AZS Poznań - Ostrovia Ostrów Wlkp. 73-62

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 15 stycznia 2005, 21:10

Anonymous pisze:Dlaczego AZS Poznań praktycznie cały mecz grał 5 zawodniczkami.

to pytanie chyba do trenera, nie do nas....byl to wazny mecz i byc moze trener bal sie wpuszczzac mniej doswiadczone zawodniczki, choc z drugiej strony w koncowce meczu(za "namową" nas i koleżnek z Olimpii Poznań) na parkiet weszła niespelna szesnastoletnia Weronika Idczak i, przyznam szczerze, zrobila w przeciagu zaledwie dwoch akcji niezle zamieszanie na parkiecie! fakt: raz straciła pilke(mimo to bdb zasłaniala sie z pilka), ale to chyba mniej wazne: najwazniejsze ze zadebiutowala w ekstraklasie! oby wiecej takich "menewrow" Panie Trenerze!!!!
reloaded :]

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 15 stycznia 2005, 22:09

Ja myśle, że w końcu coś sie przełamało u Pana Trenera i za naszą "namową" zacznie chociaż w końcówkach wpuszczać młode zawodniczki AZS-u tak jak pięknie to dzisiaj zrobił z Wroniką fakt że troche musieliśmy Mu o tym "przypomniec" :)

Mytek to co można było to napisałem a kulisów nie ujawniam :lol:

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 15 stycznia 2005, 22:20

MirU <poznań> pisze:....

Mytek to co można było to napisałem a kulisów nie ujawniam :lol:

jesli o mnie chodzi to nie musisz kulisow ujawniac bo znam je :lol: :lol:
ale jesli chcesz mozesz pochwalic sie innnym forumowiczom!! moze pan K. sie kiedys zarejestruje?

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 15 stycznia 2005, 22:23

To możliwe, że się zarejestruje ale raczej nie bo on jest zajęty przyrządzaniem swoich magicznych napoji w kuchni.

Nie gadajmy na forum o Kaziu (bo się robi śmietnik :lol: :lol: :lol: )

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 15 stycznia 2005, 22:40

Ja napiszę krótko:

1st Referee Jarosław Żabko- Poznań
2nd Referee Roman Kuczyński- Poznań
Commiser Zbigniew Sołtysiak - Poznań

kula
Amator
Kontaktowanie:

Derby dla akademiczek

Postautor: kula » 15 stycznia 2005, 22:53

Dziś koszykarki występujące w Torell Basket Lidze rozgrywały trzynastą kolejkę spotkań. W Poznaniu w hali „Arena” miejscowy AZS podejmował rywala zza „miedzy” Ostrovię Ostrów Wielkopolski . W poprzedniej rundzie akademiczki rozgromiły rywalki 74:49. Niespodzianki nie było również i tym razem. AZS pewnie choć nie bez problemu pokonał Ostrovię 73:62(20:11, 16:20, 18:12, 19:19).

Poznianianki rozpoczęły pojedynek z ostrowiankami od mocnego uderzenia. Pierwsze punkty z linii 6, 25 m zdobyła Beata Krupska Tyszkiewicz , trafiały również jej koleżanki Reda Jankowska oraz Joanna Jarkowska. Po trzech minutach gry było 8:0 dla gospodyń. Po kolejnych dwóch minutach było już 12:2, 18:3. W końcówce przebudziły się jednak ambitnie grające ostrowianki i ostatecznie pierwsze dziesięć minut meczu zakończyło się wygraną gospodyń 20:11.

Drugą odsłonę meczu lepiej rozpoczęły przejezdne, które po trafieniach Ilony Mądrej oraz Danuty Przybylak zaczęły odrabiać straty, a po akcji „2+1” Urszuli Bieli przegrywały tylko 25:23. W szóstej minucie meczu, po punktach Joanny Jarkowskiej oraz Aleksandry Karpińskiej miejscowe prowadziły 29:23, 32:25. Końcówka pierwszej części meczu należała jednak ponownie do podopiecznych Jacka Wawrzyniaka, które po trzech punktach Ilony Mądrej przegrywały tylko 36:31. I takim też rezultatem zakończyła się pierwsza połowa spotkania.

Trzecią część pojedynku ponownie lepiej rozpoczęły ostrowianki, które po celnych rzutach Mądrej i Szymańskiej przegrywały tylko trzema punktami (38:35). Poznanianki jednak zaczęły grać składniej, agresywniej w obronie, co znalazło odzwierciedlenie również na tablicy wyników, po punktach Mrozińskiej, Karpińskiej i Tyszkiewicz akademiczki prowadziły 46:35, 48:35. Ostatecznie trzecia część meczu zakończyła się wynikiem 54:43 dla AZS-u.

Ostatnia odsłona pojedynku, to wyrównana i zacięta walka „kosz za kosz”. Sporo błędów z jednej, jak i z drugiej strony. W siódmej minucie, po punktach Karoliny Żurkowskiej dla gości Ostrovia przegrywała 69:57. Ostatecznie AZS, po bardzo wyrównanym, zaciętym meczu pokonał Ostrovię Ostrów Wielkopolski 73:62.

W zespole poznańskim, w końcówce spotkania zadebiutowała Weronika Idczak. Niespełna szesnastoletnia zawodniczka, wychowanka Olimpii Poznań, reprezentantka Polski kadetek.

AZS Poznań – TS Ostrovia Ostrów Wlkp 73:62.
Kwarty: 20:11, 16:20, 18:12, 19:19.

AZS Poznań: Mrozińska 20, Ciecierska, Jankowska po 16, Karpińska 14,Tyszkiewicz 5, Jarkowska 2, Malendowicz , Szarowska , Pamuła, Lorek, Sibora, Idczak 0.

TS Ostrovia Ostrów Wlkp: Mądra 19, Biela 11, Żurkowska 8, Banaszkiewicz, Szymańska po7, Kaczmarek 6, Przybylak 4, Górczak, Łuczak, Misiek O.

Sędziowali: J. Żabko, R. Kuczyński.
Widzów: 300.

Autor:Łukasz Klin
www.kkforum.pl
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2005, 12:05 przez kula, łącznie zmieniany 1 raz.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 16 stycznia 2005, 08:31

mati pisze:Ja napiszę krótko:

no prosze...

a jaki był dym, jak my mieliśmy sędziego z tego samego OKRĘGU? a tu panowie z jednego miasta...

Kuba
Oldboy

Re: Derby dla akademiczek

Postautor: Kuba » 16 stycznia 2005, 08:35

kula pisze:Dziś koszykarki występujące w Torell Basket Lidze rozgrywały trzynastą kolejkę spotkań. W Poznaniu w hali „Arena” miejscowy AZS podejmował rywala z za „miedzy” Ostrovię Ostrów Wielkopolski . W poprzedniej rundzie akademiczki rozgromiły rywalki 74:49. Niespodzianki nie było również i tym razem. AZS pewnie choć nie bez problemu pokonał Ostrovię 73:62(20:11, 16:20, 18:12, 19:19).

Poznianianki rozpoczęły pojedynek z ostrowiankami od mocnego uderzenia. Pierwsze punkty z linii 6, 25 cm zdobyła Beata Krupska Tyszkiewicz , trafiały również jej koleżanki Reda Jankowska oraz Joanna Jarkowska. Po trzech minutach gry było 8:0 dla gospodyń. Po kolejnych dwóch minutach było już 12:2, 18:3. W końcówce przebudziły się jednak ambitnie grające ostrowianki i ostatecznie pierwsze dziesięć minut meczu zakończyło się wygraną gospodyń 20:11.

Drugą odsłonę meczu lepiej rozpoczęły przejezdne, które po trafieniach Ilony Mądrej oraz Danuty Przybylak zaczęły odrabiać straty, a po akcji „2+1” Urszuli Bieli przegrywały tylko 25:23. W szóstej minucie meczu, po punktach Joanny Jarkowskiej oraz Aleksandry Karpińskiej miejscowe prowadziły 29:23, 32:25. Końcówka pierwszej części meczu należała jednak ponownie do podopiecznych Jacka Wawrzyniaka, które po trzech punktach Ilony Mądrej przegrywały tylko 36:31. I takim też rezultatem zakończyła się pierwsza połowa spotkania.

Trzecią część pojedynku ponownie lepiej rozpoczęły ostrowianki, które po celnych rzutach Mądrej i Szymańskiej przegrywały tylko trzema punktami (38:35). Poznanianki jednak zaczęły grać składniej, agresywniej w obronie, co znalazło odzwierciedlenie również na tablicy wyników, po punktach Mrozińskiej, Karpińskiej i Tyszkiewicz akademiczki prowadziły 46:35, 48:35. Ostatecznie trzecia część meczu zakończyła się wynikiem 54:43 dla AZS-u.

Ostatnia odsłona pojedynku, to wyrównana i zacięta walka „kosz za kosz”. Sporo błędów z jednej, jak i z drugiej strony. W siódmej minucie, po punktach Karoliny Żurkowskiej dla gości Ostrovia przegrywała 69:57. Ostatecznie AZS, po bardzo wyrównanym, zaciętym meczu pokonał Ostrovię Ostrów Wielkopolski 73:62.

W zespole poznańskim, w końcówce spotkania zadebiutowała Weronika Idczak. Niespełna szesnastoletnia zawodniczka, wychowanka Olimpii Poznań, reprezentantka Polski kadetek.

AZS Poznań – TS Ostrovia Ostrów Wlkp 73:62.
Kwarty: 20:11, 16:20, 18:12, 19:19.

AZS Poznań: Mrozińska 20, Ciecierska, Jankowska po 16, Karpińska 14,Tyszkiewicz 5, Jarkowska 2, Malendowicz , Szarowska , Pamuła, Lorek, Sibora, Idczak 0.

TS Ostrovia Ostrów Wlkp: Mądra 19, Biela 11, Żurkowska 8, Banaszkiewicz, Szymańska po7, Kaczmarek 6, Przybylak 4, Górczak, Łuczak, Misiek O.

Sędziowali: J. Żabko, R. Kuczyński.
Widzów: 300.

Autor:Łukasz Klin
www.kkforum.pl

Łukasz, tak cie reklamowali ludzie z Poznania....
przed nastepną relacją radze spojrzeć do słownika, w celu zapoznania sie z zasadami m.in. interpunkcji....

pokonaliście chyba rywala zza miedzy, a nie z za , co?

Pierwsze punkty z linii 6, 25 cm zdobyła Beata Krupska Tyszkiewicz

Domyslam się, ze chodzi o rzut za "trzy", więc chyba 6,25m a nie cm .....

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 16 stycznia 2005, 10:46

cosik mi sie wydaje, ze kula ma dyslekcje, albo cos takiego i to jest powodem malych bledow....
Kuba! najwazniejsze ze przekaz został zachowny i czytelnik "wie o co chodzi", co oczywiscie nie oznacza, ze kula nie musi nad tym popracowac!

Łukasz

Postautor: Łukasz » 16 stycznia 2005, 11:12

Łukasz Klin to jest dziennikarz tak w ramach wyjaśnienia Szymonowi, ja też jestem Łukasz (przewodniczący KK) i wierz mi, że takich błędów nie robię, to tak w ramach sprostowania :) kolego, ja po po prostu bardzo rzadko wypowiadam się na tym forum dlatego nie jestem zalogowany. Mam wiele ważniejszych spraw na głowie.
Pozdrawiam fanów Basketu!!

kula
Amator
Kontaktowanie:

Kuba dzięki za radę

Postautor: kula » 16 stycznia 2005, 11:58

kuba dzięki za krytykę. Te pomyłki, które mi wytknołeś nie powinny mieć miejsca. Wynikają ze zmęczenia i braku koncentracji przy sprawdzaniu błędów ortograficznych. Ale z tego co wiem nie ma ludzi idealnych. Co do wypowiedzi mytka masz rację mam stwierdzoną lekką dysleksję. Co do reklamowania mnie przez chłopaków serdeczne dzięki im za to. Tak na koniec jedna moja uwaga. Zauważyłem że potraficie się przyczepić najdrobniejszego błędu. Tacy jesteście dobrzy w ortog. Gratuluje. Ale tak jak powidziałem nie mam pretensji, to dobrze dla mnie oswojam się z krytyką, dzięki wam staje się coraz lepszy.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 16 stycznia 2005, 12:07

Łukasz pisze:Łukasz Klin to jest dziennikarz tak w ramach wyjaśnienia Szymonowi, ja też jestem Łukasz (przewodniczący KK) i wierz mi, że takich błędów nie robię, to tak w ramach sprostowania :) kolego, ja po po prostu bardzo rzadko wypowiadam się na tym forum dlatego nie jestem zalogowany. Mam wiele ważniejszych spraw na głowie.
Pozdrawiam fanów Basketu!!

Ale co Ty mi wyjaśniasz??? Czy ja prosiłem o jakieś wyjaśnienia???

Do kuli.
Słuchaj, nikt nie jest doskonały, ale skoro się jest dzienikarzem to nie wypada robić błędów!!! I to nie tylko ortograficznych ale również merytorycznych. Dobrze że przyjmujesz krytykę, może coś z Ciebie będzie :wink: .
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 16 stycznia 2005, 13:37

Mecz był niezbyt ciekawy niestety :( Szkoda kolejnej porażki w meczu, który przy odrobinie większej skuteczności (przypomnę: 39% za 2!!!) mogliśmy wygrać. No cóż, oby do zobaczenia za rok :P

za to na trybunach było interesująco: Monika S. i Paulina A. 8)

pozdrowienia dla ekipy, którą miałem okazję wczoraj poznać a w szczególności dla mojego "przewodnika" po Arenie, kuli :)
Obrazek

you're as good as your last performance

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 16 stycznia 2005, 14:49

czarny pisze:pozdrowienia dla ekipy, którą miałem okazję wczoraj poznać a w szczególności dla mojego "przewodnika" po Arenie, kuli :)

Mi równierz miło było Cię poznać :D tylko szkoda, że tak szybko musieliście uciekać z Areny :wink:

Do Kuby:

A ty jesteś taki nieomylny i mądry???Jeżeli tak to poprawiaj teksty kuli chyba, że to dla ciebie za trudne :lol:

ajaja
Młodzik

q

Postautor: ajaja » 16 stycznia 2005, 20:16

mati pisze:Ja napiszę krótko:

I co że napiszesz krótko? Coś sugerujesz?

Nie rozśmieszaj mnie. Sołtysiak był też komisarzem podczas pamiętnego meczu AZS z Polfą, który zaczął się nie o 17, ale o 19.25. I mógł odgwizdać walkower. Co więc teraz sugerujesz? Byłeś na meczu, widziałeś kontrowersyjne decyzje? Zawodniczki Ostrovii jakoś nie narzekały na pracę sędziów. Nie dobijaj mnie :cry:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”