Włókniarz-ŁKS, sparing 25.09.2007 g.18

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Włókniarz-ŁKS, sparing 25.09.2007 g.18

Postautor: simon » 25 września 2007, 08:44

witam - jakby się komuś chciało udać na halę poobserwować spotkanie - a moje jeszcze później opisać to co widział - to by była "bomba"... :D

sparing dziś o 18 w Pabianicach

gostekk
Żak

Postautor: gostekk » 25 września 2007, 12:16

No mnie się będzie chciało i będę na Hali ale czy później coś opiszę to nie wiem:) Według informacji z wczoraj to mecz jest o 18.30

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 25 września 2007, 12:40

gostekk pisze:No mnie się będzie chciało i będę na Hali

kusisz diable... :wink: :lol: :lol:

ojjj. opisz coś, nawet nie musisz pełnymi zdaniami - wystarczy np."nowa :? " czy "nowa :evil: " lub "nowa :lol: " albo ew. "nowa :shock: :D " w co chciałbym wierzyć... :wink:

jutro za to rewanż około 18 w Łodzi - oj, tam to będę na 100%

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 25 września 2007, 18:58

Po pierwszej połowie ŁkS prowadził, ale tylko bodajże jednym punktem. szczerze powiedziawszy, nie zapamietałem wyniku, bo byłem zajety rozmową. Gra nasza całkiem ,całkiem.
Po pierwszej połowie musiałem niestety opuścić halę i nie wiem co dalej.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 25 września 2007, 20:36

!AMUNT VALENCIA!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 25 września 2007, 20:40

nie wklejamy samych linków na forum... :?

MTK wygrywa sparing z ŁKS

Nasze koszykarki po zaciętym i emocjonującym sparingu pokonały teoretycznie mocniejszy zespół ŁKS Łódź 71:68.
Pabianiczanki od początku narzuciły swój styl i swoje tempo gry, wygrywając pierwszą dziesiątkę 21:13. Druga kwarta należała jednak do drużyny gości. Ełkaesianki stanęły ciaśniej w obronie i miały celniejsze oko. Mozolne odrabianie strat przyniosło efekt w 18. minucie spotkania, kiedy to osobiste Agnieszki Wilk dały pierwsze prowadzenie zespołowi zza miedzy - 33:34. Przed przerwą jeszcze cztery oczka powędrowały do ŁKS i po 20. minutach na tablicy było 33:38.
Po zmianie stron prym wiodły koszykarki przyjezdne, ale nasze swoją nieustępliwością i ambicją skutecznie utrudniały grę rywalkom. W połowie ostatniej ćwiartki dwa osobiste Katarzyny Szymańskiej dały remis po 61. Podbudowane tym koszykarki MTK już nie odpuściły, zagrały konsekwentnie do końca, w efekcie wygrywając 71:68.
Jutro (środa) rewanż. Tym razem gospodarzem będzie zespół ŁKS, a spotkanie rozpocznie się o godzinie 17:30.
Punkty dla MTK: Marta Błaszczyk 17, Ludmiła Lubarska 15, Diana Matwiejeva 14, Katarzyna Szymańska oraz Ewelina Gala po 11 oraz Katarzyna Salska 3. Grały jeszcze: Aleksandra Szałecka, Marta Hałęza oraz Joanna Bogacka.
Punkty dla ŁKS: Sylwia Wlaźlak 20, Katarzyna Kenig 11, Julia Saszko 8, Agnieszka Wilk i Dorota Piątkowska po 7, Milena Owczarek 6, Edyta Koryzna 5 oraz Karolina Rykowska i Birute Dominauskaite po 2.
utworzono: 2007-09-25 21:00:21 ostatnia modyfikacja: 2007-09-25

21:15:16 autor: Edyta Walczak

Obrazek

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 26 września 2007, 14:19

w meczu ligowy oby było tak samo :D
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 27 września 2007, 08:18

KOSZYKÓWKA Tym razem górą ełkaesianki
dziś
Koszykarki ŁKS Siemens AGD pokonały we własnej hali MTK Pabianice 72:53.

Było to drugie spotkanie sparingowe obu naszych zespołów w przeciągu dwóch dni. Wcześniej to pabianiczanki były górą, wygrywając 71:68.

Tym razem dominacja ŁKS była wyraźna, w ekipie gości kilka zawodniczek narzeka na przeziębienie.

• ŁKS Siemens AGD - MTK Pabianice 72:53 (21:13, 12:15, 22:14, 17:11)

ŁKS: Oliveira 23, Kenig 16, Piątkowska 14, Wlaźlak 10, Koryzna 5, Dominauskaite i Wilk po 2, Owczarek, Saszko.

MTK: Błaszczyk 14, Lubarska i Gala po 8, Matwiejewa 7, Szymańska 5, Hałęza i Bogacka po 4, Salska 3, Szałecka, Pokorska, Przybylska.

(bart) - Express Ilustrowany

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 27 września 2007, 08:38

oglądałem uważnie 3 kwarty tego meczu i choć jako całokształt raczej prezentował się z obu stron katastrofalniem to trzeba zdawać sobie przecież sprawę z tego, w jakim momencie przygotowań są zespoły...

We Włókniarzu mogła podobać się gra "1"... Lubarska? nie wiem czy nie mylę nazwiska - spoko, szybka dynamiczna - oczywiście trudno mówić o niej jak o jakimś odkryciu czy przyszłej gwieździe, ale jak skwitował szanowny kolego (pozdrawiam) "no Pawlak to za nią napewno nie zdąży..." - a właśnie - była na meczu i zastanawialiśmy się do którego zespołu chce dołączyć... - gadała z Grzanką, także... :wink: :lol: - tylko nie wiem czy byście chcieli... W aspekcie ligi napewno Wasza "mała" będzie bardzo solidnym punktem drużyny. Druga Ukrainka... cóż, duża a to już coś... Troszkę drewniana, ale nie można mieć wszystkiego - znaczy można, ale wtedy jakby przynależności klubowej gdzie indziej się szuka - podobnme zdanie mam o "naszej" Saszko - ta z kolei ma rzut a nie ma motoryki za grosz... Z tym, że o tym braku to już trenermusi wiedzieć, bo w sumie przygotowana fizycznie do meczu to w/g mnie była wyłącznie jedna zawodniczka - Renata (nasza), i zresztą nic w tym oczywiście dziwnego.

Dzięki zwróceniu uwagi przez Szymona, faktycznie zastanawialiśmy się gdzie się podziała Hałęza... a raczej pół Hałęzy - bo jedna połowa była na meczu. Oj dziewczyna musi odbudować "siłę" teraz - chyba, że postanowiła nie zostawać koszykarką... Oczywiście wyróżniała się Gala (nie tylko grą :wink: :D ), ma się rozumieć Błaszczyk.

W eŁKSie widać bardzo jeszcze duże braki motoryczne u Edki Koryzny, Kaśka Kenig natomiast wydaje mi się, że już zaczyna "załapywać" w swój, w miare normalny poziom (oczywiśącie światełko w tunelu) - szybko, bardzo szybko! Sylwia grała to i ile miała grać, nad motoryką ani umiejętnościami tej zawodniczki nawet nie ma co się zastanawiać...

Ogólnie oceniał, że powinniście wygrać (znaczy możecie wygrać) mecze z bezpośrednimi kontrkandydatami do spadku (MUKS? SMS?) choć oczywiście łatwo nie będzie - i z kimś kto spieprzy (bo taki się znajdzie na 100%) przygotowania do ligi - pod warunkiem oczywiście, że... Włókniarz będzie dobrze (na odpowiedni moment forma) przygotowany.

pozdrawiam

Wróć do „Archiwum”