6 kolejka: ROW Rybnik - KK AZS Jelenia Góra

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 04 listopada 2007, 22:55

wlodi9 pisze:wlasnie jak juz w takim temacie jestesmy to mam nadzieje ze w niedziele nie bedzie zadnych problemow w Polkowicach dla przyjezdnych?? :)
Ile kosztuje bilet jakby bylo wiecej osob niz 20 (w co watpie)

Nie powinno być problemu z 20 osobami, a jak będzie więcej to albo wejdziecie normalnie(tak jak kiedyś AZS Pń) , albo po 5zł :wink:
PS Pytanie do Brzeżan:
W tamtym sezonie płaciliście za wstęp?(było was +-40, więc 20 się w limicie nie mieściło)
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 04 listopada 2007, 23:05

Tak - choć ja osobiście się przemyciłem.
Jak jeździliśmy a-busem , to liczyliśmy wszystkich kibiców - darmowe bilety dla tych co mają już cały kupować - reszta zniżkowych za wspólną kasę - każdy po równo. Jak ktoś ma leg. prasową to za darmo - w sumie zawsze to niewielkie "many" były. Dobrze po zorganizowaniu się powiadomić kierownika zespołu (nawet tel. w czasie już jazdy) , a ten informuje gospodarzy o inwazji nieproszonych gości. :roll:
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 04 listopada 2007, 23:27

a ja pozwolę się wtrącić do dyskusji o atmosferze w Rybniku... i odniosę się także do postu Mikeya (z tego miejsca serdecznie pozdrawiam).

W halach beniaminków atmosfera na pierwszych (zwlaszcza wygrywanych) meczach z reguły jest b. dobra. Tak samo było u nas, czy w ś.p. Meblotapie. Nie ma się co podniecać atmosferą z VI kolejki debiutanckiego sezonu. Takie moje zdanie. Jak Mikey napomniał - atmosferę z prawdziwego zdarzenia podziwia się u tak uznanych "firm" jak Wisła, ŁKS, Włókniarz czy Ślęza. Pamietam jak kibice tej ostatniej drużyny byli w ostatnim sezonie swojej drużyny w Polkowicach, a ich team przegrał mecz 54:125 :!: jednak fani z Wrocka cały mecz jechali z mocnym dopingiem. Tak się tworzy atmosferę! Ja osobiscie nie miałem okazji doświadczyć apogeum możliwości ani na ŁKSie ani w Krakowie, bo za każdym razem jak byłem w tych halach to doping pozostawial wiele do życzenia, ale są filmy, relacje naocznych świadków - słowem DOWODY, które potwierdzają teze o atmosferze panującej w tych halach. I tak jest na sporej przestrzeni czasowej. Na Włókniarzu byłem parokrotnie. za każdym razem bardzo pozytywne wrażenia (może dlatego, że zawsze jak byłemk w Pabach, to Włókniarz wygrywał :lol: ).

Także przestrzegam przed przedwczesnym zachwalaniem atmosfery w Rybniku.Nie twierdze, że jest zła. Może być dobra, co jest normalne (jak wspomnialem wyżej). Jednak stwierdzenie, że nigdzie w polsce taiej nie ma itd jest chyba wysoce przesadzone...

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 05 listopada 2007, 00:25

A ja coś czuje że to będzie wyjątek od reguły że doping jest dobry tylko w pierwszym sezonie gry beniaminka w esktraklasie. Otóż ROW jest świętością dla rybniczan jak Górnik np dla zabrzan. I dlatego klub zmienił nazwę z RMKS Rybnik na ROW po to aby kibice utożsamiali się z tym klubem i go dopingowali.
Nazwa klubu jednak robi swoje, ROW ma swoją sekcje piłkarską i żużlową i kibice z tych dyscyplin prędzej czy później przyjdą na hale.
Dlatego ta drużyna bedzie sie tak różniła od beniaminków takich jak Chełm, Ostrów Wlkp czy Wołomin.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Barti
Żak

Postautor: Barti » 05 listopada 2007, 00:56

MARAS pisze:Otóż ROW jest świętością dla rybniczan jak Górnik np dla zabrzan. I dlatego klub zmienił nazwę z RMKS Rybnik na ROW po to aby kibice utożsamiali się z tym klubem i go dopingowali.
Nazwa klubu jednak robi swoje, ROW ma swoją sekcje piłkarską i żużlową i kibice z tych dyscyplin prędzej czy później przyjdą na hale.

Też się zastanawiałem nad tą zmianą na ROW Rybnik i muszę powiedzieć, że nie wiem jaka była pobudka do zmiany nazwy na ROW, ale pod względem marketingowym oraz przyciągnięcia kibiców na halę był to strzał w przysłowiową 10-tkę.

Wróć do „Kibice”