Przed meczem: ŁKS Łódź - Meblotap Chełm

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Przed meczem: ŁKS Łódź - Meblotap Chełm

Postautor: Hersi » 14 stycznia 2005, 07:12

Również jutro o 17 rozegrany zostanie ważny mecz w Łodzi. Ósmy w tabeli ŁKS ( 4-8 ) podejmuje ostatnim Meblotap Chełm ( 1-11 ). Łodzianki mają olbrzymią szansę przerwania serii ośmiu porażek z rzędu. Będzie to mecz najniższych drużyn w lidze.

W zespole Meblotapu pojawiła się rozgrywająca z USA Shaquala Williams, która przyjechała w odwiedziny do koleżanki z Meblotapu – Lauren Bull i w wolnej chwili wzięła udział w treningu. Okazało się, że była zawodniczka WNBA nie zapomniała, jak się gra w koszykówkę i wznowiła karierę.

W Chełmie Meblotap uległ ŁKS 58:62 (m.in. Agnieszka Makowska 25).

• Pozostałe pary: jutro o godz. 17 AZS Poznań – Ostrovia (w I rundzie 74:49); w niedzielę o 15.30 AZS Gorzów – Polkowice (64:61!) i o 16 Odra Brzeg – Lotos Gdynia (63:70).

(mk) - Dziennik Łódzki

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 14 stycznia 2005, 07:18

Zawodniczki ŁKS oraz PZU Polfy Pabianice rozegrają bardzo ważne spotkania w koszykarskiej ekstraklasie.

Łodzianki podejmują w hali przy al. Unii Meblotap AZS PWSZ Chełm (sobota, godz. 17). Podopieczne trenera Witolda Baka bardzo chcą przerwać fatalną passę ośmiu kolejnych porażek. Okazja jest wręcz wyśmienita, bowiem rywalki nie należą do ligowych potentatów. Ostrzeżeniem dla ŁKS powinien być jednak niedawny mecz z Ostrovią, w którym też były faworytkami.

(bart) - Express Ilustrowany

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 14 stycznia 2005, 20:09

W sobotę koszykarki Meblotapu AZS PWSZ Chełm zmierzą się na wyjeździe z ŁKS Łódź. Tylko zwycięstwo podopiecznych trenera Todora Mołłowa pozwoli im zachować szanse na grę w play-off
Mimo hucznych zapowiedzi chełmianki po raz kolejny wystąpią bez typowej środkowej. - Prawdopodobnie nasz skład już się nie zmieni - przyznaje ze smutkiem trener Mołłow. Przypomnijmy, że na razie jedyną zawodniczką, która wzmocniła chełmski zespół, jest amerykańska rozgrywająca Shaquala Willams.
ŁKS to w tej chwili ósmy zespół w tabeli. Na 12 spotkań łodzianki wygrały tylko cztery i aby być pewne utrzymania się i udziału w play-off, muszą spotkanie z Meblotapem po prostu wygrać. - Zdajemy sobie sprawę, że ten mecz będzie bardzo ważny dla obu zespołów - kontynuuje Mołłow. - Dla nas jest to już ostatnia szansa na odrobienie strat do czołowej ósemki, ale gospodynie sobotniego spotkania też nie mają komfortowej sytuacji. Po prostu jeżeli z nami nie wygrają, to za trzy kolejki mogą być w tym miejscu co my teraz.
W pierwszym meczu obu zespołów rozegranym w Chełmie górą były łodzianki, które wygrały 62:58. W chełmskiej drużynie najlepiej spisywała się trójka zawodniczek - Agnieszka Pazur, Maryna Sazonenko oraz Ludmiła Zdziesińska. Wszystkie zdobyły po 12 punktów, ale szóstce koszykarek, bo tylko tyloma dysponował w tym meczu trener Meblotapu, zabrakło po prostu wsparcia. W zespole ŁKS bardzo dobry mecz rozegrała Agnieszka Makowska, która zdobyła 25 punktów i była najskuteczniejszą zawodniczką w tym spotkaniu.
W ostatniej kolejce Meblotap przegrał na wyjeździe z Cukierkami Odrą Brzeg 72:78. W zespole chełmskim najlepiej zagrała Pazur, która zdobyła 20 punktów. O trzy mniej rzuciła rywalkom Natalia Marchanka, natomiast 14 punktów zdobyła Lauren Bull. - Po raz kolejny przegraliśmy mecz nie dlatego, że byliśmy słabsi pod względem sportowym, tylko dlatego, że nie wytrzymaliśmy psychicznie - mówi Mołłow, którego zespół zajmuje ostatnie - 10. miejsce w tabeli.
W ostatniej serii spotkań nie powiodło się również ŁKS, który przegrał w Poznaniu z AZS 62:68. W zespole gości najlepiej spisywały się Birute Dominauskaite - zdobywczyni 16 punktów, Magdalena Włodarska - 12 punktów oraz Makowska - 11 punktów.
- W spotkaniu z ŁKS na pewno stać nas na zwycięstwo. To jedyny zespół ekstraklasy, który tylko nieznacznie przewyższa nas wzrostowo. Jeżeli nasza strefa będzie funkcjonować na odpowiednim poziomie i nie spalimy się psychicznie, powinniśmy wygrać ten mecz - zakończył Mołłow.
 Piotr Pawłat-Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 14 stycznia 2005, 20:21

Nad psyche zawodniczek Meblotapu i trenera Mołłowa skutecznie mam nadzieję popracują nasi kibice, przy aktywnym udziale koszykarek ŁKS. :wink:

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 14 stycznia 2005, 21:58

majoneez pisze:Nad psyche zawodniczek Meblotapu i trenera Mołłowa skutecznie mam nadzieję popracują nasi kibice, przy aktywnym udziale koszykarek ŁKS. :wink:

Słyszałem że dziewczyny w końcówce mają założyć zatyczki do uszów :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 14 stycznia 2005, 22:13

Wiesz, przekaz ma być multimedialny, więc samo odcięcie fonii odniesie tylko częściowy skutek :D :wink:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 14 stycznia 2005, 22:18

No mam nadzieję ze Kuczu i Lisu ruszą publikę jak za najlepszych spotkań. Żadnych deseczek i trąb! Żdzieramy ręce i gardła-żadnych ekwiwalentów! :D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 14 stycznia 2005, 22:20

Ja chciałem się zapytać czy znajdą się dobre osoby które napiszą mi smska co jakiś czas o meczu w Łodzi?

Miałbym gorącą prośbę najlepiej do prowadzącego relację na forum ale jakby ktoś z Łodzian lub Chełmian mógł mi napisać bardzo, bardzo, bardzo byłbym wdzięczny!

To mój numer: 607520086
Mój numer jest chyba, że tak powiem do publicznej informacji a więc mam nadzieję, że nikt się nie zdziwi, że tak nim szastam na forum publicznym.

Pozdrawiam i mam naprawdę gorącą prośbę. Z góry dzięki.

Pozdrawiam
mati

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 14 stycznia 2005, 22:25

spoko :wink:

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 14 stycznia 2005, 23:07

Mikey pisze:No mam nadzieję ze Kuczu i Lisu ruszą publikę jak za najlepszych spotkań. Żadnych deseczek i trąb! Żdzieramy ręce i gardła-żadnych ekwiwalentów! :D

co do pierwszej czesci to lisu raczej nic nie zrobi bo go ma nie byc :/ (chociaz znajac zycie da rade, ja tam w niego wierze :D:D:D hehehe). mimo wszystko jutro trzeba zrobic "piekielko" co juz nie raz sie udawalo. mam nadzieje, ze doping bedzie dobry i pomoze dziewczynom wygrac po raz pierwszy od 9 meczow...

ps. a ja chce deseczke :) ... i moze nawet trabke :)

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 14 stycznia 2005, 23:22

majoneez pisze:Wiesz, przekaz ma być multimedialny, więc samo odcięcie fonii odniesie tylko częściowy skutek :D :wink:

po gruntownym przeanalizowaniu ostatnich sekund meczu z Odrą trener doszedł do wniosku , że właśnie odciecie fonni powinno wystarczyc i być kluczem do naszego sukcesu :lol:

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 15 stycznia 2005, 09:12

mati pisze:Ja chciałem się zapytać czy znajdą się dobre osoby które napiszą mi smska co jakiś czas o meczu w Łodzi?

Miałbym gorącą prośbę najlepiej do prowadzącego relację na forum ale jakby ktoś z Łodzian lub Chełmian mógł mi napisać bardzo, bardzo, bardzo byłbym wdzięczny!

To mój numer: 607520086
Mój numer jest chyba, że tak powiem do publicznej informacji a więc mam nadzieję, że nikt się nie zdziwi, że tak nim szastam na forum publicznym.

Pozdrawiam i mam naprawdę gorącą prośbę. Z góry dzięki.

Pozdrawiam
mati

Moge Ci wyslac smska po kazdej kwarcie 8)

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 15 stycznia 2005, 09:44

Dzięki z góry!

I sorry Chełmiacy ale jednak ŁKS! A więc Łodzianie- Ostrów z Wami mentalnie jest! Telepatycznie :wink:

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 15 stycznia 2005, 10:05

Nie mniej ważny mecz czeka ełkaesianki. Ich kibice wierzą, że zawodniczki trenera Witolda Baka uporają się z Meblotapem Chełm. Wierzymy, że dzisiaj o godz. 17 trybuny w hali przy al. Unii będą pełne. Łodzianki mają przed sobą bardzo trudne spotkania z ligową czołówką i jeśli marzą o uniknięciu degradacji po prostu muszą wygrać.

W pozostałych spotkaniach ekstraklasy grają: AZS Poznań – Ostrovia (sobota), Cukierki Odra Brzeg – Lotos Gdynia (niedziela) i AZS PWSZ Gorzów – CCC Polkowice (niedziela).

(bart) - Express Ilustrowany

kib

Postautor: kib » 15 stycznia 2005, 10:47

Zyzia pisze:
majoneez pisze:Wiesz, przekaz ma być multimedialny, więc samo odcięcie fonii odniesie tylko częściowy skutek :D :wink:

po gruntownym przeanalizowaniu ostatnich sekund meczu z Odrą trener doszedł do wniosku , że właśnie odciecie fonni powinno wystarczyc i być kluczem do naszego sukcesu :lol:

czy chodzi o odcięcie fonii od trenera??? to wizję też trzeba niestety

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”