Gorzów-Polkowice 53:70
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Tak jak napisałem przed meczem, Gorzów chyba pojechał na takim wielkim hura-optymizmie po zeszłotygodniowej wiktorii nad Włókniarzem, no i spokojne pewne zwycięstwo dziś Polkowic. Reczywiście czyżby praca Nowakowskiego owocowała? Ale co do medalu jeszcez bym sie wstrzymał Szymon-Do play offów jeszcze trochę, forma się zmienia

Piekny mecz... Polkowic
. W Gorzowie wychodzily wlasciwie tylko rzuty za trzy. Nie mial kto wykanczac akcji, ogolnie jakis taki niedzielny mecz
. Strefa, ktora pokonalismy Pabianice, juz nie byla taka sktueczna i ogolnie jakos tak niemrawo bylo.
Szymon jak mozesz tak mowic? Dla mnie np to nie byl zaden prysznic, poprostu przegralismy i juz, raczej wiekszego zmartwienia nie ma, chociaz oczywiscie szkoda straconych punktow. Pamietaj, ze to wasz druzyna MUSI wygrywac mecze, my natomiast mozemy.
Szymon pisze:A Gorzów? Zimny prysznic.
Szymon jak mozesz tak mowic? Dla mnie np to nie byl zaden prysznic, poprostu przegralismy i juz, raczej wiekszego zmartwienia nie ma, chociaz oczywiscie szkoda straconych punktow. Pamietaj, ze to wasz druzyna MUSI wygrywac mecze, my natomiast mozemy.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2005, 17:30 przez kyS, łącznie zmieniany 1 raz.
CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy
-
Gość
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Mikey pisze:Tak jak napisałem przed meczem, Gorzów chyba pojechał na takim wielkim hura-optymizmie po zeszłotygodniowej wiktorii nad Włókniarzem, no i spokojne pewne zwycięstwo dziś Polkowic. Reczywiście czyżby praca Nowakowskiego owocowała? Ale co do medalu jeszcez bym sie wstrzymał Szymon-Do play offów jeszcze trochę, forma się zmienia
Mówiąc o trzecim miejscu, miałem na mysli lokaty przed play-off. Masz racje, forma się zmienia. Problem w tym że nasza idzie w dół
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Anonymous pisze:Szymon pisze:Gratulacje dla Polkowic! Trzecie miejsce się zbliża.
A Gorzów? Zimny prysznic.
Sory ale kosztem jakiego zespołu miałby zdobyć brązowy medal.NIE WIDZE TAKIEGO.Pierwsz trójka jest poza zasięgiem
Jasne..... w szczególności Włókniarz jest poza zasięgiem
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

- Konstanty Indelfons Gałcz
- Żak
- Kontaktowanie:
NO prawie sie udało!! Jakoś nam dziś wpadać niechciały a zawodniczki CCC siedziały na nas i mocno trzymały. 1 połowa tego nie zapowiadała ale w 2 jakieś zmeczenie czy rozkojażenie. Czasem tak bywa.
A co do zimnego prysznica to sarry ale mam przed meczem pisać " oo przyjeżdzają polkowice to napweno przegramy" i potem iśc na mecz i kibicować ? zawsze trzeba wierzyć w swoją drużyne !!
A co do zimnego prysznica to sarry ale mam przed meczem pisać " oo przyjeżdzają polkowice to napweno przegramy" i potem iśc na mecz i kibicować ? zawsze trzeba wierzyć w swoją drużyne !!
Wygramy z Wami !!

KOSZYKÓWKA. AZS Gorzów - CCC Polkowice 53:70. Udany rewanż polkowiczanek za porażkę w pierwszej rundzie z koszykarkami AZS-u Gorzów. W niedzielę podopieczne Andrzeja Nowakowskiego dzięki świetnej grze w drugiej połowie pewnie pokonały na wyjeździe rywalki
Spotkanie w Gorzowie wyrównane było tylko do przerwy. Przez pierwsze dwie kwarty na parkiecie trwała walka kosz za kosz, a oba zespoły grały dość ostro, tak że sędziowie często musieli przerywać grę. Przełom nastąpił po przerwie, gdy polkowiczanki zaczęły agresywniej bronić oraz zdominowały grę pod tablicami. Polkowiczanki szybko uzyskały przewagę, która momentami przekraczała już 10 punktów. Utrzymały ją do końca. Duża w tym zasługa skrzydłowej CCC Olgi Żytomirskiej, która świetnie radziła sobie w walce podkoszowej (w całym meczu osiem zbiórek), a także zagrała bardzo dobrze w ataku, zdobywając 15 punktów (większość w kluczowej trzeciej kwarcie) przy stuprocentowej skuteczności z gry. - Byłyśmy bardziej zdeterminowane i to było widać na boisku - mówiła po meczu CCC Olga Żytomirska. Skrzydłowa CCC Polkowice nawiązała także do poprzedniego meczu tych drużyn, które zakończyło się zwycięstwem gorzowianek. - Wtedy dostałyśmy nauczkę, że nawet beniaminka nie wolno lekceważyć. Dziś tego błędu nie powtórzyliśmy - mówiła.
W ekipie AZS-u zawiodła najlepsza zawodniczka zespołu Agnieszka Szott - tylko sześć celnych rzutów z gry na 17 prób.
AZS PWSZ TELECOMMEDIA GORZÓW - CCC POLKOWICE 53:70 (15:16, 18:19, 8:23, 12:12)
AZS PWSZ: Szott 15, Mroczek 11 (3), Żurowska 7 (1), Czubak 6, Kaszewska 2 oraz Żyłczyńska 8 (2), Kozdroń 4 (1), Suwary, Pawłowska.
CCC: Nowacka 12 (1), Kłosińska 11 (1), Marczewska 10, Koryzna 8, Pałka 2 oraz Żytomirska 15, Stempniewicz 10 (1), Jasnowska 2.
Ireneusz Klimczak, dk Gazeta Wyborcza
Spotkanie w Gorzowie wyrównane było tylko do przerwy. Przez pierwsze dwie kwarty na parkiecie trwała walka kosz za kosz, a oba zespoły grały dość ostro, tak że sędziowie często musieli przerywać grę. Przełom nastąpił po przerwie, gdy polkowiczanki zaczęły agresywniej bronić oraz zdominowały grę pod tablicami. Polkowiczanki szybko uzyskały przewagę, która momentami przekraczała już 10 punktów. Utrzymały ją do końca. Duża w tym zasługa skrzydłowej CCC Olgi Żytomirskiej, która świetnie radziła sobie w walce podkoszowej (w całym meczu osiem zbiórek), a także zagrała bardzo dobrze w ataku, zdobywając 15 punktów (większość w kluczowej trzeciej kwarcie) przy stuprocentowej skuteczności z gry. - Byłyśmy bardziej zdeterminowane i to było widać na boisku - mówiła po meczu CCC Olga Żytomirska. Skrzydłowa CCC Polkowice nawiązała także do poprzedniego meczu tych drużyn, które zakończyło się zwycięstwem gorzowianek. - Wtedy dostałyśmy nauczkę, że nawet beniaminka nie wolno lekceważyć. Dziś tego błędu nie powtórzyliśmy - mówiła.
W ekipie AZS-u zawiodła najlepsza zawodniczka zespołu Agnieszka Szott - tylko sześć celnych rzutów z gry na 17 prób.
AZS PWSZ TELECOMMEDIA GORZÓW - CCC POLKOWICE 53:70 (15:16, 18:19, 8:23, 12:12)
AZS PWSZ: Szott 15, Mroczek 11 (3), Żurowska 7 (1), Czubak 6, Kaszewska 2 oraz Żyłczyńska 8 (2), Kozdroń 4 (1), Suwary, Pawłowska.
CCC: Nowacka 12 (1), Kłosińska 11 (1), Marczewska 10, Koryzna 8, Pałka 2 oraz Żytomirska 15, Stempniewicz 10 (1), Jasnowska 2.
Ireneusz Klimczak, dk Gazeta Wyborcza
-
Gość
-
Gość
przepraszam ale nasz zespol z gorzowa jest beniaminkiem srednia wieku 20 lat wiec mi tu nie piszcie ze hura optymizm itd nasza jakakolwiek wygrana jest sukcesem my sie dopiero uczymy wiec chlystki z innych "wielkich" miast kosza sie nie madrujcie. nasz azs i tak juz osiagnal wiecej niz ktokolwiek sie spodziewal slabszy mecz to fakt bez zbiorek ale i tak wierze w nasz zespol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
brawo dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i do przodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
za tydzien ostrow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
brawo dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i do przodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
za tydzien ostrow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obejrzałam właśnie retransmisję w TV. Trzymałam mocno kciuki za Gorzów, szkoda, że się nie udało,ale na tym świat się nie kończy- wszystkie zespoły odnoszą zarówno zwycięstwa jak i ponoszą porażki- na tym polega piękno sportu. Pierwsza połowa na prawde świetna mimo iż obu zespołom momentami nie udało się uniknąć chaosu. Jak na beniaminka ekstraklasy(bo o tym, że jest nowicjuszem nie wolno zapominać porównując z innymi zespołami!) gorzowski zespół na prawdę świetnie sobie radzi, dziewczyny mają ogromną wolę walki, chca wygrywać i to widać. Dzisiaj niestety zabrakło im trochę spokoju, rutyny i centymetrów. Ale to nie wstyd ulec takim doświadczonym zawodniczkom, jakie grają w Polkowicach. Ja gratuluję Gorzowiankom walki w dzisiejszym spotkaniu i nadal trzymam mocno kciuki za ich kolejne mecze. Ten sezon to dopiero początek i ten zespół jeszcze pokaże na co go stać. Powodzenia!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”