Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 07 września 2007, 21:32

hellraiser pisze:
ann pisze:zapomniałam

September 7, 2007- data artykułu

To tyż niewiele mówi

do czego zmierzać? do tego, że Krawczyk ma świeższe informacje niż prasa w usa? ogólnie w każdym artykule amerykańskim o Catchings pisanym po operacji jest mowa o 6-9 miesiącach. Oczywiście wszystko może być dobrze i może to potrwać krócej, ale jest tu też 2 istotne sprawy -nowy sezon wnba i co ważniejsze Pekin- więc nie wiadomo czy dla wielu zer Tamika zaryzykuje (zakładając, że już byłaby zdolna do gry) te 2 ważne sprawy ...zważywszy że m.in. z właśnie końcącego się sezonu wnba kontuzjowe doświadczenia ma nieciekawe.
Niemniej szybko nie poznamy odpowiedzi na pytanie czy Catch zawita do Gdyni czy nie...a meganer wiadomo, będzie (podobnie jak władze Lotosu) do ostatniej chwili czekał i liczyć, że transfer dojdzie do skutku.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 września 2007, 21:32

Ann jesteś jak Oleksy...

hell... no proszę Cię, ja jednak mam trochę włosów na głowie[foch] :lol: :lol:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 07 września 2007, 21:36

Leczenia kontuzji nie należy przyspieszać, bo to zwykle tylko pogarsza sprawę. Bardzo często takie postępowanie znajduje finał po 5 minutach pierwszego meczu "po kontuzji" i przedłuża całą procedurę o kolejne miesiące.

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 07 września 2007, 21:41

Jutro możemy się spodziewać wielu anonimów z Gdyni.... :wink:
Ann i Ałgaja, a razem z nimi cały Kraków "kibicują" długiej rehabilitacji Catch... :P

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 września 2007, 21:58

specjalnie dla hella;)
to jest najświeższy new(to samo co w tym z yahoo), sprzed 1 godz 43 minut

http://www.usatoday.com/sports/basketba ... very_N.htm

kluczowe zdanie tego art.

Her recovery now is projected at six to nine months, which could prevent her from playing in Europe this winter, normally part of her offseason routine, or preparing for the Olympic games next summer.
Ostatnio zmieniony 07 września 2007, 22:05 przez ann, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 07 września 2007, 22:04

ann pisze:specjalnie dla hella;)
to jest najświeższy news, sprzed 1 godz 43 minut

http://www.usatoday.com/sports/basketba ... very_N.htm

kluczowe zdanie tego art.

Her recovery now is projected at six to nine months, which could prevent her from playing in Europe this winter, normally part of her offseason routine, or preparing for the Olympic games next summer.

why
why
why
Obrazek

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 07 września 2007, 22:22

No i po ptokach...

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 08 września 2007, 13:34

Dyrektor Wisły: Zdrowie Tamiki najważniejsze

Z powodu poważnej kontuzji gwiazda światowego basketu Tamika Catchings może nie zagrać na polskich parkietach. – Bardzo współczujemy Tamicę – nie kryje dyrektor Wisły Can-Pack Piotr Dunin-Suligostowski. Przed dwoma laty „Białą Gwiazdę” spotkała podobna co Lotos historia.

- Bardzo współczujemy Tamicę, zdajemy sobie sprawę jak ciężkie jest to przeżycie dla zawodniczki i jak ciężka to kontuzja – mówi dyrektor mistrzyń Polski. - Bez wątpienia jest to również bardzo zła wiadomość dla zespołu Lotosu – dodaje.

Podobny pech spotkał krakowską drużynę przed laty. – Niejako na pocieszenie dla Lotosu mogę powiedzieć, że przeżyliśmy bardzo podobną sytuację. Bodajże przed dwoma laty mieliśmy podpisany kontrakt z DeLishą Milton-Jones i też już w końcowej fazie play-off WNBA przyszła bardzo poważna kontuzja – zerwanie więzadeł – i kontrakt nie wszedł w życie – wspomina Piotr Dunin-Suligostowski.

Dyrektor Wisły Can-Pack ma nadzieję, że kontuzja nie spowoduje zahamowania bogatej kariery koszykarki. Tamika Catchings jest jedną z najlepszych koszykarek świata i jednym z filarów reprezentacji Stanów Zjednoczonych, która w przyszłym roku w Pekinie będzie walczyć o złoty medal igrzysk olimpijskich.

- Życzymy Tamicę, aby operacja się powiodła i jak najszybciej wróciła do wielkiego basketu. Czy będzie to możliwe na polskich parkietach? Czas pokaże – mówi Piotr Dunin-Suligostowski.

Gwiazdy tak wielkiego formatu co Catchings bardzo pomagają w popularyzacji żeńskiej koszykówki w Polsce, tym większa będzie szkoda, jeżeli koszykarki zabraknie w rozgrywkach Ford Germaz Ekstraklasy.

- Z punktu widzenia ligi na pewno jest to korzystne, aby tej klasy zawodniczka mogła występować na naszych parkietach. Z pewnością jej obecność przyciągnęłaby więcej widzów na trybuny, a mecze stałyby na jeszcze wyższym poziomie. Najważniejsze jest jednak zdrowie Tamiki – dodaje dyrektor mistrzyń kraju.

Dariusz Jaroń/plkk.pl

maly gryoń

Postautor: maly gryoń » 09 września 2007, 21:21

a ja mam jeszcze świeższe info Ann bo z dzisiaj i Catch w Lotosie będzie grała... nie gorączkujcie się tak, spokojnie :) ;-)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 09 września 2007, 21:26

maly gryoń pisze:a ja mam jeszcze świeższe info Ann bo z dzisiaj i Catch w Lotosie będzie grała... nie gorączkujcie się tak, spokojnie :) ;-)

ależ ja się nie gorączkuje. cieszę się razem z całym Pomorzem Gdańskim i okolicami :wink:
do Gdyni może przylecieć nawet jutro i tam się w rodzinnej atmosferze rehabilitować :wink:
p.s. trudno żebym w piątek miała info z dziś :lol:

mały gryzoń

Postautor: mały gryzoń » 09 września 2007, 21:31

ann pisze:
maly gryoń pisze:a ja mam jeszcze świeższe info Ann bo z dzisiaj i Catch w Lotosie będzie grała... nie gorączkujcie się tak, spokojnie :) ;-)

ależ ja się nie gorączkuje. cieszę się razem z całym Pomorzem Gdańskim i okolicami :wink:
do Gdyni może przylecieć nawet jutro i tam się w rodzinnej atmosferze rehabilitować :wink:

cóż za ironia 8)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 września 2007, 10:36

Mieczysław Krawczyk: Przygotowania w trakcie ligi

Na dzień dzisiejszy uważam, że mamy większe szanse w Eurolidze na zdobycie trzeciego miejsca w naszej grupie - mówi Mieczysław Krawczyk, prezes Lotosu PKO BP Gdynia.

Zawodniczki Lotosu grają w kadrze, a kadra wygrywa. Chyba ma się Pan z czego cieszyć?

Ja cieszę się podwójnie! Przede wszystkim jako członek zarządu Polskiego Związku Koszykówki. Jestem tam odpowiedzialny za żeńska koszykówkę i tym bardziej się cieszę. Generalnie rzecz biorąc wszystko się rozstrzygnie na turnieju kwalifikacyjnym, na który trudniej będzie wejść niż później zdobyć punktowane miejsce.

Obecnie wszystko jednak idzie w dobrym kierunku…

Ja też tak uważam! Jest jeszcze kilka mankamentów, ale wszystko jest jeszcze przed nami.

Jak pan ocenia postawę gdyńskich zawodniczek w dodatkowych eliminacjach do ME?

A to pytanie do trenera. Ja mogę tylko powiedzieć, że bardzo ładnie wyglądały (śmiech)

Zbliża się kolejny, ciężki ligowy sezon. Czy macie obawy przed tymi rozgrywkami?

Na pewno staramy się zbudować zespół ciekawy. Mamy nadzieję, że szybko dojdzie do zdrowia po kontuzji i operacji, Tamika Catchings. Rozmawialiśmy z członkami federacji, wszystko jest w porządku nie było żadnych komplikacji przy operacji i to jest najważniejsze. Generalnie pozostałe dziewczyny będzie trzeba przygotować w trakcie ligi, bo spotkamy się dziesiątego, a pierwszy mecz o Superpuchar odbędzie się czternastego. Niestety radę nadzorczą można zrobić na odległość, ale treningów korespondencyjnie się nie da.

Biorąc pod uwagę skład jaki w tym sezonie będzie miał Lotos, to wygląda na to, że nie zadowolicie się tylko walką o mistrzostwo kraju?

Jestem przekonany, że gdyby w zeszłym roku w Eurolidze były co najmniej dwa zwycięstwa więcej, to ten sezon wyglądał by inaczej. Na dzień dzisiejszy uważam, że mamy większe szanse w Eurolidze na zdobycie trzeciego miejsca w naszej grupie. Niestety Spartak Moskwa jest poza naszym zasięgiem.

Paweł Szatkowski
www.plkk.pl

Washi
Nowy na forum

Postautor: Washi » 15 września 2007, 12:10

Zastanawiam sie czy oni juz szukaja kogos na miejsce Catchings czy jeszcze twardo mysla, ze dojdzie po kontuzji do siebie? Pomijajac to, jeszcze musi dobrze grac ...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 15 września 2007, 13:50

Washi pisze:Zastanawiam sie czy oni juz szukaja kogos na miejsce Catchings czy jeszcze twardo mysla, ze dojdzie po kontuzji do siebie? Pomijajac to, jeszcze musi dobrze grac ...

Ja bym na ich miejscu czekał.
W przypadku Catchings dobrze grać to wystarczy że będzie grała na 50%.
A jak nie wyzdrowieje to trudno , życie się na tym sezonie nie kończy.A może uda się podpisać z nią kontrakt na następny sezon.
Specialnie nie widzę innego transferu niż Tamika w tym sezonie którym moglibyśmy postraszyć Wisłę.
Paradoksalnie czekając niewiele ryzykujemy.
Obrazek

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 20 września 2007, 13:29

hellraiser pisze:Specialnie nie widzę innego transferu niż Tamika w tym sezonie którym moglibyśmy postraszyć Wisłę.
Paradoksalnie czekając niewiele ryzykujemy.

nie przesadzaj, jeszcze mozna pomyslec o Tinie Thompson, Lauren Jackson czy Dianie Taurasi :D :wink:

te nazwiska budza respekt i mozna nimi "postraszyć Wisłę" :wink: :lol: :D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”