Sezon 2007/08

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 sierpnia 2007, 17:09

Kuba pisze: I darujcie sobie teksty typu "noz w plecy", bo gdyby nie polkowicki Orzełek, to Magdy najprawdopodobniej w ogóle byście nie mieli w Gorzowie 8)

Gdyby nie AZS to nikt o niej wogole by nie slyszal... wiec daruj sobie teksty typu "Bo gdyby nie polkowicki orzelek".

Zreszta kazdy ma prawo do wlasnych decyzji. Po drugie odejscie Magdy z Gorzowa juz dawno bylo uzgodnione.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

tomaszek

Postautor: tomaszek » 10 sierpnia 2007, 08:09

Uzgodnione??? Chyba przesądzone... ale nie do Polkowic... i wydaje mi sie ze teksty Magdy typu "bede grać na poludniu Europy.." to poprostu była zwykła sciema... sory ale jakoś cięzko mi przetrawić Magde w pomaranczowej koszulce... No ale chyba bede musiał :(

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 10 sierpnia 2007, 20:09

Rozmowa z Andrzejem Nowakowskim, trenerem koszykarek CCC Polkowice

Jest pan zadowolony z transferów?
- Zdecydowanie tak. Zawodniczki ze Stanów Zjednoczonych to koszykarki doświadczone, o dużym potencjale. Na pewno będą wzmocnieniem. Cieszę się także z tego, że pozostał trzon zespołu, który wywalczył brązowy medal. Do pełni szczęścia brakuje jeszcze klasowej środkowej z Europy, ale to tylko kwestia czasu.

- Nieoczekiwanie pojawił się problem z rozgrywającą, bo kontuzji doznała Anna Pietrzak, zmienniczka Veroniki Bortelovej. Szukacie kogoś?
- Rzeczywiście uraz Ani, który wyklucza ją na pół roku pokrzyżował nam plany. Musimy sobie jakoś radzić. Rozważamy sprowadzenie rozgrywającej, ale zastanawiamy się też nad alternatywnym rozwiązaniem. Jest nim wystawianie na tej pozycji Justyny Jeziornej. Wówczas na dwójce grałaby Magdalena Kozdroń, z którą prowadzimy rozmowy. Wszystko powinno się rozstrzygnąć w ciągu najbliższych dni.

Zrodlo: www.gazetalubuska.pl

I wszystko jasne :/
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 10 sierpnia 2007, 21:19

Secrett Stubblefield wystepowac bedzie od nowego sezonu w austriackim zespole Wels http://www.eurobasket.com/team.asp?Cntry=AUT&Team=7761 co mozna zobaczyc w podanym linku na transferach
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 13 sierpnia 2007, 20:49

Magdalena Kozdroń zagra na Węgrzech!

Magdalena Kozdroń zagra na Węgrzech! - zdjęcie
Do nowego sezonu Magda (z lewej) przygotowywała się z gorzowskim zespołem, ale zagra na Węgrzech. (fot. Bartosz Zakrzewski)
Skrzydłowa AZS PWSZ podjęła decyzję - w przyszłym sezonie będzie zdobywać punkty dla węgierskiego zespołu Szolnok-NKK. Opuszcza gorzowską drużynę po sześciu latach gry. Dziękujemy za wszystko i życzymy powodzenia!

Magdalena Kozdroń, która po zakończeniu sezonu zapowiadała, że rozstanie się z gorzowskim klubem, związała się w ten weekend z ekipą z Szolnoka (ok. 100 km na południowy wschód od Budapesztu, na drodze do Debreczyna) rocznym kontraktem. - Ta propozycja była najbardziej konkretna - powiedziała nam była już zawodniczka AZS PWSZ. - Miałam jeszcze oferty z Izraela i Włoch, ale postawiłam na Węgry. Chcieli mnie także w Polkowicach, ale się nie dogadaliśmy. Zresztą bardzo pragnęłam wyjechać zagranicę i tam spróbować swoich sił. Już się nie mogę doczekać, jadę do Szolnoka za tydzień - cieszy się pochodząca z Polkowic skrzydłowa.

Nowy klub Magdy w poprzednim sezonie zajął w węgierskiej ekstraklasie siódme miejsce (zdobył tyle samo punktów, co piąta ekipa, ale miał gorszy bilans meczów). Drużyna z Szolnoka jest znana z wystepów na europejskich parkietach. W 2004 r. Węgierki zajęły drugie miejsce w Pucharze Europy FIBA (występowały wtedy pod nazwą MAV Coop) po porażce z koszykarkami z Sankt Petersburga.

Kamil Siałkowski, www.gorzow24.pl

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 13 sierpnia 2007, 23:34

bardzo mi szkoda Magdy :( ale jak ma odejść to dobrze ze nie będziemy jej w pomarańczowej koszulce oglądać :P :)
Jedno Serce Jedno Bicie AZS Na Całe Życie:D

tomaszek

Postautor: tomaszek » 14 sierpnia 2007, 13:56

Ulżyło mi :lol: Bo jakos ciezko byloby mi sie przyzwycziac do Madzi w pomarańczu :D

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 14 sierpnia 2007, 17:13

Madzia nie zalozyla pomaranczowej koszulki bo...
... Dziewczyny Lubia Braz :D

kmitek85
Nowy na forum

Postautor: kmitek85 » 14 sierpnia 2007, 17:53

Szkoda że nie zostaje u nas miejmy nadzieję że będzie jej tam dobrze i będzie dalej się rozwijać
:D

Barti
Żak

Postautor: Barti » 16 sierpnia 2007, 23:48

tomaszek pisze: w pomarańczu :D

ee tam, przecież to taki ładny kolor :wink:

strach pomyśleć co by sie na forum działo, gdyby Justine, Aga bądź Keti chciały pomarańcz włozyć :D

tomaszek

Postautor: tomaszek » 17 sierpnia 2007, 07:31

Barti pisze:strach pomyśleć co by sie na forum działo, gdyby Justine, Aga bądź Keti chciały pomarańcz włozyć :D

Nie pytaj Barti :lol: Mam nadzieje ze do tego nie dojdzie.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 17 sierpnia 2007, 08:03

Ja też sobie tego nie mogę wyobrazić :wink: :wink:

Gdyby nie AZS to nikt o niej wogole by nie slyszal... wiec daruj sobie teksty typu "Bo gdyby nie polkowicki orzelek".

Zreszta kazdy ma prawo do wlasnych decyzji. Po drugie odejscie Magdy z Gorzowa juz dawno bylo uzgodnione.

Nie jestem pewny tego co napisze, ale zdaje mi się, że Magda pojechała do Gorzowa, żeby móc łączyć naukę z graniem(kiedyś to chyba większość koszykarek po to jeździła do tego klubu??). Nie zmienia faktu, że dużo waszemu klubowi zawdzięcza.

PS Jak by co to sprostujcie.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

kmitek85
Nowy na forum

Postautor: kmitek85 » 20 sierpnia 2007, 17:01

W przyszłym sezonie barw AZS PWSZ będzie bronić Carrie Moore - najlepszy strzelec ligi uniwersyteckiej w USA.

No no no coś zaczyna się dziać w naszy klubie z zawodniczkami z zagranicy

http://www.gorzow24.pl/news/1193/gorzow ... eryki.html

Awatar użytkownika
Apek
Nowy na forum

+/-

Postautor: Apek » 27 sierpnia 2007, 23:58

Czyli podsumowując:

Odeszły:

Magdalena Kozdroń
Weronika Toporowska
Joanna Zalesiak
Maja Drozg (SLO)

Doszły:

Christelle N'Garsanet (CIV)
Małgorzata Babicka
Carrie Moore (USA)

Stan na 28.08.2007 r.
(Jeśli się pomyliłem albo o czymś nie wiem, proszę pisać to zaktualizuję).

Pozdrawiam.
"Mistrzem jest ten kto wstaje kiedy wstać nie może"
(Jack Dempsey- heavyweight champion)

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 28 sierpnia 2007, 11:09

Odeszła też Judyta z tego co wiem
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”