przygotowania
Moderator: Moderatorzy
- ludzik76
- Amator
- Kontaktowanie:
przygotowania
Szacuneczek wszystkim Forumowiczom!!! Okres laby chyba już za Nami, ciekaw zatem jestem jak ekipy przygotowują się do zbliżającego się wielkimi krokami nowego sezonu? Opiszcie co i jak u Was, mam nadzieję, że zbudujemy z tych opowieści ciekawy wątek całego koszykarskiego forum. Ukłony
- Intarex
- Żak
- Kontaktowanie:
oo tym co sie dzieje w Ostrowie
więecej na www.sportowefakty.pl są już dostępne także zdjęcia!Jacek Wawrzyniak: Stawiam sobie zawsze wysoko poprzeczkę
Data: 08.08.06 10:04, Autor: Dawid Bilski, Źródło: własne
W poniedziałek przygotowania do nowego sezonu na parkietach pierwszej ligi koszykarek rozpoczęła drużyna Ostrovii Ostrów Wielkopolski. Pierwsze zajęcia odbyły się pod wodzą nowego trenera, Jacka Wawrzyniaka, który już wcześniej prowadził ostrowską drużynę, gdy ta występowała na parkietach ekstraklasy. Jak będą wyglądać te przygotowania? O tym można dowiedzieć się z poniższej rozmowy ze szkoleniowcem Ostrovii.
Długo zastanawiałeś się nad ponownym objęciem zespołu Ostrovii? Prowadziłeś tą drużynę już wcześniej w ekstraklasie.
- Podobno nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, długo na ten temat rozmyślałem, rozmawiałem z bliskimi mi osobami Po dłuższym namyśle zdecydowałem się na powrót do Ostrovii, czy to będzie decyzja słuszna okaże się w późniejszym terminie.
Jak będą wyglądały przygotowania do nowego sezonu?
- Rozpoczęliśmy przygotowania od dzisiaj, czyli 7 sierpnia. Ten tydzień i początek przyszłego tygodnia spędzimy na własnych obiektach. Głównie koncentrujemy się na zdolnościach motorycznych, siły, szybkości, wytrzymałości, skoczności, gibkości. W dniu 16 sierpnia wyjeżdzamy na jedenastodniowy obóz. Tam również będziemy ciężko pracować. Pierwszy trening będzie polegał na pracy nad zdolnościami motorycznymi, później poświęcimy się taktyce, natomiast wieczorem będziemy pracować nad zdolnością w obronie jak i w ataku, czyli technice.
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
gilus pisze:Kurde wie ktoś kiedy początek ligi czy coś? Wrzesień za pasem a nic nie wiadomo
No własnie... i nic wiecej wiadomo nie bedzie... chciałem w klubie zacząć sprzedaz karnetów... NIE WIEM ILE MECZY, NIE WIEM KIEDY, NIE WIEM CO I NIE WIEM JAK...
to już robi się nudne... powiedzmy, że w październiku zaczyna sie liga ... a tutaj nic nie wiadomo...tak jak w poprzednim sezonie ustalanie sparingów na wyczucie... KOMPLETNY BEZSENS!!
Już wiadomo. Nie ma już Unii
przynajmniej tymczasowo. Karty zawodniczek powędrowały do AZSu Poznań.
Nowy adres - http://www.unia.swarzedz.pl
Jak nie ma Unii?
P.S. Jak ktoś będzie miał terminarz którejś z grup to poproszę na maila - blazej@info.konin.pl
P.S. Jak ktoś będzie miał terminarz którejś z grup to poproszę na maila - blazej@info.konin.pl
- czarny
- Młodzik
- Kontaktowanie:
to i ja coś dorzucę. wczorajszy wieczorny trening z przedostatniego dnia obozu koszykarek Ostrovii
Edyta Mielczarek i (w górze) Magda Parysek
Monika Cieślak
od lewej: Ania Rajkowska, Milena Krzyżaniak, Edyta Mielczarek i Kamila Klimczak
Milena Krzyżaniak
Kasia Skrzypczak i Paulina Misiek
ponownie Ania Rajkowska
ciągle uśmiechnięta Kamila Klimczak
a także nasz gość, Kasia Salska
Edyta Mielczarek i (w górze) Magda Parysek
Monika Cieślak
od lewej: Ania Rajkowska, Milena Krzyżaniak, Edyta Mielczarek i Kamila Klimczak
Milena Krzyżaniak