Wisła Kraków - Włókniarz Pabianice 73-56

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 18 stycznia 2005, 14:33

Ekkkkhhhh widzę że dyskusja rozgorzała na dobre.
Według mnie, największą winę ponoszą działacze. To oni są odpowiedzialni za kompletowanie drużyny. Zdecydowali się na Dragana, ok, tylko dlaczego brali od niego każdą zawodniczkę którą chciał nam wcisnąć? Nasi włodarze popadają ze skrajności w skrajność. Albo nikogo (od Dragana) albo niemalże pół drużyny! Sądzę również, że o prawdziwej zagranicznej gwieździe(zza oceanu) w Pabianicach możemy zapomnieć! Panowie działacze będą się bać pójść nową, nieznaną drogą i udadzą się jak zwykle, wiadomo.

A teraz muszę się ustosunkować do opini gościa, który stwierdził że jedyną indywidualnością u nas jest Pantelejewa!!!
Czytając to nieźle się ubawiłem :lol: Muszę przyznać że nie opuszcza Cię poczucie humoru :lol: . I nie zgadzam się z tym stwierdzeniem!!!
Dla mnie indywidualnościami są np. Elżbieta i Sylwia. Gdzie tam Pantelejewej do nich! A swoją drogą, to ciekaw jestem jak by się prezentowała Pantelejewa grając z Sylwią. Coś mi się zdaje że tych asysyst i punktów nie byłoby tak dużo.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 18 stycznia 2005, 15:38

Nie wiem co CIE tak rozbawiło.To nie Trześniewska ani Sylwia była wybrana MVP przez FACHOWCÓW a właśnie Pantelejewa.A co do asyst to Wlażlak w tej klasyfikacji nie była zbyt widoczna.Panti to typowa '2' i jej zadaniem jest przede wszystkim zdobywanie punktów z czego wywiązuje sie doskonale.Duża ilość asyst w jej wykonaniu świadczy tylko o tym,że pupilka Konieckiego mówie o Perlińskiej czyli podstawowej rozgrywajacej reprezentacji tego nie umie.Jeśli POLFA szybko nie ściągnie porzadnej rozgrywającej przegra jeszcze wiele meczy.

Yeti

Postautor: Yeti » 18 stycznia 2005, 16:04

Anonymous pisze:Nie wiem co CIE tak rozbawiło.To nie Trześniewska ani Sylwia była wybrana MVP przez FACHOWCÓW a właśnie Pantelejewa.A co do asyst to Wlażlak w tej klasyfikacji nie była zbyt widoczna.Panti to typowa '2' i jej zadaniem jest przede wszystkim zdobywanie punktów z czego wywiązuje sie doskonale.Duża ilość asyst w jej wykonaniu świadczy tylko o tym,że pupilka Konieckiego mówie o Perlińskiej czyli podstawowej rozgrywajacej reprezentacji tego nie umie.Jeśli POLFA szybko nie ściągnie porzadnej rozgrywającej przegra jeszcze wiele meczy.

Przykro mi ale mówisz głupoty.Dla mnie Sywia i Olga to dwa swiaty.Wlazlak to zawodniczka kompletna tak w obronie jak i w ataku.Wlazlak to zawodniczka ktora sie sprawdzila przeciw najlepszym, co bylo widac na IO czy ME. A sory ale Olga to NAJBARDZIEJ JEDNOSTRONNA ZAWODNICZKA W NASZEJ LIDZE.Ja nie mowie ze jest zla ale ta zawodniczka przecietnie gra w obronie a w ataku bazuje tylko na tzw.naturalnych warunkach.Jak gra przeciw wiekszej i mniej zwrotnej to O.K jezeli ktos jej odbierze ten atut tak jakby odebral jej wszystkie atuty(chocby jej gra przeciw Nolan).

Natomiast PERLINSKA to NAJLEPSZY TRANSFER POLFY OD WIELU LAT.Ta zawodniczka nalezy najwiekszych talentow w polskim baskecie i malo tego caly czas sie rozwija.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 18 stycznia 2005, 16:20

Popieram!!! Gdyby Pantelejewa była taką super zawodniczką to grałaby w reprezentacji Rosji. Tymczasem to właśnie Sylwia poprowadziła naszą kadre do Mistrzostwa Europy!!!
A co do "fachowców" którzy wybierali Mvp..... :roll: :roll: :roll:

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 18 stycznia 2005, 16:38

Anonymous pisze:Nie wiem co CIE tak rozbawiło.To nie Trześniewska ani Sylwia była wybrana MVP przez FACHOWCÓW a właśnie Pantelejewa.A co do asyst to Wlażlak w tej klasyfikacji nie była zbyt widoczna.Panti to typowa '2' i jej zadaniem jest przede wszystkim zdobywanie punktów z czego wywiązuje sie doskonale.Duża ilość asyst w jej wykonaniu świadczy tylko o tym,że pupilka Konieckiego mówie o Perlińskiej czyli podstawowej rozgrywajacej reprezentacji tego nie umie.Jeśli POLFA szybko nie ściągnie porzadnej rozgrywającej przegra jeszcze wiele meczy.
p... pleciesz że aż żal dupę ściska, szkoda ze nie widziałes swojej gwiazdy choćby w Gorzowie...takiej makabry dawno nie widziałem, biorąc pod uwagę cene tej "superstrzelczyni". Sylwia bije ją na łeb conajmniej o klasę-porównywanie tych dwóch zawodniczek to profanacja basketu. Co do Alicji nie skomentuję zbyt obszernie tej bzdury o "pupilce". Po prostu bredzisz w malignie i zupełnie nie wiesz co się dzieje w kadrze.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 18 stycznia 2005, 17:10

Aby nie ciągnąć dalej tego wątku i opluwać się nawzajem proponuje przyjąc następującą opcję:
Prawda leży gdzieś po środku i winni są wszyscy po trochu: zawodniczki, trenerzy, działacze, managerowie no i oczywiście my kibice - bez wyjątku :wink:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 18 stycznia 2005, 17:17

Ale kto tu sie opluwa??? Wydaje mi się że teraz sprawa rozbija się o indywidualności w drużynie. Padło stwierdzenie że JEDYNĄ INDYWIDUALNOŚCIĄ u nas jest Pantelejewa i w związku z tym toczy się polemika.

Co do winy. Nie sądze żeby kibice ponosili winę za zaistniałą sytuację. W końcu my nie zatrudniamy zawodniczek i trenerów, nie odbywamy codziennych treningów i nie wystepujemy na parkiecie! Więc gdzie nasza wina????

Obrazek

glang nzl

Postautor: glang nzl » 18 stycznia 2005, 20:05

Szymon pisze:
glang nzl pisze:Zresztą MarcoTS wytłumaczył Ci o co chodzi, mi się nie chce bo i tak nie zrozumiesz. Tobie przecież fabryka mebli zrobiła deseczki i jesteś szczęśliwy.

hoho jaki hojrak z Ciebie Szymon
jak już podrośniesz, spoważniejesz i nauczysz się czytać ze zrozumieniem i dyskutować to pogadamy ;)
Grzegorz L.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 18 stycznia 2005, 20:12

glang nzl pisze:
Szymon pisze:
glang nzl pisze:Zresztą MarcoTS wytłumaczył Ci o co chodzi, mi się nie chce bo i tak nie zrozumiesz. Tobie przecież fabryka mebli zrobiła deseczki i jesteś szczęśliwy.

hoho jaki hojrak z Ciebie Szymon
jak już podrośniesz, spoważniejesz i nauczysz się czytać ze zrozumieniem i dyskutować to pogadamy ;)
Grzegorz L.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dobre, naprawde super :lol: :lol:
Hmmm.... podrosnąć to juz raczej nie będzie mi dane :wink: :lol: , może jeszcze spoważnieje, choć szczerze mówiąc, uważam że jestem wystarczająco poważny. A czytać i dyskutować to potrafię już od bardzo wielu, wielu lat :P
Szymon J.

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”