MTK wycofało się z rozgrywek!
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
-
leo
przeczytalem teraz wywiad z Renia...znowu Krupska, jak mozecie sie o niej dobrze wypowiadac, to jest nie , nie moge nawet sie wyslowic, ulubiony klub WLOKNIARZ pada tylko ciagle za jej przyczyna-olsztyn, gdansk paby....niech splaca s...... bo jej gra nie jest tyle warta co te kontrakty
mam juz dosc sluchania o niej i tego jaka to ona super...obudzcie sie wszyscy!!!! nadeta materialistka hwd
-
MatiŁKS
-
bylejaki
no jak to sie dzieje ze tam gdzie jasniewielmozna niskosc KRUPA to wszystko pada-jadowita zmija
olimpia, gdansk pozniej chyba olsztyn, do dzisiaj tam nie ma koszykowki (juniorki graja i to niezle zreszta ale od zera) a gdzie ten jej patriotyzm...
doi ze wszystkich klubow ,wyrachowana sz....
mam nadzieje ze przywitamy ja odpowiedni
bo tyle "D O B R A" dla polskiej koszykowki to chyba nikt nie zrobil. mam nadzieje ze bedzie to ostatni klub ktory zaorala...Wlokniarz!!!!!! 
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Nie bronię zachowanie Krupy ale mam pytanie. Skoro pogrążyła finansowo, jak twierdzicie tyle klubów, to kto wam kazał ją zatrudniać? Sama ze sobą tego kontraktu nie podpisała. Ktoś z nią podpisał tą niekorzystną dla klubu umowę. Trzeba się było liczyć z reperkusjami takiego kotraktu, a dodatkowo nauczeni doświadczeniem z inych klubów działacze Polfy powinni zdawać sobie sprawę ze Krupa nie popuści. Klub wiedział doskonale kogo zatrudnia. Zamiast linczować Krupską znajdźcie ludzi którzy zaciągnęli tak kosmiczne zobowiązania bo to oni narobili gnoju. Mozecie oceniac Krupską w aspekcie moralnym, ale prawo stoi po jej stronie. Skoro ktoś jest idiotą i obiecuje w kontrakcie złote góry to czemu nie skorzystać? Skoro się zobowiazał do takiej sumy kontraktu to niech teraz odpowiada.
Swoja drogą skoro kibice z Pabianic chcą jej w ŁOdzi zrobić powitanie to nasza hala będzie jej koszmarem, wszak nie tak dawno niektórzy wciągali ją tu na trybuny
Swoja drogą skoro kibice z Pabianic chcą jej w ŁOdzi zrobić powitanie to nasza hala będzie jej koszmarem, wszak nie tak dawno niektórzy wciągali ją tu na trybuny

- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: jaa
A można wiedziec jak chcesz je pogrążyć? Zwyzywasz? Pobijesz? Oplujesz? I kto ma sie niby złączyć? Na co liczysz? Ze nagle w calej Polsce ludzie będą w imię jakiejś solidarności lzyć Krupską bo jakis idiota w MTK podpisał z nią kontrakt z którego nie potrafił sie wywiązać?Anonymous pisze:chcialbym to zobaczyc..nalezy je pograzyc!!! za to co wyzadzila polskiej koszykowce, kibole musimy sie zlaczyc, Paby do boju!!!!

-
bylejaki
mi w sumie tez jest bylejak
nie moge sie pogodzic ze ona triumfuje a Wlokniarza nie ma, dlatego chce zeby poczula ze nie jest prfzez nas lubiana bo naprawde ja sie zastanowilem przesledzilem jej historie to .....chyba jakies fatum
tyle klubow az wierzyc sie nie chce, pogadajcie jeszcze z Pietrzynska czy wogole z dziewczynami nic nie wniosla tylko wyniosla....jesli w tylu miastach basket pada po wystepach jej to sory.....jak mozna lubiec takiego gracz
skad leo jestes 
W męskiej koszykówce role Krupskiej spełnia Kordian Korytek. W I lidze grał w barwach Bobrów Bytom, Cersanitu (Mitexu) Kielce, Czarnych Słupsk, MOS Pruszków i ostatnio w Kagerze Gdynia. Z tych 5 klubów upadły 4, przetrwał tylko zespól ze Słupska, ale i on był na skraju bankructwa i ledwo co się otrząsnął.
Tyle tylko ze Korytek grał tez w dwóch klubach zagranicznych: czeskim Prostejowie i francuskim Gravelines. I o dziwo te zespołu dalej istnieją.. Wiec może jednak winy nie należy szukać u Korytka (czy u Krupskiej) a tak jak napisał Mikey u polskich działaczy klubowych? Zatrudnić zawodników za wirtualne pieniądze nie jest specjalnie trudno, zawsze można też liczyć ze w razie czego zrezygnują z roszczeń. Zdobyć fundusze i zapewnić stabilny budżet to już dużo cięższa sprawa.
Tyle tylko ze Korytek grał tez w dwóch klubach zagranicznych: czeskim Prostejowie i francuskim Gravelines. I o dziwo te zespołu dalej istnieją.. Wiec może jednak winy nie należy szukać u Korytka (czy u Krupskiej) a tak jak napisał Mikey u polskich działaczy klubowych? Zatrudnić zawodników za wirtualne pieniądze nie jest specjalnie trudno, zawsze można też liczyć ze w razie czego zrezygnują z roszczeń. Zdobyć fundusze i zapewnić stabilny budżet to już dużo cięższa sprawa.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Oczywiście każdy oceni sobie Krupską jak chce, można ją lubić można jej nie lubić, ale obciążanie jej za upadek klubu jest śmieszne. Czy PZU wycofało sie ze sponsoringu z powodu Krupy? A Polfa?
Ta sytuacja przypomina mi pacjenta który trafia do szpitala w stanie agonalnym pobity przez napastnikow, a lekarz akurat strajkuje domagając się wyższej pensji. Pacjent umiera, wszyscy winią lekarza, ale jakoś nikt nie pamięta dlaczego ow pacjent i z czyjej winy trafił do szpitala. (nie chce przy tej okazji rozpetywać dyskusji o zasadnosci strajkow w slużbie zdrowia
).
Ta sytuacja przypomina mi pacjenta który trafia do szpitala w stanie agonalnym pobity przez napastnikow, a lekarz akurat strajkuje domagając się wyższej pensji. Pacjent umiera, wszyscy winią lekarza, ale jakoś nikt nie pamięta dlaczego ow pacjent i z czyjej winy trafił do szpitala. (nie chce przy tej okazji rozpetywać dyskusji o zasadnosci strajkow w slużbie zdrowia

- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
bylejaki pisze:mi w sumie tez jest bylejaknie moge sie pogodzic ze ona triumfuje
Powiedz mi prosze gdzie ona triumfuje????? Myślisz że upadek klubu jest jej na rękę??? Zastanów się czlowieku jak ma odzyskać pieniądze od podmiotu który zglosi upadlość? Zapytaj się zawodniczek które pozywaly swoje poprzednie kluby ile pieniędzy udalo im się odzyskac po upadku swoich byłych klubów a jeżeli juz udało im się odzyskać jakiś procent z wierzytelności ile się musiały nachodzic po adwokatach i sądach. Naprawde myślisz ze Krupa siedzi teraz wygodnie w fotelu i cieszy sie z faktu że prawdopodobnie nigdy nie zobaczy całości kasy jaką miala zapisaną w kontrakcie?
Sluchajcie można sobie winić kobieteę za sposób gry, za stawianie wysokich wymagań finansowych (pazernosc jak kto woli) ale za chwilę dowiemy się że niepowodzenia w polityce zagranicznej RP to też wina Krupskiej...

- Łukasz-fan
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Skoro znalezli się tacy co podpisywali kontrakty bez pokrycia to na pewno to jest wina zawodniczki?? To że akurat dany zawodnik się ceni to już jego sprawa jeśli się znajdują pracodawcy którzy decydują się placić zawodniczce to tylko oni później są odpowiedzialni za niegospodarność czy swoją głupotę. Nie tworzy się wirtualnych budżetów.
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl
Apel
Apel do kibicow zenskiej koszykowki.
Moze zamiast wylewac lzy i sprzeczac sie o przyczyny, sprobujmy jeszcze cos zrobic.Renata mowi, ze tli sie jeszcze nadzieja.
Na poczatek niech kazdy wysle e-maila z apelem o wstrzymanie, a najlepiej odwolanie "pogrzebu" pabianickiej koszykowki.Piszcie od serca i namowcie kolegow do tego samego.Jesli zalejemy ich e-mailami moze kogos to ruszy.Kto moze niech dzwoni, wysyla fax-y.Tu sa adresy do PLKK:
telefon: +48 71 339 72 92, 339 72 93
fax: +48 71 339 96 53
e-mail: info@plkk.pl
Wiceprezes Zarządu - Grzegorz Ziemblicki - g.ziemblicki@plkk.pl
Asystentka Zarządu - Agnieszka Bala - a.bala@plkk.pl
Redaktor naczelny serwisu plkk.pl - Paweł Szatkowski - p.szatkowski@plkk.pl
Główna księgowa - Jolanta Myciuk - j.myciuk@plkk.pl
Jak skonczycie z PLKK to tu jest adres do Ministerstwa Sportu:
krasucki@msport.gov.pl , Sekretariat Ministra Sportu i Turystyki
tel. (022) 2443 142, fax. (022) 2443 255
To nic nie kosztuje.Pokazmy koszykarkom ze jestesmy z nimi.Ze nie zgadzamy sie na taki koniec.Nie mozemy sie tak po prostu z dnia na dzien skonczyc.
Apel kieruje do fanow basketu z calej Polski.Poprzyjcie nas.Nie wiadomo co bedzie jutro i kto bedzie nastepny.Pokazmy ilu nas jest.Zablokujmy im serwey i linie telefoniczne.Na poczatek :D
Pozdrawiam.Rozdmuchajmy ta iskierke ...
Artur M.
Moze zamiast wylewac lzy i sprzeczac sie o przyczyny, sprobujmy jeszcze cos zrobic.Renata mowi, ze tli sie jeszcze nadzieja.
Na poczatek niech kazdy wysle e-maila z apelem o wstrzymanie, a najlepiej odwolanie "pogrzebu" pabianickiej koszykowki.Piszcie od serca i namowcie kolegow do tego samego.Jesli zalejemy ich e-mailami moze kogos to ruszy.Kto moze niech dzwoni, wysyla fax-y.Tu sa adresy do PLKK:
To nic nie kosztuje.Pokazmy koszykarkom ze jestesmy z nimi.Ze nie zgadzamy sie na taki koniec.Nie mozemy sie tak po prostu z dnia na dzien skonczyc.
Apel kieruje do fanow basketu z calej Polski.Poprzyjcie nas.Nie wiadomo co bedzie jutro i kto bedzie nastepny.Pokazmy ilu nas jest.Zablokujmy im serwey i linie telefoniczne.Na poczatek :D
Artur M.
- BasketFan
- Kadet
- Kontaktowanie:
Re: Apel
artmak21 pisze:Apel do kibicow zenskiej koszykowki.
Apel kieruje do fanow basketu z calej Polski.Poprzyjcie nas.Nie wiadomo co bedzie jutro i kto bedzie nastepny.Pokazmy ilu nas jest.Zablokujmy im serwey i linie telefoniczne.Na poczatek![]()
Artur M.
Byc może nic to nie da, ale to jest chyba wszystko, co my,kibice możemy zrobić w tej chwili.
Popieram tą inicjatywę.
Pokażmy włodorzom PLKK, że nie godzimy się z ich interpretacją i decyzją.
Podjęcie tematu przez innych kibiców z Polski da tym Panom być może trochę do myslenia.
Pomożecie
Ja osobiście taki apel(oczywiście we własnym imieniu) zredaguję i powysyłam pod podane adresy.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn
-
Don Igłata
- Młodzik
Przypieprzyli się tej Krupskiej jak do mokrej dupy piasek. Doszły mnie słuchy raczej z pewnych źródeł, że akurat Ona zgodziła się na znaczne (ZNACZNE) obniżenie swoich należności. Bo przy upadku nie odzyska nic! Ale są też inni !
n.p. trenerzy - no tu to gorzej. A w zasadzie , aby dyskusja, apele , szczekania, peany itp. miały jakiś sens to może ktoś zorientowany (może z Pabianic?) - ( ja tego nie zrobię - pewnych wieści nie mam) ) poda sumę tych zadłużeń!!! Wtedy co poniektórzy szczenami walnęliby w klawiaturę, a palce wysztywniałyby uniemożliwiając raczej dalsze "pisanie". Jest różnica, czy klub z przypadkowych powodów zrobił np. 100.000 zł. długu, czy bezmyślnie i "celowo" zrobił (tu strzelam) np. 10.000.000 zL. w plecy. Najpierw wiarygodnych wieści - potem wiarygodnych przekonań.
n.p. trenerzy - no tu to gorzej. A w zasadzie , aby dyskusja, apele , szczekania, peany itp. miały jakiś sens to może ktoś zorientowany (może z Pabianic?) - ( ja tego nie zrobię - pewnych wieści nie mam) ) poda sumę tych zadłużeń!!! Wtedy co poniektórzy szczenami walnęliby w klawiaturę, a palce wysztywniałyby uniemożliwiając raczej dalsze "pisanie". Jest różnica, czy klub z przypadkowych powodów zrobił np. 100.000 zł. długu, czy bezmyślnie i "celowo" zrobił (tu strzelam) np. 10.000.000 zL. w plecy. Najpierw wiarygodnych wieści - potem wiarygodnych przekonań.
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”