MTK wycofało się z rozgrywek!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Washi
Nowy na forum

MTK wycofało się z rozgrywek!

Postautor: Washi » 05 października 2007, 09:47

Polska Liga Koszykówki Kobiet informuje, że Miejskie Towarzystwo Koszykówki w Pabianicach wycofało swój zespół z rozgrywek Ford Germaz Ekstraklasy w sezonie 2007/2008.
Decyzję dotyczącą kształtu rozgrywek podejmie Rada Nadzorcza PLKK Sp. z o.o. na posiedzeniu w dniu 13.10.2007.

plkk.pl

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 05 października 2007, 10:00

Współczuję kibicom Włókniarza. Wielka strata.

Trzymajcie się!

Awatar użytkownika
Kanidżia
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Kanidżia » 05 października 2007, 10:13

Lipa. Żal. Szkoda. Oby, jak najszybciej koszykówka w Pabianicach wróciła na właściwe tory.
"Gwarny tłum, trybun szum. Mrowie głów i świateł blask..."

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 05 października 2007, 10:28

Nie pamietam sezonu bez derbow. :(

Szkoda kazdego klubu, a juz szczegolnie tak zasluzonego, a nie jakiegos kilkuletniego "wynalazka". Mam nadzieje, ze szybko powroca do Ekstraklasy.

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 05 października 2007, 11:37

z tego, co sie dowiedzialem, to sprawa ponoc jeszcze nie jest pewna. 13. pazdziernika odbedzie sie spotkanie Rady Nadzorczej PLKK z dzialaczami Pabianic i wtedy podjete zostana ostateczne decyzje. PLKK obiecala jakos im pomoc, zeby wystartowali.

Mutant

Postautor: Mutant » 05 października 2007, 12:12

pietroc pisze:z tego, co sie dowiedzialem, to sprawa ponoc jeszcze nie jest pewna. 13. pazdziernika odbedzie sie spotkanie Rady Nadzorczej PLKK z dzialaczami Pabianic i wtedy podjete zostana ostateczne decyzje. PLKK obiecala jakos im pomoc, zeby wystartowali.

Tak samo pomogą jak AZSowi Lublin pomogli :?

kiwi

Postautor: kiwi » 05 października 2007, 13:15

Moze pania Beate Krupska ponownie chcecie zatrudnic....Ona jest naprawde chetna z pewnoscia pomoze......jak kiedys OLSZTYNSKIEJ LACZNOSCI!!!! gratuluje dzialczom, jak mozna bylo taki klub z takimi tradycjami rozwalic :lol: :lol:

Edzia nzlg

Postautor: Edzia nzlg » 05 października 2007, 14:51

A wg moich informacji chodzi zapewne o to, że pozyskany sponsor chce dawać kasę tylko na bieżący sezon. Powstało w tym celu Pabianickie Towarzystwo Koszykówki, które "chce" wystartować w miejsce (istniejącego jeszcze!) Miejskiego Klubu Koszykówki. Myślę, że w tym rzecz, a 13.10 rada PLKK po prostu zadecyduje o tym, czy PTK Pabianice może zagrać w miejsce MTK Pabianice.

Mam taką nadzieję, że o to chodzi. :roll: Bo jak nie to... :? :cry: :cry: :cry:

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 05 października 2007, 15:40

Edzia nzlg pisze:A wg moich informacji chodzi zapewne o to, że pozyskany sponsor chce dawać kasę tylko na bieżący sezon. Powstało w tym celu Pabianickie Towarzystwo Koszykówki, które "chce" wystartować w miejsce (istniejącego jeszcze!) Miejskiego Klubu Koszykówki. Myślę, że w tym rzecz, a 13.10 rada PLKK po prostu zadecyduje o tym, czy PTK Pabianice może zagrać w miejsce MTK Pabianice.

Dokładnie własnie o to chodzi.
Do rozgrywek zgłosił sie klub pod nazwą MTK Pabianice.
Nowy sponsor(który jest!) najprawdopodobniej nie chciał kryć swoimi środkami finansowymi zaległości finansowych MTK, no i rozwiązano, czy ogłoszono upadłość(nie wiem)MTK Pabianice i powołano do zycia Pabianickie Towarzystwo Koszykówki-PTK.
Jednak Ford Germaz Ekstraklasa nie chce dopuścić do rozgrywek takiego PTK Pabianice, bo nikt taki w regulaminowym terminie nie zgłosił się do rozgrywek.
Słyszalem, że gra idzie w tej chwili o "dziką kartę" dla nas, ale może to plotki.
Nie wiem.
Nie wyobrażam sobie, aby Włókniarz (czy jak on się tam będzie nazywał)
Pabianice, nie wystartował w tym sezonie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Mutant

Postautor: Mutant » 05 października 2007, 15:43

Edzia nzlg pisze:A wg moich informacji chodzi zapewne o to, że pozyskany sponsor chce dawać kasę tylko na bieżący sezon. Powstało w tym celu Pabianickie Towarzystwo Koszykówki, które "chce" wystartować w miejsce (istniejącego jeszcze!) Miejskiego Klubu Koszykówki. Myślę, że w tym rzecz, a 13.10 rada PLKK po prostu zadecyduje o tym, czy PTK Pabianice może zagrać w miejsce MTK Pabianice.

Czyżby ucieczka od długów? I to w IV RP takie rzeczy? :shock:

Gość

Postautor: Gość » 05 października 2007, 17:12

No to skandal!Jezeli tak ma wygladac profesjonalizm PLKK to ja dziekuje.W ten sposob daje sie otwarta droge innym klubom na podpisywanie kontraktow bez pokrycia bo przeciez zawsze mozna oglosic upadlosc.A zawodniczki ma sie w d.... bo dlugow nie trzeba splacac.

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 05 października 2007, 18:59

Nie jest tak, jak piszą goście.

Długi będzie spłacać likwidator MTK (tak jak w przypadku upadłości firmy - syndykt).
Chodzi po prostu o to, by w tak trudnej sytuacji klubu z danego miasta, sponsor który się znalazł nie płacił długów, bo inny sponsor nie dotrzymał warunków, albo poprzedni działacze źle się gospodarowali, albo jeszcze coś.

Tak samo było z Włókniarzem - przestał istnieć i powołano MTK, by ten nowy "twór" nie spłacał długów Włókniarza.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 05 października 2007, 19:42

Coś ala Widzew Łódź.
Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 05 października 2007, 20:04

Edzia pisze:Nie jest tak, jak piszą goście.

Długi będzie spłacać likwidator MTK (tak jak w przypadku upadłości firmy - syndykt).
Chodzi po prostu o to, by w tak trudnej sytuacji klubu z danego miasta, sponsor który się znalazł nie płacił długów, bo inny sponsor nie dotrzymał warunków, albo poprzedni działacze źle się gospodarowali, albo jeszcze coś.

Tak samo było z Włókniarzem - przestał istnieć i powołano MTK, by ten nowy "twór" nie spłacał długów Włókniarza.

A niby z czego ma wziac ten likwidator jak nic nie ma?

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 05 października 2007, 20:38

co? co jest kur** grane więc bedzie liga czy nie.... to jest jakies chore...
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”