Magdalena Kozdroń zagra na Węgrzech!
Magdalena Kozdroń zagra na Węgrzech! - zdjęcie
Do nowego sezonu Magda (z lewej) przygotowywała się z gorzowskim zespołem, ale zagra na Węgrzech. (fot. Bartosz Zakrzewski)
Skrzydłowa AZS PWSZ podjęła decyzję - w przyszłym sezonie będzie zdobywać punkty dla węgierskiego zespołu Szolnok-NKK. Opuszcza gorzowską drużynę po sześciu latach gry. Dziękujemy za wszystko i życzymy powodzenia!
Magdalena Kozdroń, która po zakończeniu sezonu zapowiadała, że rozstanie się z gorzowskim klubem, związała się w ten weekend z ekipą z Szolnoka (ok. 100 km na południowy wschód od Budapesztu, na drodze do Debreczyna) rocznym kontraktem. - Ta propozycja była najbardziej konkretna - powiedziała nam była już zawodniczka AZS PWSZ. - Miałam jeszcze oferty z Izraela i Włoch, ale postawiłam na Węgry. Chcieli mnie także w Polkowicach, ale się nie dogadaliśmy. Zresztą bardzo pragnęłam wyjechać zagranicę i tam spróbować swoich sił. Już się nie mogę doczekać, jadę do Szolnoka za tydzień - cieszy się pochodząca z Polkowic skrzydłowa.
Nowy klub Magdy w poprzednim sezonie zajął w węgierskiej ekstraklasie siódme miejsce (zdobył tyle samo punktów, co piąta ekipa, ale miał gorszy bilans meczów). Drużyna z Szolnoka jest znana z wystepów na europejskich parkietach. W 2004 r. Węgierki zajęły drugie miejsce w Pucharze Europy FIBA (występowały wtedy pod nazwą MAV Coop) po porażce z koszykarkami z Sankt Petersburga.
Kamil Siałkowski,
www.gorzow24.pl