WAŻNE PYTANIE

Typowanie wyników meczów

Moderatorzy: BARTOLINO, rzymi

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

WAŻNE PYTANIE

Postautor: simon » 07 września 2006, 09:58

jak myślicie - czy w związku z tym, że strona PLKK organizuje analogiczną ligę typerów wg przepisów i na zasadach w zasadzie "żywcem" naszych - czy my w tym roku (także z uwagi na pewnego rodzaju ukłon i zielone światło dla nowej PLKKstrony) :

1 - robimy swoje (praktycznie konkurencyjna rywalizacja - tam jednak "przekrój" uczestników pewnie większy - w tym "z innych stron kraju" także...?

2 - robimy swoje umawiając się (kto chce) że na PLKK 'reprezentujemy" kkforum z tymi samymi typowaniami - konkurując tym samym z "innymi"?

3 - robimy coś w typie "prawybory" - czyli podforum głosowawczo-konsultacyjne przed głosowaniem na PLKK

4 - rewolucjonizujemy zasady naliczania? albo prowadzimy WYŁĄCZNIE klasyfikację łączną (1 i 2 liga) z tytułem "typer nad typery" czy "koszykarski expert" - jakoś tak, by nasza zabawa nie była wyłącznie powieleniem identycznej na PLKK? - a jakoś się indywidualizujemy w ten sposób? - czy też inne pomysły?

5 - koncentrujemy się w tym roku na doskonałych przecież "koszykarkach" z może jeszcze bardziej uproszczonymi zasadami? oraz oczywiście "Basket quizie"?

6 - inne propozycje

czekam na Wasze opinie
Ostatnio zmieniony 06 października 2006, 13:37 przez simon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 07 września 2006, 11:14

Według mnie nie ma najmniejszego sensu rezygnować z "Ligi Typerów" na Naszym Forum :!:
Zabawa ma już swoją historię i tradycję więc uważam że należy to kontynuować dalej i nie patrzeć na to, że strona plkk "zerżnęła" pomysł i będzie robiła swoje typowanie.
Co do zasad..... hmm.... według mnie mogą pozostać takie jak dotychczas :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 września 2006, 15:40

choć w poprzednich typerach nie brałam udziału, to uważam,podobnie jak Szymon,że nadal powinna ta zabawa być na naszym forum.
jeżeli ktoś będzie miał ochotę to i na plkk będzie typował.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 22 września 2006, 22:08

Tez uwazam ze nie zaszkodzi prowadzic rownolegle typera i na forum. Na PLKK prawde mowiac jakos mi sie nie chce grac.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 22 września 2006, 23:54

PIerwsza, niepowtarzalna, jedyna oryginalna liga typerów na kkforum!!! reszta to klony :lol: :wink:

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 23 września 2006, 09:25

majoneez pisze:PIerwsza, niepowtarzalna, jedyna oryginalna liga typerów na kkforum!!! reszta to klony :lol: :wink:

Zgadzam się :D

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 23 września 2006, 11:44

Zgadzam się z poprzednikami. Robimy Ligę Typerów jak co roku. Na tych samych zasadach: oddzielnie typowanie Ekstraligi, odzielnie pierwsza liga i oddzielnie euroliga.

Kto wie co się stanie ze stroną PLKK za miesiąc czy dwa a KKForum jest wieczne 8)

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 09 października 2006, 20:48

Nudzi mi się :wink: i tak sobie czaszkuję....... może warto by zrobić coś w rodzaju "hall of fame" Ligi Typerów :?: :?: :?:
Widziałbym to tak że byłby zamknięty temat (ogłoszenie) w którym zamieszczalibyśmy "medalowe pozycje" na koniec poszczególnych sezonów.
Z końcowymi wynikami "Ligi Typerów" na obecnym Forum nie było by problemów, gorzej sprawa mogłaby wyglądać z typowaniami które odbywały się na poprzednich wersjach Forum :wink: Hmm..... a może ktoś pamieta stare wyniki :?:

Co Wy na to :?: :?: :?:
Ostatnio zmieniony 09 października 2006, 20:53 przez Szymon, łącznie zmieniany 1 raz.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 09 października 2006, 20:51

Ja pamiętam :D :D :D bo ustrzeliłem raz "dublet" wygrywając klasyfikację ekstraklasy oraz II ligi... - ma się rozumieć łączoną także... :D :D :D

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 09 września 2007, 15:57

A ja mam pytanie czy w nadchodzącym sezonie będzie typer 1 ligi czy nie?

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 09 września 2007, 16:14

a ja mam pytanie czy będzie typowanie ME?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 10 września 2007, 14:57

ja mysle, że tak :D ale zrobić troche bradziej ogólną :P z ME i I ligą
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 10 września 2007, 15:17

Strasznie dużo tych pytań... :wink:

Zacznę od końca.

-ME będą bo Ann tak naciska, że ciężko odmówić :wink:

- z I ligą może być problem, bo trochę za duże grup i chyba jednak za mało osób orientuje się w sytuacjach w każdej z grup. To spowoduje, że niewiele osób będzie chciało brać udział w typowaniu wszystkich spotkań I ligi. Za rok ma być reorganizacja I ligi i wtedy można wprowadzić typowanie tych rozgrywek.

-"hall of fame" mogę stworzyć, ale wyników z poprzednich wersji Forum nie znam. Jak znajdą się osoby, które dokładnie pamiętają wyniki to poproszę o przesłanie ich na priv wraz z informacją z którego są sezonu. Na założenie tego tematu będę potrzebował czas do końca września, bo w najbliższym okresie kiepsko z wolnym czasem.

-co do rezygnacji z Typerek to chyba jednak nie warto tego robić, bo zbyt wiele osób jest przywiązanych do typowania wyników na Forum. Jak ktoś ma ochotę typować również na PLKK to chyba nic nie stoi na przeszkodzie. Sam tak postępowałem w poprzednim sezonie, ale jakoś tamta zabawa tak bardzo nie pasjonuje. Poza tym są tam zbyt wielkie przedziały typowania wyniku.

-jeszcze sprawa regulaminu. W typowaniu WNBA wprowadziłem bonus za zwycięstwa w poszczególnych kolejkach i za trafienie dokładnie wszystkich meczów kolejki. Uważam, że taka dodatkowa premia sprawdziła się i dlatego wprowadzę to również do typowania PLKK i Euroligi. W typowaniu ME bonusów nie będzie. Przypominam, że bonusy wyglądają tak: 2 pkt za samodzielne zwycięstwo w kolejce i 4 pkt za dokładne trafienie wszystkich meczów kolejki (musi być przynajmniej 5 spotkań w kolejce).

To chyba tyle z mojej strony. Czekam na dalsze opinie.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 10 września 2007, 15:22

BARTOLINO pisze:Za rok ma być reorganizacja I ligi i wtedy można wprowadzić typowanie tych rozgrywek.

No ok. Więc w takim razie zrobię na swojej stronce typowanie 1 ligi :)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 10 września 2007, 15:30

-ME będą bo Ann tak naciska, że ciężko odmówić

ma się dar przekonywania :twisted: :lol: :wink:
tylko żeby chetni byli :)

Wróć do „Liga typerów”