych skutków i odbicia w formie sportowej zawodników :lol:

Awatar użytkownika
Intarex
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Intarex » 12 stycznia 2005, 16:00

Aleksandra Górczak
po takim czymś to bym sie ze wstydu spalil :>

Gość

Postautor: Gość » 12 stycznia 2005, 20:13

Cwaniaku a o koszykarzach cicho sza pewnie nie pamiętasz jakie nazwiska sam klepałeś gdzie nie potrzeba.

Gość

Postautor: Gość » 12 stycznia 2005, 20:18

To się nazywa profesjonalizm p. Glubiaka ALEKSANDRA Górczak.Wszystko co ten facet oddaje do druku powinien ktoś kompetentny w redakcji sprawdzać.

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 13 stycznia 2005, 07:29

No Pan Glubiak o koszykarzach nie pisze...przecież on jest zauroczony swoimi chłopakmi :oops: Stal może przegrywać wszystko, może być na ostatnim miejscu w tabeli...podejrzewam, że nawet (odpukać) jak spadnie ta stal to Glubiak będzie mówił, że oni tak są cool. Najlepsze jest to, że o koszykrzach nic nie piszą ponieważ musiali by wszystkie numery zapisać. Jeżeli miałbym mówić o tym co widziałem to p. Glubiak ja doniose ciekawe informacje. Tak piszesz p... to co ci zależy.

Jeszcze raz podkreślę, że wszystko zależeć będzie od tego, jakie wysokie żądania finansowe postawią nam te koszykarki. Jeśli nie będziemy w stanie im sprostać, to dogramy sezon starym składem. To posunięcie może spotkać się z niezadowoleniem ze strony kibiców, ale my wychodzimy z takiego założenia, że należy podejmować rywalizację na takim poziomie, na jakim nas stać

Szkoda p. Prezesie, że nie będzie wzmocnień. Szkoda bo w takim razie spokojnie kierujemy się do pierwszej ligi. Ja Pana zapewniam, że nie spotka się to z niezadowoleniem kibiców. Wstyd mówić ale tych prawdziwych została mała garstka...ale oni zrozumieją. Nie takie rzeczy już przeżyli i oni zrozumieją na pewno. A więc róbcie co słuszne. I dobrze być może lepiej spokojnie grać w pierwszej lidze. Nie miec długów ponieważ fakt faktem, że nie mamy ich aż tak wiele i idzie to naprostować. 3mam kciuki. Dziękujemy i zrozumiemy Panie Prezesie! :wink: (choć łza się w oku kręci...ale to jest życie) :cry:

W każdym razie po to jadę do Poznania, żeby wierzyć. A więc wszystko przed Wami dziewczyny!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 13 stycznia 2005, 14:33

O widze ze beda goscie z Ostrowa Wlkp!
Czym mamy cie przywitac?
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 13 stycznia 2005, 18:19

MARAS pisze:O widze ze beda goscie z Ostrowa Wlkp!
Czym mamy cie przywitac?

Wiem, że weszliśmy do UE ale ja jednak wolę tradycyjnie chleb i sól!

Nie wiem jak inni kibice naszego klubu w każdym razie wiem na pewno, że będzie 5 osób z Ostrowa to z moich znajomych. Czy nasz zacny fan klub się wybiera to nie mam pojęcia. Wiem natomiast, że będzie redakcja ostrovia.pl ! Pojedziemy autokarem klubowym w Poznaniu powinniśmy być coś po godzinie 15.00. Pozdrawiam!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”